Můžu za to?

Nevím jak tuhle povídku poberete. Začátek jsem psala v dost zvláštním stavu a konec už je dopisovaný dýl. Tak pro lepší pochopení. Bill se bere jako holka, chová se tak, přemýšlí tak. Pokud padne otázka, kdo je Mathy, tak to je kluk, se kterým Bill chodil a on ho zklamal. No končím s vykecávkou, snad se vám to bude líbit 🙂 Jo, jenom z Billa jsem udělala 100% gaye :D…heh, to vyznělo blbě…mno prostě uvidíte, až to přelouskáte, není to nějak dlouhý, tak vám to ani nezabere moc času… joo, dobře, už mlčim 😀
Loučím se, zdajec, Akkira
Můžu za něco, co jsem netušil, že způsobím? Můžu za to, že si po zklamání chci jen užívat?? Můžu za to, že si chci užít, než se usadím? Proč to nepochopíš? Proč nepochopíš, že teď nemám na to se vázat? Nechci, nebo spíše nemůžu. Nemám na to. Můžu za to, že jsem byl zklamán?
Ty tu teď sedíš, každý tě utěšuje. Vím, že za to mohu já, i když mi to nikdo nedává za vinu. Vím to. Ty to víš? Ano, víš to, tím jsem si jistý. Každý tě zde utěšuje, Tome. Ale proč?? Přeci víš, že holky jsou potvory. A kluci jsou snad jiní? Ne nejsou jiní. Jsou úplně stejní jako holky. Na vlastní kůži jsem se o tom přesvědčil.
Každý mi říkal, že vypadám jako holka a já o sobě jako o dívce začal přemýšlet. Tělo zůstalo možná stejné, ale mysl se změnila. Změnila se, vím to. Vypadám jako dívka, chovám se tak a hlavně se tak i cítím. Ale má to i své výhody. Ptáš se jaké, Tome?? Opravdu to chceš vědět?? Dobře prozradím ti výhodu toho cítit se jako dívka. Zklamání beru totiž stejně jako ony. Neberou si to tolik jako my kluci, nebo spíš : vy kluci?? Možná to tak vypadá, ale ne. Na to je znám až moc dobře.
Dívky jsou silnější, než by sis dokázal představit. Pravda, říká se o nich, tedy – upřesním to, o nás, že si vše více prožíváme. To nepopírám, dáme více najevo, co cítíme než kluci, ale zase se s tím rychleji dokážeme vypořádat. A co je nejdůležitější?? To, že jsme udělaly chybu nám dojde možná po týdnu, měsíci, ale dojde nám to. Zato vám klukům to dojde po půl roce, roce. Pokud vám to někdy dojde. A když vám to dojde, sednete si do kouta a začnete zpytovat svědomí. Dokonce se i někdy rozbrečíte, jako teď ty, Tome. Začnete nadávat na svět kolem a hlavně na dívky. „Stejně jsou to všechno děvky,“ vykřikují. Jako ty, Tome.
Jenže já vím, že tím nemyslíš dívky obecně, ale mě. Myslíš tím mě, protože jsem ti řekl, že se nechci vázat. Co je na tom těžké pochopit?? Myslím, že zrovna ty by jsi mě pochopit měl. Kdo vykřikoval do světa, že měl už 25 holek v 16 letech?? Byl jsem to já?? Ne, nebyl. Byl jsi to ty, Tome. Vím určitě, že za poslední roky jsi své skóre ještě zvýšil. Tak proč mi tady vyčítáš svými pohledy, že si chci užívat?? Proč to nedokážeš pochopit?? Ty, který sis užíval celý život.
Řekl jsem ti hned ten večer, kdy jsme poprvé vzájemně ochutnali své rty, že chci mít chvíli volnost. Chvíli si prostě užívat a nestarat se o to, jestli mi někdo udělá žárlivou scénu, když budu flirtovat s někým jiným. Proč mě za to odsuzuješ?? Zrovna ty. Můžu snad za to, že ty jsi si teď teprve uvědomil, jaký jsi v poslední roky byl?? Můžu za to, že jsi se do mě zamiloval?? Můžu za to, že ve mně hledáš někoho, kdo by ti nabídl jistotu?? Můžu za to, že teď na tvou jistotu nemám?? Můžu za to, že nejsem teď schopen ti tu jistotu poskytnout?? Můžu za to, že na to ještě nejsem připravený?? Můžu za to, že ještě nejsem připravený na zakázaný vztah?? Nejsem teď připravený ani na normální vztah, který by nebyl plný ukrývání před ostatními. Můžu snad za to, že jsem byl zklamán?? Můžu za to, že jsem si nechal ublížit od člověka, kterému jsem bezmezně důvěřoval?? Můžu za to, že jsem Mathymu tak věřil?? Za svou důvěru člověk odpovídá, ale můžu za to, že byl Mathyas jiný člověk, než kterému jsem důvěřoval?? Můžu za to, že mi vzal klid, který potřebuji znovu získat?? Můžu za to, že si chci teď prostě jen chvíli užívat??
Ne, Tome nemůžu. Nemůžu za to, že se chci vybouřit. Nemůžu za to, že ze sebe potřebuji dostat tu nahromaděnou energii, kterou jsem tak dlouho skrýval. Skrýval jsem ji před Mathym, tebou, ale hlavně před sebou. Potlačoval jsem v sobě něco, co se hlásí v tuto chvíli o pozornost. Asi jsem se toho bál, ale už ne. Pochopil jsem, že tu energii musím vyčerpat, abych byl schopen začít znovu. Musím to ze sebe dostat, prostě musím, protože jinak bych ti ublížil. A to nechci. Na to tě mám moc rád Tome. Na to si tě až moc vážím, abych si s tebou jen pohrál a odkopl tě. Na to nemám. U tebe ne.
A u ostatních?? Co pro mě znamená kluk, kterého poznám večer a užiju si sním?? Nic. Jen kluk, s kterým mi bylo chvíli hezky, ale dál v tom pokračovat nehodlám. Ale ty pro mě znamenáš hodně. Proto tě odmítám. Proto mě teď nazýváš děvkou, i když si ostatní myslí, že tě zklamala dívka. Já vím komu tvá slova patří. I ty to víš. Tak se jen ptám. Můžu za to?? Můžu za to, že ti nechci ublížit?? Ne, myslím, že ne. Doufám, že i ty pochopíš mé jednání. Pochopíš, proč jsem teď takový jaký jsem. Vím, že později budu schopen tvé city plně opětovat, ale právě v tuto chvíli to po mně prosím nechtěj. Nechtěj to, protože já na to teď nemám. Musím nejdříve najít svou vnitřní jistotu, abych ji mohl nabídnout i tobě. Proto doufám, že mě jednou pochopíš a nezavrhneš mne. Nezavrhneš mě proto, že to dělám kvůli tobě. Tak moc bych s tebou chtěl být, ale vím, že by ses se mnou teď jen trápil. Naposledy se ptám: Můžu za to, že ti nechci ublížit??

autor: Akkira
betaread: Kajess

7 thoughts on “Můžu za to?

  1. Ahojik,mate the sims 2 a chcete vyhrát super ceny? Tak mrkněte na můj blog terkaliska.blog.cz Je tam miss sims a ceny jsou:

    1.MÍSTO:DIPLOM+VILA + RODINA + 100DOWNLOADŮ!!!!!!!!

    2.MÍSTO:DIPLOM+VILA + RODINA + 50 DOWNLOADŮ!!!!!!!!

    3.MÍSTO:DIPLOM+VILA + RODINA + 25 DOWNLOADŮ!!!!!!!!

    BONUS :ZÍSKÁ SIMKA KTERÁ SE MI PŘIHLÁSÍ JAKO PRVNÍ:DIPLOM+VILA + RODINA + 5 DOWNLOADŮ

  2. jé to bylo dobrý, ale představa jak tohle Bill říká Tomovi, no nevím, nevím, je jasný, že se mi to k němu  nehodí, ne že bych si myslela, že je nevinnej, nebo tak něco, ale tohle by Tomovi neřekl. 🙂

    Ale každopádně semi to líbilo 🙂

  3. to je moc hezu..sice trochu nepochopitelné,v dobrém slova smyslu,ale je to moc hezky napsané.odteď moje oblíbená one shot x)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Verified by ExactMetrics