Časoprostor I 18.

„Jéééé, tady to voníííí,“ vejde do kuchyně Tom. „Co to kuchtíš, zlato?“ okukuje pánvičku, na které se smaží asi patnáctá palačinka… „Palačinky, ty už jsem neměl, ani nepamatuju… naposledy u mámy,“ zasní se Tom.
„Za chvilku budu dělat poslední, tak si sedni ke stolu a chvilku počkej,“ rozkážu s autoritou šéfkuchaře a soustředěně natírám poslední palačinku jahodovou marmeládou. Tak, zatočit a je to… pssssst… postříkám jí šlehačkou ve spreji a talíř šoupnu před Toma.
„Nech si chutnat, brouku,“ popřeju Tomíkovi a máznu mu trošku šlehačky na nos.
„Slíznout!“ rozkáže a ukáže prstem na svůj nos… roztomile při tom šilhá, aby viděl tu bílou čepičku na svém nose.
„Rozkaz, šéfe!“ slíbnu mu šlehačku a sednu si naproti.
„Teda to bylo něco, teď se půl hodiny ani nehnu, jak jsem napranej,“ hladí se Tom spokojeně po břiše a vypadá, jak ve třetím měsíci těhotenství.
„Taky mám dost, jdem to rozležet, jo?“ zvednu se ze židle a napřáhnu ruce, abych mu pomohl v tom požehnaném stavu vstát… vypadá, že to sám nedokáže.
„Dáme si nějakej film, jo?“ rozzáří se Tom a táhne mě za sebou do ložnice.
„Kam jdeš, televize je v obýváku, ne?“ divím se, ale nenechá se zviklat a dál směřuje do ložnice.
„Budeš koukat, co jsme si tu vybudovali…“ slibuje, a přitom ze sebe shazuje tričko a džíny a převlíká se do županu.
„Tak šup, přece nepůjdeš do postele v džínách…“ zavelí a hodí mi můj župan. Skočí do peřin a z nočního stolku vyndá ovládání. Počká, až se převlíknu a pak zmáčkne tlačítko. Ze stropu se pomalinku vysune promítací plátno.
„Wow, to je super!“ zajásám a vrhnu se po hlavě do postele… „To je luxusní.“ Na plátně se objeví nabídka filmů… no to je dokonalé, akorát že až na některé vykopávky, žádný z nich neznám.
„Vyberu něco, co máš rád, jo?“ zeptá se mě Tom a na to nemůžu nic jiného než kývnout.
Cvakne ovládáním směrem za hlavu a černé žaluzie začnou pomalu zakrývat okna… současně se rozsvítí malinká světýlka zabudovaná v podlaze… za chvilku je tma jako v kině. Není nad to umět vydělané peníze použít na luxusní vybavení bytu… to byl vždycky můj sen. Pohodlně se usadím a snažím se za sebe nacpat co nejvíc polštářů… jako paša v harému, akorát ty ženský tady chybí… zato je tu jeden krásný mladík, na kterého se mi neustále sbíhají sliny. Já se ho snad nikdy nenasytím.
„Pojď ke mně blíž, Tomi,“ vyzvu ho, když vidím, že se uvelebuje na svojí půlce postele. „Snad se budeme dívat na film, ne?“ udiveně na mě koukne… „Přesně vím, jak by to dopadlo, takže hezky lež a čum na plátno, miláčku, jinak z toho nebudeme mít vůbec nic,“ usměje se na mě a zapíná ovládáním promítání filmu.
„Tak dobře, no,“ řeknu naoko uraženě a snažím se začít sledovat děj filmu… je to nějaká romantická komedie… hlavní hrdinka je pěkná, ale tu herečku jsem v životě neviděl. Přece jen se budoucnost změnila a asi dost výrazně.
Z přemýšlení mě vytrhne hlas hlavní hrdinky, když zaslechnu svoje jméno. Co to mělo být? To už jsme tak slavní, že se o nás mluví ve filmu? Nenápadně se podívám na Toma, jestli slyšel to co já, ale nedává na sobě znát nic, co by napovídalo, že to slyšel taky. Asi už mám halucinace… najednou ztuhnu a vytřeštím oči na plátno… já jsem tam taky! a hned za mnou je Tom!… Co to je? Udiveně se podívám na svého bratra a vidím mu na tváři pobavený škleb… chtěl mě dostat jako vždycky a výborně se mu to povedlo.
„Tak co, hvězdo, jak se sám sobě líbíš na plátně?“ žďuchne do mě Tom a zastaví obraz v té nejnelichotivější pozici, jakou mohl najít… zrovna se tam nadechuju, že něco řeknu a vypadám jako pako…
„No já jen zírám, co na sebe ještě všechno zjistím…“ vydechnu jen udiveně.
„Jak je to staré, vypadáme tam nějak mladě…?“ zeptám se.
„To je z roku 2008, tenkrát jsme byli snad nejslavnější, jak to jen šlo a chtěli nás za každou cenu i do filmu, tak jsme si to vyzkoušeli. Jsou to jen epizodní role, v podstatě jsme hráli sami sebe, ale při natáčení byla sranda… moc jsme si to užili,“ nadšeně mi vypráví Tom a pustí obraz. Hodnotím, jak tam vypadám, ale docela to jde. Mluvím sice trošku křečovitě, ale já byl vždycky nervák, takže se tomu nedivím. Zato bratříček to tam rozbalí, když svádí hlavní hrdinku… zase dostal roli děvkaře… kdo taky jiný, že?
„Sluší ti to tam…“ řekne mi pobaveně Tom, když si ve filmu upravuju svůj zjev před zrcadlem.
„Tobě taky, akorát ti nesluší ta role…“ ušklíbnu se na něj zrovna ve chvíli, kdy se začne líbat s hlavní hrdinkou. „Jaký to bylo, užil sis to?“ kývnu směrem k plátnu.
„Nooooo, abych se přiznal, bylo to děsný…“ rozchechtá se Tom… „Pořád nás někdo opravoval, nastavoval, okřikoval, že to má být takhle nebo takhle, takže jsem z toho nakonec vůbec nic neměl… kromě toho, jsem o to ani nestál… tu nejhezčí pusu jsem vždycky dostal až v zákulisí…“ mrkne na mě a nakloní se k mým rtům. Využiju situace a chytím ho za ramena… strhnu ho na sebe a začnu líbat jako o život.
„Jsi jen můj, žádné namyšlené koze tě nedám!“ řeknu mu výhrůžně, když se ode mě silou odtrhne.
„Žárlíš?“ usměje se na mě moje láska a vrátí se zpátky na své místo. Chytím ho alespoň za ruku, aby se úplně nepřerušil kontakt navázaný polibkem.
„Jo, strašně,“ přiznám se mu bez mučení a hodím na něj omluvný úsměv. „Já vím, že je to otravný, ale nějak si nemůžu pomoct…“ řeknu smutně, když si uvědomím, že jedna taková žárlivá scénka zřejmě zavinila celý incident s Karin. Kdybych se uměl trošku líp ovládat, nemuselo to dopadnout tak zle.
Ve druhé polovině filmu už nejsme, protože hlavní hrdinka samozřejmě zjistila, že jí Tom vyměnil za jinou a našla si někoho obyčejného… na konci byl jako vždy happyend a svatba. „Tos nemyslel vážně, že je tohle můj nejoblíbenější film, že ne?“ zeptám se Toma trošku zklamaně.
„Ne, ale potřeboval jsem, aby ses díval a vnímal… poslední dobou jsi se u filmů většinou jen nudil, tak promiň… tvůj vkus je určitě lepší,“ řekne a soustředěně hledá, co dalšího si promítneme.
„Mám žízeň, dojdu pro colu,“ oznámím a jdu do lednice. Rozbalím k tomu ještě pytel chipsů a celý ho nasypu do velké mísy… ať se máme dobře. Nesnáším drobky v posteli, ale pro jednou to snad vydržím. Tom byl vždycky čuně… Podám bráškovi skleničky na podnose a uvelebím se zpátky do postýlky. Mísu s brambůrky šoupnu na postel mezi nás a vezmu si od Toma svojí skleničku. Jo, tohle mám rád… takhle bych se mohl povalovat celý víkend… ještě když vedle mě leží milovaná osoba, jsem v sedmém nebi.
„Tak teď si dáme něco, na co jsme se spolu dívali už asi tisíckrát a tu hlavní věc jsme tam přesto nikdy neviděli,“ řekne Tom záhadně a zmáčkne „play“. Místností se ozve neskutečný hluk a hlasitá hudba a bráška rychle ztiší zvuk.
„Promiň, nevěděl jsem, že to bude tak řvát,“ omluvně na mě koukne, když vidí, jak se snažím marně vyčistit z županu vyprsknutou colu. No co, no… jsem lekavej… Zadívám se na plátno a je mi jasné, co se před námi odehrává. Naše oslava osmnáctin. Najali jsme tenkrát profesionálního kameramana, protože záběry se měly použít na naše DVD, takže to musela být kvalitka. Tahle verze je ovšem nesestříhaná a neupravená… je tam všechno tak, jak to kamera zachytila.
Vzpomínky se mi vrátily plnou silou… dokonce dvoje vzpomínky. Jedny staré a pak ty nové, které mi zůstaly z návštěvy v minulosti. Ještě mi přibudou třetí, tak to už opravdu nevím, jak to poberu… Je to hlučné, hudba hraje v pozadí, občas je slyšet něčí opilecký hlas, jak něco vykřikuje, ale není mu moc rozumět. A tady už je záběr na mámu a Gordona… to je dokonce ta situace, kterou jsem zažil, když jsem se tam vrátil. Máma se naklání ke Gordonovi a něco mu křičí do ucha. Je vidět, že mají oba trošku upito, ale dobře se baví. Najednou kamera namíří směrem ke dveřím a Tom pohotově zastaví obraz…
„Tady… to jsi ty,“ ukáže prstem na plátno. Stojí tam vysoká štíhlá postava v kšiltovce. Plnovous zakrývá polovinu tváře a kšilt čepice druhou.
„Já věděl, že je mi ta čepice nějak povědomá, ale že je to moje první, to mi na tom záchodě nedošlo,“ dumá Tom nahlas.
„Já vypadal… divím se, že mě ochranka nevyvedla… naštěstí si mě nevšimli. Kdyby si mě všimli, tak tu spolu teď nejsme,“ řeknu zamyšleně… hlavou mi letí celá moje návštěva v minulosti. Připadá mi to tak vzdálené… od té doby už se stalo tolik nových věcí, a přesto jsou to jen tři dny. Život je fakt divný… ale krásný.
Oslava probíhá přesně tak, jak si jí pamatuju, pomalu mě začínají shánět, abychom mohli společně přijímat gratulace. Na dalším záběru už stojíme s Tomem vedle sebe a olíbávají nás davy příbuzných a známých. Zaujme mě výraz v mých očích… vidím v nich radost… v Tomových je nervozita a strach. Já už věděl, že mě miluje, on se mi to teprve chystal říct a měl z toho chudáček hrůzu.
Poslední pusa od mamky a foukáme společně do osmnácti svíček.
„Teď to přijde,“ řekne Tom a upřeně se dívá na plátno před sebou. Chytne mě za ruku, která právě chtěla sáhnout do mísy s chipsy… vděčně jí přijmu a stisknu, jako kdybych už jí nechtěl nikdy pustit. Dívám se na plátno, jak se k sobě pomalu přibližujeme… já natáhnu obě ruce směrem k němu… on udělá krok ke mně a obejme mě kolem pasu… přitáhnu si ho a přitisknu na svojí hruď. „Miluju tě,“ vidím říkat svoje rty u jeho ucha… stisk našeho objetí je vidět, ale nepůsobí to nijak zvláštně… pro nezasvěcené, jen obyčejné bratrské objetí, pro toho, kdo umí odezírat ze rtů, je to ale jiná zpráva… zpráva o naší lásce. Je to její začátek… cítím, jak mi tečou po tváři slzy.
„Pamatuju si, jak mi tenkrát bylo strašně líto, že ti nemůžu dát pusu a říct ti to samé, co ty mně,“ řekne potichu Tom. „Museli jsme se pustit, delší objetí by bylo podezřelé…“ dodá a nakloní se ke mně. Druhou rukou mi setře slzy z tváří a něžně mě políbí. „Miluju tě,“ šeptne mi do ucha. „a děkuju, žes to pro nás udělal. Nechtěl bych být teď mrtvý, teď ne…“ Slzy dojetí mi tečou po tvářích a snažím se na něj usmívat… je tak sladký…
„Taky… tě… miluju,“ říkám mu mezi jemnými polibky. Komu se jen tak poštěstí, mít na filmu zaznamenané svoje první vyznání lásky? Málokomu…
Zatímco se uklidňuju, oslava na plátně probíhá dál… chci se dívat, protože tohle už je nová skutečnost, ta, na kterou si musím ještě vzpomenout, ale jsem moc netrpělivý a rád bych věděl všechno hned.
autor: Janule
betaread: Janik

26 thoughts on “Časoprostor I 18.

  1. Ach.. to video bylo bezkonkurenční 🙂 … a na začatku nacpanek Tom byl dokonalej jako vždy krasný díl 🙂

  2. No a jsme u toho, prolinani se casu a dimenzi a mi to hlava silne nebere…jsem si rikala, jak je mozne, ze na tom filmu bylo videt i zarostleho Billa pobudu, jsem nad tim normalne musela chvilku premyslet, nez mi to docvaklo, jak ty casove roviny a relace v nich vlastne funguji. Jestli se to bude zaplitat dal, tak v tom budu mit
    gulas. Normalne mem na takove veci handikap.

    Mimochodem,  by me docela zajimalo, jak budou ctenarky u sousedu (THF) reagovat na to tvoje zupanovani. Musi jim to prijit takove desne evropanske, az dekadentni. Oni za velikou louzi jsou desne prasata, oni si klidne lehnou do postele tak, jak jsou, i v botach.

  3. No jen ať se prasata za velkou louží poučí, jak se to dělá na starým dobrým kontinentně 😀 Němci jsou takový akurátní, i když teda co vím, tak tam, kde jsou prachy, se ani nepřezouvaj, což nepochopim. 😀 Kupovat koberec každej rok, a neustále přestavovat nábytek, to by mě kleplo 😀
    S tím časovým problémem už toho tam snad moc nebude, myslím. To jsou jen takový záchvěvy.. 🙂 to až druhá řada, tam si užiješ. 😀

  4. [5]:No oni jsou za velkou louzi jini, prezouvat se neprezouvaj, ale zase jsou paka na sprchovani se a cisteni si zubu, v to my slovane, jsme zase trosku takovi…..hm, opatrnejsi. Nemecka natura je akuratni, to mas pravdu. Tam to delaj vsechno z gruntu.

    Me prave takove ty detailni momenty, kdy pises o zouvani se, svlekani se, ukladani nadobi do mycky, zamykani dveri a tak, strasne bavi, posune to hned dej do roviny realna. Me treba ve spouste povidek u sousedu vzdy fascinuje, jak je jeden kluk uz v posteli ve svem pokoji, druhy se k nemu jen tak dobere, co prave dorazil od nekud zvenku, zepta se ho, jestli se k nemu muze pritulit a hned si k nemu vleze a tak usnou. To se ve me vzdycky ozyva…..co hadry, umyti svych "inkriminovanych" partii a  zubu? Vy prasata. Ale nekdo to zkratka neresi.
    Podobne mam fobii na jezeni pizzy "pred". Ja mam docela citlivy zaludek a vim, co se mnou poradna pizza vzdy udela…takhle si jit potom zaskotacit s nekym, ktereho chces svadet….no nevim….ten cesnek, fereronky, brka se z toho jak cert, zizen jako tram….ale rada spisovatelek obdaruje hochy pred jejich povyrazenim si prave touto veceri. Sranda no. Jsem asi divna.

  5. [6]: Tak jsem zase jednou uchrápla dokonale u počítače, probrala jsem se před chvilkou, to je se mnou děsný, dvě hodiny času v háji… 😀
    No jo reálno.. holky mi říkaj, že když čtou mý věci, mají pocit, že to s nima prožívaj… to bude asi tím. 🙂
    Já jsem v tomhle fakt neskutečná, mě představa, že by ti dva šli spolu do postele, podnikali všechny ty vysoce "nehygienický" věci, aniž by se předtím oba vysprchovali, naprosto ničí, takže tohle je aspoň ten kousek reality, kterej se v tom snažím zachovat.
    Někdy je to fakt šílený, protože se to prostě nehodí, romantiku to šíleně ničí, ale já si nemůžu pomoct 😀 Ono když si člověk přečte, jak složitej je anal-sex na přípravu, co všechno před tím ti chudáci kluci kolikrát podnikaj, aby to všechno šlo hladce, tak ty naše "pohádky" jsou naprosto nereálný, ale copak můžu napsat, že Bill dva dny před stykem nejedl nic jinýho než dušenou mrkev, aby se hezky pročistil, a dvě hodiny před aktem si udělal perfektní klystýrek? 😀 No to by mě holky hnaly.., romantika v prdeli, to nejde 😀
    Je strašně těžký o tom psát a nepsat bludy, takže takový normální věci, jako jsou zamčený dveře a logickej život, jsou brnkačka. 😀

    Proto jsem taky trochu přespala sex pro překlad, protože tohle bylo opravdu stádium mých znalostí, kdy byly někde kolem bodu nula. Jo a taky až si budeš číst v angličtině o Karin, trochu jsem jim tam upravila, jak ji vlastně mohli tak rychle najít, aby už za 12 hodin věděli, na co umřela, chudák. 😀 To jsem tady v tom fofru tenkrát nějak nevyřešila. 😀 Ale to už jsou asi všechny změny, který jsem pro anglicky čtoucí udělala. Nechci moc podvádět, to není fér. 🙂

  6. Tohohle komentare jsem si vsimla az ted a neskutecne se bavim.
    Schrupnout si dve hodky u pocitace se mi jeste nepodarilo. Smim se optat, jak to probiha? To si jen tak hlavu polozis na book a usnes? Asi ne, co? Ale jsem si te predstvila s oblicejem otlacenym od ctverecku klaves a musela jsem se smat. Ja normalne v sede spat neumim, ale parkrat se mi stalo, ze jsem si hlavu polozila v metru o sklo, jak jsem jela z prace domu utahana a probudila jsem se az na tocne vozovny.

    Ta dusena mrkev me teda dorazila. Ale mas pravdu, ze romantika se musi zachovat; i kdyz musim teda podotknout, ze parkrat jsem uz cetla i "takovy story", kde se Bill "pripravil" a kdyz je to dobre napsany, vubec to neni naskodu.

    Jo Karin, no vidis, me v te cesky verzi vubec neprislo, ze by ten pripad o jeji smrti mel byt nejaky divny, nedoreseny.

    A s tim sexovanim v cesky verzi versus vylepseny anglicky preklad; jak ty rikas, protoze  ses to tehdy teprv "ucila"…???
    Ja teda nevim, ja jsem DOOOOOST narocna, co se tyhle veci tyka a prijde mi to naprosto super. Ale ty jsi spisovtelka, tak musis vedet, kde mas oblasti ke zdokonalovani.

  7. No jak to vypadá, to ti můžu napsat přesně 😀 Sedím, čumím na obrzovku a najednou nečumim a mám hlavu na prsou 😀 Tak se zvetím, zakloním hlavu, opřu si jí o sedačku, podložim polštářem a spim 😀 v sedě, jinak to nejde. 😀 Čtverečky se nekonaj, to bych si naslintala do noťasu a za chvíli by bylo po něm 😀

    Co se týče psaní sexu, tak tohle je opravdu totální začátek, snažila jsem se, ale něco jako bolest jsem vůbec nebrala v potaz, nějakou větší přípravu taky ne, tak proto mi to vadí. Ono to vylepšení bude opravdu jen v detailech, ale je tam. 🙂 Momentálně mám za sebou asi 100 napsanejch sexů, teď už je to o něčem jiným, hlavně ve druhý řadě času jsem se vyřádila, tam je to každej čtvrtej pátej díl 😀 někdy i častějc, když se to hodilo. 😀 teď už to snad umim, i když kolikrát čtu něčí sex a říkám si "Sakra, to je hot, takhle bych to v životě nenapasala" 😀

  8. Aha, tak to jsi stastna zena. Ja neumim vsede spat ani ve vlaku, a to tak umi spat snad kazdy.

    Na druhou radu se uz tesim, blizim se totiz do finale te prvni.
    Vis, o tom sexu by se asi dalo dopodrobna kecat a polemizovat. Ja jsem totiz znama stoura, co kdyz se zahryzne, tak se zahryzne poradne , a tak jsem se snazila ze zajimavosti najit pany autory na THF, abych mohla porovnat, jak sex pisou oni. Zatim jsem objevila ctyri. Bylo to docela zjimave, protoze jeden z nich je otevrene na profilu uveden jako gay muz  stredniho veku, tak asi vi, jak a co ma psat, ale i u tech ostatnich to beru jako psani zivotnich zkusenosti. Uprimne receno si nedokazu predstavit nejakeho hetero manika, jak se vyziva v psani gay slashe. Kazdopadne je zajimave, jak to vidi oni. Podobne jsem pred nejakou dobou objevila anglicke webovky nejakeho muze (opet zkuseneho v tomto oboru) a ten tam velice profesionalne a naprosto otevrene dava tipy na to, jak psat kvalitni gay sex. Ma tam i takove zakladni info stranecky, neco jako na tech strankach, co ty doporucujes k shlednuti zacinajicim autorkam tady na blogu, ale i mnohem vice a v DETAILECH. Ma tam panel s otazkama, kde mu lidi mohou klast ruzne otazky a on bez servitku naprosto otevrene odpovida, v oblasti naprosto vseho, co se sexu tyce. VELICE INFORMATIVNI A UZITECNE.

  9. No jo, to může bejt užitečný, to jo.. pokud to není až moc realistický a radí, jak to psát dobře. Já četla pár prasárniček, co píšou český gayové a jejich pohled na sex je v podstatě jen o mírách a sprostejch slovech, city veškerý žádný, hlavně ho mít co největšího a hluboko :-D, romantika veškerá žádná, jen sex, to se nedá moc číst.
    Co vím, tak jsem na THF zatím viděla jen chlápka jménem CryHavok, toho asi myslíš, nevěděla bych, že je to chlap, kdybych si nepřečetla jeho spotlight, ale ještě jsem od něj nic nečetla.
    Já stejně z toho sexu psanýho anglicky nic nemám, pro mě je to na nic. V tomhle potřebuju dobrej překlad do češtiny, protože když si dva v posteli vykaj, což ten svůj překladač prostě nemůžu odnaučit, už to je hrůza 😀 Takhle to číst prostě nejde, takže takový ty klasický PWP přeskakuju, bohužel. Nemá to na mě žádný účinky 😀

  10. [11]:Cryhavok…..to je on. On byl velice milej a diplomatickej, kdyz se ve svem spotlightu zminoval, ze mnohdy si pri cteni sexu rika, ze cte nesmysly, ale zase priznal, ze kdyz je to skvele a citlive nastineno, tak je mu az lito, ze to nefunguje tak, jak si obcas nadane autorky vybasni.

    Ty webovky, o kterych se zminuji, mi prave prijdou takove velice profi delane. Je to pochopitelne zamereno hodne na techniku daneho aktu, ale je to brano tak, ze chce autorkam pomoct, aby nepsaly ptakoviny nebo naprosto nerealisticke veci. Fakt to bylo zajimave a potvrdila jsem si tam spoustu domenek, ktere jsem mela pri cteni slashe.

    Nojo, ten prekladatel je asi v tomto napytel. To se potom fakt asi neda. Mi treba prijde, co se sexu tyka, naprosto jedinecna fyredancer. To se mi fakt zatajuje mnohdy dechy a naskakuje mi z toho husi kuzi a jine veci. Ona dokaze psat velice solidne jen cisty lemon, ale kdyz to zkombinuje s psychikou, pocity a romantikou ve svych WIPs, tak je fakt neskutecne dobra. Navic ma nepredstavitelnou fantazii a zaber, nikdy se neopakuje a tak nespadne do rutiny.Cetla jsem od ni treba "Blue of desire", a tam bylo par momentu, ktere jsou doted pro me zatim to nej, co jsem kdy cetla. Dokonalost sama. (doporuceni pro preklad na vas blog).

  11. Já se trochu bojím, jak fyredancer píše, aby s ní holky neměly při překladu problémy, jestli nepíš příliš složitě. Pak bych to odnesla já při betaredu, což je šílený.
    Mně se její věci s překladačem četly celkem slušně, i když zatím jsem od ní četla jen pár jednodílek a tu povídku o výletu lodí pro staříky, ta byla perfektní, 🙂 a je fakt, že i ten sex se mi tam četl celkem dobře. Mrknu na to Blue, teď mi momentálně ovšem na novým noťasu nefunguje dobře cracknutej translator, vždycky chvíli překládá a pak se najednou zadrhne a vypne se… štve mě to, to je zatím jedinej problém, kterej s novým noťasem mám. Sice toho mám napřekládáno milion dopředu, ale když chci něco hned, tak je to potíž. 🙂

    Já jsem si vždycky říkala "nedej bože, aby na náš blog zabloudil nějakej gay, ten by se tu posmál" 😀 Už jen to, že všechny holky píšou v mužským rodě, je zvláštní, většina jich není schopno myslet mužsky, takže kluci se chovaj jako holky, ale ještě je ten sex většinou opravdu nerealistickej a strašně napasanej. Ale to je holt to, že píše každej, kdo si umane.
    Chce to najít nějakej zlatej střed, ani moc realistický, to by se nedalo číst, ani moc romantický, to je taky děs. Mimochodem, jedna z věcí, který mě na časoprostoru jedna štvou, je, že jsem tam moc používala oslovení lásko a takový ty něžnůsty, který mi přijdou dneska už směšný, když si představím dva chlapy spolu. Ale to je taky vývoj, každej nějak začínal. 🙂 Alča dostala při překladu pokyn to vynechávat, pokud toho tam bude moc 😀 Zrovna tak jako tři tečky. 🙂 No nic.. je to těžký psát dobře něco, co sám člověk nikdy nemůže zažít, a to já mám ještě aspoň zkušenosti s het sexem, ale většina autorek jsou v podstatě panny, když píšou o sexu mezi dvěma klukama. Je občas s podivem, jak se to některým daří. V době porna na internetu je jasný, že to viděj, můžou na to mrkat, ale ty pocity… je to těžký. 🙂

  12. No ja se fakt s tebou bavim, normalne tu slzim a stipu se, abych se nechechtala nahlas…to s tema pannama, co pisou gay sex….ale o tom spise az v mailu… ja mam mimochodem tri tecky moc rada, jak sis vsimla, tak teckuju sama, a to dost. Mi se treba takovy syrovy, originalni psaci styl s nedokoncenyma vetama, zvlastnimi patvary na efekt docela libi. Dokonaly vety a kvetnaty sloh je parada, ale i jizvicka na jinak dokonale kuzi muze byt krasna, takze ja experimentovani u psani ocenuji a nekdy mi prijde, ze si to napln povidky primo vyzaduje.

    Ty sladka sluvka u muzu jsou asi fakt mene preferovana. Me osobne u dvojcat prijde uplne nejvice sexy, kdyz si rikaji Bill a Tom. Jednoduse a jasne. To prave jeden z tech gayu taky rikal, ze emoce v gay fanfiction jsou asi nejvetsi slabinou; ne, ze by byli chlapi bezcitne bestie, ale pry jsou jenom z toho duvodu,ze jsou gay, psani dogmaticky po citove strance jako dve zenske. Opak je pry pravdou.

    Fyredancer mi neprijde nejak zvlast narocna na preklad, pise docela standardne. Dobre, srozumitelne, vtipne, obcas i poeticky, ale mi prave prijde unikatni tim popisovanim erotiky jako takove, je zkratka originalni a neotrela. Zkus na ni mrknout. Jinak upozornuji, ze "Blue of desire" je fic, kde kluci nejsou dvojcata a je to college fick, takze jsou studaci na kolejich. Vim,ze toto tema prijde mnohym uz totalne omlete, ale ja ho mam doted velice rada, kdyz se to dobre napise.

    Drzim palce, aby se ti notas dovyladil a vse na nem fungovalo tak, jak ma.

  13. No to doufám, že se podaří vyladit mladýmu, já nevím, co bych s tím dělala. On mi to instaloval, tak to u něj budu reklamovat, ať mi na nějakým warforu sežene něco, jak to spravit 😀

    No jo, gayové jsou prostě pořád chlapi, ačkoliv mají trochu ženštější mozek.. jsou neuvěřitelně promiskuitní, no prostě takový malý roztomilý děvky 😀 alespoň mně tak někdy přijdou… jenže žádnýho osobně neznám, takže jsou to jen dojmy. 🙂
    U twincestu si myslím, že je to ještě trochu jinak tím, že jsou kluci dvojčata. To je podle mě na tom ta nejvyšší priorita. To, jak se k sobě chovaj, je zvláštní už když jsou normálně na veřejnosti, narážím např. na "bruselskou klekačku" 😀 kdy si Bill před Toma na koncertě kleknul na kolena, jako by mu vyznával lásku, nebo jeho vyznání "I love you too" přímo v přímým přenosu z rádia 😀 Mají silnej vztah, i když třeba jen bratrskej, takže tam je to gayství podle mě v jiný kvalitě.  A hlavně… já prostě v twincestu ty kluky nepovažuju primárně za gaye. Mám to jinak. Mně oni přijdou jako dvojčata, která se milujou navzájem, cítí k sobě něco, co je žene i do sexu, ale nejsou klasický gayové, proto se vyvíjej v tomhle směru ve vlastní režii. Nejsou v žádný gay komunitě, od který by se mohli učit, proto mi třeba ze začátku vadilo to, co většina slashovejch autorek dodržuje jako dogma, a to je Bill jako pasivní a Tom jako aktivní část dvojice. Mně to přišlo vůči Billovi nespravedlivý 😀 Proto taky ve svých povídkách tohle píšu spravedlivě, jednou ten a jednou zase ten druhej. Jsou lidi, který nesnáší Toma jako pasivního, mně to přišlo hned od začátku normální 😀 Tyhle vybíravce jsem našla až na THF, u nás to nikdy nikdo neřešil. 🙂 Proto mi taky vadí to věčně se rozšiřující "warning", každou chvíli další a další varování, a tím taky konec všem překvapením, který v povídce můžou být. No… ale je to věc vkusu, to je jasný, osobně taky nemusím násilí, takže takový povídky míjím.

    Tak já se pro dnešek loučím, jdu do hajan. Dobrou, Finsko :-*

  14. Tohle je tak nádherná kapitola. Vždycky si tak užívám jejich domácí pohody, toho se prostě nikdy nenabažím. Jsou spolu tak rozkošní, z toho čtení sálá pozitivní energie a já bez mučení přiznávám, že si na nich prostě dobíjím baterky. 🙂

  15. Ježiš, ty se máš, já bych taky potřebovala dobít.. teď mi to akorát tak bere energii, zrovna poopravuju překlad 3.dílu druhý řady, abych to poslala Koos na betu. Doslovný překlady mě zabijou. 😀

  16. Dámy, tohle mi nedělejte, já tady řvu smíchy až tak, že jsem dostala šílený záchvat kašle a málem jsem se zadusila!!! 🙂 Vy dvě jste se tedy hledaly, číst si vaše debaty je skutečně velice zábavné! 🙂

    Jinak tedy co se týče problematiky gay sexu, tak k tomu nemám co podotknout, o tom tedy skutečně nic nevím. 🙂 Ale také jsem si říkala, co by dotyční říkali na některé povídky. 🙂 Zrovna u jedné své milované si vždycky zapřemýšlím, jak to vlastně autorka s tou scénou v koupelně myslela, neb se mi to zdálo technicky neproveditelné. A též jsem přemýšlela, zda vůbec chápe smysl slova "orgasmus", protože to tam sekala jak Baťa cvičky. 🙂 Ale musím přiznat, že mi tyto nepřesnosti, nejasnosti a vlastně i nesmysly připadají většinou roztomilé a nijak zvlášť to neřeším. 🙂

    Janule, chtěla bych ti na tomto místě osobně poděkovat za to, že se hoši v tvých povídkách sprchují, čistí si zuby, používají papírové kapesníčky, případně svatební ubrousky;-) a i jinak se chovají vysoce hygienicky! 🙂 Jen by mě zajímalo, zda se někdy v nějaké povídce dočkám toho, že si Bill či Tom natáhnou pyžama! Já prostě nechápu, jak můžou od povídky k povídce spát v boxerkách!!! Normálně bych zmrzla a to mám ráda v ložnici chladno. No jo, ale ono by asi nepůsobilo romanticky, kdyby Tom Billovi přetahoval přes hlavu pěkné teplé flanelové či snad dokonce froté pyžamko!!! 🙂

  17. Jsem rada, ze se bavis, Janulka uz me rozesmala tolikrat, ze jsem tu taky slzela smichem.
    Mi treba realnost sexu prijde dost dulezita. Ale jak jsem rikala, jsem stoural a vsimnu si vseho. Kolikrat jsem si rikala, ze to sexovani je naprosta blbina. Treba takova to "fuck against the wall" poloha, jeden opreny o zed, sedici rozkrocmo kolem pasu druheho a delajici to, co by meli delat, zkratka technicky proveditelne neni (mam zjisteno hned u zdroje). Jsem desne vizualni a i kdyz je to napsane suprovne, v momente,kdyz zjistim, ze by v dane scene potreboval Tom tri ruce, aby mohl delat to, co mu autorka pripsala, tak me to prestane bavit. Jsem mozna omezena, ale mi to fakt vadi.

    Jo pyzamko, proc ne, takove nejake pekne mekke, z BIO makka, nebylo by spatne. Ja jsem zase Janulce rikala, ze budou Americanky na vetvi z jejiho zupankovani, bude to pro ne dekadence. Oni tam spi v tricku a spodarech bezne.

  18. No jo, holky, já jsem na tu hygienu ujetá, já bych je třeba nenechala ani páchat ranní polibky bez čištění zubů, protože si nemyslím, že by byli nějakou extra výjimkou, který nesmrdí z huby, česky řečeno 😀 Jsou to takový zábrany, který v sobě holt nepřekonám, takže po ránu jen pusinky na čelíčko a šup do koupelny 😀
    Reálnost sexu je priorita, tak doufám, že se mi nepovedlo někde napsat vyloženě hovadinu, která by nešla provést. Jeden sex ve třetí řadě jsem psala vyloženě podle gayporna, který už znám nazpaměť, protože to je jedinej filmík tohoto typu, kde mi přijde, že se ti dva kluci mají fakt rádi… on totiž na závěr jeden druhýho líbne na čelo, to je tak něžný, že si říkám, že se musej mít snad fakt rádi, chlapci moji. 😀
    Pyžama.. no jo, to je zase ten postih skutečností, takže když oni v rozhovoru prohlásej, že spěj v boxerkách, tak přes to nejede vlak. Kattys, donuť Billa, ať někde prohlásí, že k vánocům dostal od Toma flanelový pyžamko a už ho tam máš. 😀

    Markétko, já ti na ten mejl dneska už nestihnu odpovědět, tak ti to písnu sem, doufám, že si to ještě přečteš, další kapitolu bych chtěla dávat v úterý, tak kdybys to stihla, budu moc ráda. :o) Na zbytek odpovím během týdne. :o)

  19. [19]: Tak teď jsi mě dostala, řežu se tady u toho smíchy! Já tedy bohužel nemám žádnou představivost, takže v tomhle ohledu jsem poklad pro všechny panny gay spisovatelky. 🙂 Ale poloha, co se o ní zmiňuješ, mi vrtala hlavou a nakonec jsem usoudila, že jeden z těch dvou musí být nasvalený Rambo a ten druhý velice zdatný artista a i tak by asi měli hoši problémy! :-)Ale jak říkám, mně je to celkem jedno, já se prostě bavím. 🙂

    Jsem ráda, že si se mnou zajedno, co se týče pyžámka, úplně v tom dvojčátka vidím! 🙂 Župánky taky nevypadají marně, jen ať se v USA poučí, jak to má správně vypadat!!! 🙂

  20. [20]: Ale dejte pokoj s realitou, taky nějak prostor pro fantazii, ne? :))) Mně se líbilo, jak modrozelenka psala, že by Tom musel mít tři ruce, aby zvládnul to, co mu autor předepisuje! :)))

    No jo, já si říkala, že dokud se Bill neobjeví ve flanelu, mám po ptákách! 🙂 Hele a oni někde psali, že spí v boxerkách? Zase se ptám hloupě, je mi to jasný, ale když já už taky neudržím myšlenku. 🙂 Taky jsem si všimla, že je na twc něco o Tomovi a o posteli, ale nevím, jestli to ještě dneska stihnu, už mi padaj víka. 🙂 Tak dobrou!

  21. [22]:Ja jen slysela, ze se je jen nekde ptali, v cem jako spi a oni na to,ze ve spodnim.
    Ale kdovi jak to vubec je, urcite mnohdy kecaj, aby si udrzeli status sex bomb. Blbe by se fanynkam rikalo, ze maji flanelove pyzamo a pletene fusekle od mamy, ze jo?

    To o tom povidani v posteli si precti, je to jen kratinka zminka z prelozeneho rozhovoru, ktery Tom delam snad pro Japonciky. Je to jen malickost, ale udela ti to desnou radost a spusti fantazii a polemizovani na tema, jak to vubec myslel, na plne obratky. Taky si precti ty komentare pod tim, jsem u toho curala.

  22. Postel jsem si už přečetla, modrozelenko, a opravdu to nemělo chybu. 🙂 Ale musím přiznat, že jsem si okamžitě představila Billa v teploučkém pyžamku a v tlustých ponožkách, přesně jak píšeš. :))) A pak prej, že nemám žádnou fantazii! 🙂

  23. [24]:No ja prave procitam Casoprostor, kapitolu 19, asi uz po stodvacate a tam prave oba panove trunej v posteli a hadej co maj na sob? Zupanek! Dakadence!

  24. No kluci se ale mají! Taky chci takové menší domácí kino! 😀 Ale jenom a´t si užívají dokud můžou, protože mám takový strach, že přijde určitě ještě něco hrozného 😀 😀

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Verified by ExactMetrics