A nejvíc zaplatí ten, kdo se nebojí 7.

„Tak pojďte, zkusíme to znovu.“ pozval doktor Toma do své ordinace o pár hodin později. Tom se posadil, vyhrnul si rukáv a nechal sestřičku, aby mu odebrala potřebné množství krve…
„Je mi to vážně líto, ale většinu našich zásob jsme museli urychleně poslat na místo hromadné nehody, takže nezbývá, než zkusit tu vaši…“ řekl omluvně doktor. ‚Tak tenhle chlap mě začíná neuvěřitelně srát… Co to je vůbec za pošahanou nemocnici? Bille, lásko, uzdrav se už, ať co nejdřív vypadnem…!‘ prosil Tom svého bratra v duchu.
„Tak a je to.“ řekla s úsměvem sestřička, když nabrala poslední ampuli krve, vzala ostatní a odešla. Ve dveřích jí ještě doktor řekl, aby v laboratoři dali přednost těmto vzorkům, že výsledky potřebuje ještě dnes. Poté se obrátil na Toma:
„Radím vám, abyste nedělal nic…“
„…namáhavého, ano, já vím, tohle už jsem jednou zažil.“ odpověděl nerudně a odešel za Billem.
„Ach jo, co je to tady za cvokárnu, Bille?Už abys byl v pořádku a my šli oba domů. Nechápu, proč mi dělaj znovu testy, a proč místo toho nehledaj někoho jinýho, kdo by tě dokázal dát do pořádku. Zlato, prosím, uzdrav se!“ vydechl, než složil svou hlavu do dlaní a nechal stéct po své tváři slzu, za kterou následoval příval dalších.
„Pane Kaulitzi? Mohu s vámi na chvíli mluvit?“
„Hmmm, jo.“ řekl Tom a vyšel za doktorem z Billova pokoje. „Mohu vám sdělit, že vaše testy jsou naprosto v pořádku… To znamená“ pokračoval, když se na něj Tom nechápavě podíval “ že jste zdravý a můžete svému bratrovi darovat krev.
„Cože?? Ale jak… To není… Cože?“ Na nic než na tohle blekotání se prostě nezmohl.
„Je to velice jednoduché, na klinice, na které jste si nechal dělat testy poprvé, zřejmě došlo k chybě nebo k záměně výsledků.“
„Ale… Nemohla se spíš stát chyba tady?“ vzhledem k nedůvěřivosti, kterou k této klinice pociťoval, si nebyl zcela jistý, jestli má věřit nebo ne.
„Víte, možná někdy působím jako pomatený blázen, ale tyto testy bereme s naprostou vážností a proto na ně kladem největší důraz.“ Tom byl najednou štěstím bez sebe. Byl zdravý, mohl zase žít jako dřív!!!

autor: Elly
betaread: Ter

One thought on “A nejvíc zaplatí ten, kdo se nebojí 7.

  1. Ja som to tušila *blažený úsmev*
    a teraz šup vyliečiť Billiho a padať domov vyznávať si lásku♥

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Verified by ExactMetrics