Dozvuky

Všechno je špatně
Byl jsi tady a najednou
Jako by jsi se rozplynul

Je to už doba, co se odvážil pomyslet na Toma jinak než jako na svého bratra. Kde jsou ty časy, co spolu spali v jedné posteli a navzájem se uspokojovali a utěšovali. Teď jsou každý někde jinde.

Snad jsi se mi jenom zdál
Tolik tě potřebuju
Teď a tady
A ty nikde

Ukončili to. Museli, nebylo jiné východisko. Jejich láska byla to nejkrásnější, co kdy zažil, ale je to pryč. Tak je to správně. Vlastně si nemůže na nic stěžovat. Co si vůbec představoval, že bude, když šel do toho vztahu?

Zatínám si nehty do dlaní
Kéž by šel vzduch obejmout
Slyším tvůj hlas
Možná jen blouzním

Vztahu? Byl to vůbec vztah? Schovávali se a snažili se nemyslet na to, co je může potkat. Nepřipouštěli si chybu. Tohle přece není pohádka, tohle je reálný život, který vás potopí ve chvíli, kdy si myslíte, že jste na vrcholu a kdy se vám nemůže nic stát. Bylo to nevyhnutelné.

Tvůj dotyk na mé kůži
Jak led a oheň dohromady
Pouhá iluze
Moje představivost si se mnou hraje

Mockrát jsem přemýšlel, co by se stalo, kdyby jsme spolu zůstali. Seděl by jsi snad tady vedle mě a držel za ruku. Já bych se netrápil těmito, už teď ztracenými, úvahami. Jen bych asi uvažoval, jestli zítra bude hezky a my budeme moct jít na procházku do lesa, tak jak jsme to oba milovali.

Prázdné místo vedle mě studí
Tvoje vůně je stále ve větru
Každý nádech bolí čím dál víc

To se nikdy nemohlo stát. Nedokázali jsme nikomu říct pravdu. Nedokázali jsme se přiznat k něčemu, za co jsme se sami styděli. Nemohli bychom potom snést ty pohledy, které by říkaly, jak moc jsme špatní. Na to jsme oba moc zbabělí. A pak že láska přemůže všechno. Možná všechno, ale lidské slabosti nikdy…

Co se stalo
Vidím to, co je
Ale to, co vidět nechci
Byl jsi tu vůbec?

autor: Roven
betaread: Michelle M.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Verified by ExactMetrics