Proč se mi vyhýbáš?

Tom seděl na posteli. Nohy roztažené, hlavu skloněnou, však ruku pevně zaťatou v pěst, tvrdě zabořenou do druhé. Náhle vstal a procházel se po pokoji.Všude visely jejich společné fotky. Pomalu si uvědomoval, jak moc bráchovi svým chováním ublížil…
Opatrně otevřel dveře od Billova pokoje, ten už spal. Přistoupil k němu. Chvilku ho jen tak pozoroval, ale nakonec se odhodlal a jemně ho pohladil po tváři. Cítil, jak jeden malý dotyk ještě víc prohloubil jeho city k bratrovi…
Vrátil se do postele a přemýšlel. Nevěděl, co se s ním děje. Dříve si s Billem výborně rozuměli, bráchové nadevše, byli pořád spolu.
Ale pak přišel ten zlom: Jednou se kluci koupali v bazéně na zahradě, dělali blbosti, vodní války a tak, prostě klasika, hodně se při tom nasmáli. Začali se honit okolo bazénu. Bill uklouzl a Tom dopadl přímo na něj. Chvilku tam tak leželi a dívali se na sebe, přímo do očí.Vyrušilo je až zvolání maminky.
Oba trochu nesví to nějak přešli – teda alespoň Tom si myslel, že se to bratra nijak nedotklo. Trochu ho to i mrzelo, protože se od té doby na něj začal dívat úplně jinak. Stále dokola si v hlavě promítal ten jeho pohled, něco ho na něm strašlivě přitahovalo. Asi proto se začal Billovi vyhýbat. Neuměl si pomoct, stále ho pozoroval. Co kdyby to Bill z jeho pohledu rozpoznal? Třeba myslí na to samé…
,,Ale ne,“ přerušil Tom své dumání. ,,Nemůže se mi líbit můj vlastní brácha – to je přece…“ zabloudil do svých tajných představ a přistihl se, jak se usmívá.
,,No co… a… a i kdyby, Bill by se mi určitě vysmál.“ Ale zase, Tom se znovu zamyslel, i on se změnil.Vyhýbá se každému dotyku se mnou, když jsme spolu, je takový celý roztěkaný a nervózní. Jenže jak zjistit, co cítí?
Měl z toho strach, bál se Billova odmítnutí. Věděl už, že k němu cítí něco víc než dřív, ale jak se má k bratrovi znovu přiblížit? Co když nebude Bill chtít? Ani bych se nedivil, za to moje chování.
,,Všechno jsem podělal! Sakra,“ řekl tlumeným hlasem a bouchl pěstí do zdi.
Ráno u Kaulitzů….
,,Ahoj kluci, já už musím, Mark mě čeká.“
,,Zdarec mami a užij si to tam.“
,,Jo a moc nepij,“ smáli se kluci. Máma právě vyráží se svým přítelem na chatu.
,,Alespoň je s tím, koho miluje,“ špitl Bill a oči se mu zaleskly.
Je možné, že se zamiloval… znám ji? Třeba ta věta nic neznamená, tak proč do prdele žárlím?
Hned jak za sebou máma zavřela dveře, odhodili kluci přetvářku dokonalých dvojčat!
Každý si šel po svém, až kolem odpoledne se oba sešli v kuchyni. ,,Bille, nechceš vafle? Nic jiného tu totiž není.“ ,,Ne díky, dokážu se o sebe postarat sám, nepotřebuju tě!“ odsekl Bill, ale vtom se zarazil. Věděl, že tohle už přehnal.
Tom otočil pohled směrem k bratrovi. Vztekle a prudce zabouchl lednici se slovy: ,,Tak tohle jsi nemusel.“ ,,Máš pravdu, promiň,“ řekl Bill a chytil ho za ruku. Toma to překvapilo, pomalu se otočil, takže stál jen kousek od něj. Oba zřetelně cítili na tváři dech toho druhého. ,,Ještě jsi mi neodpověděl,“ zašeptal Bill. Tom hned uhnul pohledem, věděl, na co se ho ptá. ,,Tak řekneš mi konečně, proč se mi vyhýbáš? Co se s tebou děje?“ ,,Doufal jsem, že to samé co s tebou,“ řekl Tom a jemně ho chytil za ruku, pak sklopil oči. Bill mu jemně pozvedl bradu nahoru. Oba zůstali upřeni pohledem na obličeji toho druhého, prohlíželi si každičký kousek tváře, až se nakonec jejich ústa spojila v jedny.
,,Bille, ty pláčeš?“
,,To štěstím…“ odpověděl s úsměvem.
Na to ho Tom pohladil po vlasech a objal….

autor: Lucie
betaread: Michelle M.

4 thoughts on “Proč se mi vyhýbáš?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Verified by ExactMetrics