Proč mě nikdo nemá rád 6.

autor: Anett483
betaread: Janule

Tomovi se leskly oči.

„Víš, Sebastiane, já… měl jsem bratra… dvojče. Jmenoval se Bill. Ale jednou… prostě najednou zmizel. Amanda byla zamlklá. Byl jsem za ní a ptal se jí na Billa a ona říkala, že nic neví. Vím, že Bill ji říkal úplně všechno. Byla to jeho nejlepší kamarádka. A pak… ona o mně začala říkat… ty… ty věci…“ Tom odvrátil pohled na druhou stranu, aby se nedíval Sebastianovi do tváře. Nechtěl být za slabocha a brečet před ním. Ucítil Sebastianovu ruku na rameni… Bill si ho otáčel k sobě. Zajímalo ho, jak Amanda ublížila Tomovi.
„A dál?“ zeptal se Bill, když se na něj Tom konečně znovu podíval.
„Ona o mě všude začala říkat, že… že jsem ho zabil, že jsem ho prý neměl rád a týral jsem ho. Dokonce, že jsem ho i častokrát znásilňoval…“ Tom bolestně zavřel oči. Sám se divil, že dokáže cizímu člověku vyklopit tyhle škaredé věci, ale Sebastian mu někoho připomínal…

„A… Pak se to dostalo i do školy… Řekla to Markovi a vůbec celé škole. A Mark řekl, že je to pravda, že jsem mu ubližoval a uvěřil jí. Od té doby jsem pro ně vrah a úchylák, který zabil vlastního bratra.“ Bill nevěděl co má Tomovi říct.
„A-aha… Hm… a… ubližoval jsi mu?“ Bill chtěl z bratra dostat příčinu jeho chování. Tom se na něj zadíval a jeho oči se opět naplnily slzami.
„Já… byl jsem k němu hrubý… Jo… Ubližoval jsem mu. Stydím se za to. Ale nikdy… NIKDY bych ho nezabil a nebo neznásilnil…“ řekl Tom a Bill v jeho očích viděl lítost a smutek.
„A… víš, kde je teď?“ ptal se Bill.
Tom zakroutil hlavou.
„Nevím o něm nic. Co se mu stalo… Nic. Jeho případ zmizení uzavřeli. Nikdo už neřeší, kde je, jestli žije, jestli utekl… Ale hrozně mi chybí… I máma ho dost postrádá. Bojím se o něj.“ Tom si setřel poslední stopy slz, které zůstaly na jeho tváři a pokusil se nahodit normální výraz.
„No… už bysme měli jít. Za chvilku zvoní,“ řekl Tom a už se zvedal. Bill se k němu přidal a společně se vrátili do třídy.
**********
„No… dneska mám čas, tak ti to tady můžu ukázat,“ usmál se Tom na Billa, když vycházeli odpoledne ze školy. Bill souhlasil.
„Tak jo,“ usmál se Bill. „Tak se sejdeme tak za hodinku tady před školou, jo?“ zeptal se Bill.
„Jo, jasně…“ odvětil Tom a běžel rychle domů. Bill mezitím taky přišel domů, kde už byla i Amanda. Nechtěl jí hned vyklopit, že ví co Tomovi udělala a zároveň v něm byl kousek pochybnosti, jestli je pravda co Tom říká… Bill vyběhl do svého pokoje a začal se chystat na ´schůzku´. Ve chvíli, kdy si už jen žehlil vlasy, do pokoje vlítla Amanda.
„Kam se tak chystáš?“ stála mezi dveřma a sledovala Billa.
„Ale… jsem domluvenej s jedním spolužákem, že mě provede po městě. Slíbil mi to,“ na Amandě bylo vidět váhání, ale Billa doma držet nemohla. Po pár poučeních v kolik má přijít domů a tak, se Bill konečně dostal z domu a šel ke škole, kde na něj už netrpělivě čekal Tom, který pořád sledoval svoje hodinky.
„Ahoj, Tome… Promiň, zdržel jsem se…“ řekl Bill, když došel k Tomovi.
„Jo, to je v pohodě…“ usmál se mile Tom a Bill mu úsměv oplatil.
„Tak… kam mě vezmeš?“ trochu znervózněl, když si ho Tom nějak divně prohlížel… Tom zatřepal hlavou.
„No… ehm… nezajdeme třeba do cukrárny?“ usmál se trochu přiblble a Bill nevěděl co mu na to říct.
„Tak jo… ale zveš mě!“ zasmál se Bill a Tom mu za stálého rentgenového prohlížení slabě přikývl. Vypadá jako on. Je možný, že je to on? Tomovi se v hlavě honily různé myšlenky tohohle typu. Přece jen jeho bratr byl výjimečný… Sebastian se mu dost podobá. Teda… ne vzhledově, ale chováním… Tom sám nevěděl, jestli už ze ztráty bratra nešílí a nehledá každého, kdo se bratrovi pobodá. Také začal uvažovat nad tím, že kluk z Ameriky bude tak perfektně ovládat němčinu. Neměl žádný přízvuk… nic… Musí si Sebastiana pořádně proklepnout… A s tím začne hned teď…

autor: Anett483

18 thoughts on “Proč mě nikdo nemá rád 6.

  1. Uh.. Teda.. Napadá mně jediný slowo: HUSTÝÝÝ!!! A to jako doooost hustý!! ((= To Toma klepne pepka, jestli se mu Billí někdy přizná!! Hííí.. ((= Dáááááááááááááál!!! ((= ((´=

  2. tohle Amanda moc nevychytala… nejdřív věděla, že se Bill vrátí a pak nakecá všem, že ho Tom zabil… trošku zmatená Amanda… snad se jí to vymstí… potvoře X(( Anettkooo… zajímavé počteníčko :DD  teď si mi dala čistý zásah… ani nechtěj vědět kam…

  3. No to je úplná detektivka. Odhalí Tom Billa? Nebo neodhalí?!? A jakej že povede v cukrárně křížovej výslech? Už se těším!!!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Verified by ExactMetrics