Stranger

autor: Destiny
betaread: Helushka
Je něco kolem půlnoci a já sedím v kuchyni, šálek kávy pevně svírám v ruce a dívám se někam do zdi. Přemýšlím. Přemýšlím nade mnou, nad ním, nad námi.
V poslední době je všechno špatně, všechno se pokazilo a já nemůžu naprosto nic dělat, jen mlčky přihlížet, neschopen cokoli říci nebo namítnout. Všechno je neskutečně složité, ale přesto tak jednoduché.
Jsou to asi dva měsíce zpátky, co jsem si všiml, že je něco špatně, že se něco děje s mou láskou. Nevím, kdy přesně jsem na to přišel, jestli ráno, večer, jestli venku nebo doma, ale od této chvíle jsem si uvědomil, že nejsem ten jediný v Billově životě.
Byl to hrozný pocit, když jsem zvedl nepříjemně zvonící telefon a ze sluchátka se ozval hlas neznámého chlapce, který se dožadoval mé lásky.

Nejdřív jsem tomu nevěřil, když mi ten kluk říkal, že spolu pravidelně spí, byl jsem zaslepený, naivní.
Doufal jsem, že tohle by mi Bill nikdy neudělal, bezmezně jsem mu věřil, ve všem, přesto jsem si začal chování Billa víc všímat. Každý týden okolo jedenácté v noci se šel projít a mně najednou došlo, že nechodí ven, že celou dobu chodil za ním. A já? Já na něho čekal doma, s oplývající láskou jsem čekal, až zarachotí klíče v zámku a on mě půjde obejmout a políbit.
Jak mohl a jak se může po tom všem chovat, jakoby se nic nestalo? To mu nedělá problémy vyspat se s nějakým klukem, potom přijít za mnou a šeptat mi, jak moc mě miluje?
Nobody believes me when I tell them that you´re out of your mind.
Nobody believes me when I tell them that there´s so much you hide.
Na moment se proberu z mých myšlenek a podívám se na hodiny, je přesně čtvrt na jednu, usměji se. Co asi tak můj Bill dělá? Vím to, vím moc dobře, co dělá, ale nemůžu a hlavně si to nechci připustit.
Jak dlouho mě asi podvádí? Odkdy už mu nestačím? Kdy si uvědomil, že potřebuje zpestřit svůj sexuální život? Nevím, co jsem dělal špatně, milovali jsme se spolu tolikrát a já měl vždy pocit, že se mu to líbilo, ale to jsem se asi šeredně spletl.
Častokrát jsem přemýšlel, jestli je chyba ve mně, dělám pro něj všechno, snesl bych mu modré z nebe, ale jemu to nestačí, nikdy. Chce všechno a hned, ano, asi jsem na to měl myslet, když jsme s Billem překročili tu pomyslnou hranici bratrství, znám ho přece dokonale, vím, že ho hodně věcí rychle omrzí. Omrzel jsem ho snad i já? Přestal jsem ho bavit? Ne, radši to nechci vědět.
Je asi dobře, že jsem si začal všímat, jak se chová. Když se na mě podívá, nevidím tu vášeň, to jiskření a tu lásku, kterou jsem kdysi vídal v jeho hnědých očích. Teď je tam prázdnota. Lituje snad toho, že mě podvádí? Přijde mi, že mu na tom ani trošku nezáleží.
Theres no kindness in your eyes
The way you look at me, it´s just not right
I can tell whats going on this time
Theres a stranger in my life
Bolí to. Neskutečně moc mě to bolí, ale nechci o něho přijít, bojím se, že kdybych mu řekl, že o jeho nevěře vím, tak že by mě opustil, možná by šel za ním. Za tím klukem, který mi ničí život. Nesnesl bych to, bez Billa jsem troska, miluju ho k zbláznění, zajíkám se láskou k němu a nedokážu proti tomu nic dělat. Přitom chci být stejný jako on, chci být tak bezstarostný a neohleduplný k ostatním lidem, k lidem, které mám rád. Nechci být ten citlivý, ten, kterého zničí láska.
Láska, tak krásné a přitom tak děsivé slovo, znamená všechno a přesto nic. Pro mnohé je to naděje, štěstí, život. Pro mě bolest, utrpení a smutek.
Rachot klíčů protrhne moje přemýšlení a já najednou cítím, že je všechno jako dřív, že Bill je zase tady, i když zítra opět zmizí, ale vrátil se, vrátil se ke mně.
„Tome? Jsem doma!“ Oh, ano, opět tak perfektně upravený, jinak by nevyšel ven.
Objímá mě, cítím jeho vůni, miluji tu vůni, miluji jeho.
Did I ever do anything that was this cruel to you?
Did I ever make you wonder who was standing in the room?
You made yourself look perfect in everyway
So when this goes down, I´m the one that will be blamed
Your plan is working so you can just walk away
Baby your secret´s safe.
Ne, dnes ještě není ten den, kdy mu řeknu, že o tom všem vím. Nevím, jestli takový den vůbec přijde, jestli mu to někdy dokážu říct. Strach je přece větší než upřímnost.
Radši se budu trápit, než abych o něho přišel, budu se trápit do konce svého života a to jen kvůli němu, kvůli mé lásce, kvůli Billovi.
autor: Destiny

11 thoughts on “Stranger

  1. uu to bylo nádherný…:)))))))))))))) dokonalý … :))) líbilo by se mi to i jako vícedílka … :)))))) opravdu skvělý 😉

  2. takhle si vzájemně ubližovat a neříct si o tom, to je to samé, jako když se vzájemně milují a také ze strachu mlčí… chtěla bych napsat zajímavý nápad, ale nemůžu, páč tohle je život… takto to opravdu v mnohým vztazích funguje, kdy strach ze ztráty partnera, dokáže spolknout i sebevětší křivdu, bolest, potupu… Destiny, to je moc pravdivý příběh.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Verified by ExactMetrics