Valentýnka

autor: illyrias

„Kdo bude má valentýnka?!“ Křikne černovlasý chlapec po celé třídě. Dostal plno růžiček. A to nejen od děvčat. Stejně tak jako jeho kamarád Tom. Ke každé růži byl lísteček, od koho je. Tom se ani neobtěžoval koukat. Sám poslal jen jednu růži. Billovi, který teď stojí v popředí a kouká na tucty svých růží.
„Vyberu jednu růži, a ten, koho bude, bude má valentýnka na dnešní večer.“ Každý zavýská a zatleská, každý si přeje, aby byla ta vylosovaná růže jeho. Večer bude oslava, kam přijdou všichni s doprovodem, každý se svou valentýnkou. Bill jemně vezme jednu růži. Rozbalí lísteček, zarazí se mu dech. Na lístečku vidí jméno osoby, která není podle jeho představ. Sara. Je to třídní šprtka, není vůbec hezká. A to se Billovi nelíbí. Nedovede si představit, že zrovna s ní by měl protančit svou noc.

„Tom.“ Špitne Bill. Tom to však dobře slyší, všichni udiveně koukaj na Toma, ten ani netušil, že by jeho růže byla vylosovaná. Nebyla, Bill zalhal, doufal, že jej nejlepší kamarád podpoří. Už dlouhou dobu se koukal na Toma jinak, myslel si ale, že Tom na něj hledí pouze jen jako na dobrého kamaráda, s kterým je sranda.
„No co? Si nemůžou dát kytici taky kamarádi?“ prohodí pohotově Tom a přejde k Billovi. „Takže jsi má dnešní valentýnka?“ Bill se kousne do rtu, všichni mlčí. „Co mi zbývá, vylosoval jsem tě.“ Usměje se.

Kluci se nad tím zasmějou, ostatní jsou zklamaní, že kvůli Tomovu fórku, jak oni myslej, nebudou mít svoji valentýnku.
„Tak večer.“ Bill chce Tomovi ještě něco rychle říct, bohužel to už nestihne. Sebere si růžičky a jde domů. Myslí na Toma, neví, jestli to Tom myslel vážně, a opravdu s ním půjde. Tomovi se zas honily jiné myšlenky hlavou, a to, že vylosovaná růžička nebyla jistě náhoda. Bylo to znamení.

Než se Bill nadál, byl večer. Bill se nepřipravoval, seděl doma u televize s tím, že se pak ve škole omluví, že byl nemocnej, a bylo mu to hrozně líto. Plány mu ale překazí zvonek. Otráveně se zvedne s tím, že dotyčnýho hned vykopne.
„Tome?“
„Bille, ty půjdeš v pyžamu?“ podiví se Tom a prohlíží si Billa. Tom je sladěn do skvělého černobílého třpytivého outfitu. Bill z něj nemůže spustit oči, Tomovi to sluší.
„Ehm, tys to myslel vážně?“ Bill ani za mák netušil, že růži poslal taky Tom, prostě to řekl, aby nemusel jít s ní, ani nevěděl, proč právě Toma. Mohl říct přece kohokoliv jiného.
„Jsi přece má valentýnka, jak bych to jinak měl myslet.“ Pousměje se Tom a vejde do Billova domu.
„Tak, mám se jít obléknout?“ zaváhá Bill a zavře za Tomem dveře.
„Pokud nechceš jít v pyžamu, bylo by to dobré.“ Zasměje se Tom.
„Dobře, hned jsem zpátky.“ Usměje se Bill a vyběhne do svého pokoje, štěstím bez sebe, že bude s Tomem na valentýnský večer. Netušil, že jej Tom vezme opravdu. Myslel si, že to jen skvěle zahrál před třídou.

„Jsem tady.“ Tom pohlídne na svého kamaráda a užasle vydechne.
„Sluší ti to.“ Pochválí a trochu se zčervená.
„Tome, proč to vlastně děláš?“ Tahle otázka Billa svrběla na jazyku dost dlouho.
„Vylosoval jsi mě.“
„Ne, nevylosoval.“ Zavrtí Bill hlavou.
„Cože?“
„Vylosoval jsem Sáru, řekl jsem proto tebe.“ Přizná Bill.
„Podváděls.“ Povzdychne si Tom.
„Ano, vždyť ty jsi mi ani žádnou neposlal, myslel jsem, že to pochopíš.“ Přejde k Tomovi blíže.
„Poslal.“ Šeptne Tom.
„Opravdu?“ Bill je překvapen.
„Ano, Bille, já tě miluju, už hrozně dlouho, a chtěl jsem tě aspoň jako valentýnku.“ Oba se zahledí do očí toho druhého.
„Tome, já… miluju tě, už taky strašně dlouho.“ Spojí svoje rty v polibek.
„Jsem rád, že jsi řekl mě, mohl si říct kohokoliv jiného, proč mě?“ Pohladí Billa po tváři, ten přivře víčka nad tím dotykem.
„Bylo to impulsivní, sám nevím, ale jsem rád, že jsem to řekl, vím teď pravdu.“ Vydechne, když jej Tom políbí na krk.
„Jsi moje nejhezčí valentýnka, jakou jsem kdy mohl mít.“ Bill se pousměje nad těmi slovy.
„Děkuju.“
„Ne, to já děkuju.“ Oba se vydají ruku v ruce na oslavu. A ne jen na ni, na celý jejich nový život, který stráví jen spolu.

autor: illyrias
betaread: Janule

11 thoughts on “Valentýnka

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Verified by ExactMetrics