The Lie


autor: Mary

Miluju noc. Když slunce předá vládu měsíci a zapadne, aby se už nemuselo dále dívat na tento náš zkažený svět. Když hustá černá tma ochotně kryje naše rozpaky a milosrdně dovoluje hříšným představám, aby se zhmotňovaly ve snech, které jsou mojí jedinou útěchou a zároveň prokletím, protože vím, že se nikdy nebudou moci splnit.

My to nedovolíme.
A tak se stále častěji jenom oddávám svému snění. Jen ve snech se na tebe můžu doopravdy dívat, beztrestně se nořit do nekonečných hloubek oříškových očí a bez obav pohladit růžová poupata tvých tváří, aniž by mě trýznilo vědomí, že tohle nesmím.
Ve svých snech totiž můžu všechno.
Ale jenom snít někdy nestačí…

***

Sedím u kuchyňského stolu, na svém oblíbeném místě v rohu, v rukou svírám hrnek, co jsem dostal od tebe, naplněný až po okraj horkým čajem. Ani nevím, jak dlouho už jsem tady, nejspíš už to budou celé desítky minut, strávené jenom nepřítomným zíráním do zdi. Myslím na tebe. Samozřejmě, na koho taky jiného? Jenom ty se mi vytrvale vkrádáš do myšlenek, jenom tvé oči vidím neustále před sebou, jenom tvé doteky toužím cítit na svém těle.

A jenom tebe nikdy nemůžu mít.

Tázavě se na tebe podívám. Neodpovíš, jen mlčky zakroutíš hlavou a odvrátíš se. Nerozumím ti, poprvé v životě nechápu, co to znamená.
Ale neptám se. Nemluvíme, a přesto ta chvilka sdíleného ticha mezi námi… Je to hezké. Možná až moc hezké na to, aby to byla skutečnost. Ale je, vím to.

Jsi tak blízko, slyším každý tvůj výdech, podvědomě cítím každý nepatrný pohyb, každé zachvění. Toužím ti být ještě blíže, dotknout se tě. Přisunu se o pár centimetrů k tobě. Vpiju se pohledem do tvých očí, v jejichž temných hlubinách se zračí bolest a… strach?

Ucukneš a otočíš se ke mně zády. Mrzí mě to, ale nemůžu na to nic říct. Kéž bych mohl… Jenže to by to muselo být všechno úplně jinak.

„Co se stalo?“ zeptám se jemně.

Nechceš se na mě podívat, štíhlými pažemi si objímáš nohy, ramena se ti chvějí… Pláčeš? Nikdy jsem tě neviděl plakat.

„Nic…“

Ani si nejsem jistý, jestli to slovo skutečně vyšlo z tvých úst, nebo jsem si ho jen představoval, jak moc bylo tiché. Přesto se mi zarylo až pod kůži a pálilo jako pekelný plamen. Peklo… Tam skončím za svoje myšlenky… a lásku.

Otočím tě k sobě. Něžně, nijak na tebe nenaléhám, plně se poddáváš mým dlaním, víš, že bych ti nikdy nedokázal vědomě ublížit. Na to tě příliš miluju.

„Mně můžeš říct všechno…“

Pohladím tě po tváři. Vzlykneš. Vezmeš mou dlaň do své a přitiskneš si ji na hruď. Můžu pod svými prsty cítit zrychlený tlukot svého srdce. Dívám se ti do tváře, na řasách se ti lesknou drobné diamanty slz.

„Cítíš to taky?“ zašeptáš. Pohledem prosíš o pochopení.

Bolí to. Tak neskutečně to bolí, protože i když bych nejraději ze všeho řekl ano, nemůžu. Na tuhle cestu se nemůžeme vydat spolu. Nejde to a oba to víme. Bude to ta největší a nejhorší lež mého života, zlomím srdce tobě i mně a až do smrti si neodpustím, že jsem to udělal, že jsem tě zradil, ublížil ti. Ale nemám jinou možnost.

„Ne…“

Někteří lidé si prostě nejsou souzení…

autor: Mary

betaread: Janule

5 thoughts on “The Lie

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Verified by ExactMetrics