You’re Gay

autor: Zarlina

Jeden nový, sladký bonbónek od Zarliny.

Zuzu 🙂

Tom se právě uvelebil na gauči, otevřel si láhev piva a zapnul televizi, aby počkal na začátek fotbalového utkání, když se dveře od bytu najednou rozletěly a on uslyšel rychlé kroky svého spolubydlícího směřující do obývacího pokoje. S povzdechem obrátil svou pozornost ke dveřím a přemýšlel, kvůli čemu, proboha, bude Bill rozrušený tentokrát.

„Tome!“ Mladý muž lapal po dechu, jakmile vstoupil do místnosti, oči měl rozšířené, vlasy rozcuchané a tváře červené, jako by ta čtyři poschodí vyběhl, namísto aby použil výtah, takže Tomovi bylo jasné, že se něco děje. Bill byl ten nejlínější člověk na celém světě, a když byl výtah jednu dobou rozbitý, každý jednotlivý den si stěžoval, že ho ty zatracené schody zabíjejí. Použil je pouze v tom okamžiku, kdy nastalo něco tak důležitého, že nemohl čekat na příjezd výtahu.

„Ano?“ Zeptal se Tom a ztlumil hlasitost připravený poslouchat, co se stalo tentokrát.
„Jsi gay.“
Tom zamrkal. Tohle bylo nové.
„Okay?“ Zeptal se a pozvedl obočí.
„Myslím to vážně,“ řekl Bill a ukázal na něj prstem. „Hannah je na cestě sem, aby tě zatraceně pozvala na rande. Řekl jsem jí, že jsi gay, ale nevěřila mi, a já přísahám bohu, Tome, jestli s ní budeš chodit, zavraždím tě.“

„Není Hannah tvoje oblíbené kolegyně?“ Zeptal se Tom zmateně. „Myslel jsem, že ji máš rád?“

„Mám,“ přikývl Bill. „Ale taky je jako osina v zadku. Trávit s ní osm hodin denně je fajn, ale pokud s tebou bude chodit, bude tady o víkendech, a každé odpoledne a večer, a já ji zaškrtím,“ otočil se, jakmile zazvonil zvonek. „Nezapomeň, gay!“ Vykřikl, než zamířil zpátky na chodbu. „Gay, Tome. Gay!“
Tom obrátil oči v sloup a pak s tichým smíchem přesunul svou pozornost zpátky k televizi, ačkoliv už věděl, že ten zápas nakonec neuvidí.
Pořád Bill a jeho bláznovství. Občas Tom uvažoval, jestli si na to vůbec někdy zvykne.
Jedna jeho část doufala, že ne. Bylo to osvěžující, a on si docela užíval být účastníkem všech těch Billových her. Vždy tam bylo něco, co potřeboval, aby Tom udělal, lži, které měl říct, role, které měl hrát, obvykle aby se Bill dostal ze schůzek, se kterými souhlasil, aniž by na ně ve skutečnosti chtěl jít, nebo aby se zbavil mužů, se kterými strávil noc a kteří se ukázali být pravým opakem toho, co mohl vystát.
Nebyl vybíravý, ale lehce jej cokoliv otrávilo, a když poznal lidi o trochu lépe… no, většinu z nich neměl moc rád, a ve většině případů potřeboval Toma, aby ho zachránil.

Tom nevěděl, kolikrát už hrál jeho rozzlobeného přítele, nebo starostlivého bratra, nebo kolikrát už volal a předstíral, že je někdo s nějakým akutním problémem, ale i když občas nechápal, proč se Bill prostě nenaučí říkat lidem, ať táhnout do háje, přesto mu to nevadilo.
Pomáhat Billovi z těchto situací bylo zábavné, a on toho zatraceného kluka miloval, takže by nikdy neřekl ne.
Znovu vzhlédl, jakmile se Bill vrátil, následovaný hezkou mladou ženou s dlouhými blond vlasy, modrýma očima a úsměvem, díky kterému by většina chlapů udělala cokoliv, jen aby u ní dostali šanci. Byla nádherná v každém směru, ale Tom věděl, že by se neměl pokusit ani předstírat, že si toho všiml, jelikož Bill stál hned vedle ní.
Kromě toho, vypadala docela obyčejně ve srovnání s mužem stojícím vedle ní. Každý by tak vypadal.

„Tome, tohle je Hannah, moje kolegyně,“ řekl Bill a ukázal mezi nimi gestem. „Hannah, tohle je Tom, můj velmi-gay spolubydlící.“

Tom na něj pozvedl obočí, pak se otočil k Hannah a věnoval jí široký úsměv, zatímco vstal z pohovky, aby se s ní přivítal.
„Těší mě,“ řekl srdečně. „Hodně jsem toho o tobě slyšel.“
„Já toho o tobě taky hodně slyšela,“ odpověděla Hannah. „Ačkoliv, nikdy jsem z toho neměla pocit, že bys byl na kluky,“ řekla bez obalu. „Billovy příběhy to nikdy ani nenaznačily.“
„Zjistil jsem to nedávno,“ zazubil se Tom. „Lhal jsem sám sobě až moc dlouho,“ pokračoval. „Pak jsem se jednoho dne probudil a pomyslel si, sakra, co je to se mnou špatně.“ Znovu se na ni široce usmál. „Ukázalo se, že tam nebylo vůbec nic špatně. Jen jsem prostě hrál za špatný tým,“ mrkl.
„Aha,“ odpověděla Hannah suše a hodila rychlým pohledem po Billovi, jako by tomu stále nevěřila. „No, to je moc špatné,“ vzdychla. „Doufala jsem, že bys mě vzal na rande.“
„Promiň,“ odpověděl Tom jemně. „Ale mám jednoho velmi hetero kámoše, se kterým bych ti to mohl domluvit, jestli chceš.“
„Dobře vypadajícího?“ Zeptala se, až se Tom rozesmál.
„Velmi,“ přikývl, pak se podíval na Billa. „Zajdi pro zápisník, ano?“ Řekl jemně. „Abych mohl dát Hannah Geovo číslo.“ Věnoval jí vřelý úsměv. „Je to skvělý člověk, nebudeš litovat.“

Bill na něj zazíral způsobem, jako by jasně zpochybňoval jeho zdravý rozum, ale pak pokrčil rameny a obrátil se ke kuchyni, zatímco si sám pro sebe něco mumlal tak tiše, že ho ani Tom ani Hannah nemohli slyšet.

„Víš, mohl bys mi prostě říct pravdu,“ řekla Hanah, když Bill opustil místnost. „Ani náhodou vám celou tuhle gay věc nežeru,“ zamumlala a zazírala na něj. „Bill prostě nechce, abych s tebou randila. Že?“
„Proč by to neměl chtít?“ Zeptal se Tom lehce. „Jsi jeho oblíbená spolupracovnice,“ dodal. „Hodně o tobě mluví. Vím, že tě má rád.“
„Jasně,“ pokrčila rameny Hannah. „Má, ale já myslím…“ na okamžik se zamyslela a Toma si prohlížela. „Myslím, že by se o tebe nechtěl dělit,“ řekla nakonec. „Vždycky má tenhle… no, je tam něco v jeho hlase, kdykoliv mluví o tobě a o tom, s kým trávíš svůj čas. Jako by se mu nelíbilo to pomyšlení, že jsi s někým jiným.“ Znovu se na něj podívala. „Muž nebo žena. I když si pořád myslím, že tohle celé je jen hra a že tady mluvíme o ženách.“
„Můžu tě ujistit, že jsem opravdu, opravdu gay,“ zasmál se Tom a sledoval dveře, za kterými Bill před okamžikem zmizel. „Ale ten, který se mi líbí, je mimo mou ligu.“
„Mhm,“ odpověděla Hannah, nezněla, jako by tomu ani na vteřinu uvěřila. „To určitě jsi.“

Bill se vrátil, mumlal něco o tom, že ten zápisník bylo zatraceně těžké najít a že nemají ani jediný kousek papíru jako normální lidé, a Tom ho s malým uchechtnutím přijal, otevřel na prázdné stránce a použil pero, které mu Bill podal, aby do něj napsal Georgovo číslo, než ho předal Hannah.

„Díky,“ řekla. „Takže je to milý chlap?“
„Je,“ přikývl Tom. „Už nějakou dobu je sám, od chvíle, co se on a jeho ex rozešli, ale myslím, že už by měl být připravený začít znovu randit.“
Hannah přikývla a pak se na něj pousmála.
„Pořád ti nevěřím, víš.“
Tom se na ni chvíli díval, přemýšlivě, pak pohlédl na Billa, který si toho ani nevšiml a díval se jiným směrem, a Tom se ke svému spolubydlícímu s malým úsměvem otočil.
„Hej, Bille,“ řekl jemně, počkal, než se na něj Bill podívá, pak vzal opatrně do dlaní jeho tvář a hřejivě se na něj usmál. „Já jsem gay,“ zamumlal, a zatímco se snažil ignorovat ten křičící hlas v jeho hlavě, který mu znovu a znovu opakoval, že Bill je úplně mimo jeho ligu a nikdy by neměl zájem o někoho, jako je on, naklonil se, aby k sobě přitiskl jejich rty a věnoval tomu krásnému muži jednoduchý polibek, než se opět odtáhl.
„Co-?“ Bill na něj zmateně zíral.
„Já jsem gay,“ řekl znovu, stále s úsměvem na rtech, ačkoliv nyní s docela nervózním.
Byl vyděšený.
„Okay, takže ty jsi mi lhal,“ řekla Hannah a věnovala Billovi pobavený pohled. „Ty ne,“ pokračovala a podívala se na Toma. „No, díky za tohle,“ zasmála se a zamávala papírkem ve své ruce. „A přeju ti hodně štěstí. Vypadá to, že ho budeš potřebovat.“

S těmito slovy se otočila, a Tom se mohl jen domnívat, že z bytu odešla, protože byl až příliš zaměstnán zíráním na Billa, aby skutečně naslouchal zvuku otevírání a zavírání dveří.

Slyšel jen svůj vlastní tlukot srdce a zvuk krve proudící jeho žilami v uších, takže všechno ostatní bylo jako v mlze. Nikdy neměl v úmyslu to říct Billovi takhle, možná vůbec ne, a teď tady stál jako idiot, s Billovou tváří stále ve svých dlaních.
„Do prdele,“ zamumlal, rychle ho pustil a o krok ustoupil. „Promiň, Bille. Já… sakra…“
„Ty jsi gay?“ Zeptal se Bill, vypadal ještě zmateněji. „Ale…“
„Omlouvám se,“ řekl Tom rychle. „Jsem. Já jen…Kurva, já vím, že jsi pro mě až příliš dobrý. Omlouvám se, neměl jsem-„
„Já se ti líbím?“ Vykoktal Bill. „?“
„Já vím, že je to hloupé,“ zamumlal Tom a sklopil pohled. „Sakra, já prostě… až moc jsem se do celé té věci zamotal, abych jí dokázal, že jsi nelhal. Omlouvám se.“
„Ne,“ řekl Bill tiše a přistoupil blíž, pomalu položil prst pod Tomovu bradu a přinutil ho znovu zvednout hlavu. „Neomlouvej se,“ zamumlal.

Pak aniž by Tom opravdu pochopil, co se to děje, se Bill naklonil, znovu k sobě přitiskl jejich rty a věnoval mu ten nejjemnější, nejsladší polibek, jaký Tom kdy zažil. Byl si docela jistý, sakra, on věděl, že kdyby se Bill o pár vteřin později neodtáhl, podlomila by se mu kolena.

„Ty jsi gay,“ zamumlal Bill tiše a věnoval mu úsměv, nad kterým mu poskočilo srdce.
„Jo,“ zašeptal Tom, a když ho políbil tentokrát, už nebyl tak nervózní. Tentokrát měl pocit, jako že možná, možná dělá něco správně. A možná by jej Bill skutečně mohl mít rád nazpět, dokonce i když byl tak jasně až příliš dobrý na to, aby byl s někým, jako je on.
„Já jsem gay.“

autor: Zarlina

překlad: Zuzu
betaread: J. :o)

original

15 thoughts on “You’re Gay

  1. Báječný příběh ♥ Opět se mi potvrzuje, že v jednoduchosti je krása. 🙂 Tahle povídka byla neuvěřitelně příjemná, usměvavá, vtipná a samozřejmě i plná citů. Netušila jsem, co čekat od Billa, který tak rychle vpálil do domu, aby Tomovi jen řekl, že musí ´hrát gaye´, ale rozhodně mě to pobavilo.

    Moc děkuji za tenhle krásný překlad ♥

  2. To teda byla sranda! Úplně jsem viděla Billa, jak vbíhá do bytu a s naprostou samozřejmostí oznamuje Tomovi: Jsi gay.
    Málem jsem se potrhala smíchy.
    Díky za překlad, bylo to skvělé. 😀

  3. Mala lez a vede k zacatku noveho vztahu 🙂 Opravdu krasny preklad .. jsem rada ze to nekdo prelozil 🙂
    a Bille preci bys nezarlil na svoji kolegynku 😀

  4. Jéé, to bylo milé. Až jsem si říkala škoda, že toho není víc. Ale přesně jak řekla Mischulka:  V jednoduchosti je krása.
    Moc děkuji za překlad tohohle bonbónku

  5. Toto bolo… Ja nemám slov. Bolo to proste… Pre mňa jedno z najlepších, čo som kedy čítala. Bolo to sladké a jemné a nežné a pri tom vtipné a také jednoduché… Proste dokonalé. Nádherná poviedka. Ďakujem.

  6. U tohohle jsem se vážně musela smát 🙂 Billa vidím naprosto jasně, ten je i v reálu takové potřeštěné tele. Prý jsi gay, luxusní, že on Tom jím opravdu byl 😀 a to jsem si myslela, že gay gaye bezpečně pozná, Tom asi házel dokonalé mimikry 😀

    Moc děkuju zuzu za tuhle lahůdku, opravdu v jednoduchosti je kouzlo okamžiku 🙂

  7. Páni, to bola krátka, ale neuveriteľná jazda. 😀
    Čakala som, čo sa z názvu poviedky vyvinie a keď tam Bill vbehol suverénne na Toma vybafol "Jsi gay.", tak moja reakcia presne rovnaká ako Tomova – nechápavé zažmurkanie.
    Ale z Billovho nasledujúceho vysvetlenia som šla do kolien – bože, úplne si viem predstaviť, že by Bill takéto niečo urobil a povedal 😀
    A keď začal Tom rozmýšľať o Billovi a ako ho miluje, tak to bolo ešte zaujímavejšie 🙂 Čo sa môže stať z jednej takej jednoduchej vety – niečo, čo Bill vôbec nečakal, ale nakoniec to skončilo ešte lepšie ako plánoval 😀
    Zuzu, ďakujem za preklad tejto nádhery.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Verified by ExactMetrics