Polib mě, prosím 1.

autor: Rachel
betaread: Janule
„Bille, zlato, pomůžeš mi?“ ozval se ženský hlas, který se nesl chodbou až k černovlasému chlapci. Jakmile uslyšel prosbu na svoji osobu, nechal své zkrášlovací procedury a vykročil směrem ke koupelně, kde jeho matka Simone vyklízela všechny police.
„Promiň, že tě s tím zatěžuju, ale víš, že mám zítra jet na tři týdny na služebku a potřebuju se ještě sbalit,“ omlouvala se Simone svému synkovi, který začal poslušně schovávat všechny ty hygienické pomůcky do velké papírové krabice.
„To je dobrý, mami, rád ti s tím pomůžu. A kdy má vlastně přijet?“
Simone se pousmála. Koupelna potřebovala kompletně nový kabát – jak vymalovat strop, tak i nové obklady kachličkami a novou podlahu. A proto zavolala do jedné agentury na koupelny, jestli by jí nemohli poslat alespoň jednoho zaměstnance, který by strop v koupelně vymaloval, obložil ji kachličkami – no zkrátka, aby byla zase tak krásná jako kdysi. Agentura jí tedy jednoho dělníka přislíbila. Bohužel Simone v práci řekli, že musí odcestovat do Rakouska na třítýdenní služební cestu. A to zrovna v té době, kdy se měla koupelna opravovat. Utěšovala se tím, že její syn Bill, kterému zrovna začaly letní prázdniny, už toho pracovníka nějak ohlídá i bez její pomoci. Vždyť už je mu osmnáct a půl. Jistě, měla obavy, protože znala Billa už od narození a věděla, jak se umí chovat k cizím lidem, kteří kritizují jeho styl. Ale stejně tak dobře věděla, že Bill je spolehlivý a zodpovědný kluk.

Když mu řekla svůj plán, ani trochu se mu to nelíbilo, ale potom mu nezbylo nic jiného než souhlasit. S tím pracovníkem se přeci vůbec nemusí bavit. Stačí, když mu bude vařit a chystat jídlo a hlídat ho, aby jim něco neukradl, to je vše. A Simonina práce je důležitá, stejně tak jako peníze, které za ni dostane.
„Přijede asi tak za půl hodiny. Bille, slib mi, že se k němu budeš chovat slušně, prosím?“
„Neboj, mami, já to zvládnu levou zadní, už kvůli tobě, že tě mám rád,“ usmál se na ni Bill a pohladil ji po vlasech. Chtěl jí dokázat, že se o sebe a o toho zaměstnance dokáže postarat. Simone si ho k sobě vděčně přitulila. Byla ráda, že má takového syna. A Bill byl zase rád, že má tak tolerantní mámu, která mu dovolí malovat se, lakovat si nehty a schvaluje mu jak jeho styl oblékání, tak i vlasy v dikobrazím sestřihu. Jeho máma je prostě super.
„Mami, potřebuješ ještě něco? Rád bych se totiž domaloval,“ mrkl na ni Bill svýma hnědýma očkama, z nichž jedno bylo namalované, zatímco to druhé se skvělo přírodní krásou.
„Jasně, já už si ty krabice odnosím dolů sama. Budou v druhé koupelně dole, kdyby jsi něco potřeboval,“ usmála se Simone. „Jo, a až uslyšíš zvonek, tak přijď prosím dolů, to bude určitě ten ‚umělec na koupelny‘,“ zachichotala se, vzala první krabici a pomalu s ní scházela schody do přízemí.
V přízemí se nacházely místnosti jako kuchyně, obývák, ložnice a koupelna. Horní patro měl obsazené Bill. Jeho pokoj byl od koupelny vzdálený přes celou chodbu a vedle byl ještě pokoj pro hosty, kde občas přespávaly matčiny kamarádky, když se u nich konala nějaká oslava.
Bill to tady měl rád. Pokojíček měl vystylovaný podle sebe a celkově v horním patře vládl jen on sám. Teď dosedl na svou rozházenou postel a znovu uchopil do rukou řasenku. Přemýšlel, jaký ten pracovník asi bude. Měl trochu obavy jak to vydrží, ale nějaký hlásek mu podvědomě napovídal, že ty tři týdny zvládne.
Z jeho myšlenek ho vytrhlo až zazvonění zvonku a na to matčin hlas: „Bille, pojď otevřít!!“ Bill se naposledy shlédl ve velkém zrcadle, a potom jako raketa vystřelil směrem dolů. Simone už nervózně postávala u schodů, připravená zakřičet ještě jednou, když tu se na schodech objevila Billova černá hříva. Oba společně vykročili ke vchodovým dveřím a Bill je opatrně otevřel. Setkal se s pohledem asi osmnáctiletého kluka, který se na něj zářivě usmál, až se mu v koutku spodního rtu blýskly dvě kovové kuličky.

autor: Rachel

15 thoughts on “Polib mě, prosím 1.

  1. já chci honem rychle další díl….asi jsem se začetla 😀 je to upec nejvíc úžasný, fakt! už aby tu byl další dílek…

  2. Jééé aj ja chcem novú kúpeľnu a Toma ako obkladača 😀 alebo radšej aj s Billom. Toto vyzerá veľmi dobre. Idem do príbehu 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Verified by ExactMetrics