Odpusť mi 9.

autor: Vanity

Bill Toma pustil. Myslel si, že bude chtít být se svým synem. Opak byl pravdou. Tom si jej opět přitáhl do své náruče, pohladil jej po vlasech a zašeptal…

„Filípek je v pořádku. Jenom všem oznamuje, že už přišli. Chci teď být s tebou…“

Bill se zachvěl. Přišlo mu všechno najednou tak líto. Celou dobu, co s Tomem nebyl, mu byl věrný, až na pár letmých polibků od Chrise, které stejně nikdy neopětoval. A jen co přijede domů a je s ním pod jednou střechou, nechá Chrise, aby si jej vzal. Ano, vlastně mu to dovolil. Skoro jej k tomu vyzval. Připadal si hloupě.

„Odpusť mi…“

„Co ti mám odpustit?“ zeptal se vykuleně Tom.

„Že jsem tě opustil, že jsem ti nebyl nablízku… a že jsem to Chrisovi dovolil…“ šeptal Bill potichoučku, že jej skoro nebylo slyšet. Nebýt toho, že měl hlavu položenou na Tomově rameni, neslyšel by jej ani on.

„Nemám ti co odpouštět… Oba jsme udělali chybu…“

„Tomi, chtěl… já… moc bych si přál být zase s tebou. Tak jako dřív. Chtěl bych, abychom spolu zase bydleli v Berlíně. Ty, já a Filípek…“

Tom se na okamžik zarazil… Vážně tohle chtěl? Trochu se od Billa odsunul a zahleděl se mu do očí. Mohl v nich číst jako v otevřené knize. Mohl vidět lásku, touhu, oddanost, ale i strach, který Bill měl. Bál se, že Tom odmítne. Jenže on odpověď neznal. Najednou jakoby ani nevěděl, jestli chce s Billem dál žít jako milenec. Nikdy, nikdy by se jej nezřekl jako bratra a jako bratr by s ním klidně i teď hned odjel do Berlína, ale měl-li s ním odjet opět jako milenec, musel si vše v klidu rozmyslet.

„Bille, uděláme dohodu ano? Teď na Vánoce zůstaneme tady, oba dva. Mamka se hrozně těší na Vánoce s Filípkem a já jim to oběma nemůžu odepřít a po Vánocích uvidíme.“

Bill kývl. Byl rád, že o tom bratr alespoň uvažuje. Byl rád, že jej striktně neodmítl.

*****

Do Štědrého Dne zbývaly dva dny. Bill na poslední chvíli nakupoval dárky o sto šest. Byl to jeho zlozvyk. Každý rok si připomínal, že by měl na Vánoce nakupovat dárky postupně, ale vždycky to nechal na poslední chvíli. Ovšem pokaždé vybral dárky excelentně. Vždycky s sebou měl totiž někoho, kdo mu chtě-nechtě pomohl. S mamkou nakupoval pro Gordona a pro Filípka, s Tomem nakupoval pro mamku. Jediné, při čem byl vždycky sám bylo, když nakupoval pro Toma. Každý pak byl opravdu překvapený, co Tom od bratra dostal.

Letos to nebylo jinak.

Pro Gordona vybral legrační pyžamo vcelku s kačerama, nové papuče, které rád nosil, když pracoval dlouho do noci a pozlacené pero, které našla Simone v jednom zapadlém obchůdku se starožitnostma. Filípkovi společnými silami vybrali spoustu umělohmotných kostek s obrázkama z pohádek, leporelové knížky s krátkými příběhy a hromadu pohádkových knížek, které nebyly ani tak dárkem pro Filípka, jako pro toho, kdo je bude muset přečíst. Bill mu vybral čtyři pyžamka, každé v jiné barvě, a pokaždé s jiným zvířátkem, dvě teplákové soupravy a bačkůrky s Mickey Mousem.

Nejtvrdším oříškem se letos stal Tom. Bill nevěděl, co by mu měl koupit. Něco malého, nebo něco velkého? Něco drahého nebo něco efektivního?

Čas pomalu ubíhal a Bill se musel rozhodnout…

autor: Vanity
betaread: Janule

7 thoughts on “Odpusť mi 9.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Verified by ExactMetrics