Poruč svému srdci 4.

autor: tokiaccka

„Už mám sbaleno,“ řekl Bill Tomovi sedícímu sklesle na kuchyňské židli.
„Už máš sbaleno,“ opakoval Tom.

Bill k němu přistoupil a chtěl ho pohladit po tváři. Než to však stačil udělat, Tom ucukl.

„Takže asi budeme muset jet, že ano?“
„Bohužel,“ řekl Bill a rozbrečel se.
„Bille, Billíku, nebreč. Lásko. Prosím, nebreč, ničí mě to. Když se budeš snažit, budeš za chvíli zase doma. Budeme zase spolu a bude to jako dřív.“ Tom vyčerpaně objal Billa.
„Tak pojď, Bille. Musíš být silný.“
„Skočím si pro věci.“
„Dobře.“

Tom mezitím došel do auta a udělal místo na Billovy tašky. Netušil, že Bill bude mít jednou takhle sbaleno a bude odjíždět. A i kdyby odjížděl, tak ne tam, kam jede.

Bill zamkl dveře. Naposledy svýma klíčema. Tom ho celou dobu pozoroval. Nemohl od něj odtrhnout oči.
Jen ztěžka narvali všechny kufry do auta. Nakonec se jim to podařilo. Nasedli, Tom nastartoval, Bill se ještě jednou podíval směrem jejich dům a už odjížděli. Musel se na dům dívat tak dlouho, jak jen to bylo možné. Dokud nezajeli za zatáčku a Billův domov mu nezmizel z pohledu. Teď už to bude jen Tomův domov.

Jeli daleko a dlouho. Skoro čtyři hodiny. Celou cestu si povídali. Museli. Alespoň Tom cítil, že si musí povídat, že spolu musí komunikovat.

„Tome,“ vypískl najednou Bill. „Podívej, tady jsme se koupali. A támhle je to místo, kde jsme vykopali tu díru. A támhle si mě topil a učil plavat. Tome, podívej, koukni se. Přesně támhle jsme leželi. Na tý růžovo-modrý dece, jak sis jí pověsil na stěnu do koupelny.“
„Jo, máš pravdu, Bille. A vidíš ten strom?“ Tom ukázal na starou břízu. „To je ten strom, jak jsem tě tam přivázal a kousal tě. Pamatuješ??“
„Jasně, že jo,“ usmál se Bill.

Už jen dvě hodiny a budou na místě.

„Tak co si dáš??“
„Hm, hambáč a kolu. Jo a tu Siestu a hranolky a horalky a žvejky a nanuka a pizzu a…“
„Billí, lásko. To stačí nebo vykoupíme celej obchod. Nechtěl bys spíš toaleťák??“ Tom se začal smát.
„Ha ha ha. To je sranda,“ řekl Bill, ale to už byl Tom zalezlý v obchodě. Vrátil se za necelou čtvrt hodinu se sušenkami, rohlíkama a sýrem.

„Hele, co pro tebe ještě mám,“ Tom vytáhl ze své bezedné kapsy ještě dva balíčky žvýkaček. Jak je Bill uvidět okamžitě po nich chňapl. Potrpěl si na velké množství žvýkaček. Za den spotřeboval několik balíčků. Nevadilo mu ani v největší zimě dojít si do obchodu pro další žvýkačky. Hlavně, že je měl.

xXx

„Tak jsme tady. Bille, Bille?? Vzbuď se.“ Bill spal jak zařezaný. Po vydatném jídle.

Vystoupili z auta. Bill se rozhlédl kolem. Tom z něj opět nemohl spustit oči. Nedokázal si představit, jak teď Bill asi trpí.

Vešli dovnitř budovy.
Hned u dveří se objevil nápis: Psychiatrická léčebna

autor: tokiaccka
betaread: Janule

5 thoughts on “Poruč svému srdci 4.

  1. Tak jsem zase spráskala všechny díly najednou,ale stejně nevim nic…Proč? Nemám ráda tajemství… 😀

  2. Psychiatrická léčebna…?? xO xO nechápu….. ae vždyť tam nic takovýho předtim nebylo ne…?? a co vůbec bylo na těch papírech…?? moc to nepobírám… doufám, že se to v dalším dílku vysvětlí…. x))

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Verified by ExactMetrics