1:14 PM 4. – „Je to 27 hodin, co jsem jej prosil, ať nechodí.“

autor: Froggy
Komentujte anglicky, prosím. Díky :o) J.
Pátek 15:00
„Je to 27 hodin, co jsem jej prosil, ať nechodí.“
Důkaz?“ řekl si Tom sám pro sebe, když zíral do německo-anglického slovníku a hledal slovo, jež si snažil tak usilovně zapamatovat. „Důkaz čeho?“
Georg s Gustavem seděli na druhé straně hotelového pokoje, občas střelili letmým pohledem na jejich dredatého přítele, aby se ujistili, že je v pořádku. Byl potichu celou cestu zpět do hotelu. Vlastně, vždycky když se někdo pokoušel s ním mluvit, jen zvedl ruku a umlčel jej. Nehodlal je poslouchat, ledaže by mu pověděli, na co se ptala ta reportérka. Gustav s Georgem přes křik ostatních reportérů také neslyšeli, co řekla.
Když Gustav otevřel svůj notebook, zaregistroval Georgův upřený pohled.
„Co? Snažím se pomoct. Zkontroluju zprávy a fan stránky. Víš jak rychle se na nich šíří zprávy,“ bránil se Gustav. Zřejmě jej to přesvědčilo, protože v další chvíli se už nakláněl přes Gustavovo rameno, aby viděl, co je na obrazovce.
Trvalo to méně než tucet kliknutí, než našel odpověď na Tomovu otázku, avšak nebyli si jistí, jestli mu to chtějí ukázat.
„Sakra,“ zabručel Georg, narovnal se a přesunul k Tomovi na gauč. Stejně to uslyší dříve či později. Bude to snadnější, když to bude od nich.

Tom si přejížděl po zatvrdlé kůži na prstech, zoufale se snažíc vzpomenout si na další slova z reportérčina dotazu a vyhledat je ve slovníku. Nic z toho nedávalo smysl. Buď si to špatně pamatoval, nebo špatně překládal. Byl si jistý, že se neptala, jestli jeho bratr byl s ďábelskou klimatizací. Před dvěma dny byla Tomova angličtina skvělá, nyní to vypadalo, že si nepamatuje nic z toho, co se naučil. Dokonce ani fráze, jež procvičovali pořád a pořád dokola.
„Tome?“ Basistova dlaň na jeho rameni jej vytrhla z myšlenek. „Gustav něco našel na netu. Myslíme si, že víme, o čem to ta reportérka mluvila,“ řekl opatrně. Všichni jej upozorňovali, že slova, jež jsou vyřčena neopatrně a tvrdě, můžou všechno ještě zhoršit.
„Prostě mi to řekni,“ naléhal Tom.
Georg se zhluboka nadechl, letmo pohlédl na Gustava, tiše se jej ptal, jestli nechce novinky předat právě on. Bubeník zúžil oči a zavrtěl hlavou.
„Tome… na netu je video. Je to záznam z bezpečnostní kamery z obchoďáku ve městě. Nějaký plátek jej získal a nechal si jej pro sebe, takže můžou mít sólokapra, místo aby jej dali policii. Zprávy říkají, že ten plátek je ve velkých potížích, kvůli vměšování se do vyšetřování a pásku už má policie.“ Georg mluvil roztěkaně, chtěl se vyhnout tomu, co páska skutečně obsahovala.
„Chci to vidět,“ přerušil jej Tom. Pokud to ukazovalo, co se stalo Billovi, chtěl to vidět a nezáleželo na tom, jaký byl obsah.
Georg nervózně pozoroval Toma. Jeho výraz vypovídal za vše. Nechtěl mu to video ukázat, očividně to nebyly dobré zprávy.
„Chci to vidět!“ zopakoval Tom.
Basista s bubeníkem si vyměnily pohledy. Gustav přinesl notebook, a stejně jako na tiskovce, i tentokrát se posadili každý z jedné strany vedle Toma, poskytujíc mu podporu. Gustav se naklonil k notebooku na konferenčním stolku a spustil přehrávání zrnitého bezpečnostního videa.
Tom se předklonil, zíral na záznam se zmatkem v očích. Nejdříve si nebyl tak docela jistý, co to vlastně sleduje, avšak potom jeho srdce vynechalo úder. Viděl svého malého brášku s čepicí na hlavě a v obyčejných kalhotách a mikině. Šel skrz obchoďák, v rukách několik nákupních tašek. Tom si stále nebyl jistý, co bylo pointou celého toho záznamu, dokud neviděl červený, digitálně přidaný kroužek kolem muže, jdoucího několik metrů za jeho bratrem. Ozvalo se několik anglických slov, kterým nerozuměl.
Scéna se změnila na jinou oblast obchodního domu. Billův zrnitý obraz se znovu objevil na obrazovce a opět byl vidět muž, pár kroků za ním. Video ukázalo další dvě místa, a na každém z nich ta samá scéna. Uběhlo pouze třicet vteřin záznamu a bylo naprosto jasné, co se děje. Někdo Billa sledoval.
Tom se nervózně podíval na své přátele a oba stiskli jeho rameno. „Nemusíš vidět ten zbytek, Tome,“ řekl Gustav, naklánějící se, aby mohl video vypnout.
„Ne! Potřebuju to vidět.“ Tom zachytil bubeníkovu ruku, zabraňujíc mu video vypnout. Byl tím ochromen, jednalo se o první pohled na jeho bratra po více než dvaceti čtyřech hodinách. Sledoval Billa, jak zahnul za roh, jak pokračuje chodbou se symboly WC, telefonu a únikového východu.
Najednou se video zastavilo, Tom začal panikařit. Časový údaj v rohu posledního rámečku ukazoval 1:14 PM. Jen něco málo přes hodinu po tom, co Bill odešel z hotelu.
„Počkat! Co se stalo? Proč to tady končí?“ ptal se zoufale.
Georg se podíval na Gustava, tentokrát to je on, kdo bude poslem špatných zpráv. „Video prý ukazuje, že se Bill nikdy nevrátil stejnou cestou zpět. Musel odejít nouzovým východem,“ bubeník mluvil pomalu, zírajíce na své nohy. Nechtěl to říct. Nechtěl opakovat, co všechny ty webové stránky říkají a co Tom stejně věděl.
Bylo to dvacet sedm hodin, co Tom naposledy viděl své dvojče. Rozplakal se.
***
Pátek
15:00
„Je to 27 hodin, co mě Tom prosil, ať neodcházím.“
„Je to 25 hodin, co jsem jej poprvé prosil, ať mě nechá jít.“
autor: Froggy
translate: Dania
betaread: Janule


20 thoughts on “1:14 PM 4. – „Je to 27 hodin, co jsem jej prosil, ať nechodí.“

  1. Ja to nechapu!! To Bill utekl od Toma a proc? :'( Nebo jsem tak blba? xDD

    I don't understand! Ran away Bill? Why?

    I want next! Cool!!

  2. Oh , God !

    Yes, I start to undestand …And I must say ,thats amazing :-*

    – Friday ,3 :00 PM"

    It says Tom….

    And the end , two last sentences – It says Bill ..

    Yes or no?

    Cathy : Já myslím, že to co je vždycky na začátku, to říká Tom.. A nakonci to pro změnu říká Bill…Ale nejsem si jistá :-/

  3. I've never read so good twincest like this. I've never felt this biting fear during reading any story.It's something special… it's very realistic, psychologic and unique 😉

    I'm repeating, but I can't rip my eyes from this x)

  4. Oh my got!!!what happened??? I need next part x) so cool….

    SO AMAZINGx) really awesome 😉

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Verified by ExactMetrics