Romeo a Julie trochu jinak 1.

autor: Samara

Bylo, nebylo. V městečku v zemi Německo žily jednou dvě rodiny. Rodina Kaulitzova a rodina Trümperova. Klidně z nich mohli být dobří přátelé – obě rodiny totiž měly syny ve stejném věku. Kaulitzovi měli staršího Jima a mladšího Billa. Trümperovi měli staršího Petera a mladšího Toma. Jenže tyto dvě rodiny se naprosto nesnášely. Jen se třeba otcové potkali na ulici, většinou z toho byla rvačka. Kluci se rodičů už bezpočtukrát ptali, co si provedli, že se tak nenávidí. Ale rodiče jim nikdy neodpověděli. A tak si přečtěte, co se jednoho dne stalo, co změnilo životy obou rodin.
Greta Trümperová chodila s nákupním košíkem po supermarketu a přemýšlela, co dneska uvaří k večeři. Její kluci a manžel měli pořád hlad a jí už pomalu docházely nápady. Z myšlení ji najednou vytrhl náraz. Někdo do ní vrazil.
,,Dávejte přece pozor! “ vyjekla.
,,Promiňte, omlouvám se, paní,“ řekla žena. Obě se na sebe podívaly. A pak se jim v obličeji naráz objevil nenávistný výraz.
,,To jsem si mohla myslet, kdo jiný by do mě vrazil než Simone Kaulitzová,“ sykla Greta. Simone se na ni pohrdavě podívala.

,,Já mám akorát smůlu, že ze všech lidí, co jsou tady, musím narazit zrovna do vás!“ řekla nenávistně.
,,To jste udělala schválně!“ štěkne po ní Greta. Tuší že to Simone neudělala schválně, ale to by nebyly ony, aby se prostě nepohádaly.
,,Co kdybyste si místo toho obviňování hleděla těch svojich spratků?“ ucedila Simone.
,,Co si to dovoluješ, ty…?“ došla Gretě slova.
,,Hlavně ten tvůj Tom! To je hrůza! Vy jste ho vychovávali k takovým ptákovinám, co furt dělá?“ šklebila se Simone.
,,No, můj syn se alespoň, narozdíl od toho tvýho, nemaluje jak nějaká štětka z dálnice!“ odpoví rychle Greta.
,,Ten tvůj je zase po celým Berlíně za největšího děvkaře!“ odsekne Simone. Vtom se mezi regály vynoří postava černovlasého chlapce. Stačí mu jeden pohled, aby zjistil, že se jeho mamka zase chytla s paní Tümperovou.
,,Dobrý den,“ pozdraví slušně. Greta ho jenom sjela pohrdavým pohledem. Raději se otočila, ale než vjela mezi regály, neodpustila si poznámku: „No jo, jaká matka, takový syn!“ Ale sotva ji už ti dva nemohli vidět, zastavila se a špicovala uši, co si zase budou o ní povídat.

,,Já se fakt picnu! To se, mami, musíš pořád s ní hádat?“ soptí Bill.
,,Ona si začala, obvinila mě, že jsem do ní úmyslně vrazila!“ brání se hned Simone.
,,Ježišikriste, a kvůli tomu na sebe řvete na celý obchod?“ zavrčí Bill.
,,Prosimtě, sehnals sis ty světla? Je to tvůj a Jimův mejdan, ne můj!“ změní radši Simone téma. ,,Jo, mám je,“ odpoví Bill a oba odjedou do druhé části supermarketu. Greta se pro sebe ušklíbne. ,,No však jenom aby se vám ten večírek poved, při mém štěstí vám ten váš Billíček podpálí barák,“ zamumlá pro sebe Greta a žene se k pokladně. Zaplatí a s plnýma rukama tašek se vydá domů. Sotva přijde domů, manžel Ted na ni uhodí.
,,Kde jsi takovou dobu? To jsi kupovala celý obchod nebo co?“
,,Ne, ale pohádala jsem se s Kaulitzovou,“ odpoví trochu uraženě Greta.
,,Co zas ta čarodějnice říkala?“ ožije Ted.
,,No první do mě vrazila a nakonec ještě začala nadávat na naše kluky! “ stěžovala si Greta.
,,No neboj se miláčku, jak jí potkám, pěkně od plic jí povím, co si o ní myslím!“ slibuje Ted manželce.
,,No jistě, uslyší to Kaulitz a ty zase přijdeš domů s rozbitým rtem, co?“ neodpustí si Greta, aby manželovi připomněla, že před měsícem kvůli něčemu seřval Simone a na druhý den, když šel z práce, mu dal Gordon Kaulitz pěkně přes hubu.
,,To jsem ale nečekal, že na mě vystartuje, jinak by si to odnesl sám!“ bránil se Ted.
,,No jistě, ty můj supermane,“ zasmála se Greta. ,,A byla tam s tím jejím klukem, s tím… Billem! A ten je tak zmalovanej! Když jsem ho uviděla, spletla jsem si ho s holkou! A kdybys viděl ten jeho piercing v jazyku! Fuj! “ pomlouvala Greta.
,,Ale,miláčku,vždyť Tom má taky piercing,“ namítl Ted.
,,Jo,ale ten ho má jenom na rtu, to je něco jinýho než v jazyku,“ mručela dál Greta.
,,A pozdravil aspoň ten spratek?“ vyzvídal Ted.
,,To víš, že ne! Je nadopovanej od tý jeho máti! “ zalhala ihned Greta. ,,A ještě jsem zaslechla, že ti její kluci budou pořádat nějakej velkej večírek! Takže až kolem druhé ráno uslyšíš houkat hasiče nebo policajty, tak si řekni, že jedou ke Kaulitzům!“ Její poslední větu zaslechl její starší syn Peter. Jakmile uslyšel, že bude u Kaulitzů večírek vyběhl nahoru a rovnou ke svému mladšímu bráškovi do pokoje.
,,Čau brácha,“ pozdravil Toma, který se rozvaloval na posteli a poslouchal hudbu. Tom se natáhl pro ovladač a vypl hifinku.
,,Zdar, co je?“ zeptal se Tom. Peter se svalil na pohovku.
,,No, máti byla v obchodě a zase se pohádala z Kaulitzovou,“ začal Peter. ,,A co já s tím? Vždyť se hádaj furt! “ nechápal Tom.
,,Tak mě nech domluvit, blbečku,“ setřel ho Peter a pokračoval. ,,No a mamka jako profesionální drbna zjistila, že ti její malý šmejdi si dělají doma nějakou velkou pařbu!“ Tom vzdychl.
,,No jo, to víš, oni mají mnohem větší barák než my, tak si to můžou dovolit,“ řekne a rozhlédne se po pokoji.
,,Ale prosím tě,“ mávl Peter rukou. Tom se zamyslel.
,,Taky bych šel někam pařit,“ řekl zadumaně, když vtom Peter vyskočil.
,,Dobrý nápad, brácha,“ pochválil ho Peter.
,,Co jako?“ divil se Tom. Peter se zlomyslně usmál.
,,Co bys tomu řekl, bratříčku, kdybychom dnešní večer strávili u Kaulitzů???“

autor: Samara
betaread: Janule

13 thoughts on “Romeo a Julie trochu jinak 1.

  1. jůůůůůj!!! začíná to luxusně, dál! 🙂  jen ale, aby to nedopadlo stejně jako Romeo a Julie 🙁 no ale i kdyby, tak co, i smutné povídky mají něco do sebe, a tahle krom názvu na smutnou vůbec nevypadá, naopak 🙂

  2. Tak zase po nějaké době povídka, co mne zaujala již na prvý pohled x) Ten druhý pohled byl mimochodem ještě zajímavější. Jen doufám, že nebudeš psát díly tak "rychle" jako například já.

  3. wow! četla sem romea a julii od šejkspíííra na začáátku rokuu, alle musím řííct, že ty jehoo rýýmy se mi nelííbily… tady je to pěkněě česky napsanýýý, tudííž tomu i rozumíím..xDD jen tak dááál, je to suuupa!!!

  4. tak to je dobrý…to je DOST dobrý!! musíš psát okamžitě dál, prosím prosím!! kráása!!

  5. hej jako taky jsem měla tento nápad a než jsem ho stihla zrealizovat..xD ale ne stejne bych na to nemela cas..xD tak si to aspoň přečtu je to opravdu zajímavé..

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Verified by ExactMetrics