I can’t help myself 1.

autor: Ivetka

,,To už je tu zase? Andreasi… myslel jsem, že jsme spolu minule mluvili a že jsi to pochopil. Toleroval jsem ho tady dlouho, ale už to prostě nejde. Nechci, aby mezi nás v uvozovkách patřil. Nepatří sem a nikdy nebude. Naší partu jsme zakládali takovou, jaká je dodnes, nechci tu mít po pěti letech nějakýho novýho kluka, o kterým si ty myslíš, že je v pohodě. Tohle ne. Dneska je tu naposledy. Nechci nikoho vyhazovat a hlavně nechci tobě tím vyhazovem vyhrožovat, ale uvědom si laskavě, co děláš. Skoro nikdo s ním tady není spokojený. Jsme to my… a on? Co je on? Kluk, co vypadá jak holka, oháklej řetězy? Ne… to není náš styl, ať si najde jinou partu. Dneska jdeme sprejovat. Pryč ho už neposílej, ale příště ho tu už nechci vidět,“ odtáhnu si Andrease, kde mu zase připomenu jednu maličkost a to – Billa.

Už asi před dvěma měsíci ho sem Andy přitáhl s sebou, abychom se s ním seznámili, s čímž jsme neměli problém, ale Bill se chová strašně… divně. Chová se tak, jak nám to prostě nevyhovuje. Od té doby sem chodí pořád s Andreasem, někomu nevadí, ale pár lidí tu štve. Andreas pořád nechce pochopit to, že by bylo lepší, kdyby ho sem netahal. Zaprvé nemáme moc přátelské vztahy s ostatními gangy, které přímo odsuzují styl, jako má Bill, takže by se mu mohlo i něco stát, ale navíc dělá i strašnou ostudu. Chová se trapně. Dělá jeden skandál za druhým… ne to ne, takhle jsme si to nepředstavoval.

Když nám s klukama bylo 12, založili jsme partu, bylo nás přesně 10, teď je nám 16 a je nás pořád 10 a žádný Bill, který se před rokem přistěhoval, si nemůže myslet, že by mezi nás mohl někdy patřit, ne? Vždyť já jsem tady vůdčí. Mě by měli nejvíc respektovat. Nechci nikoho přesvědčovat o tom, jestli je v pohodě nebo není. Nikdy jsem se s ním moc nebavil. Je mi prostě volnej, ale tady ho tolerovat nebudu. Takže buď já, nebo oni.

S klukama jsme udělali tolik průserů, ale i tolik dobrých skutků, že se to nedá spočítat ani na kalkulačce. A oni to teď chtějí měnit? Udělal jsem jim snad něco? Kolikrát jsem přemýšlel, že se mi to třeba jen zdá, jak někdo může souhlasit s tím, aby k nám Bill přistoupil? Nechápu to. Jednou nám dokonce pouštěl i muziku, kterou poslouchá, je to strašný, naprosto… hrozný! Nemá to ani hlavu, ani patu. Jen pískající kytary, zběsilé bicí, co to je? Tohle vůbec není moje slabá stránka, ale stránka, kterou bych nejraději roztrhal. Ale nejvíc z toho mě rozčiluje, že se mi ten kluk líbí, ale jen vzhledově. Nemůžu sice říct, že opravdu líbí, protože jeho image mi přijde zajímavá, sluší mu to, ale k nám prostě nepatří… a vůbec, nemám ho rád!

,,Tome? Přestaň už zase nad něčím přemýšlet a pojď, jdeme přece dneska sprejovat ne? Doufám, že jsi to náčiníčko vzal…“ okřikne mě Mark.
,,Jo… jasně, mám ho tady,“ ukážu na sportovní tašku, kde mám spreje a vše potřebné ke sprejování. Chodíme k jednomu starému zdravotnímu středisku u nás ve městě, sice tam je nelegální zeď, ale moc lidí tam nechodí. Zvláště teď večer, když je to tam opravdu strašidelné. Po cestě se někdy zapojím do hovoru, Billa nevnímám, nejradši bych ho otočil a poslal domů, ale nemůžu. Zas tak tvrdý být nedokážu, ale na druhou stranu, když se na něj podívám, rozdmýchá se ve mně taková zvláštní směs. Nejradši bych ho propálil, ale na druhou stranu bych… s ním zašel někam… jen já a on, abych třeba poznal jaký je. Proč se chovám takhle zvláštně? Andreas mi o něm hodně povídal, spíš to bral jako záminku toho, že mě přesvědčí, abych ho do bandy přijal, ale nepřijal. Možná že mi to říkal zbytečně, ale vypadal zajímavě. Chová se teď jen proto, že se před ostatními chce předvést, aby udělal co nejlepší dojem, nebo takový opravdu je?
Proboha, vždyť se chovám jako naprostý idiot, ještě se proti mně kluci spiknou. Měl bych udělat třeba nějaké hlasování, kdo je pro a proti přijetí Billa, ale co kdyby to bylo nerozhodně, kdo by rozhodoval? On sám? Ne… nemůžu.. Zdálo se mi o něm tolik snů, zvláštních, nechci už nikdy žádné, nechci.
Nepatří ke mně… nepatří k nám!

autor: Ivetka
betaread: Janule

10 thoughts on “I can’t help myself 1.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Verified by ExactMetrics