Valentine’s Day – the rose that changed his life 11.

autor: Sapere aude

Rozhovor

Tom ležel na posteli, přemýšlel o posledních pár dnech. Kdyby mu někdo před pár týdny řekl, že on a Bill se budou líbat a… budou spolu, vysmál by se mu s tím, že je asi zfetovanej nebo co. Pořád nemohl uvěřit, že to došlo tak daleko, ale byl za to rád. Byl s Billem šťastný, rád s ním trávil čas, a když zjistil, že Billovy první zkušenosti jsou s ním, byl ještě šťastnější.
Spokojeně si povzdechl s lehkým úsměvem na rtech.

ťuk ťuk

„Jo?“ otočil hlavu ke dveřím.
„To jsem já,“ uslyšel matčin hlas.
„Pojď dál!“ Pozval ji dovnitř a vrátil pohled zpět na strop.
Sarah vstoupila do místnosti, okamžitě si všimla spokojeného úsměvu na synově tváři. Povzdechla si a zavřela za sebou dveře. Tom má toho kluka moc rád, bylo to víc než jasné. Přišla k Tomově posteli a posadila se vedle něj.
Otočil hlavu, aby se na ni podíval. Vypadal tak šťastný; nemohla si pomoci, ale cítila to stejně. Bylo pro ni důležité, aby byl její syn spokojený.
„Takže,“ začala, „nevěděla jsem, že máš ještě i jiného dobrého kamaráda kromě Georga, vypadá to, že s Billem dobře vycházíte.“
Tom kývnul, přesunul svůj pohled zpět na strop. „Jo,“ vydechl.
„Znáš ho už dlouho? Nikdy jsi mi o něm nevykládal, ani jsi ho nepřivedl domů.“ Sarah doufala, že přiměje svého syna, aby jí řekl pravdu.
„To je těžký vysvětlit,“ odpověděl Tom. „Věděl jsem, že je kolem, ve třídě, a vždycky jsem jej tak nějak chtěl poznat víc, jenže to vypadalo, jako by si mě vůbec nevšímal,“ pokrčil rameny.
Sarah kývla, vzala jeden ze synových dredů do ruky a začala si jej namotávat kolem prstu. Chtěla, aby jí to teď všechno řekl.
„Takže, teď jste dobří přátelé nebo…“ Zkusila to, doufajíc, že se Tom chytne.

„Jo,“ usmál se chlapec, „jsem rád, že jsme se víc poznali, je s ním dost zábavy.“
Sarah polkla. Musí to zkusit jinak.
„Je to moc pěkný chlapec,“ řekla a rozhodně nelhala. Myslela si, že je krásný, velmi dívčí na chlapce, ale krásný.
„Jo,“ souhlasil Tom. „To je. Je to pro mě záhada, proč jej ostatní lidi ve škole prostě ignorují. Jakmile vstoupí do třídy, rozzáří celou místnost svojí přítomností. Je těžký si jej nevšimnout, zvláště s jeho stylem. Nevím, proč lidi jednají, jako by tam vůbec nebyl.“
Sarah v údivu zvedla obočí. „Takže on je ve škole neoblíbený?“
Tom kývnul, jeho výraz trošku posmutněl.

Jeho matka byla překvapená; myslela by si, že Bill bude velmi oblíbený kamkoliv přijde, měl silné charisma. Tohle zaznamenala okamžitě.
Zkoumala výraz svého syna a na tváři se jí usadil vřelý úsměv. Tom měl tak dobré srdce, bylo to pro něj tak typické vidět v člověku určité věci, které ostatní jednoduše ignorují. Pravděpodobně viděl krásu Billovy ženskosti, kterou ostatní lidé jednoduše označí za homosexualitu. Možná si na Billovi všimnul věcí, kterých ostatní ne, protože byli příliš povrchní. Sarah byla vždycky hrdá na to, že má syna jako je Tom, a teď na něj byla rozhodně hrdá.
„Takže…“ vzala Tomovu ruku do svých a palcem hladila jeho jemnou kůži. „Cítí k tobě Bill to samé?“ Zeptala se jemně.
Tom vrátil plnou pozornost zpět ke své matce. Díval se na ni a zamračil se. „Co tím myslíš?“
„Cítí k tobě něco?“
Tom se okamžitě posadil, vytáhl ruku z matčina sevření. „O čem to mluvíš? Snažíš se říct, že je gay kvůli tomu, jak vypadá?“ Jeho výraz se změnil. Vypadal naštvaně.
„Ne! Ne,“ Sarah opět vzala synovu ruku do svých a pevně ji držela. „Co jsem chtěla říct je, jestli to cítí stejně jako ty, jestli tě má rád stejně tak, jako ty jeho.“
„Co…“ Tom na ni zíral, cítil se zmatený a přistižený.
„Viděla jsem vás,“ řekla tiše. „A je zřejmé, že k němu něco cítíš, Tome. Když máš někoho rád takovým způsobem, jako ty jeho, je těžké to skrýt, zvláště před vlastní matkou.“ Lehce se usmála.

Tom několikrát zamrkal, musel to vstřebat. „Co- co tím myslíš, že jsi nás viděla?“
„Viděla jsem vás dnes ráno, v posteli. A potom, když odcházel, viděla jsem vás se líbat. Prosím, nesnaž se to popřít.“
Sarah cítila, jak Tomova ruka v jejích dlaních ztuhla. Jeho celé tělo ztuhlo. Už se na ni nedíval, zíral na bod za ní. Zmítalo jím tisíc různých pocitů a myšlenek najednou.
„Tome, prosím, mluv se mnou,“ stiskla jeho ruku. „Neschovávej přede mnou takové věci.“
Zavřel oči a povzdechl si, opětoval stisk. „Bill… Bill a já, my…“
„Jste pár, že?“ Zeptala se tiše.
Tom kývnul. „Myslím- myslím, že jo.“ Otevřel oči a podíval se do matčiných.
Bál se, že tam uvidí znechucení, bál se, že se k němu bude chovat jinak, protože je gay nebo bisexuál. Ale jediné, co viděl, bylo zklamání. Žádné znechucení, žádná nenávist, jednoduše zklamání.
„Tome,“ přisunula se blíže, do druhé ruky vzala tu Tomovu. „Proč už mi neříkáš takové věci? Proč už se mnou nemluvíš?“
„Mluvím, mami, říkám ti všechno!“
„Nikdy jsi mi neřekl o Billovi.“
Tom si povzdychl, opřel se o čelo postele. „Tahle… věc s Billem, je to tak nové, mami. Zjistil jsem, že k němu něco cítím jen před pár dny. Nejsem si ani jistý, jestli jsme spolu… jako pár nebo tak. Ještě nejsme daleko, je to nové pro nás oba. Řekl bych ti o tom hned, jak bych si byl jistý, co jsem pro Billa. Opravdu bych ti to řekl,“ ujistil ji.
„Ale ani jsem nevěděla, že se ti líbí chlapci!“ Její oči se leskly, snažila se zadržet těch pár slz v jejích očích.
„Protože nelíbí… nelíbili!“ vykřikl, nechtěl, aby z něj byla zklamaná. „Nikdy předtím jsem neměl rád kluka, opravdu, nikdy. Bill je první! Je to všechno tak nové, řekl bych ti všechno, jen co bych si byl jistý o celé té situaci. Víš, že bych to udělal.“ Snažil se to vysvětlit. „Mami, prosím, nebuď na mě naštvaná, tys neudělala nic špatně. Řekl bych ti to, ale nejdříve si na to musím zvyknout já sám.“
Sarah cítila vlnu úlevy. Takže Tom před ní nic neskrýval, nebyl gay celý ten čas a netajil jí to, bylo to všechno čerstvé a řekl by jí to, hned jak by byl připravený. Přitáhla si Toma do objetí.
„Děkuju, znamená to pro mě hodně, že mi věříš, Tome. Jen jsem si myslela… viděla jsem vás s Billem a myslela jsem si, že to přede mnou tajíte už nějaký čas. Chci, abys byl schopen mi všechno říct a ne, abys to přede mnou musel skrývat.“ Pohupovali se v objetí dopředu a dozadu.
„To nebudu, mami. Víš, že před tebou nerad něco tajím, dříve nebo později ti vždycky řeknu, co se děje,“ řekl a objal ji zpět.

Jeho matka kývla a políbila jej na čelo. „Takže,“ začala a odtáhla se. „Opravdu máš rád Billa? Hodně?“
Tom kývnul, trošku se začervenal. Plaše sklopil pohled.
„Jsi si tím jistý?“ Zeptala se, pokládajíc prst pod jeho bradu a zvedajíc mu hlavu.
„Ano,“ povzdechl si a podíval se na matku.
Usmála se. „Mám Billa ráda; on je vlastně dost plachý, že?“
Tom přikývl. „Jo, je si sebou dost nejistý. Nemá žádné kamarády a-„
„Nemá?“ Přerušila jej Sarah překvapeně.
Tom zavrtěl hlavou. „Nikdo ho nemá rád.“
Žena nevěřícně zavrtěla hlavou. „Je neuvěřitelné, jak jsou lidi nevšímaví. Jsi tak dobrý člověk, Tome. Musí být vděčný, že tě má.“
Tam s úsměvem zavrtěl hlavou. „ jsem vděčný, že mi věří natolik, aby mě pustil do svého života.“
Sarah se lehce zasmála, znovu Toma políbila na čelo. „Mám tě ráda,“ řekla.
Tom se usmál, lehl si zpět na postel, nedočkavý nechat svoje myšlenky vrátit se zpět k jeho černovlasé krásce.
„Tome?“
„Hm?“ podíval se na matku.
„Já vím, že jsme o tomhle tématu moc nemluvili, nemusíš mi to říct, pokud je to pro tebe nepohodlné, ale… jak daleko jste s Billem zašli?“ zeptala se nejistě.
Tom cítil, jak mu rudnou tváře. Může se svou matkou mluvit o všem, ale vždycky se styděl s ní mluvit o tak intimních věcech.
„Jen jsme se líbali.“ Řekl, červenal se a nebyl schopen se na ni podívat.
Sarah se usmála. Ještě nezašli moc daleko, takže jsou opravdu na začátku jejich vztahu. Byla ráda, že to před ní Tom netajil příliš dlouho. Rozuměla tomu, že nebyl schopen jí o tom povědět okamžitě, když to bylo pro něj všechno stále příliš čerstvé a nové.
„Ok,“ položila ruku na Tomovu tvář a pohladila jej palcem. „Díky, žes mi všechno řekl, Tome.“ Postavila se.
„Mami?“ Zastavil ji ještě, než opustila místnost.
„Ano?“ Otočila se, ruka na klice.
„Prosím, neříkej to ještě tátovi.“ Díval se na ni s prosbou v očích.
Usmála se. „Neřeknu,“ slíbila a odešla.
Říct to Gordonovi nebude příliš dobrý nápad, přinejmenším nyní. Nikdo v jejich rodině nebyl homofobik, avšak věděla, že Gordon to nevezme příliš dobře, když zjistí, že jeho jediný syn je homosexuál. Nicméně, jednou mu to stejně budou muset říct.

***

Bill ležel na posteli, zíral na svůj mobil. V druhé ruce držel kousek papíru s Tomovým číslem. Dal mu je dnes ráno než odešel. Bill nevěděl, jestli mu má zavolat, napsat SMSku a nebo to nechat být. Opravdu chtěl s Tomem mluvit, jenže přes telefon byl velmi plachý. Dokonce nevěděl, proč vůbec má mobil, protože mu stejně nikdo nevolá. Volá mu jen jeho bratranec, když má narozeniny, jenže on je vždycky tak plachý, že s ním stejně nemluví, i když osobně se s ním rád baví. Možná, že by měl Tomovi raději napsat textovku, jenže co by mu napsal?
Bill o tom chvíli přemýšlel a začal psát.

Ahoj Tome, jen jsem ti chtěl poděkovat za minulou noc a dnešní ráno, moc jsem si to užil. Prosím, řekni díky i tvým rodičům! Snídaně byla vynikající 🙂

Několikrát si to přečetl a odeslal. Netrvalo dlouho a mobil mu zavibroval v ruce. Billovo srdce bilo jako splašené, když otevíral zprávu.

Ahoj! To já bych ti měl poděkovat za to, že jsi přišel, já si to užil dokonale! Ty jsi byl vynikající 😉

Bill se začervenal. Jeho srdce splašeně bilo, na tváři se mu objevil úsměv.

Díky, odpověděl ostýchavě.

Mobil mu tentokrát zavibroval téměř okamžitě.

Chybíš mi. Jaké máš na dnešek plány?

Motýlci v Billově břiše zešíleli a on se zářivě usmál. Začal vyťukávat odpověď.

Domácí úkoly, myslím. Taky mi chybíš…

Posadil se a opřel se o čelo postele, čekal na odpověď. Tentokrát to trvalo několik minut, než mu zavibroval mobil.

Já už dokončil ty moje, můžu ti pomoct s tvýma.

Bill přitiskl mobil k hrudi, děkoval za to, jak je Tom úžasný.

Přijdeš? Odpověděl rychle.

***

Tom se usmál. Jistě, že přijde, jenže neodpověděl. Chtěl, aby to bylo pro Billa překvapení, když se znenadání objeví před jeho dveřmi, stejně tak, jako jej překvapil včera večer Bill.
Zvedl se a rychle se osprchoval. Oblékl si svoje nejoblíbenější oblečení, sebral mobil a úlohy a opustil dům. Mamce řekl, kam jde a ona mu popřála hodně zábavy, zatímco na něj mrkla.
Na cestě k Billovu domu mu zazvonil mobil. Pravděpodobně to byl Bill, určitě se chtěl zeptat, jestli přijde nebo ne.
„Halo?“ zvedl Tom hovor, nepodíval se na volajícího.
Co se děje!“ uslyšel Georgův hlas.
„Oh, ahoj Georgu.“
Proč zníš tak zklamaně? Myslel sis, že jsem jistý černovlasý kluk?“ Tom jej téměř slyšel se culit přes telefon.
„Vlastně, jo,“ odpověděl.
Tak promiň, chlape, co děláš?“
„Jdu za Billem.“
„Uuuuuh! Hádám, že to šlo včera v noci dobře, co?“
„Jo,“ usmál se Tom.
„Takže, nechal tě dostat se mu do kalhot?“
„Georgu!“ zalapal Tom po dechu.
„Co? Já vím, že tys chtěl, nepopírej to!“
„Nezajímá mě, co chci! On ještě není připravený na takové věci a ty to víš!“
„Muchlovali jste se aspoň po tom, co jsem odešel, nebo nebyla žádná akce po tom všem?“
Tom protočil oči nad Georgovou zvědavostí. „Muchlovali jsme se a…“ vysoukal ze sebe.
„A? Co myslíš tím a?“
„Tedy, skoro jsme pokročili dál, jenže já to zastavil ještě před tím, než to pro něj bylo příliš.“
Tom slyšel Georga jásat skrz telefon. „Jeď, holka!“
Tom nakrčil obočí. „Víš, kolikrát si myslím, že ty jsi tady ten gay.“
„Oh, prosím, já miluju holky. Všechny pěkný kluky si můžeš nechat ty.“
„Cením si toho.“ Zasmál se Tom a protočil oči s úsměvem na rtech.
„Mimochodem, hádám, že dnes na mě nebudeš mít čas, co? Takže mi zbývá Claire. Bav se se svým krásným klukem a ujisti se, že jsou dveře zamčený, pro případ, že by jeho matka byla doma!“
„Georgu!“ vykřikl Tom.
Slyšel, jak Georg hýká jako hyena a potom linka ohluchla. Tom pobaveně zavrtěl hlavou. Georg musí být ta nejdivnější a nejhyperaktivnější osoba, s jakou se kdy setkal. Byl si jistý, že neexistuje nikdo mu podobný.
Tom schoval mobil a zaznamenal, že je na místě. Nebyl si stoprocentně jistý, jestli je tohle Billův dům, avšak viděl jej vcházet do těch dveří, když se kdysi procházel po sousedství.
Zavibroval mu mobil. Vytáhl jej z kapsy a přečetl si zprávu, kterou právě dostal od Billa.

Tome? Řekl jsem něco špatně?? Omlouvám se!

Tom si povzdechl a schoval mobil zpět do kapsy. Bill si byl tolik nejistý sám sebou, Tom z toho byl trochu smutný. Bill byl tak krásný a milý, měl by být sebevědomý a ne plachý a nejistý si vším co udělá. Tom to chtěl změnit a taky to změní.
Zhluboka se nadechl a zazvonil na zvonek.

Komentáře prosím anglicky nebo německy :o)

autor: Sapere aude
translate: Dania
betaread: Janule

9 thoughts on “Valentine’s Day – the rose that changed his life 11.

  1. Oooh, das ist so süß und so traurig… Ich beneide Tom. Ich möchte in seiner Rolle werden. Er kann Bill zu schützen und haben… Hier ist Bill wirklich unwiderstehlich. Und Tom absolut golden. Sapere aude, du bist ausgezeichnete Autorin. Ich schreibe jeden Zeit-ich liebe deine Geschichte. ♥

  2. Bill´s innocently cute. But I think he would have been proud. When will comprehend he that Tom really loves him? Bill doesn't need to be afraid of him… And Tom´s mum was curious! Tom wasn´t shy, he told her the true and this trust between them is beautiful 🙂 Georg is crazy adolescent 🙂

  3. uf, uf, už dlhšie som nič podobné nečítala a tá dávka vzrušenia a lásky ma skoro odrovnala.. ale vydržala som do konca a dokonca som ani mamke neposlintala notebook!!!
    úžasná poviedka, už sa teším na pokračovanie…= D

  4. Billa je mi fakt líto, chudinka 🙁
    Poor Bill… He is so… cute and I hope that Tom will help Bill with his problems… =)) Sorry for my stupid English… xD

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Verified by ExactMetrics