Drogy nebo dvojče? 6.

autor: Greenie

Tom vytáhl se sejfu svou opečovávanou pistoli značky Beretta 92, tlumič a ostré nábojnice. Položil je na stůl a chvíli na ně koukal. Tu zbraň miloval a nikdy ho nenapadlo, že jí i použije. Vztek se v něm hromadil čím dál víc, cloumal mu s myšlením. Nevrle vytáhl zásobník a začal tam cpát náboje jeden za druhým. Ten hajzl za to draze zaplatí! A krví! Tomova mysl byla plná zlosti a všech možných nadávek. Když se už do zásobníku nic nevešlo, vrátil ho nazpátek do zbraně.
Sevřel jí v ruce a zamířil na květináč s kytkou, co měl na stolku v rohu pokoje. Lehce přiložil prst na spoušť, skoro se s ní mazlil a stiskl. Pokojem se rázem rozlehla hlasitá rána. Květináč se rozletěl na spoustu malých i velkých dílků, hlína se vysypala na stolek a na zem a květina, co v ní žila, se mohla rozloučit se životem. Proč si zasloužila takový konec? Tom se zlomyslně usmál. Těšil se, až se před ním bude Daniel plazit v kaluži krve. Zajistil pistoli, dal si ji za opasek a schoval pod mikinu, pod kterou by se schovalo i slunce. Vyšel ven a viděl, po schodech se řítícího Billa, tvář měl bledou strachem.
„C-co to bylo?“ skoro až zašeptal, jak byl vyděšený, že se něco Tomovi stalo.
„Nic… jen sem něco zkoušel. Vybil si trochu zlost.“

„Jooo tak zkoušel?! Víš, jak sem se vyděsil?? Že se ti něco stalo!?“ zapištěl stále bledý bráška. Tom sešel pár schodů a byl těsně před Billem, který pomalu začal chytat normální barvu. Odhrnul mu vlasy za ucho, jemně se na něj usmál, jakoby se nic nedělo. Naklonil se, dal mu motýlí polibek na spánek a nosem mu lehce přejel přes políbené místo. Bill překvapeně zamrkal a zkameněl. Nemá zase halucinace?

„Vrátím se až pozdě večer, Billí“ hlesl vyrovnaným hlasem a prošel okolo dvojčete. Vzal si boty a chtěl už odejít, když uslyšel.
„Co chceš dělat?“ Bill stál pořád na schodech ve stejné pozici.
„Ještě přesně nevím. Záleží to na něm, jak bude spolupracovat.“ Zavřel hlavní vchodové dveře a vydal se do ulic s jediným cílem, sladká a uspokojující pomsta!
Nejdříve ale zapadl do jeho oblíbeného baru, aby se trošku povzbudil. Bar byl moderně zařízen, na stěnách bylo příjemné osvětlení, v pozadí hrála hudba a byl tam krásný, prostorný barový pult. Všude byla vystavená nějaká drahá lahev alkoholu a nad hlavou se rozprostíral honosný, dřevěný strop. Když vešel, posadil se na své obvyklé místo.
„Ahoj, Hanzi, dej mi panáka něčeho ostřejšího.“ Kamarád se na něj usmál, vzal skleničku a nalil do ní zlatavou tekutinu.
„Ahoj, to je pozornost podniku.“ Postavil sklenku před Toma.
„Díky, kámo.“ Poděkoval a její obsah hned převrhl do sebe. Položil ji na pult, zakřenil se a zaklepal hlavou.
„K-kurva, co to je? 100% líh?“
„To je moje tajemství. Chceš ještě jednu? A copak, děje se něco zlého?“ zeptal se Hanz, protože takhle Toma dlouho neviděl. Tvrdý alkohol chtěl, jen když ho něco trápilo.
„Další nechci, díky. Jo stalo, musím si něco vyřídit s jedním zasraným maníkem.“ Procedil mezi zuby a zvednul se k odchodu.
„A kdo to je? Mohu-li se zeptat.“
„Daniel. Myslím, že ho moc dobře znáš.“
„Jo tenhle čůrák… Tak mu dej jednu přes hubu taky za mě. A vyřiď mu, že se taky za ním co nejdřív stavím.“ Hanzovi se na tváři usadil zlostný úsměv a promnul si pěstě. Tom se tomu musel zasmát.
„Vyřídím a s radostí. Měj se.“ Mávnul na něj ve dveřích a pokračoval zase ulicemi.
Cestou si zapálil cigaretu, měl nervy na pochodu. Prošel pár bloků a zastavil se před Danielovým domem. Prohlídl si ho od shora dolů. Byl to pochmurný, činžovní dům. Měl rozbité hlavní dveře a posprejované zdi. Tom odhodil nedopalek cigarety, vešel do domu a mířil si to do třetího poschodí, kde bydlel ON. Před dveřmi se zastavil, nadechl se a nohou je vztekle rozrazil. Daniel ležel na posteli, když uviděl Toma, vyděšeně sebou trhl a vyskočil na nohy.
„To mě ani nepřivítáš?“ zeptal se Tom s ironií v hlase…

autor: Greenie
betaread: Janule

5 thoughts on “Drogy nebo dvojče? 6.

  1. No ty vole !!! Já sem tak napjatá !! V takovou důležitou chvíli to usekneš …
    A bylo by supr, kdyby se dvojčata už začala zbližovat !!
    A hlavně ať ho Tom nezabije !! Pak by musel jít sedět a Bill by se do "toho" zase mohl dostat .. Těším se na další díl .. nenech nás čekat ..

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Verified by ExactMetrics