Valentine’s Day – the rose that changed his life 13.

autor: Sapere aude
„Zvykne si na to“

„Sorry, vím, žes měl plány s Blaire,“ omluvil se Tom když vcházel do Georgova domu.
„No problem, stejně se nechtěla se mnou sejít. Myslím, že říkala něco o příteli, nemůžu si vzpomenout, přestal jsem ji poslouchat ve chvíli, kdy řekla ‚ne‘,“ pokrčil Georg rameny a zavřel za Tomem dveře.
Tom se zasmál, v údivu zavrtěl hlavou.
„Takže co je tak akutního?“ Kluci šli do obýváku a sedli si na pohovku. Vypadalo to, že Georgovi rodiče nejsou doma.
„Um, no, týká se to Billa.“
„Ha! Věděl jsem to!“ zazubil se Georg a ukazováčkem namířil na svého kamaráda. „Tak co se děje? Nechce tě pustit do svých kalhot?“ Zažertoval.
Tam zčervenal, se zájmem si prohlížel svoje prsty, jež si pohrávaly s lemem jeho trika.
Georg nakrčil obočí. „Děláš si prdel, že?“
„Tom zavrtěl hlavou, vyhýbaje se Georgovu pohledu. Na chvíli se rozprostřelo nepříjemné ticho, po chvilce Goerg vybuchl v hurónský smích.
„Ty vole,“ smál se. „Ty seš dobrej! A co chceš po mně, abych s tím udělal? Říct mu, aby přestal dělat drahoty?“ Rukou si přejel přes břicho, bolavé od všeho toho smíchu.
„Ha ha,“ řekl Tom sarkasticky. „Velmi vtipné, Georgu.“
„Myslel jsem, žes chtěl počkat, dokud nebude připravenej.“ Už se uklidnil, avšak stále nedokázal svůj obličej zbavit pobaveného úšklebku.
„To chci, a taky počkám, jen- chci mu pomoct cítit se připravený. Myslím, že jen potřebuje naučit cítit se pohodlně v mé blízkosti, cítit, že je ok, když mi ukáže svoje… tělo a tak, víš?“
„Uh- huh,“ Georg zkřížil paže na prsou. „A co to má co dělat se mnou?“

„No, myslel jsem, že bys mi mohl pomoct vymyslet, jak to udělat, aby se se mnou cítil víc pohodlně. Myslel jsem, že můžeš mít nějaké… rady nebo tak něco?“ Podíval se na kamaráda s prosbou v očích.
Georg si povzdechl. Jednu ruku si opřel v bok a ukazováčkem druhé poklepával o svou bradu. „Tak, nejdříve ze všeho,“ začal, očividně hluboce přemýšlel. „Ukaž mu, jak pohodlně se cítíš ty s ním. Neboj se mu ukázat svoje tělo, zvykne si na to a časem ti ukáže to jeho,“ dokončil svoji myšlenku.
Tom zvednul jedno obočí. „Takže mi říkáš, abych před ním chodil nahý.“
„Ugh, ne,“ protočil Georg oči a plácl Toma po ruce.
Tom potlačil smích. Někdy si opravdu myslel, že Georg byl gay jak vyšitý.
„Musíš to udělat nenápadně! Oblékej a vysvlékej se před ním, choď bez trika nebo ve spodním prádle, když je někde nablízku. Vyjdi ze sprchy a nechej omylem spadnout ručník, nebo tak něco, takový druh věcí. Uvidí, že jeho ding dong je větší než tvůj a bude to chtít před tebou ukázat.“ Georg na něj mrknul.
Tom se zasténáním protočil oči. „Nemůžeš být na chvíli vážný?“
Georg se podíval na strop, předstíral, že mocně přemýšlí. „Ne- e,“ řekl a podíval se zpět na Toma.
Ten rezignovaně zavrtěl hlavou. „Kolikrát se divím, jak s tebou dokážu vyjít.“
„Hey! Musíš uznat, že moje strategie je sakra dobrá!“ Bránil se.
„Jasně,“ řekl Tom a postavil se.
„Už odcházíš?“ zeptal se Georg.
„Ne, chystám se ti natrhnout prdel v Mario Kart.“
„Super!“ vykřikl Georg. „Já jsem Peach!“
Tom se zasekl v půli pohybu a zíral na bruneta.
„No co? Její motokára je sakra rychlá! Jen počkej, však uvidíš,“ promnul si Georg ruce.
Tom se zasmál, divil se, jak někdo tak naprosto hetero, se dokáže chovat tak teple.

***

„Bylo od něj pěkné, že se zastavil, může chodit častěji,“ usmála se Simone, natáčela pár špaget na vidličku.
Bill kývnul, mrzutě žvýkal svoje jídlo.
„Děje se něco?“ zeptala se Simone, když zkoumala svého syna.
‚Ano,‘ pomyslel si Bill. ‚Jsem zatraceně stupidní.‘ Zavrtěl hlavou a slabě se usmál na svou mámu. Simone si povzdechla, rozhodla se na něj netlačit. Byla si jistá, že to má co děla s Tomem; dredatý chlapec vypadal celkem vesele, když se s ní loučil. Nedokázala si představit, že by se pohádali nebo něco takového.
Ne, nehádali si, avšak Bill se na sebe zlobil. Proč byl taková stydlivka? Proč nedokázal zajít s Tomem dál než jen k líbání a pár dotekům? Nechápal sám sebe, strašně moc se chtěl posunout dál. Kdykoliv se vášnivě líbali, dokonce cítil potřebu se Toma dotýkat, nebo aby se Tom dotýkal jeho. Chtěl to, jenže se přes to nedokáže dostat.
‚Proč?‘ Přemýšlel Bill, ‚proč nemůžu být tak sebevědomý jako Tom? Proč nemůžu být tak spokojený se svým tělem, jako je Tom s tím jeho? Proč musím být tak zatraceně vyděšený udělat další krok?‘
Bill si povzdechl, vidlička mu vyklouzla z prstů na talíř plný špaget. „Nemám hlad,“ řekl.
Simone se na něj podívala s pochopením v očích. „Jestli se něco děje mezi tebou a Tomem, řekl bys mi to, že?“ řekla a položila ruku na tu synovu.
„Nic se neděje,“ Bill zvládl malý úsměv. „Jen se necítím moc dobře.“
Simone kývla a pustila Billovu ruku. „Nechám ti nějaké jídlo na později, pro případ, že bys měl hlad.“
„Díky,“ řekl, i když věděl, že dnes už nic nesní. Příliš moc se strachoval, než aby dokázal něco pozřít. „Je ok, když půjdu do svýho pokoje? Chci si jen na chvilku lehnout,“ zeptal se. Cítil se trochu provinile, že nechává mamku jíst o samotě.
„Jasně, běž broučku,“ usmála se.

***

Tom slyšel mamku, jak jej volá, jen co vstoupil do hlavních dveří. Právě se vrátil domů po pár bláznivých hodinách s Georgem.
„Už jdu!“ zakřičel nazpět.
Sundal si bundu a pověsil ji na věšák. Sledoval matčin hlas až do kuchyně, kde oba jeho rodiče seděli u stolu a dívali se na něj.
„Takže, co se děje?“ zeptal se Gordon, opřel se a překřížil ruce na hrudi.
Tom pokrčil rameny a podíval se na mamku.
„Tome,“ začala zlehka. „Myslím, že je na čase, říct to tvému otci.“
Tomovy oči se okamžitě rozšířily a mírně mu poklesla čelist. „Děláš si ze mě srandu?!“ řekl hlasitě. „Nemohlas mi to říct předem, abych se na to mohl psychicky připravit?!“ Skoro křičel.
„Tome, uklidni se-„
„Ani náhodou! Tohle je to nejhorší načasování, kurva!“ Přerušil matku, nervózně si rukou mnul tvář.
„Tome, pozor na pusu!“ Upozornil jej otec přísně. „A teď, nevadilo by ti říct mi, co se vlastně děje? Co mi má Tom říct?“
Sarah se podívala prosebně na svého syna, zatímco jej Gordon častoval zmatenými pohledy. Tom si povzdechl a sednul si ke stolu.

***

Bill ležel na posteli, zíral na svůj mobil a přemýšlel, jestli to nebude vypadat příliš blbě, když mu napíše zprávu.
Opravdu chtěl, aby věděl, jak moc jej to mrzí, že je tak nudný a plachý. Bál se, že na něj bude Tom trochu naštvaný, dokonce i když předstíral, že není.
Bill se rozhodl se omluvit, jen pro případ.

Ahoj Tome. Promiň, že ti znovu píšu, ale chtěl jsem se jen omluvit za to, jakej jsem byl stydlivka. Prosím, nezlob se na mě za to, slibuju, že se změním.

Rozhodl se tam přidat tři další x, symboly polibků a odeslal zprávu.

***

„Od kdy?“ zeptal se Gordon suše, zatímco si naléval sklenici whisky.
„Já- já opravdu nevím, vždycky jsem ho obdivoval, a když jsme se trochu poznali, prostě se to… stalo, ty pocity tu prostě byly,“ snažil se to Tom vysvětlit.
Gordon si odfrkl. „Takže mi vlastně říkáš, že jsi zamilovaný do toho kluka?“
„To jsem neřekl, my jen- my jen k sobě něco cítíme a-„
„Dost,“ řekl Gordon a zvedl ruku. „Už nechci nic slyšet.“ Upil pořádný hlt své whisky.
„Zlato, prosím, nebuď takový, zkus pochopit-„
„Já se snažím, ok?“ přerušil svoji ženu. „Hele, Tome,“ povzdechl si a otočil se ke svému synovi. „Nemám problém s homosexuály. To jen… je to pro mě dost velký šok. Nikdy jsem si ničeho nevšiml, a teď mi najednou říkáš, že máš přítele.“ Opět se napil. „Já- potřebuju čas si na to zvyknout. Jestli vám to nebude vadit, potřebuju chvíli o samotě,“ řekl, otočil se zády ke své rodině a nalil si další sklenici.
Tom kývnul a opustil kuchyni, Sarah jej následovala.
„Neboj, Tome, zvykne si na to.“ Klidně položila ruku na synovo rameno.
Tom ji setřásl, vyběhl schody a zamkl se ve svém pokoji.

Komentáře prosím anglicky nebo německy :o)

autor: Sapere aude
translate: Dania
betaread: Janule

19 thoughts on “Valentine’s Day – the rose that changed his life 13.

  1. [2]: Only so next? No nevím, nevím, Kiki. Ale asi si chtěla říct, že chceš další část…? Tak to bych řekla spíš: "Another part, please" 🙂

    A teď můj anglický koment… 🙂

    Well. I really don´t like Tom´s father. He´s blind and uncomprehending to his son. He just wants to have a perfect child, but Tom avowedly isn´t. So I hope Gordon get used to fact, that Tom likes Bill. And Bill apologizes for apology, so he´s little bit funny with his shyness 🙂        

  2. [5]: Aha 🙂 Ta to je potom kouzelná větička: "Keep it up" 🙂 A jakto, copak ses nikdy neučila angličtinu? 🙂

  3. [9]: Čtyři roky? To je poměrně dost… Ale chápu, všeobecně systém výučby cizích jazyků na základních školách není v součastnosti nic moc… Ale za ty čtyři roky se na tebe něco nalepit muselo, ne?  

  4. Tom und Georg, das ist eine Mordkombination. Sie sind zusammen einfach kokurrenzlos. Sie unterhalten mich immer. 😀
    Bill ist schöne verwirrt und unsicher, aber es ist herzig. :o)
    Und Toms Mutti… Ich weiss nicht. Ich denke, dass sie kein Anrecht Toms Vater daüber sagen hatte… :o(

  5. Sapere aude: Hey, we´re just talking about English, we´re solving, why another people aren´t writing comments in English, so please, do not be angry for our gups 🙂

    [13]: To víš, trošku se posnaž, angličtina je dnes důležitá. Já osobně, kdybych byla učitelka, bych tě za tvého "pejska a kočičku" nechala minimálně prolítnout. Takže radím, uč se! 😀 Můžeš být ráda, že se dnes učíme angličtinu a němčinu a ne ruštinu… 🙂

  6. [14]: no, jo já vím xD dělám ze sebe blbou.. umím toho více 😀 šak říkám, že mám 2 na výzo xD a to si piš… jsem ráda xD Rusky jsem se učila asi měsíc a pak jsem přestala 😀

  7. [16]: Nebuď zvědavá, budeš brzo stará ;)) Aktivně se věnuju angličtině asi jeden rok… Pasivně pár let, ale to se nepočítá, to ani nebyla ta pravá angličtina.

    [15]: 🙂 Dobře, dobře. Tak se aspoň snaž 🙂  

  8. No… Nebude to v angličtine, lebo ja anglicky neviem tak dobre, ale nedá mi sa nevyjadriť k Tomovej máme. Tak najprv mu sľúbi, že otcovi nič nepovie, že mu dá čas a tak a potom to na oboch – Gordona aj Toma – doslova bývalí. Dosť podpásovķa. Chudák Tom, len mu to celé zťažila. Ďakujem za časť.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Verified by ExactMetrics