Bez duše 6.

autor: illyrias

Ták a už se k tomu blížíme, Tomův obrat x) Můžete zatím hádat, co se stalo x)
V příštím dílečku se to dozvíte, Tom totiž…

Bill se další den probral dřív než Sylar, pomalu otevřel oči, viděl trošku zakaleně, bolelo jej celé tělo. Popáleniny a řezy už tak nepálily, cítil, že se nemůže hnout.
Zkusil se otočit na bok, ale hned bolestí vykřikl.
To Sylara vzbudilo a hned Billovi pomohl se přetočit.
„Bille, dobrý?“ Zašeptal starostlivě, koukl do těch jeho očí, byl rád, že je otevřel, opravdu se bál.
„Žiju.“ Vydechne zničeně Bill. Povzdechne si, proč mu to Tom udělal? Takhle tvrdý ještě nebyl.
„Vidíš dobře?“ Zeptá se další otázkou a Bill pokrčí rameny.
„Trochu se mi zdáš rozmazaný.“ Pak už propukne v pláč, Sylar si ho k sobě láskyplně tiskne a hladí po zádech.
„Ššt, už je to dobrý, Bille.“ Uklidňuje jej a hladí po zádech.

Bill však svůj pláč nemírní. Bolí ho srdce, jeho zlomené srdce.

A takhle to bylo skoro pořád, uběhl rok od bratrova mučení.
Bill se s tím snažil vyrovnat, šlo to těžce, Sylar mu ale začal pomáhat a vtloukl mu do hlavy, ať Toma nenávidí. Billovi se dařilo, Toma od té doby neviděl, odstěhovali se totiž daleko od toho všeho. Sylar ho nemohl nechat, aby vídal dál Toma. Proto raději prodal svůj starý dům.
Sylara začínal mít čím dál tím víc rád, na Toma zbyla jen nenávist.
Na svůj účes si zvykl, dal si ho ještě více zastřihnout a sám se divil, že se mu líbil.
Billovi bylo akorát líto rodičů, nedal jim vědět, a hodně se mu stýskalo. Proto se se Sylarem dohodli, že den před Štědrým dnem odjedou k jeho rodičům. Znamená to taky, že uvidí Toma, bude s ním ale Sylar, tak se nebojí, že by mu něco udělal, a taky tam budou rodiče.
Před nima si nikdy Tom nic nedovolil.

Tomovi krachl jeho skvělý plán hned po té, co šel do toho domu naproti. Nikdo mu neotevřel, když koukl do oken, všiml si, že jsou pokoje nějak prázdné, až pak si všiml cedule naproti.
Chtěl je zkusit najít, chodil pořád do města, jestli by jednoho z nich nezahlédl. Dlouho chodil po nocích, a to se mu vymstilo.
Všechno to, co provedl Billovi, se mu několikrát vrátilo, venku ho zmlátila banda kluků do bezvědomí. Nechali ho tam ležet, v parku, pod křovím, a byl tam dlouho do druhého dne, než ho jeden bezdomovec nenašel, okradl ho a vytáhl k silnici, aby si ho někdo všiml.

To se také stalo, ale už bylo příliš pozdě, aby to na něm nezanechalo stopy. Toma přivezli do nemocnice, ošetřili ho a udělali, co mohli, upadl však do komatu, v komatu byl přes půl roku.
Rodiče byli nešťastní z toho, že ztratí dalšího syna. Když se však probral, ulevilo se jim, ale jak na ně promluvil, přihoršilo se jim.

Bill už nakoupil dárky, stáli před dveřma jejich domu. Bill zazvonil na zvonek a koukl na Sylara. Ten mu stiskl dlaň, dával mu najevo to, že je tu s ním. Simon jim šla otevřít, když uviděla svého mladšího syna, nevěřila svým očím, ani už nedoufala v to, že se jim vrátí. Tom hned oběma rodičům řekl, že si našel přítele a na ně se vykašlal.
Bill jí vletěl do náručí a nechal se jí obejmout, pevně se k sobě tiskli.
„Chyběla jsi mi, maminko.“ Zašeptal. Matka nechala stékat svoje slzy dojetí, to už se k nim přihnal i Gordon se slovy, kdo to je a jak spatřil Billa a ten jeho, odtrhl se na chvíli od matky a také se obejmul s otcem. Všichni byli rádi, že se zase vidí po tak dlouhé době.
Když si několikrát prohodili synka mezi sebou, pak teprve zaregistrovali Sylara, ten se vlídně usmál.

„Já, chtěl bych vám představit mého přítele, Sylara, Sylare, tohle jsou moji úžasní rodiče.“ Usmál se Bill a spolu s ním i rodiče.
„Moc mě těší, Bill mi o vás hodně vyprávěl.“ Řekl po pravdě Sylar.
„Vypadáš jako fajn kluk.“ Usmála se matka a otec přitakal nad jejími slovy.
„No on taky je, že?“ Objal Sylara kolem pasu a ten se zasmál.
„Pojďte.“ Matka už si je vedla k sobě do kuchyně. Udělala všem kávu a sedli si společně za stůl.
„Určitě nám máte hodně co říct, zůstanete tu na svátky?“ Ptá se hned matka a nabídne čerstvé cukroví, které sama pekla.
Bill s radostí přijme několik vanilkových rohlíčků, Sylar zas sáhne po vosím hnízdu.
„No je toho doft. Ano, přijeli sme na sváfky.“ Řekne Bill s plnou pusou a vzal si další rohlíčky. Začali spolu diskutovat, vyprávět si zážitky a dobře se bavili. Sylar mezi ně zapadl, jako by byl u nich v rodině odjakživa. Bill slíbil, že je bude jezdit navštěvovat. Je rád, že se na něj rodiče nezlobí, že odjel, ale on neměl na vybranou, to jim však říci nemůže.
Billa pořád zneklidňovalo, že ještě neviděl bratra, bál se setkání, ale na druhou stranu ho chtěl vidět. I když si to zakazoval.
Pak už to nevydržel a zeptal se. „Mami, kde je Tom?“ Zvědavě pozvedne obočí. Oba rodiče si vyměnili pohledy, kdo z nich by mu to měl říci.
„Víš, my ti musíme něco říct…“ Billa zamrazí jejich pohled a tón hlasu. Matka se nadechne, aby mohla pokračovat, v tom do kuchyně vejde člověk, o kterém se mluvilo, prohlíží si Sylara a pak Billa. Po té se usměje.
„Ahoj.“ Skloní se k sedícímu Billovi a slabě ho obejme, ten je vykolejený, neví, co to do něj vjelo.

A vy víte, co to do něj vjelo? xD

autor: illyrias
betaread: Janule

15 thoughts on “Bez duše 6.

  1. Ztratil paměť? To mi totiž přišlo jako jediné možné řešení v souvislosti s Billovým odpuštěním…Jinak nevím, možná to pak bude překvapení 😀 😀

  2. áá, jasně, že nevim, a chci další díílek 😀 i když ta ztráta paměti, souhlasim, že to by šlo, ale uvidíme 🙂

  3. Hm… Jsem nacpaná cukrovím, takže to sladký mi leze na mozek a znemožňuje uvažování. Opravdu netuším, o s Tomem je. =D A proto se těším na další díl. 😉

  4. beztak ztráta paměti a teď bude jako nejwětší newináček 😀 Jinak úžasný díl jako každý twůj další a už se těším na pokračowání :-* Každopádně jsem ae zwědawá jak je to skutečně 😉

  5. Já mu dám ztrátu paměti,zmetkovi!!!!!Ztráta paměti přece nezruší všechny ty zvěrstva,co mu udělal!!!A ne,že mu Bill odpustí a odejde od Sylara!!

  6. bud ztratil paměť nebo se v něm po tom všem hnulo svědomí 🙂
    ale chci, aby Bill zůstal se Sylarem!

  7. Možná to bude ta ztráta paměti, nebo se mu konečně rozsvítilo… 😀 Ale určitě nechci, aby mu Bill odpustil. Sylar toho pro něj udělal hodně, tak ať teďka zůstanou spolu.

  8. heh.. to co?? akoze..on stratil pamäť?? i sa konecne uvedomil?? ci.. to iba predstiera??? mnom..ale nechcem aby mu Bill odpustil..a Sylar mu v podstate zachranil zivot… tak nech ho Bill neopusti.. boze.. rychlo sup sup pokrackoo..

  9. asi fakt stratil pamet…nebo jen hraje divadlo….a chce billa spatky…fakt newim ale z chci dlsi diiiilek 😀 je to uuuzasny,,… 😀

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Verified by ExactMetrics