A Beautiful Disaster 3.

autor: bmccray

394
**O DVA MĚSÍCE POZDĚJI**

Tomův pohled

Přijedu pozdě do práce, jestli si Serenity nepospíší. Snažil jsem se dát dohromady její batůžek, abych ji mohl vysadit v domě mé matky. I když jsem byl hotový, ona stále ještě ne. Povzdechl jsem si a vydal se chodbou. Měl jsem tohle očekávat od čtyřleté.

„Ren, miláčku, seš hotová? Musíme jít.“
Podívala se na mě a začala plakat. Okamžitě jsem přešel k ní. „Copak se stalo, miláčku?“ Přitulila se a vyhoupla se mi do klína.
„Chybí mi maminka, tatí. Kdy se vrátí domů?“
Díval jsem se na ni a stíral její slzy. „Maminka musela někam odjet. Ale vrátí se,“ šeptal jsem a objal ji. Potáhla a sklouzla z mého klína.
„Okay, tati. Pojďme,“  řekla, když vyběhla z místnosti. Povzdechl jsem si a postavil se. Nemohl jsem jí říct, že její máma odešla kvůli ní. Zatřepal jsem hlavou a přešel do haly, kde na mě Serenity netrpělivě čekala.

„Pojď, tatí, chci jet k babičce.“ Zasmál jsem se, jak si zadupala a vzal svou kytaru a její batůžek. Přešli jsme do garáže a já ji otevřel dveře od Escadlle. Vyhoupla se do své autosedačky a já ji připoutal.

Cesta k domu mé matky byla plná běžných otázek. Když jsem zahnul na příjezdovou cestu, mamka čekala venku, aby mohla vzít Serenity. Stáhnul jsem okýnko a podal jí Renin batůžek. Zvedla Serenity a já ji políbil na tvář.

„Vrátím se nejpozději v půl sedmé.“
Mamka přikývla a obě  mi zamávaly.

______________

Nakonec jsem do nahrávací  společnosti přijel o 10 minut později. Zapsal jsem se a šel do nahrávacího studia. Můj nejlepší přítel Georg ke mně vzhlédl od rozdělovače.

„Co se stalo, Tome?“

Odložil jsem si věci a natáhl se pro svoje papíry. „Vážně nic moc. Serenity se ráno ptala na svou matku.“ Prohlížel jsem si papíry. „Prostě jsem jí řekl, že se vrátí.“
Georg jen potřepal hlavou. „Nemůžeš jí lhát, Tome. Vím, že jsou jí jen 4, ale stejně.“
Rozzuřeně jsem vzhlédl.
„Neřeknu své čtyřleté dceři, že její matka odešla proto, že se na ní občas sotva dokáže podívat!“
„Uklidni se, Tome.“ Povzdechl si. „Nebudeme o tom teď mluvit, jdeme pracovat. Gustav nadává na pozadí hudby.“
______________

Po čtyřech hodinách zavřených ve studiu s novou kapelou, jsme se já a Géčka rozhodli vyjít si ven na oběd. Nasedli jsme do mého auta a Georg zapnul CD přehrávač. Co se ozvalo, byly zpívánky. Jediné, co jsem slyšel, byl smích.

„Držte hubu, kluci. No tak, to je Serenity.“ Vypnul jsem to.

Když jsme vlezli do restaurace, usadili jsme se a pročítali si menu. Přišel číšník a zapsal si naše objednávky. Podíval jsem se ven oknem, myslím, že jsem zahlédl… to je jedno. Byl jsem ztracený v myšlenkách na Billa. On je všechno, o čem přemýšlím po naší společné noci v LA. Byl jsem vytržen ze svého snění, když nám číšník donesl jídlo.

Gustav nám vyprávěl o tom, jak si jeho snoubenka na všechno stěžuje. Neposlouchal jsem ho. Byl jsem opět upoután světem za oknem. Neslyšel jsem Georga volat moje jméno.

„Tome, Tome, Tome!“ Georg mě silně praštil.
„Co?!“ Otočil jsem se na ně, oni na mě jen zírali.
„Tome, hledáš tam někoho určitého?“ zeptal se Georg a zamrkal. Začervenal jsem se, ale přikývl.

Gustav odložil svou vidličku. „Tome, proč se zabýváš někým, koho ani neznáš? Nepotřebuješ  si přidělávat tenhle stres po tom, co Lorraine znovu odešla.“ 

Díval jsem se do svého talíře. „Já nevím, Gustave. Můj vztah s Lorraine jde ke dnu od doby, co opustila Serenity poprvé. A moje city k Billovi s tímhle nemají co dělat. Takže, můžeme o tom přestat mluvit, prosím…“ Postavil jsem se a zaplatil účet.

Šli za mnou zpátky do auta a vrátili jsme se do práce.

Když jsme se vrátili do studia, Gustavova snoubenka seděla na pohovce a četla si časopis „New Trends“. Dalších 5 hodin jsme pracovali na instrumentálních nástrojích.
______________

Odcházel jsem ze studia, když  jsem si všiml časopisu na pohovce. Vzal jsem ho, zamknul studio a odešel. Jakmile jsem dorazil k mamce, vešel jsem rovnou do domu.
Slyšel jsem hrát svého nevlastního otce na kytaru. Vešel jsem do obývacího pokoje a všiml si Serenity, jak sleduje televizi. Přešel jsem přes práh a odkašlal si.

Vzhlédla a rozběhla se ke mně.
„Tatínku!“ culila se, když jsem ji zvedl a objal, dala mi pusinku na nos. Mezitím z kuchyně vyšla mamka.
„Tome, zlato, seš zpátky brzo,“ usmála se a políbila mě na tvář. Postavil jsem Ren na zem a vzal její věci.
„Já vím, mami. Skončili jsme dřív.“
Nasadil jsem Ren boty a bundu. Máma s Gordonem nás vyprovodili ven. Serenity je oba objala a já ji posadil do auta a zamával jim.
______________

Když jsme přijeli domů, vybalil jsem Ren batůžek a napustil jí trochu vody do vany. Když se vykoupala, uvařil jsem k večeři rychlé špagety. Chtěla mi pomáhat s ‚tajnou omáčkou‘. Když bylo všechno hotové, seděli jsme spolu u televize a sledovali „Flapjack“.

Díval jsem se na ni, když se smála. Je tak moc podobná Lorraine. Povzdechl jsem si a odnesl špinavé talíře do kuchyně. Vrátil jsem se zpět do obýváku a viděl, že Ren už pomalu usíná. Zvedl jsem ji a odnesl nahoru do její princeznovské postele. Přikryl jsem ji a ona se přetočila na bok.  
„Miluju tě, tati,“ zamumlala s ospalým úsměvem.

Sklonil jsem se a políbil ji do vlasů. „Taky tě miluju, tykvičko.“ Zhasnul jsem světlo a přivřel dveře. Přešel jsem přes chodbu k sobě do ložnice, převlékl se do pyžama a vylezl ven. Usadil jsem se na balkóně s kytarou a jemně jsem si brnkal. Mé myšlenky sklouzly k Billovi. Zajímalo mě, kde je, co dělá, jestli mu chybím. Nikdy jsem nepotkal nikoho, kdo by mě tak okouzlil, jako to udělal on… jako to stále dělá.

Vložil jsem své srdce a duši do téhle bezejmenné melodie. Cítil jsem se tak líp, když jsem na něj myslel.
______________

Po nějaké době  jsem se zvedl a zalezl dovnitř. Zvedl jsem telefon a vytočil Georgovo číslo, po pár zazvoněních to zvedl.  
„Hey, Tome, co se děje, chlape?“ zeptal se.
„Potřebuju tvojí pomoc, já…“ okamžitě mě přerušil.
„Tome, jsi v pohodě? Je Serenity? Co se stalo?!“ Ptal se vyděšeně. Zasmál jsem se a posadil se na postel.
„Jsme v pohodě. Chci tvou pomoc při hledání Billa.“ Na druhé straně telefonu bylo ticho. „Georgu, seš, tam?“
„To nemyslíš vážně, Tome, že ne? To nemůžeš.“ Snažil se mě pochopit.
„Myslím to smrtelně vážně. Musím ho najít a ocenil bych tvou pomoct. Pomoz mi z toho ven.“ Čekal jsem na jeho odpověď.
„Fajn, ale tohle mi dlužíš. Podívám se, co můžu dělat a ozvu se ti nějak zítra ráno.“ Usmál jsem se.
„Díky, Geo!“ 

Zavěsil jsem a zalezl si pod peřinu. Ukolébal jsem se ke spánku a snění o těch nádherných, hnědých očích.
______________

Druhý den ráno mě  vzbudily hlasy. Přešel jsem do kuchyně a viděl Gustava, jak dává Serenity misku ovocných vloček. Georg dělal kafe. Otočil se ke mně a podal mi časopis. Ten samý magazín, který  včera četla Gustavova snoubenka. Posadil jsem se s hrnkem kafe a zíral na označený článek a usmál se.

‚Vrchol podzimních trendů‘ od Billa Kaulitze.

Podíval jsem se na obrázek a usmál se. To byl můj Bill. Odložil jsem časopis a vzhlédl.

„Takže se s ním sejdeš?“ zeptal se Gustav.

V tu chvíli jsem začal být nervózní. Co bych měl asi říct? „Promiň, že jsem tě ošukal a druhej den zdrhnul.“ Ale věděl jsem, že tohle udělat musím. Zbláznil bych se, kdyby ne. Georg s Gustavem přešli ke mně.

„Víš, že stojíme za tebou, Tome,“ řekl Gustav, zatímco Georg přikyvoval.
„Díky, kluci.“ Ren se postavila a dívala se na mě.
„Já taky, tatí.“
Usmál jsem se a objal ji. „Děkuju, tykvičko.“
Vstal jsem a přešel k sobě do ložnice. Tohle bude dlouhá cesta. Otázka je… jsem připravený?

autor: bmccray
translate: Deni
betaread: Janule

17 thoughts on “A Beautiful Disaster 3.

  1. Oh, tak já nevím, o čem mám psát dřív. 😀 Dostalo mě, že je Tom už teď táta. A říká svojí malé ´tykvička´? ^^ Taky mě velmi mile překvapil jeho silný zájem o Billa, protože to bylo to poslední, co bych čekala. Ale tak těžko posuzovat, když předchozí díly byly pouze dva. Moc se těším, až se setkají.

  2. mmm krásný tady ta povídka se mi hrozně líbí nejlepší je ten konec promin že jsem tě ošukal a pak zdrhnul CHCÍPÁM 😀

  3. No ten Tom mě docela překvapil. Ze začátku jsem vůbec nevěděla o čem je řeč, ale během čtení jsem se do toho dostala a pochopila. Je to tak nehorázně strašný, že je to useklý zrovna v části, kdy se znovu má setkat s Billem. Jsem docela dost napnutá, jak to setkání proběhne, jak bude Bill reagovat a všechno.

  4. Takže Tom má už dceru? To je užasný xD
    Těším se až se zas sejdou, líbí se mi že povídka není utahaná ale jde hezky v klusu x)

  5. To bude ale rodinka. ♥ Už teď se nehorázně těším, jak se potká s Billem. 😉 Moc se mi líbí, jak to je napsané. 😉 Další, další dalšíí. ♥

  6. Já jsem to hned říkala,že to u Toma nebude jenom sex na jednu noc….povídka se mi moc líbí,a miluju,když jsou v povídce jejich děti,ať už je mají spolu,nebo s jiným partnerem,Tomova holčička je roztomilá,a ještě netuší,že jí přibyde bráška,nebo sestřička,moc se těším na další díly,a hlavně,jak bude reagovat Bill,až zjistí,že ho Tom hledal…

  7. [16]:Láska na prvý sex? To je dobré:D

    Verím na lásku na prvú chémiu. Keď sa stretnú dvaja, ktorí na seba správne zareagujú, potom im už niet pomoci. Chémia feromónov, ktoré k sebe patria je silnejšia než rozum.

    Nečakala som, že sa Bill nájde tak skoro… ale prečo nie…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Verified by ExactMetrics