Ukrytý 13.

autor: Doris

„Hele, Tome, tak je to s tebou?“ Otočila se Susane na svého kamaráda, když se cestou od Andrease zastavili u řeky, aby si Tom v klidu zakouřil. Ovšem teď už to moc klidné nebylo. Co jí měl proboha vykládat? Jen se zavrtěl v trávě a odklepnul přebytečný popel ze své cigarety.
„Co myslíš?“ zkusil zahrát nechápavého. Třeba přeci jen myslí něco jiného než on. Ale to by musel být hodně naivní. Susane si poposedla víc k okraji břehu a bosé nohy strčila do proudu studené vody. Bylo teplo a tak v tom neviděla velký problém.
„To se řešilo u Andyho… Líbí se ti někdo?“ natočila k němu hlavu s převelice zvědavým výrazem. Tom si olízl vyprahlé rty a nechal si víc času s odpovědí, díky potahu z hříšné tyčinky.
„Já nevim. Možná.“ Pokrčil rameny. Už nějak nezvládal tvrdit, že ne. Že se nic neděje, když to nebyla pravda. Stejně byla jen otázka času, než by to na něm poznala. Jestli už se tak nestalo. Susane se široce usmála.
„Kdo je to? Řekni mi o ní všechno.“ Poupravila si sukni na stehnech a netrpělivě vyčkávala na žhavé novinky. Tom si zhluboka povzdychl. Kdyby to byla aspoň holka. A v jeho věku. Jak daleko se to všechno přibližovalo skutečnosti.

„Je to složitý…“ Začal nejistě Tom. Na druhou stranu cítil, že někomu to musí říct. Že ho to až příliš tíží na to, aby si to nechal pro sebe. Alespoň částečně se chtěl vyventilovat. Sue nakrčila čelo a zakroutila pusou. Něco bylo v nepořádku?
„Tak ven s tím. Asi to nebude zrovna v cajku, co?“ prohrábla si vlasy a odhodila je na záda. Tom jen párkrát souhlasně přikývl.

„Není to holka.“ Nejistě se po ní podíval a čekal na jakoukoliv zhnusenou reakci. Nebylo by to poprvé. Tak jako v jeho staré škole…v Berlíně. Sue překvapeně vytřeštila oči a několikrát zakmitala řasami. Musela to přeci jen trochu vstřebat. Několikrát si skousla ret, jak přemýšlela, než se jí na tváři vykouzlil široký úsměv. Toma už jen to dost překvapilo.
„Oh, bože, Tome, já to věděla. Zabiju Andrease, že mi to neřekl a chodil kolem toho jak kolem horký kaše.“ Rozjařeně si poposedla a Toma tím dorazila úplně.
„Počkej, počkej… co je s Andreasem?“ kouknul po ní nechápavě Tom, dožadujíc se vysvětlení. On jí tu řekne, že je gay a ona stočí hovor na Andyho? Co to mělo za logiku? To ale pro změnu lehce zarazilo Susane.
„No… jsi s ním, ne? To proto to vaše chování. Teda hlavně Andrasovo.“ Našpulila lehce rty „On niky neumí nic držet v tajnosti. Ale tobě to šlo dobře.“ Znovu se zářivě usmála. „Ale měl jsi mi to říct. Jsem ráda. Andy se k tobě hodí. Teda povahou asi moc ne, ale třeba se tak zklidní.“ Chrlila ze sebe jednu větu za druhou, až to Tom nestačil pořádně registrovat. Jen nechal pusu skoro dokořán a odhodil nedopalek z cigarety.
„Ale… Co to má s Andreasem?“ tvářil se naprosto zmateně. Z toho, jak to na něj chrlila, ani nestačil nic pochopit.
„No je v tom on, že? Já to říkala, že se mu to povede. Je hezký, tak proč by taky ne.“ Dodala už spíš jen tak sama k sobě a lehce pokrčila rameny. Tomovi se zamotala hlava.  
„Sue… Ale já nemám nic s Andym.“ Zakroutil hlavou a snažil se pochopit zbytek slov. Co se mu mělo povést? Susane se trochu zasekla a nejistě zatěkala očima. Skousla si špičku jazyka mezi zuby. Nejspíše se unáhlila.
„Aha… a kdo tedy?“ zaváděla ihned Tomovu pozornost od Andyho, ale Tom se nedal tak lehce odbýt. Očividně nebyl jediný, co něco tají.
„Hele, neuhybej od tématu. Teď řešíme Andyho. Co s ním má být? Tak, jak se chová ke mně, se přeci chová ke každýmu, ne?“ pronikavě na ní koukal. Tohle zjistí, i kdyby to z ní měl vypáčit. I když jemu samotnému bylo jasné, že se tak Andy rozhodně ke každému nechová. Susane zaváhala. Teď nevěděla, zda může mluvit. Myslela, že o tom Tom ví. Že proto se k sobě s Andym tak chovají.
„No on… líbíš se mu.“ Rezignovala nakonec a Tom vyvalil oči. No to je výborný. Zrovna to tak potřeboval. A ještě když Andy ví o Billovi. Plácnul se rukou do čela a svalil se na záda.
„Mě jebne. Mě z něj fakt jebne.“ Mumlal si pod nosem a Susane si nejistě okusovala nehet. Upřímně… Andymu docela fandila. Ti dva spolu se jí i zamlouvali. Vytáhla nohy z vody a došla po kolenou blíž k Tomovi.
„A do koho teda ty jsi zamilovaný, když ne do něj?“ promluvila opatrně. Tom na ni natočil hlavu a zamžoural proti sluníčku. Nechal si ruku na čele jako clonu.
„To je jedno, Sue. Prostě to není Andy, a ten někdo o mě nestojí.“ Vzdychnul. Susane se položila vedle něj na břicho a bradu si podepřela dlaněmi. Prohlížela si ho.

„Jak to víš? Řekl jsi mu to?“ natočila tázavě hlavu. Dlouhé blond vlasy jí opět spadly přes rameno podél obličeje. Tom jí je opatrně odhrnul za ucho a lehce se pousmál.
„V podstatě.“ Lehce přikývl. Vlastně nic říkat nemusel. To, co se stalo před pár hodinami, bylo dostačující, aby Bill pochopil. Jenže Tom vlastně nechápal. Nechápal, proč se Bill nechal. Proč to byl vlastně on, kdo koho líbal. Přesto, že Tom chtěl, byl to v závěru právě Bill. Susane jen posmutněle zamručela.
„Třeba si to ještě rozmyslí.“ Snažila se svého kamaráda povzbudit. Tom jí za to byl v podstatě vděčný, ale taky zrovna tahle věta mu moc povzbudivá nepřišla.
„Raději pojď. Už musim domu.“ Ztěžka se vyhrabal na nohy a na záda hodil tašku. Susane ho napodobila, upravila si sukni a dohnala ho v chůzi.
„Ale ještě jsi mi neřekl, kdo to je. Řekni mi to, Tome?“ žadonila a párkrát kolem něj poposkočila. Tom se zasmál.
„Jsi hrozně zvědavá. Možná ti to někdy řeknu, ale teď ne.“ Usmál se na ni. Nechtěl říct všechno. Kdyby to byl kdokoliv jiný, tak možná, ale takhle… Nemohl. Už jen to, že to věděl Andreas, ho docela znervózňovalo. Andy sice nevypadal, že by to chtěl někde říct, ale jeden nikdy neví, co se komu honí v hlavě. Nechtěl riskovat, aby to věděl byť jen jeden jediný člověk navíc.
„Ty, Sue… a ten Andy… on je fakt zamilovanej?“ koukl po blondýnce, když došli před Tomův dům. Susane lehce pokrčila rameny.
„Myslím, že jo. Neřekl to přímo. Jen že by ses mu líbil.“ Objasnila mu nastalou situaci. Už nemělo cenu mu to zapírat. Hloupě se prořekla. Tom jen párkrát pokýval hlavou, jako že chápe a pusou na tvář se s ní rozloučil. Zachrastil klíčema v zámku a vpadl dovnitř. Zhluboka vydechl, když odhodil tašku do kouta v chodbě a jako již tradičně si šel pro sklenici džusu.  
„Tome… no konečně. Volal ti táta.“ Vletěla za ním do kuchyně Simone. Tom se málem utopil, jak se jí lekl, a ještě když řekla důvod, proč tak šílí. Jeho táta mu ještě nezavolal. Za celou dobu, co jsou jeho rodiče rozvedení. Až teď.
„Co chtěl?“ zůstal strnule stát Tom. Vlastně ani nevěděl, jestli s ním chce mluvit. Simone jen pokrčila rameny.
„Jen tak. Je to tvůj táta. Miluje tě, Tome.“ Viděla, že Tom je na vážkách a i věděla proč. Zlobil se na ní, zlobil se i na něj. Tom uhnul pohledem a trucovitě se zadíval z okna.
„Nechci s ním mluvit.“ Ozval se po chvíli. V tomhle se zlomit nechtěl. Nechtěl dělat, jako že je všechno v pořádku, když není. Simone si povzdychla. Věděla, že teď Tom lže hlavně sám sobě. Sám sebe přesvědčuje, že jeho chování je ta nejlepší volba. Došla k němu a lehce ho vzala kolem ramen. Tom pevně sevřel víčka k sobě.
„Já vím, že chceš. Tak mu zavolej. Nechal tu pro tebe číslo.“ Vtiskla mu do ruky kus papíru a odešla z místnosti. Tom ještě chvíli stál a koukal na ten kus papíru. Ne… nebude mu volat.  
Rozhodl se a zapadl do svého pokoje. Papírek si cestou zastrčil do zadní kapsy u kalhot. Zabouchl za sebou dveře a dopadl zničeně na postel. Měl pocit, že všechno jde proti němu. Jeho vlastní rodiče, Andreas, a především Bill. Mísilo se v něm tolik pocitů najednou, že to nevydržel a rozvzlykal se. Zabořil obličej do polštáře a v dlani pevně sevřel peřinu. Věděl to, že když se přestěhujou, nebude to nic dobrého. A tady toho měl živý důkaz.
„Nenávidím tě.“ Křikl do polštáře a pěstí uhodil do matrace. Ta slova věnoval právě Simone, netušíc, že jeho matka stojí za dveřmi s talířem jídla.

autor: Doris
betaread: Janule

5 thoughts on “Ukrytý 13.

  1. Jejda, proč to odnesla chudík máma? Kvůli tomu stěhování? Ale… on jí Tomík ještě poděkuje, jen co se dostanu za Billovu bariéru a ten ho od sebe přestane vyhánět hned po tom, co ho políbí. (Apropo, ten je taky dobře zmatenej.)
    A Tom je žádán na všech frontách, teď k tomu ještě přibyl Andy, ovšem já nesdílím názor té jejich kamarádky. Mně by se Andreas s Tomem moc nezamlouvali. Takže raději honem vyzvednout Scottyho. 🙂

  2. Ta věc s Andreasem se mi líbí čím dál méně, z toho budou pěkné problémy..Už ať je tady další den, a Tom si půjde pro Scottyho, i když si myslím, že se Bill bude chovat dost odtažitě, kdo by se mu taky divil, po tom průšvihu, co si zažil, teď se bude snažit nenechat si to přerůst přes hlavu…Perfektní =)))

  3. Pisu ti to na tvym blogu, ale napisu ti to i tady, protoze kdyz jsem to tu videla musela jsem cist znova… MILUJU TUHLE POVIDKU A BUDU TI TO PSAT KE KAZDYMU DILU JAK UKRYTYHO, TAK K VASNI! 😀

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Verified by ExactMetrics