I’ve been dying to save you 1.

autor: Clarrkys

424
Tom se právě vracel zašedlou podvečerní ulicí z práce s výpovědní  smlouvou v tašce. Zastavil se, aby se aspoň na chvíli, mezi všemi těmi panelovými domy na sídlišti, zadíval na stmívající se oblohu. Hledal očima první hvězdu, a i když se mu ji nepodařilo nalézt, přání měl. Přál si, aby se mu konečně začalo v životě dařit, aby ho potkalo nějaké to štěstí na slušnou práci. Tohle už byla třetí výpověď během tohoto roku.  
Vytáhl z kapsy volných kalhot krabičku cigaret, jednu z ní vzal, a když si ji zapálil a potáhl, úlevně přivřel oči, obličej stále směřující k obloze. Ještě malou chvilku se utápěl v pochmurných myšlenkách, ale raději se už vydal domů. Přece jenom ho tam někdo čekal. Pousmál se a kopl si před sebou do kamínku, když se mu v hlavě vybavila Amanda. Krásná holka, zelené oči, hnědé vlasy, nádherná postava. Co víc si mohl přát? Myslel si, že ji možná miluje…  
Před schody domu zadusil cigaretu, pár vteřin ještě hledal po kapsách a v tašce klíče, a nakonec se vydal dovnitř. Vyjel výtahem do osmého patra, a hned si to šinul do bytu. Hned, když uviděl u dveří cizí boty, zamračil se. Prohlížel si je. Rozhodně to nebyly dámské boty, takže žádná Amandina kamarádka to nebyla. Možná její bratr? Ano, právě si vzpomněl, že Petr měl přinést čerstvá vajíčka, které posílá máma Amandy. Pousmál se, odložil svou tašku a vesele si to nakráčel přes chodbu do obýváku. Zarazil se, když tam nikdo nebyl. Viděl zavřené dveře do ložnice a už teď ho popadl malý záchvat paniky. Ale jen na pár vteřin, hned se vzpamatoval. Zase nasadil úsměv a otevřel dveře do ložnice, udělal krok vpřed.

To, co uviděl, mu doslova vyrazilo dech. Zíral do potemnělého pokoje, kde bylo ženské  tělo spleteno s mužským. Chvíli trvalo, než se Tom znovu nadechl a zvedl pohled od nechutných chlupatých nohou, které si právě hověly v jeho manželské posteli a byly propletené s těmi ženskými, které patřili Amandě. JEHO Amandě.
Muž, který si všiml vyděšeného pohledu Amandy, otočil hlavu, aby se podíval, co se děje. Zbledl, když uviděl Toma, který během pár vteřin vystřídal snad všechny barvy obličeje, jaké jen šly.

„Ahoj, Tome.“ Řekl Eliot, Tomův nejlepší kamarád už od mladých školních let. Na to se Amanda začala rozhořčeně, až pisklavým zděšeným hlasem obhajovat, ale Tom ji neposlouchal. Zíral na Eliotův neoholený obličej, který se najednou z vyděšeného změnil na zlostný, a Eliot vstal z postele. Tomův pohled, ač nechtěl, směřoval dolů na jeho odhalené přirození. ‚Kvůli tomuhle?‘ proletělo Tomovi hlavou. Vzpamatoval se a podíval se zpátky na Amandu. Prosila Toma s brekem, očima plných slz, aby si to nechal vysvětlit. Tom nechtěl.

Ještě chvíli se díval na to divadlo před sebou. Chtěl odejít, ale nohy ho nepustily. Napadlo ho, že musí odejít a nikdy se nevrátit. Přelétnul očima po jeho ložnici. Na poličce nad postelí byly rámečky s fotkami. On a Amanda v objetí, on a Amanda během polibku, on a Amanda s jejich štěnětem, které minulý týden srazilo auto. Pohledem sjel přes zeď, kterou spolu vymalovali, na skříně plné svého oblíbeného oblečení. Musí to tady nechat. Nebude ze sebe dělat blbce.
Vytočil se směrem ke vchodovým dveřím, znovu se obul, vzal tašku a plně automaticky i klíče. Zabouchl za sebou dveře a sbíhal schody dolů. Slyšel zoufalý křik obou postav, které mu právě zničily poslední radosti života.

Vyběhl ven, na polorozbitém chodníku se na chvíli zastavil, jelikož uslyšel křik i z okna. Nakoukl nahoru a viděl Amandu, jak se celá vyhýbá z okna, stále ještě nahá. Hned se vrátil očima zpět na cestu a rychlým krokem se vydal pryč. Šel a šel dlouho, až později si uvědomil slzy, které mu jako proudy řeky tekly po lících a kapaly z brady dolů, na jeho šátek a mikinu a možná až na zem. Ledabyle si protřel rukávem obličej a uvědomil si, že jeho cesta směřuje k bytu jeho dobrého přítele.
Po pár minutách stál před budovou na hlavní třídě města. Byl to nějaký obchod s oblečením, který byl krásně upravený, ale nad obchodními prostory se nacházelo pár bytů. Pohlédl nahoru na staré, popraskané okenní rámy a vylepené cedule všude kolem nich. Zhluboka se nadechl a zazvonil na jméno svého známého.

O 3 dny později

Tom se právě nacházel v pokoji Andrease, který sloužil jako ložnice, obývák, kuchyně a jídelna dohromady. Andreas, Tomův kamarád, spal na své malé posteli, a Tom si na těch pár dní ustlal na zemi, mezi vším nepořádkem, který tady zůstal po malé víkendové párty. Andy byl zrovna v práci a Tom dostal za úkol pohlídat jeho rybičky a nakrmit jablkem jeho dvě suchozemské želvy. Během těch tří dnů se staly Tomovými nejlepšími kamarádkami. Jmenovaly se Zoe a Zoo, byly to samička a sameček.  
Tom zrovna dával z ruky kousek jablka jedné želvě a zadíval se na noviny na stole, na kterých byla, aby neudělal ještě větší nepořádek. Všiml si nápisu inzerátů. Na okamžik pustil želvu z hlavy, položil ji na zem mezi plechovky od koly a piva, krabice od pizzy a nějakého špinavého kusu oblečení, a zaměřil se na inzeráty. Zaujalo ho totiž, že nějaký, zřejmě hodně bohatý, pán hledá pro svého syna ošetřovatele, někoho, kdo by se o něj staral, když odjede na celé léto na pracovní cestu do zahraničí. Tom měl zdravotnický kurz. Mohl by to zkusit, určitě to bude za slušné peníze. Přečetl si, že přijímací pohovor se koná zítra dopoledne. Usmál se, jako by čekal lepší zítřky, utrhl si kousek papíru z novin s inzerátem a uvědomil si, že nikde nevidí jeho milovanou Zoe.

autor: Clarrkys
betaread: Janule

8 thoughts on “I’ve been dying to save you 1.

  1. ups…..:D
    dobré dobré…zatím je to sexy i když já být Tom tak jeho asi vykopu ze dveří a jí vyhodim z vokna no xD……:)

  2. Myslím, že vím, kdo bude ten synáček…:-D

    Jinak začíná to zajímavě, Toma je mi líto po tom, čím si prošel, ale už teď to vypadá, že se mu blýská na lepší zítřky;-) Těším se na Billa… a na další díl. Je to perfektní a originální nápad…

  3. no úžasný, tohlee téma s prací a jejím blbým sháněním mám doma na vlastní kůži, a ještě do toho povídka na tohle… fuj. ale jinak krásně napsané, to jsem se jen nechala strhnout emocemi, těším se dál. achjo, kéž by to se získáním práce bylo tak snadné, jako je jenom vyškubnutí inzerátu…

  4. Klaruuš, je to moc..moooc dobrý začátek a jsem zvědavá, jak bude pokračovat. Jestli ten syn bude Bill jak si myslím nebo ne. Fakt se moc těším na pokračování. :))

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Verified by ExactMetrics