What you want 15.

autor: Neilinka
436
Další den museli být oba kluci nějakou chvíli se svojí rodinou. Samozřejmě
přijeli i vzdálenější příbuzní, prostě tradice. Oba si někdy říkali, jestli to není víc formalita, než opravdový
zájem vidět další členy rodiny, ale nechávali to být.
Billovi ale vrtal hlavou Chris. Moc přátel tady neměl, a i když tu měl rodiče, žádní další příbuzní mu možná nepřijedou, ani staří kamarádi, protože taky určitě budou muset být u svých rodin. Čím víc o něm přemýšlel, nutilo ho to začít se oblékat, koupit po cestě dárek a dojít za Christianem domů, i když venku bylo příšerně.
Zazvonil. Notnou chvíli nikdo neotvíral, a tak už si Bill začínal myslet, že odjeli za příbuznými oni, ale když už byl u branky, hlavní dveře se otevřely. V nich stál překvapený Christian.
„Bille? Co tady děláš?“
Absolutně to nechápal. Zničehonic se tu to černovlasé stvořeníčko objevilo na Štědrý
den, když ve škole byly poslední dobou jejich rozhovory spíše jen spolužácké?
„Em, ahoj. Víš, říkal jsem si, že tu nemáte příbuzné a kamarády máš povětšinou ve starém bydlišti a tak… prostě jsem ti chtěl popřát veselé Vánoce.“
Chris se musel usmát. Díval se na to promrzlé, nabalené dítko, nejisté si svým názorem a činem, který právě provedlo.

„Pojď dál.“
Bill myslel, že mu jen předá dárek, popřeje mu a půjde, ale pozvání se mu odmítat nechtělo. Vlastně měl možnost si s ním otevřeně promluvit o tom, co se stalo s jeho zájmem. Sice netušil, jestli je 24. prosinec nejvhodnější den na intimní rozhovory, ale ve škole mu to bylo trapné.
Vešel prostornou, světlou chodbičkou a odložil si kabát s ostatními svršky. Pak se zul a cupital za Chrisem nahoru do jeho pokoje. Po cestě vedle kuchyně pozdravil maminku. Měl ho moc hezký. Úplně jiný než on nebo Tom, a přesto se mu ten styl jaksi zamlouval. Posadil se na pohodlnou postel a najednou mu bylo divně od žaludku. Najednou, jako by mu došlo, že Chris je gay, rodiče to nejspíš vědí a teď si možná myslí, že spolu chodí.
„Dáš si něco k pití?“ Zeptal se ležérně Chris, a už mířil znovu do kuchyně. Bill ho ale zarazil.
„Ne ne, díky. Jen… chtěl bych s tebou o něčem mluvit.“ Bill si poposedl na posteli, aby se na ni vešel i Chris. Ten pochopil a usadil se s pozorným výrazem ve tváři. Poslouchal ho.
„Víš, když jsi přišel do naší školy, hned první den jsi mi dal najevo, že se ti líbím a měl bys o mně zájem, je to tak?“
„Billi, to sice ano, ale odmítls mně a já moc dobře pochopil proč. Vždyť Toma znáš celou věčnost a mnohem víc o něm víš, je to bezpečnější partie než já. Nehledě na to, že k sobě máte blízko. Mimochodem, proč s ním vlastně nejsi? Já vždycky svého kluka zval na Vánoce k nám.“
V Billovi hrklo. Zůstal na Chrise chvíli omámeně zírat.
„Eh, my, my spolu nejsme, víš? Tom je heterosexuál. Je to jen nejlepší kamarád, nic víc. Sice bohužel, ale nic s tím nenadělám. Líbí se mi, to přiznávám, ale on se mnou vztah mít prostě nemůže, nechtěl jsem ho nutit. Jsem rád, že mojí orientaci vůbec přijal. Jak jsi přišel na to, že jsme spolu? To kvůli tomu, jak se na něj dívám, nebo jak mně občas chytne za pas?“
Teď pro změnu zíral Chris. Nechápal to. Proč by mu Tom říkal, že je s Billem, kdyby nebyl na kluky? Co by to mělo za význam? Nevěděl, jestli to má Billovi říct, nebo raději mlčet a přistoupit na jeho vysvětlení reality. Sám byl ale zvědavý na Tomovo vysvětlení a tak se uchýlil k pravdě.
„Tom mi řekl, že spolu chodíte. Tenkrát, při tom prvním doučování. Vlastně i posledním.“
Bill nemohl věřit svým uším. Tohle, že mu řekl Tom? Nevěděl, jestli se o něj pokouší infarkt, ani jestli je víc naštvaný, překvapený, potěšený, nebo co vlastně. Tohle nepobíral.
„Eh… ne. Nechodíme spolu. Já. Vážně ti tohle řekl?“
Christian jen přikývl. Bill nevěděl, čemu věřit. Proč by mu Chris lhal? Ale proč by mu lhal Tom? Chtěl ho jen pro sebe, aby na něm mohl zkoušet svoji hybridní orientaci?
„Poslyš. Ať ti řekl Tom cokoliv, neber to vážně. Jsem volný a s ním si to vyřídím. Teď na to nechci myslet. Veselé Vánoce.“ Předal mu dárek a možná i z popudu z toho, co od něj právě slyšel, mu věnoval kromě toho ještě vroucný polibek.
Chris se potěšeně
usmál.
„Moc děkuju. Škoda, že to nebylo pod jmelím. Ale jinak jsem byl unesen. Krásně líbáš.“
Bill maličko zrudl. Vlastně
to byl jeho první opravdový polibek s potenciálním klukem.
„Mrzí mně to, ale nečekal jsem tě, nemám pro tebe dárek. Leda bych ti oplatil to druhé.“
Bill se na chvíli koukl jinam, rudý od hlavy až k patě, ale přikývl. Přivřel oči a lehce otevřel ústa. Chris si ho podržel za šíji dlouze, něžně a francouzsky ho políbil. Věděl, že víc si teď zatím dovolit nemůže, a ani to nezkoušel. Nechtěl zradit jeho důvěru.
Teď, s nově nabytým vědomím, že je Bill volný, byl ochotný začít bojovat a oplatit Tomovi jeho neupřímnost pořádnou palbou.
Bude to boj.
Boj o Billa.
autor: Neilinka

betaread: Janule

12 thoughts on “What you want 15.

  1. Oh, tie dve posledné vety sa mi moc nepáčia…nie že by som Chrisa nemala rada :D…ale nechcem, aby sa oňho bili 😀 ale možno si Tom práve vtedy uvedomí, že Billa miluje 🙂 oh, krásnee…super časť! ♥

  2. Oh kks ja mam s toho fakt dosť kks už sa teším na ďalší diel kks dúfam že to bude Tom pekne vysvetľovať kks 😀 ale nechcem aby bol Bill s Chrisom aj keď to fakt môže niečomu pomôcť 😀 Skvelé milujem tento príbeh fakt 😀

  3. Juuuuj nechsela by som  byt ani na Billovom a n na Tomovom mieste.  Ale rozhodnenevyzeraju  zrovna ruzžovo posledné dve vety.

  4. Wooow…už se nemůžu dočkat pokračování.
    Absolutně nevím, komu mám fandit. Jestli Chrisovi – protože je na Billa hodnej – nebo Tomovi – protože k němu tak nějak patří. Ale stejně mě tím lhaním naštval.

  5. …nieeee…toto sa nemalo stať…ja nechcem aby boli Bill s Chrisom nebodaj spolu…nie že by mi Chris výhradne vadil ale ja ho am nechcem…ale dúfam,že si aspoň teraz Tom konečne uvedomí, že Billa miluje…a že mu Bill uverí a budú spolu…

  6. Chudák Chris, je mi ho líto, protože o Billa evidentně stojí víc než Tom, a taky je rozhodnutý o něho bojovat. Tom by měl konečně odhodit svoji hetero image a přiznat si pravdu. Bylo by to fér vůči Chrisovi a především vůči Billovi, protože s ním teda Tom nehraje zrovna čistou hru…Takže Tome, do toho =)

  7. hmmmm .. to jsem teda zvědavá .. jak to dopadne . každopádně .. .doufám že Bill bude s Tomem .. jinak bych byla hodně hodně zkalamaná .. :(( další dílek plosím

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Verified by ExactMetrics