If I Had You 3.

autor: illyrias
437
Potkali se pozdě jedné  noci.

Bill spatřil svého šéfa jak jde ke svému autu. Rozešel se proto tím samým směrem. To k němu už vpadla Lisa, celá zamaskovaná. Přiběhla k Billovi a shodila jej na zem. Bill si dával záležet, aby to byla pořádná pecka. Přitom vyděšeně zařval. Toho si osoba, která šla ke svému autu, všimla. Polekaně se otočila a všimla si incidentu.
Lisa vytrhla Billovi jeho mini kabelku a rozutíkala se k autu, které už Meg nastartovala.
„Hej! Počkej!“ Šef se rozutíkal za ní. To bylo to, z čeho měla Lisa strach, že by ji dohnal a všechno by bylo v troskách.
Lisa měla co dělat, byl jí  v patách. Bill tu událost ohromeně sledoval. Fandil Lise.
Lisa to zvládla a zaklapla za sebou dveře, auto se rozjelo ve chvíli, kdy chtěl vzít za kliku. „Sakra!“ Udýchaně si odechl, snažíc si zapamatovat poznávací značku auta.

*-*

„Tak to bylo o fous!“ Lisa odhodí svou masku na zadní sedačku.
„V klidu, zvládly jsme svůj díl. Teď už to má Bill ve svých rukách.“
„Já mu to přeju, Meg. Už jen za tu frašku.“ Zasměje se společně s Lisou.
„Vypadalo to, že by to mohlo pokračovat.“ Zauvažuje Lisa.
„Myslíš?“
„Běžel za mnou, mohl přece nastoupit do svého auta a odjet.“ To se původně domnívala, ale překvapil ji opakem.
„Pravda, těším se, až nám Bill podá informace.“

*-*

Vzpomněl si na osobu ležící na zemi. Rozutíkal se proto zpět.
„Není vám nic?“ Optal se Billa.
„Já no, snad ne.“ Prohlížel si toho mladíka zblízka, když mu pomáhal vstávat.
„Zavolám na policii, ukradla vám kabelku.“ Bill zděšeně sledoval, jak vytahuje mobil a začne vyťukávat číslo, tak tohle nedomysleli.
„Ne!“ Vyhrkne, až druhá osoba nadskočí.
„Ne?“ Diví  se, nechápe, jak někdo, kdo byl odkraden, to nechce nahlásit.
„Já, měl jsem tam jen pár drobáků, nechci mít oplejtačky s policií, nic se nestalo, a příště si budu dávat větší pozor.“ Nervózně se prohrábne ve vlasech.
„No dobře, já vám to neberu. Nikam tedy nevolám.“ Uklidí zpátky mobil do svého saka. „Tak na sebe dávejte pozor.“ Rozejde se ke svému autu. Tohle ale Bill nemá v plánu, má přeskočit jiskra. On byl napaden, a teď chce utěšit.

„Počkejte!“ Vykřikne ve chvíli, kdy chce nasednout.
„Já, měl jsem tam peníze na autobus, a tak mě napadlo, že byste mě mo-…“
„Chcete půjčit?“ Přeruší Billa. Každej by to asi bral, on však zavrtí hlavou. „Ne, já jen, jestli byste mě nemohl hodit domů.“ To je plán B. A jestli i ten nezabere, tak plán C nemá.
„Podívejte se, nevím, kde bydlíte, ale já bydlím určitě na jiné straně než vy, u mě není problém vám ty peníze na autobus klidně dát.“ Ano, pojede do samých luxusních čtvrtí, kde má vilku i on.
„Já, nechci být teď  sám, bojím se.“ Sklopí pohled k zemi. Vsadil na svou křehkost. A povedlo se.
„Tak nastupte, já  vás tam hodím.“ Když to tak vezme, asi by to bylo lepší, po tom, co se mu teď stalo, na něj dohlídnout.

Bill rychle vykročí a nasedne do auta. „Mimochodem, já jsem Bill. Můžeme si přece tykat, zas tak starý od sebe asi nebudem.“ Představí se svému šéfovi, když vyjedou z garážích. Ten na něj chvíli kouká. Přemýšlí chvíli, jestli má být milej nebo jestli naopak a seřvat ho, že mu do toho nic není. On už je ale od přírody takovej jakej je a nehodlá si proto na nic hrát.
„Tom, jo můžem.“ Pokrčí rameny, že proti tomu nic nemá. „Kam teď?“ Optá se, nezná trasu.
„Jestli víš, kde byla bývalá alej. Tom, to je hezké jméno.“ Usměje se.
Tom naštěstí ví, kde bývalá alej byla, a tak jede. Po chvíli ticha, když se Tom k ničemu nemá, začne opět Bill. „Kolik ti je?“
„22.“ Odpoví  automaticky. Nevypadá však, že by jej na oplátku Billův věk zajímal. Tak musí odpovědět sám.
„Mně je 20.“ Kousne se do rtu, jestli přece se na něco nezeptá sám Tom. Ten se ale opět k ničemu nemá. Bill už neví jak dál, představoval si to jinak. „Dneska je fakt nebezpečné někam chodit.“ Snaží se navodit konverzaci, konečně se mu to povede.
„Jo, to je, příště by ti mohli třeba víc ublížit, a nikdo by u toho nemusel být.“ Tom konečně na něco odpověděl delší větou.
„Díky, že ses tam objevil.“
„Kdybych tam nebyl, vyšlo by to nastejno. Ničemu jsem nezabránil.“ Bill si ani nechce představit, jaký by to bylo, kdyby v tom Lise zabránil.
„Ne, pomohl jsi teď mně, nedokážu si představit, co bych tam dělal, musel bych domů pěšky.“ Ne každý by mu půjčil.
„Stejně by si to měl ohlásit.“
„Ne, nechci, vážně, jednou jsem nahlásil, že mi ukradli mobil a stejně to bylo k ničemu. Dodneška nemám ten mobil, ani nevím, kdo ho ukradl.“ Vymyslí si rychle odůvodnění a doufá, že to Tomovi stačí.
„No, někdy je to vážně k ničemu.“ Uzná. Bill přikývne.
„Tak tady bydlím.“ Ukáže na menší bytovku. Tom zastaví u kraje a čeká, až si Bill vystoupí.

Bill vystupovat ještě  nehodlá. 
„Nechci tě nijak vyhazovat, ale jsi doma.“ Popohání Billa.
„Budu tam sám.“ Smutně. Tom nechápe proč zrovna jemu to říká. „Uvítal bych teď společnost, já vím, že se známe krátce, ale já nikoho nemám, nechceš zajít na kafe?“ Kousne se do rtu a odváží se podívat na svého šéfa. Na něm je vidět, že hodně váhá.
„Pozveš si k sobě  cizího člověka po tom, co se ti stalo, a nebojíš se?“ Tomovi se to nějak nezdá.
„Komu víc teď věřit? Kdybys mi chtěl něco udělat, udělal bys to, než jsme vyjeli, a doma mi krom starého ošoupaného nábytku nic ukrást nemůžeš.“ Zasměje se a Tom se pousměje.
„Tak půjdeš? Nezdržím tě dlouho.“ Ale opak byl pravdou, měl ho v plánu zdržet co nejvíce. Klidně do rána, i když ví, že by to až tak daleko nesvedl. Myslel si naivně, že přeskočí jiskra a jeho šéf se do něj zamiluje. Oni spolu budou žít šťastně až do smrti. Ne, zas tak si to nepředstavoval, ale jen něco z toho. Místo toho pořád bojuje.

autor: illyrias
betaread: Janule

4 thoughts on “If I Had You 3.

  1. To to Tomovi nepřišlo divný? Takový laciný vytáčky =D
    Ale je pravda, že Bill se tak snadno nevzdava…
    dáll, pls, královsky jsem se pobavila =)

  2. Ten Tom je šílené dřevo nechápavé xD To snad není možné, takové oslnivé stvoření mu padne div ne do náruče a on nic, nic, nic…Kdybych byla na jeho místě já, Bill by nebyl jenom přepadený, ale i rovnou znásilněný xD

  3. ja byť na Tomovom mieste, tak si o Billovi pomyslím, že je to nejaký úchyl alebo niečo xD. Ale zase na druhej strane musím povedať na Billovu ochranu, že sa pekne snaží a ten plán ako ho "spoznať" bol fakt premakaný 🙂 … teším sa na ďalšiu časť :-*

  4. No tak to jsem teda velice zvědavá co si na něj Bill vymyslí 😀 Skvělá povídka…a hlavně originální:)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Verified by ExactMetrics