Valentine’s Day – the rose that changed his life 27.

autor: Sapere aude

299
Domácí úkol
Georg byl hluboce zamyšlen nad článkem, který právě přečetl, když se rozletěly dveře.
„Musíš odejít, já musím pracovat,“ vletěl Tom do místnosti, zamířil přímo ke stolu a posadil se na židli.
Georg se převalil na záda a založil ruce pod hlavou. „Chci slyšet detaily,“ dožadoval se, naprosto ignoroval Tomovu žádost.
„Zapomeň na to,“ odpověděl Tom a začal listovat učebnicí dějepisu, dokud nenašel správnou stránku.
„Ale no tak!“ posadil se Georg a podezřívavě zíral na Toma.
Ten se na něj otočil a zeptal se se založenýma rukama: „Pomůžeš mi s mým úkolem z dějepisu?“ Georg si odfrkl.
„Ok, čau,“ zamával mu Tom a otočil se zpět ke své práci.
Georg protáhl obličej na Tomova záda a postavil se, snažil se oprášit neviditelný prach ze svého pozadí. „Jen se mě chceš zbavit, aby ses mohl vydat za svým Billíkem, nebo přijde on sem?“ Georg naklonil hlavu a pobaveně založil ruce na hrudi.
Tom protočil oči a otočil se zpět čelem ke Georgovi. „Jen chci dokončit svůj úkol a… potom bych možná šel za Billem… nebo tak něco,“ začervenal se a rychle se otočil zpět.

„Věděl jsem to,“ zazubil se Georg. „Nemá on plo tebe majinký dálešek?“ zeptal se dětsky a stiskl mezi prsty Tomovo líčko.
„Vodpal.“ Odstrčil Tom Georgovu ruku.
„Dobře, už tě nebudu zdržovat,“  řekl Georg a zvedl ze země svůj batoh. „Když jseš nadrženej, není s tebou řeč,“ zazubil se. Skrčil hlavu, když mu kolem ucha proletěla guma.
„Čau!“ zakřičel Tom, což přinutilo Georga se smát.
Konečně se zavřely dveře a on byl ponechán o samotě se svou prací.  
***

Bill ležel na posteli a snažil se přinutit motýlky ve svém břiše, aby se uklidnili. Pořád nemohl uvěřit, že řekl Tomovi, co dnes udělal, a že jej nechá  se toho… dotknout.
Otočil se na bok, přitiskl kolena k hrudi a skryl svoji zubící se tvář do dlaní. Už jen přemýšlení o tom mu vhánělo červeň do tváří. Právě teď si přál, aby tu stále byl Andreas, mohl by mu říct všechno o Tomovi a mohli by o tom spolu vzrušeně štěbetat. Opravdu mu scházel nejlepší přítel, se kterým by si mohl povídat.
Aspoň že má Toma; byl za něj neskutečně vděčný, avšak nemohl se svým přítelem mluvit o svém příteli, potřeboval někoho jiného.  
Gustav.

Bill se posadil. „Gustav,“  zašeptal jméno, které mu právě vyskočilo v mysli. Může zavolat Gustavovi! Je jasné, že s ním nemůže hned klábosit o svém vztahu, avšak možná by si mohli na chvilku popovídat nebo se lépe poznat, a potom by mohli trávit hodiny a hodiny na telefonu, jak to měli s Andym ve zvyku.
Jasně, Gustav není Andy, a rozhodně není tak zženštilý jako Andy. Oba, on a Andreas, měli vždycky celkem ženské rysy a dělali i ženské věci. Gustav rozhodně nemá ženské rysy, ale vypadal jako dobrý posluchač. Nemůže Andrease kompletně nahradit, ale možná aspoň trošku?

Bill vypískl a hrábl po svém telefonu, aby vyhledal Gustavovo číslo.
Měl by mu zavolat? Nebo napsat zprávu?
„Zprávu,“ zamumlal Bill pro sebe. Neměl dost odvahy na hovory, nikdy neměl.  
ahoj gustave! to jsem já, bill, z párty. mimochodem, díky za společnost. jak se máš?

Bill si to ještě jednou přečetl a rozhodl se, že je to ok. Poslal ji, avšak nečekal, že by mu odpověď přišla v dohledné době. Možná, že mu ani neodpoví?
Během chvilky mu však mobil zavibroval v ruce.

ahoj! wow, nemyslel jsem si, že se ozveš, já se mám super, díky a ty?

Bill se zamračil. Proč  si Gustav myslel, že by se s ním nechtěl bavit po té, co si tak příjemně popovídali na té párty?

já  se mám dobře! byla to zábava si s tebou povídat na té párty, možná bysme se mohli někdy setkat?

Poslal zprávu a čekal na další odpověď.  
jasně! ale myslím, že mě stejně brzy uvidíš  častěji, budu chodit do tvé  školy, právě jsem se přistěhoval

Billovo obočí se zvedlo překvapením. Pamatoval si, jak mu Gustav říkal, že je ve městě nový, ale neříkal, že by měl chodit do stejné školy jako on. Bill se vzrušeně zazubil a začal psát odpověď. Možná konečně bude mít pořádného přítele, se kterým by se mohl vídat ve škole.  
super! nemůžu se dočkat až přijdeš! 🙂 budeš  v mé třídě, že?

Najednou si Bill připadal hloupě, že mu píše, když si mohli povídat přes telefon. Příště mu rovnou zavolá.

myslím, že jo, už musím jít na večeři, brzy si pokecáme 😉

Bill se zamračil, rád by s ním mluvil trošku déle. ‚Dobře,‘ pomyslel si Bill. Rozhodl se, že zítra Gustavovi zavolá. Těšil se na skutečný rozhovor.  
ok, zítra ti zavolám  nebo tak něco, ahoj : )

Hodil telefon do noh postele a s povzdechem se položil na záda. Gustav bude chodit do jeho třídy, jak je to super? Nemohl se dočkat, až to poví Tomovi a mamce.
Tom… Bill přemýšlel, co asi teď dělá, jestli byl skutečně tak vzrušený tím, co mu Bill řekl přes telefon. Motýlci v Billově břiše se opět probudili k životu – nemohl si pomoci a hloupě se culil.
Prudce se posadil, když  ucítil na noze, jak mu vibruje telefon. Neříkal Gustav, že už musí jít?
Bill se natáhl pro telefon a otevřel zprávu. Byla od Toma.

jsi dobrej v dějepisu?

Bill pokrčil jedno obočí. Proč se jej na to Tom ptá? Vyťukal odpověď.

jo, celkem dobrej, proč?

Bill by dobrý v zapamatování faktů a čísel. Vždycky si našel nějakou pomůcku, která mu pomohla zapamatovat si věci, a byl opravdu dobrý v psaní esejí, ve kterých používal informace, které si zapamatoval.
Bill klepal dlaní netrpělivě  o své koleno, čekal na Tomovu odpověď. Chtěl po něm, aby mu pomohl s úkolem z dějepisu? Chystal se mu zavolat? Nebo se jej chystal pozvat?
Bill čekal, avšak ani odpověď a ani hovor nepřicházely. Zmateně se zamračil a zíral na display svého telefonu. Proč Tom neodpovídá?
Položil mobil na noční  stolek, rozhodl se o tom příliš nepřemýšlet. Tom mu jednou říkal, aby se nebál nebo nebyl zklamaný, když od něj někdy nedostane odpověď. Možná se Tom rozhodl, že nepotřebuje pomoc a nenamáhal se odpovědět, když byl ponořený do práce.  Nebo možná jeho baterka je vybitá, nebo mu prostě trvalo dlouho, než odpoví?
Bill se opět přetočil na bok, zabořil ruce pod polštář a hlavu položil na ně. Přál si, aby si neudělal všechny úkoly ještě ve škole, aspoň  by teď měl co dělat. Nudil se, a když se nudil, měl tendence o všem strašně moc přemýšlet. Jeho mysl se nedala zastavit, šla svou vlastní cestou, když neměl čím ji zaměstnat.
Bill se otočil na druhou stranu, tváří k telefonu. Hmátl po něm a nachystal si novou zprávu.  
tome? proč  jsi to chtěl vědět?

Bill odeslal zprávu a položil mobil zpět na noční stolek. Ne, nebyl na něm závislý, jen jej prostě zajímalo, proč chtěl Tom vědět, jestli je dobrý v dějepisu, a potom ani neodpověděl.
Billův močový měchýř dal o sobě vědět. Se zasténáním vstal z postele, doufal, že dostane odpověď, zatímco bude v koupelně. Chystal se za sebou zavřít dveře od koupelny, když uslyšel hlavní zvonek.
Bill si naštvaně povzdychl a rychle seběhl schody. Buď mamka zapomněla klíče, nebo přišel pošťák.
„Ano?“ znuděně otevřel dveře.
„Protože potřebuju tvoji pomoc,“ uculil se Tom ostýchavě s telefonem v ruce. Pravděpodobně si právě přečetl Billovu poslední zprávu.
Překvapený nečekanou návštěvou udělal Bill krok vzad. „Um, ahoj,“ usmál se a nechal Toma vstoupit.
„Ahoj,“ naklonil se Tom, políbil Billa rychle na rty a vstoupil do domu.
Dredáč nebyl schopný zabránit svým očím tu a tam zabloudit do Billova rozkroku. Představoval si, jak musí vypadat a jaké to musí být na dotek, když se právě oholil.
Bill si všiml Tomových pohledů  a zčervenal, když zavíral dveře. „Takže ty potřebuješ  pomoc?“ zeptal se.
Tom kývnul a zvedl oči, aby se podíval na Billa. „Jo,“ řekl, na rtech mu pohrával roztomilý  úsměv. „Ale ne jen s mým úkolem.“  
autor: Sapere aude
translate: Dania
betaread: Janule

18 thoughts on “Valentine’s Day – the rose that changed his life 27.

  1. ooooo………….. rychlo dalej prosim vyzera to zauimavo  neviem  sa dockat dalcieho dielu. Fakz zauimavý diel.

  2. O_O Ja iba čumím! 😀 Naozaj som nečakala, že to dnes dajú!!! 😀 Wow 🙂 a to som ešte včera rozmýšľala, že ku poslednej časti pôjdem napísať komentár, aby to prekladateľka dopísala 😀 a stalo sa! ďalšia časť je tu :))) a je úžasná ako vždy 🙂 milujem tento príbeh…škoda len ,že ten diel je taký krátky…ale aj tak krása…teším sa na pokračovanie :))

  3. Už jsem to sice komentovala na Danii blogu, ale nedá mi to, musím i sem 🙂 Je to krásná povídka, vždycky mi úplně poskočí srdce, když vidím nový díl. Mám to fakt ráda 🙂 A i kdybychom se měli dočkat dalšího dílu třeba až za rok, ráda si počkám, na tohle jo. ♥

  4. ani jsem nečekala, že tuhle opvídku ještě nekdy uvidím :D:D:D:D konečně… no, je mi asi jasný, jak to dopadne 😀

  5. Jůů…aani nevíš, jakou jsi mi udělala radost..:) Úplně jsem se rozzářila, když jsem tu uviděla tuhle povídku…Moji oblíbenou povídku..:)
    Krásnej dílek..:) Moc se těším na další díl protože vím, co se bude dít…a tak jsem na něj neskutečně natěšená a vážně doufám, že tu přibyde brzy další dílek..:)
    Opět děkuji za překlad, Danio..:) Ono je to o 100%lepší si to číst v češtině než když si to musím sama přelouskávat, člověk si to pak plně užije..:)

  6. Tak krátký díl po tak dlouhé době T___T Ale ten konec to vynahradil ^^

    Doufám, že další díl tu bude brzy ! 🙂

  7. Vidím, že už tady není upozornění aby jsme komentovali anglicky nebo německy, tak toho hned musím drze využít =) K téhle povídce mám zvláštní vztah, protože byla jednou z prvních, které jsem tady na blogu četla, pro člověka, který právě objevil twincest to byl naprosto kouzelný zážitek ♥ Povídka je úžasná právě tou svojí nevinností a něžností a jsem nadšená, že jsem ji mohla číst. Danio, patří ti velké díky za to, že jsi ji pro nás překládala a doufám, že i dopřekládáš =), myslím, že i když ji už většina lidí, včetně mě, dočetla na THF, stejně si ji v češtině nikdo nenechá ujít a pořádně si ji vychutnat v plné kráse ♥♥♥

  8. miluju tu povídku, je jedna z nejlepších, které jsem četla ♥♥ těším se na další ♥♥♥♥♥♥♥

  9. áách báječný díl :*
    Zase po delší době sem uspokojila své chutě po téhle povídce 😀 Báječné! :*
    Tomůlv příchod byl šíleně roztomilý 🙂 Miluju to :*
    Těším se na pokráčko 😉

  10. Oh ,strasne krasne ,je to tak romanticke akorat me trosku desi ten Ben z minuleho nebo predminuleho dilu jak zikal ze mu neco udela,jeste ze ma Bill Toma,naprosto bajecna povidka,tesim swe dalsi dilelk

  11. Oooh… amazing! Last sentence was totally funny and I am very curious. I think that next part will not just about Historic, but about Tom´s problem xD
    I love this story too much!!! It´s one of my favourite stories!♥

  12. málem jsem si to ani nemohla přečíst, jak se mi zastavilo srdce štěstím, že je tu další díl! a taky mi bylo líto to přečíst, protože ted už to mám přečtený a chci další, a další není..áá 😀 jdu znova. tuhle povídku absolutně miluju, všechno na ní! děkuju moc za překlad a doufám, že brzo bude další dílek! 🙂

  13. ještě jiná pomoc? to zní lákavě 😀 doufám, že bill neodmítne! 😀
    tohle je skvělá povídka! a skvělý překlad, za který děkuju!! 😉 nemůžu se dočkat dalšího dílu!!! 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Verified by ExactMetrics