Lace – epilog

autor: Cinematics
414
Epilog

Přesně jak Tom navrhl, vskutku to jejich matce všechno řekli. Poprosili Lorenze, aby se někam vypařil, protože si nebyli jistit, jak bude jejich matka reagovat, a nechtěli před ním dělat scénu. Přeci jen, Lorenz jim toho tolik dal, nechtěli se před ním shodit hádkou.
Ať to bylo divné jakkoliv, Simone kvůli nim byla šťastná. Řekla jim, že vždycky cítila, že až se znovu najdou, tak že budou nerozdělitelní, ať už se jim jako malým stalo při rozdělení cokoliv, a řekla, že měla pocit, že přesně tohle rozdělení jim dalo právě tuto nerozdělitelnost, kterou k sobě právě teď cítili.  
Samozřejmě, ty zprávy pro ni nebyly zrovna lehké na spolknutí, ale nebyla rozzlobená. Když její chlapci byli šťastní, tak ona také; ale i přesto je poprosila, aby si líbání nechali na okamžiky, kde ona nebude. Žádná matka nechce, aby se její dítě, nebo děti, s někým líbaly. I když ji to trochu znepokojovalo, přesto byla ráda, že mají někoho, na koho se mohou vždy spolehnout. Samozřejmě, vždycky si přála vnoučata, ale Bill by jí zřejmě nikdy žádná nedal, a tak byla vždy zvědavá, proč si Tom nikdy domů nepřivedl žádnou dívku, kterou by jí představil. 

Dvojčatům se opravdu ulevilo, Bill se dokonce i štěstím rozbrečel, že jim nepředvedla žádné známky znechucení. Teď byl jeho největším strachem, až po tom, že ztratí Toma, to, že ztratí svou matku. Matku, o které nikdy nevěděl, že ji má, ale teď byl tak šťastný, když ji konečně poznal.
Když dvojčata povolila, aby se Lorenz vrátil zpátky, řekli jejich matce, že Lorenz to ví, a že doufají, že se na něj nezlobí, že jí to neřekl. Naštěstí si ale Simone oddychla a řekla jim, že se bála, že na to Lorenz přijde a celou jejich rodinu vyhodí pryč.

Nyní nastal v jejich domově klid, ne, že by tu poslední dobou nebyl. O pár let později, po spoustě společných polibcích a dotycích, měli Lorenz a Simone neoficiální svatbu, jelikož on byl už dávno ženatý, a nemohli být šťastnější.  Simone se často smála, že zatímco ona a Lorenz byli vdaní láskou a ne zákonem, její syn byl legálně provdaný za jejího neoficiálního manžela.
Měli velmi komplexní  a matoucí vztah, byli tak zvláštně postavená rodina, ale nakonec, to všechno do sebe zapadalo. Žili ještě pár let pod vládou Setha, než konečně ušetřili dostatek peněz, aby si mohli najít nový domov; pravý domov ve městě, kde nikdo nebude vědět, kdo jsou, a kde mohou předstírat, že jsou normální. Na místě, kam prostě zapadnou, a kde najdou nové přátele, a kde Bill a Tom nebyli ničím jiným, než jen jednovaječnými dvojčaty. V jejich srdcích a hlavách ale věděli pravdu, a bylo to trochu otravné, že musí skrývat to, co je dělalo ještě víc speciálními.  
Simone si sehnala práci, vyráběla doma věci a prodávala je. Lorenz začal pracovat v kostele, aby vypomáhal. Tom byl znovu pracovníkem na farmě, a Bill se staral o jejich nový domov. Stále neměl sílu nebo dovednosti na to, aby mohl pracovat venku, ale líbilo se mu, co dělal. Naučil se vařit a péct a velice si ty činnosti oblíbil.
Tom byl vždycky první,  kdo se vrátil domů, a tak měl s Billem nějaký čas o samotě, aby si mohli promluvit o tom, jaký byl jejich den, a aby si ukazovali, jak moc se jim po tom druhém stýskalo. Simone a Lorenz se vraceli skoro ve stejnou dobu, a vždycky na ně čekalo delikátní jídlo, které Bill uvařil, zatímco oni byli pryč.
Všechno zapadlo do míst, kde to být mělo, všichni mohli v tajnosti žít svůj život, i když přesto ne tak tajně, jako museli dříve. Každý z nich byl volný, zamilovaný, a tak moc šťastný se svým stávajícím místem ve světě. Vypadalo to, jako by všechny starosti a problémy odešly pryč a nechaly jim volnou a velmi jasnou budoucnost.  
Po půl roce, co opustili svůj starý domov, byla dvojčata ohromena velkými novými zprávami. Měli sourozence na cestě, a ten nápad se jim líbil ještě víc. Když Simone porodila, zjistili, že mají novou sestřičku, o kterou by se mohli starat a všechno ji učit. Mít sestru bylo něco, co otevřelo Billovi oči, a on si uvědomil, že opravdu nikdy nebyl dívkou, a že byl opravdový muž. Samozřejmě, to už dávno věděl, ale tohle byl poslední krok, který mu dal to, co potřeboval vědět.  
S každým ubíhajícím dnem byla dvojčata stále víc a víc ochranářská ohledně své sestřičky. Nikdy nechtěli, aby jí někdo ublížil nebo ji podvedl, a vždycky se snažili, aby ji měli blízko u sebe. Když se Simone vrátila do práce, byl doma jen Bill a jeho sestra Frances. Naučil ji naprosto všechno, a miloval, když ji učit mohl. Nejen, že vždycky chtěl mít sourozence, ale jednoho našel a zamiloval se do něj, a teď měl nového a snažil se ho naprosto všechno naučit.  
Jak Frances rostla, Bill s Tomem rostli také. Naučili se, jak dělat velkou spoustu věcí, a protože věděli, že nikdy nebudou moct mít své vlastní dítě, brali za ni veškerou zodpovědnost. Na jejich nové rodině, kterou vytvořili, nebylo nic, co by změnili. Každý z nich byl nejšťastnější, jak kdy šťastný byl, a měli dobrý pocit, že se to jen tak nezmění.
Věci do sebe prostě  tak perfektně zapadaly a už tu nebyl žádný strach, žádné další podezírání, a žádná další bolest. Všechno bylo přesně tak, jak by mělo být.

KONEC

autor: Cinematics
překlad: Lil.Katie
betaread: Janule

19 thoughts on “Lace – epilog

  1. Nádhera… jen se tak trošku obávám, že k tak dokonalému, krásnému a láskyplnému konci už tak nějak nemám co dělat. Epilog a zároveň závěr povídky mi vzal všechna slova, kterými jsem chtěla smeknout před autorkou a poděkovat jí za tohle úžasné dílo, které jsem tolik milovala stále miluju. Skončilo to opravdu nádherně, pohádkově, přesně tak, jak jsem si představovala a jak se to k tomuto "krajkovému" příběhu hodí. Nápad byl originální, styl psaní moc pěkný a i zápletka byla dobře vymyšlená. Mé předpovědi ohledně Simone a Lorenze se vyplnily… co mě však mile překvapilo, byla Frances ♥ Živě si dokážu představit Billa, jak ji všechno učí a spolu s Tomem se o ni starají… nádhernější už tohle prostě nemůže být.
    Krásná povídka, za kterou moc děkuju autorce a také Lil.Katii, bez které bych nikdy neměla šanci si ji přečíst. Chválím autorku a doufám, že jí tvůrčí činnost vydrží a brzy tu od ní uvidím zase něco nového ♥

  2. Oh, nemám slov…normálne mám slzy v očiach….je taká škoda, že už je koniec, ale zároveň som rada, že sa to skončilo tak krásne 🙂 aj keď som tam čakala ešte nejakú scénku, kde si dvojčata povedia, ako strašne sa milujú…ale to myslím, že bolo popísané v celom príbehu 🙂 a hlavne v predposlednej časti….proste nádhera, neviem, čo viac by som k tomu dodala….skvelá autorka, skvelá prekladateľka, skvelý príbeh ♥ myslím ,že si ho budem ešte dlho pamätať 🙂

  3. Bill v celé své nevinnosti a Tom ochranář, Simone milující matka a Lorenz spasitel, to se rovná Lace, neobvyklá pohádka z tehdejší doby, nezidealizovaná a přesto nádherná ♥ Je mi tak líto, že už je této povídce konec, nešlo si ji nezamilovat 🙂

  4. oh. tuhle povídku jsem naprosto milovala… Opravdu.. díky ní jsem se, troufnu si říct, víc sblížila s jedním milovaným človíčkem.. děkuju ! 🙂

  5. Woow tohle je dokonalá povídka ..moc pěkně zpracovaný zajímavý nápad,obdivuju Cinematics a samozřejmě taky LilKatie :).Vždycky si říkám,že umím dobře anglicky..ale pak se snažím číst nějakou povídku v originále a mlátím se hlavou do stolu  😀  a tak jsem moc ráda že tady najdu i tak skvělé povídky v češtině 😉

  6. No wow! =)) Neuvěřitelně nádherná povídka, jen co je pravda =)) Jsem ráda, že to všechno dobře dopadlo a celkově je všechno zase v pořádku =)) Nádherný konec, nádherná celá povídka =)) Jsem ráda, že se tu objevil překlad, jen mě mrzí, že jsem se k němu dostala až teď 😀

  7. Nádhera..!!! Je to nádherná povídka, nejdříve jsem se tak bála, že to dopadne špatně, ale nakonec to dopadlo suprově,…Jsem šťastná, málem jsem i brečela! :))

  8. krásná pohádka která byla pěkně napínavá a mnohdy i předvídatelná.. Hodně jsem se bála že to skončí špatně že Lorez bude mít málo peněž.. a nakonec mě potěšilo že Tom nevypadá jako slečna Vilhelmina, ale vypadá pěkně mužně .. což jim všem vlastně pomohlo.

    Jsem moc ráda že Bill své zkušenosti může poslat dál své mladé sestřee.. a trochu mě mrzí že musí žít v chudobě, když mají tak bahatý kořeny, ale jejich otec si je tam nezaslouží a jen doufám že si neudělaá novou dcerušku se svou novou manželkou, ale to bych moc myslela dál.

    Děkuji za přaklad (i když si to Lil asi nepřečte ) a já tenhle koment zítra přeložím o origináludneska už ne-e protože sem zapoměla heslo a mají tam nějak pomalou službu zasílání nového hesla. 😀

    eště jendou mc hezká povídka :))

  9. Když jsem objevila Lace, okamzite jsem zajasala a rikala si, jak to bude bezva povídka a ze uz se tesim, az se do ni pustím. V průběhu čtení jsem vsak zjistila, ze mi z nejakeho důvodu jednoduse nesedla. Neni to kvalitou autora ani překladu, vlastne ani nemam, co vytknout, proste jen – u me nefungovala.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Verified by ExactMetrics