Eternity 40.

autor: Neilinka & Cerike

444
Bill – Zmatení

Rychlým krokem jsem se vydal k domovu. Byla mi strašná zima, nohy se mi podlamovaly a hlavou mi probíhalo milion myšlenek, až mě málem přejelo auto. Radši jsem si zavolal taxíka a nechal se odvézt do bezpečí. Vyjel jsem výtahem do našeho patra a jen tak tak se trefil klíčema do zámku. Byl jsem úplně mimo. Nevěděl jsem, z čeho víc, z toho, že je Axel vůbec tady, nebo z toho, že o mně má pořád zájem a dělá, jako by se nic nestalo.

Věděl jsem, že mám jen slabou půlhodinku na to, abych schoval Tomovy dárky, a raději jsem se do toho pustil. Dal jsem to prostě na místa, kam nechodí moc často. V tuhle chvíli jsem nebyl schopný přemýšlet o nějakých záludných schovkách.

„Zlati, jsem doma.“ 

Vytrhlo mně to z mého světa. Šel jsem ke dveřím a objali jsme se. Tom si mě usadil na sebe a já s radostí přijal. U něj jsem si byl jistý, že pořád žiju svůj sen. Bylo mi u něj krásně, vnímal mě, staral se o mně, zajímalo ho všechno se mnou spojené. Neskutečně mi pomohl, a přesto jsem se musel ovládat, abych nechtěl Axela znovu vidět. Připadal jsem si jako šílený.

Říkal jsem si, co si o mně asi teď Axel myslí, že jsem ho tam nechal a vypadl jako namydlený blesk. Určitě má za to, že přítel mi zavolá a já hned poslušně letím domů. Nemohl jsem si pomoct, ale záleželo mi na tom, co si o mně myslí, po tom všem, pořád.

Tom na mě nejspíš mluvil, protože už se zeptal, jestli ho vůbec poslouchám.

„Jo, jo.“ Vyhrkl jsem to ze sebe jako nutnost. Asi to neznělo moc přirozeně. Doufal jsem, že to Tom nebude rozmazávat.

Zeptal se, jestli si chci jít lehnout, ale odvětil jsem, že sprcha mi pomůže víc. Když  jsem ho odmítal jako společnost, bylo mi těžko u srdce. Ale potřeboval jsem být sám. Vlezl jsem si tam a snažil se uklidnit pod horkými kapkami vody. Pořád jsem vzpomínal, co jsem prožil s Axelem a jak to v jednu dobu bylo krásný.  
Zkrátka to pro mně byl důležitý člověk, co mi taky svým způsobem změnil život. Byť k horšímu, ale změnil. Byl zkrátka vrytý do mé paměti. Nemohl jsem s tím nic dělat. Usilovně jsem přemýšlel, zda bych neměl o Axelovi říct Tomovi dřív, než se dozví něco odjinud. Koneckonců už spolu nějaké ty měsíce bydlíme, asi by si zasloužil znát mou minulost.  
Samotného mně udivilo, že se mě nikdy na počátek mé drogové kariéry nezeptal. Jedno mu to určitě nebylo, možná čekal, až se mu svěřím sám, nebo si myslel, že kdyby mluvil o drogách, rozhodilo by mě to. Byl to úžasný člověk, to jsem nemohl popřít. Dělal pro mně první poslední, tak proč jsem stále toužil vidět Axela?

Vyšel jsem z koupelny a hned poté si to zamířil do ložnice. Nechtěl jsem už nic podnikat, chtěl jsem jen tmu, ticho a prostor pro přemýšlení. Věřil jsem, že mi ho Tom dopřeje. Svým „Miluju tě,“ mi popřál dobrou noc. Byl jsem v takovém tranzu, že jsem mu ta dvě slůvka ani neoplatil.

Když jsem se další den vzbudil, Tom už byl na nohou. Po pár minutách jsem se zvedl a šel za ním. Překvapila mě krásně připravená snídaně z čerstvého pečiva. Při představě, jak se Tom plahočí sněhem co nejrychleji, aby to stihl, než se vzbudím, byla naplňující. Vroucně jsem ho políbil a poděkoval. Pak jsme se usadili a vychutnali si jídlo.  
Automaticky jsem zkontroloval mobil. Jeden nepřijatý hovor, nová zpráva. Obojí od Axela. Udělal se mi knedlík v krku. Tom mě sledoval jako ostříž. Možná telefon slyšel a byl zvědavý, kdo mi píše? Ano, určitě to tak bylo, normálně ho moje telefonáty nebo smsky nezajímaly.  
„Tomi, broučku. Píše mi starší kamarád, jestli bychom se nemohli vidět. Je tu na návštěvě z Hamburku. Co kdybych se za ním dopoledne stavil a pak bychom šli do toho kina?“

Říkat Tomovi alespoň  částečnou pravdu, mi dělalo dobře. Axel v žádném případě nebyl jen kamarád, určitě ne kdysi, ale teď jsem ho vlastně za kamaráda oficiálně považoval, takže na tom nebylo ani kousek lži. Ospravedlňoval jsem se sám před sebou a věděl jsem to. Byl jsem si téměř jistý, že mě Axel zase na přivítanou políbí.  
A já ho nechám.

autor: Neilinka & Cerike
betaread: Janule

3 thoughts on “Eternity 40.

  1. sakra ten Bill je vážně pitomej… jako co si s tímhle pomůže? že se bude stýkát s nějakým blbcem, co ho do toho vlastně dostal… docela mě teda naštval, jako by si vůbec nevážil toho úsilí, co mu Tom věnoval, aby se z toho všeho dostal… a on mu to takhle oplácí… ale tak budu doufa, že přijde k rozumu a uvědomí si, co pro něj Tom znamená… nehci, aby se kvůli tomu Axelovi rozešli… ten kluk mi leze pěkně na nervy…

  2. Já toho Billa vlastnoručně uškrtím!!!
    Jak může být tak hloupý?!! A nevděčný!!!
    Jak může Tomovi takhle ubližovat, to, že Tom zatím nic netuší, na tom nic nemění. Bill mně hrozně zklamal, já jsem mu strašně věřila, věřila jsem, že Axela pošle do háje…
    Bille, to si Tom od tebe nezaslouží, styď se, scházet se za jeho zády s takovým hajzlem a ještě se od něj nechat líbat, fuj…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Verified by ExactMetrics