Poslední setkání

autor: Danchen

(Tom)

„Jo, neboj, Andy, už jsem pomalu na místě. Všechno jde zatím podle plánu.“ Na tváři mám úsměv. Zrovna jedu na místo setkání s Billem. On si myslí, že jede na setkání s Andym, ale ten poslal mě. Ví, že já a Bill máme spolu nevyřízené účty. Andy si najal mě, abych ho zabil. Už dlouho se ho snaží oddělat, ale naše mladá star o tom neví. Už od střední školy se s Billem nemáme rádi. Rodiče mu dávali všechno, ale mně? Já jsem dostal maximálně přání k narozeninám, ale Bill dostával vždycky hodně dárků. Proto jsem se Andymu sám nabídl, že to s radostí udělám. Chci se mu pomstít i za to, že mi přebral každou holku, nebo o které věděl, že se mi líbí, tak si s ní natruc začal. Vždycky si chtěl dokazovat, že je lepší. Před svýma kámošema mě vždycky shazoval, jaká jsem nula.  
Jenže dneska to chci všechno změnit. Dneska mu chci ukázat, že já jsem se dost změnil. Od svých 18-ti let žiju samostatně. Bydlel jsem u babičky, ale ta umřela. Bill se ani neodvážil jít na pohřeb, ale dneska je ten den D. Já budu poslední člověk, kterého uvidí a kterému stihne něco říct. Pomalu dojíždím na místo svým černým Cadillacem. To auto miluju nejvíc na světě. Vydělal jsem si na něj sám, stačilo zabít pár lidí a auto hned bylo u mě. 

Vidím, jak stojí opřený o auto a pokuřuje si svojí cigaretu. Musím uznat, že vypadá dokonale. Hodně se změnil za ty 3 roky. Zastavím kousek před dním. Za pasem mám svojí 9ku. Na sobě mám černé kalhoty, černé boty a hlavně černý kabát. Naposledy, co jsme se s Billem viděli, tak jsem měl ještě dredy, místo kterých mám černé rasty. Byl jsem ten malý, slabý kluk. Ale už nějaký čas posiluju. Vylezu z auta a vidím, jak mu cigareta spadla na zem.

(Bill)

Čekal jsem tady Andyho a né někoho jiného. Pořádně si ho změřím pohledem. Snažím se zjistit, kdo to je. Upustím cigaretu na zem, když v něm poznám Toma.
„Tome?“ Musím říct, že vypadá hodně jinak. Změnil se, a že mu to kurva sluší.
„Nečekal jsi mě tady, že?“ Vidím jeho jízlivý pohled. Co tady dělá on, má tady být Andreas a ne můj bratr. Andy mi měl pouze dovézt drogy, tak proč je tu sakra Tom? Odrazím se od auta.

„Opravdu jsem tě tady nečekal. Co tady děláš ty? Kde je Andreas?“ Stojím těsně u něj. Koukám mu přímo do tváře. Nasaju jeho vůní, dokonale voní. Mírně se na něj usměju, ale jeho pohled mě děsí.
„Andy? Můžeš se s ním naposledy rozloučit. Je doma.“
„Jak to myslíš rozloučit?“
„Tak, jak to říkám.“ Co tím chce říct? Vidím, jak si rozepíná kabát a vyndává zbraň? To mě chce snad zabít?

„Bráško, nebuď směšný, tohle neuděláš. Přece nezabiješ mladšího brášku.“ Jemu snad ruplo v palici nebo já nevím.
„Ty mi nikdy bráško neříkej. Ty na to nemáš právo.“
„Ale bráško, jsi slabý na to mě zabít. Polož to, než si ublížíš.“ Najednou uslyším nabití zbraně a koukám jí přímo do hlavně. „Tome, prosím. Nedělej to, budeš toho litovat.“ 
„Ne, Bille nebudu ničeho litovat. Jediné, co nebo koho lituju, jsi ty.“ Trhaně dýchám.
„Ne, Tomy, prosím.“ Z očí mi tečou proudy slz.
„Neříkej mi Tomy, pokud si ještě dobře vzpomínám, tak už mi není 15, abys mi mohl říkat Tomy. Pro tebe jsem jedině Tom.“

(Tom)

„Neříkej mi Tomy, pokud si ještě dobře vzpomínám, tak už mi není 15, abys mi mohl říkat Tomy. Pro tebe jsem jedině Tom.“
„Tomy, já tě prosím, nech mě jít.“

*Flashback*

„Bille? Mohl bych si s tebou promluvit, prosím?“
„Ne, nemám na tebe čas, jak vidíš, mám na práci něco důležitějšího.“ Otočím se, nikdy na mě nemá čas, ať mám jakýkoliv problém. Pošle mě vždycky do háje, ale když má nějaký problém on, tak ho vždycky vyslechnu. Pomalým krokem jdu domů s tím, že jsem jeho srdce nadobro prohrál.
„Miluju tě, bráško.“ Opakuju si stále ta dvě slova, která bych si přál slyšet.

*Konec Flashbacku*

„Ty si myslíš, že já tě po tom všem nechám v klidu odejít, jako by se nic nestalo? Víš, kolik nocí jsem kvůli tobě probrečel?“
„Ale vždyť to můžeme všechno vrátit, můžeme se o to pokusit.“ Ironicky se zasměju.
„Jenže to by ses musel vzdát všeho a všech, ale ty to nedokážeš, protože jsi jen rozmazlená hvězdička. Nic víc.“
„Tomí, prosím.“ Klekl si přede mě na kolena, ale nesmím povolit. Nepovolím.
„Promiň, Bille. Ty víš, že jsem tě vždycky miloval a nikdy nepřestal, i přesto, co jsi mi dělal.“ Ozve se výstřel, ale není to moje kulka, ale někoho jiného. Začínám cítit v zádech ostrou bolest. Padám pomalu k zemi.
„Miluju tě bráško.“ Slyším ta dvě kouzelné slovíčka, která jsem si vždycky přál slyšet. Hlas zdálky mě volá zpět, ale já vím, že už nemůžu. Můj život skončil v náručí člověka, kterého nadevše miluju. Jen, čí byla ta kulka, co mě zabila?

*KONEC*  
autor: Danchen
betaread: Janule

13 thoughts on “Poslední setkání

  1. To chce pokračování….já chci vědět, kdo ho zabil!!!!! Plííííííííííííííííííís :)))))) To byla fakt pěkná povídka:))) Akorád je mi líto Toma, chudáčka :(( Moc pěkné a rozhodně to chce pokračování, pže chci vědět, kterej *** to byl …

  2. Četla jsem povídku asi.. Pětkrát? Yeah. Přesto jsem nepochopila, koho zabili? :DDD Hlavně kvůli této pasáži, heh " Ozve se výstřel, ale není to moje kulka, ale někoho jiného. Začínám cítit v zádech ostrou bolest. Padám pomalu k zemi.
    "Miluju tě bráško." Slyším ta dvě kouzelné slovíčka, která jsem si vždycky přál slyšet." 😀

  3. [6]:
    oprava. omlouvám se xD Já tam přehlídla to "Tom" nad poslední částí o:)
    .. takže.. napíšu hodnocení.. povídka se mi líbila^^ za to, že jsem to neviděla jsem mohla sama svoji slepotou :DDD

  4. tak jako tohle si naprosto zada o pokracovani, i kdyz hadam, ze nikdy nebude x(. Hezky napsane, takove zvlastni

  5. Páni, nečakala som, že bude Tom vrah O_o Ale bolo to také…akčné 😀
    Najskôr mi bolo Toma ľúto, chápem ho, že sa na Billa hneval, ale pokúsiť sa ho zabiť? To zase nie :-/ Stále je to predsa jeho brat. A o to väčší šok to pre mňa bol, keďže ho miloval.
    A Billa som potom tiež ľutovala. Predsa len…nikto si nezaslúži smrť.
    Zaujímavá jednorázovka 🙂 takéto niečo som už dlho nečítala 😉
    Oh, a teším sa na vyjasnenie, kto koho zabil. Mám tip – Andreas, ale to je asi blbosť xD 😀

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Verified by ExactMetrics