Jsem jako ty, jsi jako já 5.

autor: Bitter
„OK, tak to sjedem ještě jednou, jo? Pak se sem nahrnou prváci a bude po legraci.“ Pousmála se Kerli a kývla na kluka za sklem, který obsluhoval mixážní pult.
Bill jen protočil oči a narovnal si sluchátka.
Vlastně byl rád, že může s Kerli tyhle dvě hodiny zkoušet, vyhnul se matice, ale Kerli byla pomalu horší jak matikářka. Duet musel být dokonalý a nepřipadalo v úvahu, aby se něco pokazilo.
Hudba začala hrát a Bill zavřel oči, aby se maximálně soustředil.
První začínal on a upřímně se bál, co by se stalo, kdyby mu to zase uteklo, Kerli by ho už asi zmlátila, ale on si nemohl pomoct, byl dneska celej nějak mimo rytmus.

Oba se zabrali do písně tak moc, že si vůbec nevšimli třídy prváků, která sem zavítala o něco dříve, a ponořeni do svého niterního světa a obklopeni hudbou zpívali, jak nejlíp mohli. Jako by snad už bylo vystoupení.
Bill byl téměř nalepený na mikrofonu, a zatímco Kerli si rukama přidržovala sluchátka, on rozhazoval rukama všude kolem sebe a nechával se naprosto strhnout.
Nevnímal ani pohled čokoládových očí, které ho fascinovaně pozorovaly.
„To snad není možný…“ Šeptl pro sebe Tom, a čím víc se píseň blížila do finiše, tím víc uchvácený bratrovým hlasem byl.
Bylo to neuvěřitelné, přesně něco takového oni chtěli do kapely… Byl by perfektní, jen kdyby nebyl jeho bratr…
„Wow, to bylo fantastické.“ Zatleskala učitelka a třída se až na jednoho přidala.
Kerli se začala hihňat jak měsíček na hnoji a Bill jen překvapeně zamrkal.
První, co zaznamenal, byl Andreas, který s úsměvem tleskal, a když si všiml, že se na něj Bill dívá, uznale pokýval hlavou.

„Třído, seznamte se se slečnou Wilson, chodí do druhého ročníku a je jedním z našich nejnadanějších talentů.“ Upozornila je a Kerli se jen uklonila.
„Hned vypadneme, paní profesorko, jen jsme si to chtěli naposledy sjet.“ Usmála se a uklidila sluchátka do stojanu, stejně jako Bill, který se snažil být co nejvíc neviditelný. Připadal si jak cvičená opice za sklem, a navíc si všiml Toma. Zachytil jeho pohled, sice jen na okamžik, než Tom s úšklebkem ucukl, ale přece.
Jediné, co ho těšilo, byl Andreas, to překvapení v jeho očích. Musel se pro sebe pousmát, byl rád, že ho viděl.
„Nespěchejte, nechceme vám narušit zkoušku, to my přišli dřív.“ Usmála se profesorka a kývla na Billa.
„Trochu jsem pochybovala, když si Kerli vybrala někoho z prvního ročníku, a navíc z jiného oboru, ale jak vidím, byla to skvělá volba. Nepřemýšlíte o změně oboru?“
„Ne, děkuji, ale zůstanu u kreslení, paní profesorko.“ Broukl Bill a zčervenal, když Kerli dodala, že není snad nic, co by on neuměl.
„No, je to škoda.“ Pohodila učitelka hlavou, a zatímco usazovala třídu, Bill a Kerli se nenápadně vypařili.

„Páni, Bille, to bylo dokonalý, viděls, jak ty děcka zíraly?“ Zatleskala Kerli.
„A byl tam i ten tvůj, všim sis, jak se na tebe díval?“
„Není žádnej můj a nejradši bych se propadl… bože, připadal jsem si jak cvičená opice za tím sklem, jak na nás zírali.“ Zavrtěl Bill hlavou a rozhodil rukama.
„Ale jdi ty… jednoznačně jsi zabodoval. Říkám ti, ten po tobě jede.“
„Bože, Kerli, myslíš ty taky na něco jinýho?“
„Ne a teď konkrétně na toho hopera v černý mikině… všim sis? Takovej „pan drsnej“… ten by stál za hřích.“ Zaculila se a Bill ji prudce chytil za loket.

„Bille! Co blbneš!“ Výskla.
„To není kluk pro tebe. Kerli, víš, že tě mám rád, ale víš, jak se stavím k těmhle tvejm záletům… prosím, nech ho být.“ Řekl prosebně a zadíval se jí do očí.
„Bille? Co? Proč tohle říkáš? Ty jsi s nim…“
„Ne… to je Tom… brácha.“
„To – to že byl Tom? Pane bože, vůbec jsem ho nepoznala! A on ví, kdo jsi ty? Už jste spolu mluvili? Chodí do třídy s Andreasem, tak…“
„Kerli, zadrž… ví o mně, ale že by měl zájem se se mnou bavit? Ani omylem… pořád mě nenávidí…“
„Po sedmi letech? Ale to přece…“
„Kerli, neřeš to, prosím…“ Šeptl Bill, otočil se a odešel. Nechal Kerli stát uprostřed chodby a co nejrychleji utekl na kolej.
Ani nevnímal, kolik času uplynulo, jen seděl na posteli a zíral do prázdna.
Jak brzo zjistil, když se Andreas objevil ve dveřích, uplynuly čtyři hodiny, co jen seděl a zíral.

„Bille…“ Oslovil ho opatrně Andreas, když vešel do pokoje a ještě tišeji zavřel dveře.
„Bille, co se děje? Hey, vnímáš mě?“ Zamával mu rukou před obličejem, ale Bill reagoval, až když luskl prsty přímo před jeho očima.
Bill sebou cukl, zamrkal a z koutku mu unikla jedna zbloudilá slza.
„C- co Billy, ty pláčeš? Co se stalo? Někdo ti něco udělal?“ Strachoval se hned a automaticky si sedl vedle něj.
„Ne… já nebrečim, jen jsem moc dlouho zíral na jedno místo a do toho ta řasenka…“ Mávl Bill rukou a snažil se tvářit neutrálně. Nedařilo se mu to, ne když byl Andreas tak moc blízko.
„Teď mi lžeš, ale fajn, neznáme se bůhvíjak dlouho, a jestli se mi nechceš svěřovat, tak fajn, ale chci, abys věděl, že když bys potřeboval, jsem tady, jo?“ Zadíval se Billovi do očí a ten jen poslušně kývl.

„Mimochodem, dneska jsi zpíval naprosto úžasně, neřekl jsi mi, že taky zpíváš.“ Zavedl blonďáček téma jinam dřív, než začala pověstná minuta, ne- li hodina trapného a napjatého ticha.
Bill jen zavrtěl hlavou a tváře mu zrůžověly.
„No jo, jen někdy, Kerli má svojí skupinu, víš a občas jí něco napíšu a tak… Pak taky zpíváme, protože podle ní mám ten nejdokonalejší hlas na to, abychom mohli spolu zpívat. Na základce jsme na besídce zpívali Total eclipshe of the heart… Bylo to dokonalý, mamka dokonce brečela, ona tu písničku miluje a já ji dokážu odzpívat i bez Kerli… není to tak těžký, jak to vypadá.“
Pokrčil rameny a Andreas jen okouzleně sledoval jeho náhle rozjasněnou tvářičku, když mohl vyprávět o tom, jak je šikovný, což odhalovalo Billovu ješitnost, blonďáčkovi to však připadalo rozkošné.
„No páni… tys měl chodit na všechny obory? Tancovat umíš taky?“
„Jo, ale jen latinu, standardní je na mě moc nudný a učesaný.“ Usmál se černovlásek a blonďáček jen zíral.
„Ty jsi vážně dokonalý.“ Vydechl, aniž by si uvědomil, že to řekl nahlas, to si uvědomil, až když se Bill začal hrozně smát.
„Já… já…“ Zakoktal Andreas a Bill se okamžitě smát přestal.
Vážnost Andreasových slov si uvědomil až v momentě, kdy se narovnal, jejich obličeje se tak dostaly do těsné blízkosti a Andreasovy oči sklouzly na jeho rty.
„Andreasi?“

autor: Bitter
betaread: Janule

10 thoughts on “Jsem jako ty, jsi jako já 5.

  1. co to je zase za konec co?? proč je to takhle utnutý:( já na to co se stane nechci čekat!…:D
    jinak je to úžasný, napínavý no a prostě nejlepší povídka:)

  2. Nech to  spraví a nech sa Bill nechá, nech je  štastný a nech  Tom pekne žiarli. Krásne štrasne sa mi páči táto poviedka, krása. A dúfam že Tom sa uvedomí a začne sa zase spolu s Billom zbyžovať.

  3. Nedýýýcham….no tak, Ywča, naber dych O_O Oh…to bolo….dokonalé ako vždy!
    Vieš, tento príbeh je niečím výnimočný. Neviem to popísať, ale mám pri ňom zvláštne pocity…dobré pocity, samozrejme 🙂 Je to akoby som sa do toho vcítila 🙂 Proste nádherné 🙂
    A úplne som hltala každé slovo od začiatku až do konca 🙂 ♥♥♥
    Ten začiatok…keď Bill s Kerli spievali a prišli tam ostatní. A Tom hľadel na Billa. Myslela som si, že…no ja vlastne ani neviem, ale táto veta mi pokazila ten krásny moment – Byl by perfektní, jen kdyby nebyl jeho bratr…
    Mňa proste bolí, že sám seba presvedčuje, že ho nenávidí. Pretože…nenávidí ho vôbec? Podľa mňa nie! Človek nemôže až tak veľmi nenávidieť niekoho, koho kedysi tak veľmi miloval a Bill je navyše polka jeho duše. Sú predsa dvojčatá…preto ma tieto slová ranili 🙁
    Ale vieš čo mi ten príbeh vylepšuje? 🙂 Andreas! On je také zlatíčko ♥ Možno niekto nebude súhlasiť, ale páči sa mi predstava, že Bill a Andy…to je proste krásny pár a keď sa Andy chová tak krásne – prečo nie, však? 🙂
    "C- co Billy, ty pláčeš? Co se stalo? Někdo ti něco udělal?" – tu ma upútalo to nádheré oslovenie ♥♥♥ a strachovanie 🙂 je jasné, že mu na Billovi záleží, aj keď ho vlastne nepozná …ale záleží 🙂
    "Ty jsi vážně dokonalý." – to bolo od neho roztomilé ♥♥♥ myslí si o ňom, že je dokonalý 🙂 Oh, a ten koniec….moment, že sa práve chystá na to, čo si myslím? 🙂 Áno, ánoooo ♥
    Oh, a aby som nezabudla…dúfam, že Kerli si nezačne nič s Tomom!!! Nie, nie a NIE!!!!
    Krásna časť…čo dodať? 🙂 Skutočne netuším. Milujem tento príbeh ♥♥♥ Teším sa na pokračovanie 🙂

  4. [4]: Ywčo, jak si to představuješ??!! Ty jsi mi vyfoukla všechno, co jsem chtěla napsat…xDDD

    Tedááá, Billa tancujícího latinu bych fakt chtěla vidět =) Ten uplý obleček s rozhalenkou a ty sexy figury s vrtěním zadečku, a kdyby to tancovali spolu s Tomem, to by bylo něco xD
    Každopádně myslím, že Tom se teď začne na Billa dívat trochu jinýma očima, sice sám sebe pořád přesvědčuje, že je to jenom jeho opovrženíhodný bratr, ale v hloubi duše už mu něco našeptává opak tohohle tvrzení…Billovi je tak strašně líto, že má k němu Tom takový negativní postoj, je vidět, jak moc ho to trápí.
    Ale nejvíce je mi tady líto Andrease, je to moc milý a hodný kluk a myslím, že má Billa upřímně rád a bohužel je jasné, že to bude nakonec on, kdo si vytáhne toho Černého Petra…

  5. Och my god!!! 😀 ako si mi to mohla urobiť? takto to useknúť! ty ma chceš zabiť alebo čo? 😀 bože ono je to také skvelé… och strašne sa mi ľúbilo keď na začiatku spieval Bill s Kerli a došli tam tí študenti a Tomovi sa páčilo ako Bill spieval aj keď potom povedal že by bol perfektný len keby nebol jeho brat… och bože ten Tom je taký zaslepený… dúfam že sa čoskoro spamätá :)… och a ten Andreas jak sa stará je tiež zlatý :D… to ako povedal že Bill je vážne dokonalý bolo super och som zvedavá či sa pobozkajú alebo čo 🙂 och ty si to tak odťala že ja teraz nebudem môcť ani zaspať xD zas budem nad tým rozmýšľať celú noc! 😀 bože zbožňujem tento príbeh je to fakt dokonalosť! 🙂

  6. hudlana! hudlana! HUDLANA!!!
    jinak předpokládám, že Bill s Kerli zpívali Strange, ne? a Toma jak to okouzlilo… jen ať vidí, co ty černovlasý děvky dokážou 😀

  7. Bráško, chtěla jsem včera napsat komentář a já u toho usnula xD nejlepší bylo, když na něj Tom koukal. Aaah, to bylo takový… hezký. Beztak ho má rád. Jen mu to jeho hrdost nedovolí si přiznat. A pak ten konec byl dobrý xD i když radši bych tam viděla Tomana, no. Ale ten tam bude později xD Andy je zatím zlato, ale jak tě znám, určitě z něj udeláš hajzla xD

  8. Tak to je síla.. 😀 sem zvědavá jak to teď bude.. že by nám Tom nakonec přece jenom změknul..?? :))

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Verified by ExactMetrics