The Matchmaker 2.

autor: Buyyouadrank
Tom si sundal sluneční brýle, když vešel do místního Starbucks, všiml si Billa, jak sám sedí v rohu u stolu. Přešel k němu a rozvalil se na židli naproti němu.

„Dobré ráno, pane Trümpere,“ řekl Bill zvesela. Posunul šálek směrem k němu a usmál se. „Objednal jsem vám latté.“

„Říkejte mi Tome,“ zamumlal Tom, přiložil si šálek ke rtům, aby se napil. „Takže. Máte ty fotky žen?“

Bill přikývl. Byl rád, že je Tom tak nedočkavý začít. Sebral ze země kabelku a položil si ji na klín, vytáhl z ní extrémně tlustou složku.

„Sakra. To musí být hodně žen,“ zašeptal Tom.

Bill ho slyšel. „Vím. Taky jsem byl překvapený.“

Tom pozvedl obočí a Bill si rychle odkašlal, vytáhl první složku. Každý list obsahoval fotku ženy a základní informace jako věk, výška, zájmy, zaměstnání a tak podobně.

Tom se podíval na první stránku. Uviděl pěknou brunetku, Jennifer.

„Řekněte…“ začal Tom, nezištně si prohlédl její profil. „Jsou tam také informace o jejich sexuálním životě?“

Bill pozvedl obočí. „Ehm… obvykle moc do hloubky života našich klientů nezasahuji.“

„No, sex je důležitý. Chci ženu, která je spontánní a… kreativní.“

Billovy ruce sebou zlostí cukly. Nuceně se usmál, ačkoliv si myslel, jak by bylo hezké, vzít hrnek vařícího kafe a chrstnout ho Tomovi přímo do obličeje. Nebo ještě líp, Bill by s radostí poslal Toma na rande s nějakou příšernou ženou – s nějakou, která je dvakrát tak těžší než on, má tři děti a smrdí jako cottage sýr.

Ale musel odolat, psychicky se obrnil, aby neporušil zlaté pravidlo sňatkových agentů: nemít předsudky nebo zalíbení k žádným klientům.

„Najdeme vám ženu vašich snů,“ řekl Bill šťastně. „Jsem si jistý, že si můžete zjistit, em, promiskuitu partnerky přímo na schůzce. Ale nejdřív si musíte někoho vybrat!“

Tom se zamračil. Bill s ním mluvil, jako by mu byly tři roky a on cítil, jak v něm narůstá pocit zlosti. Ignoroval to, odložil Jennifer a podíval se na další ženu. Pak na další. Pak na další. A po chvíli mu přišly všechny ženy stejné. Všechny měly perfektní vlasy, lesklé rty a jemnou pleť.

„Kterou z těchto žen byste si vybral vy?“ zeptal se Tom po pár minutách, kdy si prohlídl polovinu profilů.

„Snažím se takhle o klientech nepřemýšlet.“

„Oh… podíval se Tom na Billa. Bill měl rovné vlasy, jeden silný pramen mu spadal přes rameno. Oči měl znovu orámované černými stíny a černě nalakované nehty s bílými konci. Tom nemohl na Billa přestat myslet jako na ženu. Jako na velmi atraktivní ženu.

„Takže,“ odkašlal si Tom nervózně. „Vy… máte rád ženy?“

Bill na něho zíral. „Prosím?“

„Však víte. Jestli jste gay?“

Bill si těžce povzdechl a protočil očima. „Tak jak jsem řekl, nechci se s klienty sblížit moc osobně. Většinou se mě nikdo neptá na můj osobní sexuální život.“

„Je to jen ze zvědavosti,“ pokrčil rameny Tom.

Bill se dlouze napil svého kafe. Mírně se otřásl, když si spálil špičku jazyka.

„Takže, pane Trümpere, když jste tak zvědavý,“ zamumlal Bill. „Stal jsem se sňatkovým agentem proto, že pevně věřím na pravou lásku. A není pro mě důležité, jestli ji najdu u muže nebo ženy.“

„Takže jste bi?“

Bill si znovu povzdechl. „Pokud jste slyšel, co jsem právě říkal…“

„Jo, jo, jo,“ Tom líně zamával rukama. „Já jen nevěřím na celou tu věc s ‚pravou láskou‘. Nikdy předtím jsem zamilovaný nebyl. Když jsem s nějakou ženou, tak mám pocit, že někde venku je nějaká lepší.“

„Tak jste pravděpodobně nehledal na správném místě. A vy se nakonec potřebujete usadit – čekáte, že budete dědit, správně?“ Tom přikývl a Bill pokračoval. „Nechcete mít děti, které se o vás postarají, až budete v důchodu?“

„Ještě jsem tak dopředu nepřemýšlel,“ Tom pokrčil rameny. „Žiju v přítomnosti.“ Bill neodpověděl a Tom se podíval na posledních pár listů.

Jeho oči se zastavily na pěkné ženě. Její černé uhlazené vlasy s pár blonďatými prameny jí padaly přes ramena, růžové rty se jí leskly a tmavé řasy měla tak dlouhé, že by si s nimi mohla poškrábat obočí.

Nápadně se podobala Billovi.

„To je Claudia,“ řekl Bill tiše.

Tom málem povyskočil. Díval se na její fotku tak intenzivně, že zapomněl, kde je. Odkašlal si a zopakoval její jméno.

„Její číslo by tam mělo být,“ dodal Bill.

„Zavolám ji,“ zamumlal Tom. Vzal si list papíru a vstal. Bill sledoval, jak opouští kavárnu a ani se neobtěžoval se zamáváním. Uklidil poházené papíry do složky a dopil pití.

Tom vešel do klubu, namířil si to rovnou k baru. Rychle se kolem sebe rozhlédl, hledal Claudii – řekla mu, že do desíti přijde, a teď bylo pět minut po desáté. Tom si pomyslel, že mohla alespoň přijít včas. Ale nebyla tady. Těžce si povzdechl, trochu se politoval, položil peníze na bar a objednal si vodku a limonádu.

Pohodlně se usadil na stoličce, začal si prsty hrát s dredy a usrkával ze svého pití. Těkal očima sem a tam. Pár, který seděl několik míst od něj, se políbil, získal si tím tak od Toma žárlivý pohled. Protočil očima a na stoličce se zatočil dokola. Řekl si, že jestli Claudia nepřijde do deseti minut, odejde.

O devět minut později spatřil štíhlou postavu, jak sedí sama u stolu. Nemohl vidět obličej osoby kvůli jemným černým vlasům s blonďatými proužky, které jí spadaly do obličeje.
Tom polknul – to musí být Claudia.

Odložil sklenku a postavil se, rychle položil spropitné na bar předtím, než se odloudal ke štíhlé postavě. Přiblížil se k ní zezadu a položil ruku na její záda, palcem se dotknul jejího krku.

„Necháte mě čekat celou noc?“ Promluvil.

Osoba se otočila a Tom se zahleděl do známých, tmavě namalovaných hnědých očí.

„Pan Trümper?“ řekl Bill pomalu, jeho mysl byla zmatená.

„Bille?“ Tomovi vystřelilo obočí vzhůru a okamžitě pustil Billovo rameno. Zčervenal mu obličej a proklínal se za to, že si Billa opět spletl se ženou.

Bill se podíval na dredatého muže, rty se mu mírně otevřely, jak ně něj zíral. Zajímalo ho, proč se ho Tom dotkl tak svůdně. Proč jeho hlas zněl tak jemně. Zachvělo se mu v krku z doteku Tomových prstů.

„Pan Trümper?“ zopakoval Bill. Mysl mu zatemněla a v krku pocítil teplo.

„Říkejte mi Tome,“ Tom si odkašlal a zatřepal rukou. „Um… omlouvám se za to. Jen jsem…“

„Ne, počkejte!“ Řekl Bill rychle. „Um…“ zagestikuloval rukama směrem k místu před ním, Tom se s povzdechem posadil. Pořád byl jak červená řepa.

„Je všechno v pořádku? Neměl jste být dnes večer s Claudií?“

Tom na všechno okolo Claudie zapomněl. A teď se cítil dvakrát tak trapně – poprvé, že se měl sejít s náhodnou čubkou, která se ani neukázala, a za druhé, že ho Bill viděl v takovéto situaci.

„Nepřišla,“ Tom pokrčil rameny, snažil se tvářit tak lhostejně, jak jen to bylo možné. „Žádnej problém. Asi půjdu domů.“

„Ona nepřišla?“ řekl Bill lehce, chápavě se podíval. „To je mi líto.“

„Jak jsem řekl. Žádnej problém.“

„No, je to trochu mrcha,“ řekl Bill omluvně. „Měl jsem vás varovat.“

Tom pozvedl obočí. „Myslel jsem, že nemáte příliš osobní vztah s klienty.“

Bill pokrčil. „Právě teď nejsem v práci,“ nestydatě se zasmál.

Tom polknul, cítil se, jako by seděl naproti úžasné ženě. Bill měl nejvíc ženských rysů, než kdy u muže viděl – rty měl růžové a plné, namalované oči a na pohled jemné vlasy. Když se usmál, tak jeho nedokonalé zuby zvýrazňovaly plnost rtů stejně jako dolíčky ve tvářích.

„Mohli bychom si objednat nějaké víno? Pane Trümpere?“ Billův hlas přerušil Tomovy myšlenky.

„Říkejte mi Tome.“

Billův úsměv se rozšířil. „Dobře, Tome, víno?“

Tom mu úsměv vrátil, jeho žaludek se slabě zachvěl, jak přikývl.

Uběhla asi hodina. Bill si přehodil pravou nohu přes levou, lokty si opřel o tmavý stůl. Měl už čtvrtou skleničku a začal se hihňat.

„Tomu nevěřím,“ řekl Tom rázně a rozmáchl rukama.

„Ne, opravdu! Všechny tři tety se provdaly za muže svých snů. A to všechno díky mně.“

„Blbost. Jak jste ty muže našel?“

„Jednoduše,“ pokrčil rameny. „Musíte si všímat signálů. Malých drobností – třeba jak se lidé červenají, jak se na sebe dívají, jak jsou nervózní. Všechny tyhle romantický blbosti.“

„Pořád nechápu, jak jste všechny tyhle lidi dal dohromady, zatímco vy jste pořád sám,“ řekl Tom. Dobře si uvědomoval, že je Bill opilý. Jeho tváře zrůžověly, mluvil pomalu, zdůrazňoval náhodná slova a hihňal se v nevhodných situacích.

„Pořád čekám,“ polknul Bill. Odložil sklenku a natáhl se pro láhev vína.

„Musíte řídit,“ zamumlal Tom, hbitě se mu natáhl po ruce, aby ho zastavil. Billova ruka se omotala okolo hrdla láhve a Tom položil svoji ruku na jeho. Chtěl ho zastavit, aby si nemohl dolít, a pořád měl svoji ruku položenou na jeho.

Billovy oči utkvěly na lahvi vína, podíval se na Tomovu ruku předtím, než se podíval zpátky na Toma.

„Čekám na tu správnou osobu,“ pokračoval. Škublo mu v palci a Tom rychle vrátil svoji ruku zpátky, trochu se zamračil a podíval se do klína.

„Omlouvám se za to,“ řekl pomalu. Nenáviděl omlouvání.

„Omlouváte se za co?“ zamumlal Bill. Trochu se nahrbil a položil si tvář na chladný stůl, zavřel oči.

„Bille?“

„Dejte mi vteřinu,“ zdvihnul Bill prst. „Je to dlouhý týden. Jedna pinda mi zavolala a nadávala mi, protože se rozvedla s mužem, kterého potkala díky mně.“

„To je smutný.“

„Yeah. Jsem unavenej s řešením těchhle těch blbostí. Proč prostě lidé nemůžou být šťastný a zamilovaný? Nemůže to přece být tak děsně složitý.“

Bill dál nesouvisle mluvil, jeho hlas byl postupně tišší a tišší, až si začal zcestně mumlat jen pro sebe. Tom ho sledoval, ústa mu pobaveně škubala.

„Promiňte?“

Tom odtrhl oči od Billovy postavy a vzhlédl vzhůru. Vedle něho stála atraktivní dáma, její černé vlasy jí kontrastovaly s bílou pokožkou. Claudia.

„Jste Tom?“ Pokračovala.

„…yeah,“ řekl Tom váhavě, prohlížel si ji. Měla krátké černé šaty, na nohách vysoké podpatky. Vlasy měla zakroucené a na rtech rubínově-červenou rtěnku. Vypadala jinak než na fotce. Levněji.

„Ahoj. Jsem Claudia,“ napřáhla ruku a Tom si s ní potřásl. „Omlouvám se, že jdu pozdě. Na dálnici byla nehoda. Nějakej opilej idiot.“ Protočila očima a Tom si všiml její grimasy s vyvalenýma a lesklýma očima, jako by byla nějaká hrůzostrašná barbína.

„Rád vás poznávám,“ i tak řekl Tom. Podíval se zpátky na Billa, který se najednou probral a posadil se. Nervózně si odkašlal, když se podíval na Claudii. Otřel si sliny, které mu tekly po rtech.

„Ahoj,“ řekl, unaveně se na ni usmál. „Jsem na odchodu.“ Podíval se na Toma. „Přišlo vaše rande! Skvělé!“ Postavil se.

„Bille, neměl byste řídit,“ svraštil Tom obočí.

„Uf, jsem v pohodě, zůstaňte a užijte si svoje – oomph!“ Bill zakopl o vlastní nohy a přistál na mramorové podlaze přímo na obličej. Několik lidí se otočilo a zíralo na něj, rychle se vyškrábal na nohy, utíral si krev z nosu do rukávu.

„Odvezu vás domů,“ zvedl se Tom, díval se na černovlasého muže se znepokojením.

„Mám tady svoje auto,“ Bill zakňučel, jak ho Tom pevně chytnul za rameno.

„Pojedeme sem ráno a vezmete si ho,“ řekl Tom. Podíval se na Claudii, která na ně nedůvěřivě koukala. „Sejdeme se jindy?“

„Už se dnes večer nevrátíš?“ Claudia mu přejela rukou přes hrudník. Pomalu si zatahala za výstřih, který měla. Tom si letmo všiml, že její hrudník byl chirurgicky zvětšený.

„Vlastně jsem docela unavený. Zavolám ti večer,“ odpověděl Tom, snažil se znít tak lítostně, jak jen mohl. „Zkusím ti zavolat.“

„Dobře,“ ramena jí poklesla, jak se dívala za Tomem, který opouštěl klub, s Billovou rukou okolo jeho krku. Ani se nerozloučil.

autor: Buyyouadrank
překlad: Viky
betaread: Janule

24 thoughts on “The Matchmaker 2.

  1. To je vážně hodně dobrý. 😀 Od téhle autorky jsem ještě nic nečetla a nebýt překladu, asi ani nepřečtu, tak díky i za výběr, vybráno bylo skvěle. 😀 Mám ráda takovéhle povídky – nenásilné, lehko se čtoucí…prostě na oddych. I když se děj dá předem celkem odhadnou, vůbec to neva a bavím se těma dvěma. 😀

  2. Wow, Tomi nedal přednost balónům, ale pěknému koulouškovi ^^ 😀
    ♥ *modlí se, ať už je středa*

    Děkuji za překlad ♥

  3. Jsem tak ráda, že je tady další díl! Nemohla jsem se dočkat, tuhle povídku jsem si prostě zamilovala! Ještě že Tom Billa odveze domů, kdo ví, kam by se nakonec dostal v takovém stavu :D..
    A děkuju za úžasný překlad!♥ 😉

  4. Minulý první díl jsem je letmo přelétla očima, tento už jsem si přečetla pečlivě 😉 Billa jako sňatkového agenta si dovedu skvěle představit, strašně moc jsem zvědavá, o čem bude příští díl. Myslím, že se Tom bude postupem času pokoušet o to, nalákat ho k sobě do postele. Vážně jsem zvědavá, jak celý příběh bude pokračovat, Tom je náročný klient, jsem vážně zvědavá, jak je oba okolnosti svedou dohromady 😉 Povídka vypadá moc slibně 😉

  5. ahhh,.. tak tohle se mi začíná líbit víc a víc! Parádní, úžasný. ^^) … heh, parádní opilý Bill. xD už tam registruju nějaký ty… "náznaky"(??) .. uvidíme, jak další díl, ale je jasný, že už teď se nemůžu dočkat!
    Snad v dalším díle se Bill Tomimu zalíbí ještě víc, už teď teď tam chvilkama něco je. I když pochybuju, že by si to chlapec hned přiznal… klasika. 🙂 Aww, též jsem ráda, že slečnu nechal a raději se věnoval Billovi. Jsem zvědavá, jestli… zavolá. xD no, všakuvidíme, jak to bude. 😀 … ale rozhodně se těším na další týden…

  6. Jó Claudino, máš smůlu 😀 Bill tady byl děsně roztomilej :))) Strašně se těším na další díl ♥

  7. Druhý díl ještě lepší než první 🙂 Celé jsem si to uměla krásně živě představit… Roztomilý opilý Bill 😀

  8. Cotagge sýr? Oh bože. 😀 😀
    Je to úžasné. Opravdu tuhle slečnu obdivuju, s jakou lehkostí dokáže psát. Čte se to velmi pěkně. Tom pánu dohazovači podléhá celkem rychle, zřejmě se to tedy zkomplikuje na druhé straně? 😀 No, ráda bych to věděla co nejdříve. Zatracený jeden díl týdně! 😀 Díky za překlad.

  9. Páni!
    Tak tohle se mi již dlouho nestalo!
    Jak malé dítě jsem napjatě hltala každé slůvko a na konci jsem si smutně vydechla, protože byl najednou konec…
    Je to krásné :). Uplně mi to vzalo slova a nemůžu se dočkat dalšího dílu 🙂

  10. Oh jak ja milujem opitého Billa 😀 zatiaľ v každom príbehu čo som čítala a bol tam Bill alebo Tom ožratý vždy sa niečo stalo! 😀 neviem či sa aj teraz niečo stane vzhľadom na to že sa to ešte len rozbieha ale musím povedať že by som bola naozaj rada :D… je úplne skvelé že Tom sa radšej rozhodol Billa odviezť domov ako byť s tou štetkou :)… strašne sa mi tento príbeh páči 🙂 som zvedavá ako sa to bude ďalej vyvíjať :D… inač fakt ma pobavilo toto: Bill by s radostí poslal Toma na rande s nějakou příšernou ženou – s nějakou, která je dvakrát tak těžší než on, má tři děti a smrdí jako cottage sýr. xD no jo cottage syr 😀 skvelé… veľmi ďakujem za preklad 🙂

  11. pěkně se to rozjíždí. 🙂
    je těžký komentovat a spekulovat o tom, jak to bude dál, když už je to dopsané, můžu si to dočít jinde a autorka o našich komentářích určitě ani neví. ale překlad je super. 🙂 za ten veliké díky. 🙂
    těším se na další díl. 🙂

  12. [17]:máš pravdu, autorka o vašich komentářích neví. Nabízela jsem jí jejich překlad ale ten nechtěla…je to už hodně stará povídka 😉

  13. ten ma teda trefu…nejakou devku si vybere z celyho toho seznamu :DD No ale jeste ze tak. Aspon se Tomik muze postarat o svyho dohazovace. Jsem fakt zvedava jestli toho zneuzije nebo ne 🙂

  14. V prvé řadě jsem si myslela, že to Bill bude Claudie nebo něco podobného, ale pak se mi to líbilo ještě víc! ^^ Úplně jsem viděla, jak se chudák rozpláskne na tu zem, naprosto pod vlivem alkoholu! Usmívala jsem se u toho dílu od začátku až do úplného konce a teď mi nezbývá nic jiného, než se těšit společně s ostatními na další díl a jsem neskutečně zvědavá, jak se to bude vyvíjet dál :))

  15. Ježiš, to bolo krásne 🙂 Myslela som si, že on bude tá Claudia 🙂 ale takto je to ešte lepšie. Bill bol úplne sladučký.

  16. Jééé, tak tohle se mi začíná moooc líbit 🙂 Doufám, že se tid va dajíé nakonec dohromady, i když Tomové mamince by se to asi dvakrát nelíbilo 😀
    Ale jsem ráda, že na sebe takhle v baru narazili 🙂

  17. Jo, tak Tomi hledá někoho spontánního a kreativního? No, myslím, že Bill tohle bude určitě splňovat na tisíc procent 😁❤️

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Verified by ExactMetrics