The Matchmaker 3.

autor: Buyyouadrank
Když se Bill probudil ve velkém cizím pokoji, začal panikařit. Rychle dýchal a zběsile se rozhlížel okolo. Intenzivně se snažil vzpomenout, co se asi stalo, když Tom vešel do pokoje, vypadal rozladěně.

„P-Pan Trümper?“ Jeho oči se rozšířily.

„Myslel jsem, že už mi říkáš Tome,“ protočil očima dredatý muž.

„Co se stalo?“ ignoroval to Bill, protřel si jemně oči. Zamračil se, když stáhnul ruku zpátky a viděl zbytky lepkavého make-upu na prstě. Povzdechl si a podíval se na Toma. „Co se stalo s vaší schůzkou?“ zeptal se.

„Claudia? Eh.“ Tom pokrčil rameny. „Nechal jsem ji tam, abych tě odvezl domů. To si nepamatuješ?“

„Domů?“ Bill se rozhlédl kolem. Bylo zcela jasné, že tohle velké, dobře zařízené místo, není jeho dům. Jeho byt byl malý a přeplněný. Zjistil tak, že Tom bydlí v pěkném, luxusním bytě. „Zničil jsem ti rande,“ jeho obličej povadl.

„To je mi úplně jedno,“ zamumlal Tom. Vyšel ven z pokoje, zanechal tak Billa zmateného. Vrátil se o pár vteřin později a přinesl ledový obklad. „Dej si to na hlavu,“ řekl stručně. Bill nepřítomně zíral na obklad předtím, než si ho od něj pomalu vzal.

„Nejsi na mě naštvaný?“ Zeptal se tiše.

Tom se zasmál. „Proč bych měl být na tebe naštvaný?“

„Zničil jsem ti rande! Ode mě se předpokládá, že ti rande domluvím, a ne, že ho zničím!“ řekl Bill smutně. Ruka, ve které držel obklad, mu spadla na pohovku, kde spal, a tím ho upustil na zem.

Tom si povzdechl a ohnul se, aby ho sebral. Přiložil obklad Billovi na čelo, tím si získal Billův překvapený výraz. „Je to na tvoje čelo, ne na moji podlahu.“ Bill se pomalu natáhl pro obklad a dotkl se Tomových prstů.

„Děkuji,“ řekl tiše, po tvářích se mu rozlilo teplo. Podíval se na Toma, který pokrčil rameny.
„Opravdu se omlouvám…“

„Bille, neomlouvej se pořád,“ usmál se Tom. Billovy oči se zahleděly na Tomovy rty, poprvé po dlouhé době si všiml záblesku kovu v koutku jeho úst. „Krom toho, docela jsme se bavili, ne?“

Bill se začervenal. „Popravdě si to nepamatuji.“

Tom opět pokrčil rameny. „Myslím, že jsme si to užili. Bylo to jiný, však víš.“

Bill přikývl, trochu našpulil pusu. Co tím myslel, jiný? Měli jsme sex? Sakra, doufám, že jo.

„Každopádně… musím brzy odejít,“ Tom se podíval na hodiny. „Chceš jít ještě nejdřív na kafe? Nebo nemáš hlad?“
„Ne, to je dobrý,“ Bill zavrtěl hlavou. Sám sebe napomenul za pomalu narůstající pocity, které v něm vůči Tomovi rostly. „Nechci tě zdržovat.“

Tom přikývl. Bill se na něj usmál a zakřupalo mu v kostech, jak pomalu vstal. Nemohl si pomoct, ale přemýšlel – proč je Tom pořád svobodný? Je bohatý, má ojedinělý styl, je ohleduplný, zábavný, a hlavně je extrémně přitažlivý. Jeho žaludek se zachvěl, jak se zamyslel nad poslední věcí. Koneckonců, nemohl přijít na to, proč se žádná žena nedržela kolem tohoto dredatého muže.

„Mimochodem,“ mluvil Tom, když odcházel z pokoje. „Možná by sis měl umýt obličej. Vypadáš hrozně.“

Bill si povzdechl. Oh, tak proto.

Uběhla jedna, možná dvě minuty. Tom se vrátil do pokoje a rozpačitě se na Billa podíval. „Myslím to vážně, nech mě tě vzít na snídani. Cítil bych se hrozně, kdybych to neudělal.“

Tentokrát ho Bill odmítnout nemohl.

Bill si vzal k srdci Tomovy rady a šel si umýt obličej. Nicméně, cítil se teď nepříjemně. Bez svého tmavého make-upu se cítil, jako by byl nahý a taky trochu nepřitažlivý. Snažil se tolik nevrtět, když ukusoval čokoládový muffin, ale nemohl si nevšimnout, že ho Tom upřeně pozoruje, což ho dělalo o to víc nervóznějším.
Na druhé straně, Tom se pohodlně opíral o židli, ještě se ani nedotkl svého kafe a neustále těkal očima sem a tam, až se nakonec podíval na Billa. Muž naproti němu vypadal jednoduše dechberoucně. Bez make-upu, Tom mohl pozorovat Billovy rysy – medově barevné oči, jemný nos, plné růžové rty a jemné ženské rysy, které kontrastovaly s jeho mužností.

Tom si uvědomil, že zatímco si ho snadno spletl se ženou, Billova krása byla ve skutečnosti více ta mužská. A teď byl Tom ve svých myšlenkách zcela ztracen. Nikdy si ani nepomyslel, že by nějaký muž mohl být takhle ‚krásný‘. Sakra, ale vždyť on už větší heterosexuál ani být nemohl.

„Takže,“ Bill si odkašlal a konečně překonal nepříjemné pocity při Tomově neustálém zírání. „Mohl bys mi říct, co se stalo minulou noc? S Claudií, myslím.“ Jemně si olízl malý kousek čokolády z prstu. Tom sledoval jeho jazyk, byl trochu zklamaný tím, že mu chyběla kovová kulička.

„Už jsem ti to řekl milionkrát, Bille. Není to důležitý.“

„Dobře, tak teď se opět vrátíme k tomu, být profesionální. Takže potřebuji vědět, co se stalo, abych mohl určit, s jakým typem ženy tě dát dohromady příště.“ Řekl Bill stroze.

Tom zasténal, zabořil se víc do své sedačky. Téměř zapomněl, že Bill je jeho sňatkový agent a nic víc.

„Přišla. Ty jsi pil. Něco říkala, potřásla si se mnou rukou, představila se. Ty jsi vstal a spadl na zem. Nechtěl jsem tě nechat domů řídit takhle, takže…“ Tom odvrátil pohled a pokrčil rameny. „Asi jí překvapilo, že jsem odešel, ale to mi je jedno. A potom jsem tě odvezl domů.“

„Takže ona chtěla pokračovat?“ zeptal se Bill.

„Myslím, že jo.“

„Proč jsi řekl ne?“

„Protože, jsem tě chtěl odvést domů,“ odseknul Tom. Měl pocit, jako by se pořád opakoval a stejně byl ignorován. „O Claudii jsem se doopravdy nezajímal. Vůbec jsem ji neznal.“

„Co tím myslíš, že ses o ni nezajímal?“ Bill křičel a mračil se. „Měl jsi s ní schůzku. Zaplatil jsi za to! Jestliže jsi odešel, tak už s ní znovu rande mít nemůžeš!“

Tom otevřel ústa, aby odpověděl, ale uvědomil si, že Bill má pravdu. Naštvaně pokrčil rameny, a nakonec vzal hrníček s kafem a dlouze se napil.

Bill si těžce povzdechl, rukou si pomalu přejel přes černé vlasy. Tomovy oči sledovaly jeho pohyb ruky, skoro jako ve zpomaleném filmu se jeho černý pramen posouval společně s jeho rukou, a pak spadl zpět na svoje místo.

„Jaká byla poslední žena, se kterou jsi byl? Ještě před Claudií.“ Zeptal se Bill po pár sekundách.

Tom si překryl obličej dlaněmi a přemýšlel. Snažil si věci vybavit tak dalece, jak jen mohl, vzpomínal na poslední věc, která se mu stala. Asi tak před týdnem. Pěkná blondýna Jessica. Pamatoval si, že chtěla něco dělat, ale on odešel. A teď se cítil trochu provinile – ne kvůli Jessice, ale bál se, co si o něm Bill bude myslet.

„Byla tu jedna žena. Jessica.“
„Jessica. Jak ses s ní seznámil?“

„V klubu,“ odpověděl Tom krátce. Neměl náladu se o ní bavit.

„A jak to šlo?“

„Uh… vyspal jsem se s ní.“
„…a?“

„A to je všechno,“ Tom si odkašlal. Předstíral, že ho najednou hrozně zaujala reklama na nejnovější cappuccino, takže se mohl vyhnout Billovým zúženým očím.

„Děláš si srandu?“ zamumlal tiše Bill, klesla mu ramena. „A kdy jsi měl naposled skutečný vztah?“

Tom se poškrábal na hlavě. „Myslím, že ve čtrnácti.“

Bill protočil oči. „Takže ani nevíš, jak se o ženu ucházet?“ Zeptal se Bill nevěřícně.

„Sakra jo, vím, jak se ucházet o ženy!“ Tom rozhořčeně otevřel ústa. „Z Jessicou jsem zacházel dobře. V posteli, a to je všechno.“

Bill zasténal. „Takže všechno? Spíš se ženami, ale nemáš s nimi vztah? Doufám, že nejsi nějaký upír pohlavně přenosných chorob, protože jestli jo, moje práce bude sakra o hodně těžší!“

„Ptát se klientů, jestli mají nějaké choroby? To není moc profesionální.“ Zahleděl se Tom na muže sedícího naproti němu.

„Omlouvám se. Já jen…“ Bill zakňučel, když složil hlavu do dlaní a zavrtěl s ní ze strany na stranu. „Takže co? Ty nechceš přítelkyni, správně? Jen se chceš oženit, to je vše.“

„Ne tak úplně,“ Tom tiše zamumlal. „Jestli je tohle pro tebe ztráta času…“

„Ne, ne,“ rozpřáhl rukama Bill. „Jen tě musíme dostat zpátky do vášně lásky.“

Tom pozvedl obočí. „Vášně lásky?“ Zopakoval nedůvěřivě.

Bill se začervenal. Uvědomil si, jak hloupě to vyznělo. „No, musím tě přimět ženy milovat. A nejen pro jejich těla a promiskuitu.“

„Tak s tím tedy hodně štěstí,“ usmál se skepticky Tom.

Bill se zasmál, natáhnul se a lehce Toma cvrnknul do nosu.

„Měl jsem i horší klienty, než jsi ty, pane Trümpere,“ ušklíbl se. „Moje nejstarší teta? Bála se toho, mít sex. Říkala, že zůstane pannou napořád. Ten muž, se kterým jsem ji dal dohromady? V domě nebylo jediný místo, kde nebyl použitý kondom.“

Tom se na něj zašklebil. „Fajn, když jsi takový kouzelník, jdi do toho.“

„Fajn!“ Bill se postavil a radostně tlesknul rukama. „Máš dneska čas? Začněme hned teď!“

Tom na něj vyvalil oči. „Um… myslím, že dneska nic nemám.“

„Skvělé!“ vykřikl Bill, roztáhl tvář do obrovského úsměvu. „No tak, vstáváme, vstáváme!“ Popadl Toma za rameno a vytáhl ho na nohy. Zaplatil a pokynul Tomovi, aby ho následoval ven. Bok po boku vyšli ven na chodník.

Tom ucítil záchvěv tepla na obličeji, jak na něho Bill občas narazil. Soustředil se na chodník před ním, krátce pohlédl na stále se usmívající profil Billovy tváře. Jeho tvář je stvořena proto, aby se usmíval, pomyslel si Tom. Je to ještě pořád cizí člověk, říkal jeho starostlivý, téměř zamilovaný hlas v jeho hlavě.

„Takže, řeknu ti, jak to bude probíhat,“ Bill si přiložil svoje dlaně k sobě. Jeho a Tomovy kroky se zpomalovaly, jak se blížili ke středu města, kde byla kamenná kašna. „Budu tvoje rande. Budeš se mnou zacházet jako s kteroukoliv jinou ženou, ok? Buď přirozený, sám sebou,“ nestydatě se usmál. „Potom ti budu moci říct, kde jsi dělal chyby, a ty to budeš moct napravit!“ Řekl radostně.

„Nejsem si tímhle moc jistý…“ zamumlal Tom a Bill ho chytil za ruku. Tom byl nervózní, napadlo ho, jestli nemá zpocenou dlaň a Bill nebude zhnusený. Zdálo se, že Billova ruka perfektně zapadá do té jeho, perfektně do sebe pasovaly jejich křivky a linie.

„Oh, Tomi. Úžasně jsem se bavil! Ta fontána, jak romantické!“ zachichotal se Bill. Jeho hlas byl vyšší, když houpl rukou tam a zpět. Choval se úplně jako žena a lehce se hihňal, jak zatřepal vlasama.

„…Tomi? Neříkej mi Tomi,“ zasténal Tom a hlasitě zafuněl.

„No tak, hraj to se mnou,“ vyplázl na něj jazyk.

Tom se zazubil, jak malý blonďatý chlapec hodil do fontány minci, která udělala poměrně velké šplouchnutí. To způsobilo, že voda vyletěla nahoru a přistála Billovi vzadu na vlasech. Bill vyjekl a rychle si sáhl na vlhké místo vzadu na hlavě. Tom se smál, jak Bill strávil následujících pět minut kňučením.

„Fajn, zpátky k našemu rande,“ pořád ještě zuřil.

„Ok,“ Tom chytil Billa za ruku, cítil, jak mu projelo teplo od dlaní až po konce prstů. „Řekni mi něco o sobě, Bille.“

Bill se pousmál. „Musíš začít s něčím míň běžným. Zeptej se mě na něco víc zajímavého, na něco, v čem můžeme dál pokračovat.“

„Fajn,“ protočil Tom oči. „Kdy sis nechal udělat piercing v jazyku?“

Bill to tak trochu tušil. Zpomalil kroky, jak o trochu víc stiskl Tomovy prsty. „Většina lidí si toho nevšimne,“ řekl tiše. „Nechal jsem si to udělat ve třinácti. Abych naštval rodiče.“

„Pěkný. O tom, jak naštvat rodiče, vím všechno,“ zaculil se.

„Oh?“ Bill vytřeštil řasy jako holka, jako kdyby říkal ‚Oh, dobrý bože, řekni mi víc.‘

„Yeah. Když mi bylo patnáct, dělal jsem to s holkou na tátově oblíbeném křesle. Potom ji vyhodil.“

„Um, Tome?“

„Mmm?“

„Mluvit o tom, jak si spal s holkama, se svýma kámošema je fajn, ale většina žen nebo alespoň inteligentních žen, nerada poslouchá, jak jsi byl s jinými ženami.“
A upřímně, Bill nechtěl poslouchat, jak byl Tom s někým jiným. Věděl, že tohle je jen jeho práce, ale vzpomněl si, jak se mu žaludek zkroutil žárlivostí, když minulou noc mluvil s Claudií.

„Okay, okay,“ odpověděl Tom rychle. „Hrál jsem na kytaru tak nahlas, jak jsem jen mohl, tím jsem rodiče vždycky vytočil.“

Bill se líně usmál. „To je lepší.“

autor: Buyyouadrank
překlad: Viky
betaread: Janule

21 thoughts on “The Matchmaker 3.

  1. ooo,jak já to miluju,naprosto dokonalá povídka a je roztomilý jak "předstírali" to rande no,každou středu tu čekám na tuhle povídku,pardon,super povídku,už aby byla příští středa
    P.S.-Bill musí být fakt kouzelný 😀

  2. Proč je tu zatraceně jen jeden díl týdně?:-@ Je to tak perfektní, že se musím usmívat jak blázen!!! ♥ Líbí se mi, jak to mezi nimi nevědomky jiskří, jak Bill při představě na někoho jiného žárlí a jak Tom sleduje Billovu krásu! Dokonalé čtení… ♥

  3. Tohle je prostě dokonalost. Po přečtení se vždycky musím usmívat, to, jak rychle se do sebe zakoukali a teď ta jejich "hra", úplně božský. 😀
    Díky za překlad.

  4. Tak tohle se mi líbí čím dál víc!! Jsem děsně zvědavá, jak bude jejich hra pokračovat.:)) Úžasný díl a úžasný překlad!!;o) ♥

  5. Och bože… já styl téhle autorky jednoduše miluju! =D
    A… kluci? Jste si vědomi, že je takové klišé, ale přece jen tradice zakončit první rande polibkem? A Bille, nemyslíš, že by bylo nefér, kdybys o tuhle "lekci" svého "žáka" okradl?! =D

  6. aww… ♥
    Prej "vypadáš hrozně" :DD lichotka za všechny peníze. xD Kdo by nechtěl, že? :DD bych za tohle Tomana profackovala, bejt milejší takhle po ránu by neuškodilo. ;DD
    Jinak… doufám, že bude aspoň… PUSA! Malá! 😀 *_______*
    strašně se mi tohle začalo líbit, takže se nemůžu dalšího dílu dočkat…
    Jen by mě zajímalo, jestli nebo co vůbec se tu noc dělo. Pravděpodobně nic moc zajímavé, hm? Ale i tak bych to chtěla vědět. :DD Jsem zvědavá osoba, ale tohle prostě…. 😀 O:)
    Tak šuup další středu. ♥

  7. no toto…tak Billien bude Toma ucit "dobrym mravum"? :DDD No to jsem na to zvedava. Mimochodem Bill po ranu s opickou na rameni a makeupem po celym ksichtiku je vic nez dokonala predstava. 😀 Myslim ze bejt na Tomove miste, tak mu nereknu ze vypada priserne, ale sezrala bych ho roztomilosti 😀

  8. Opravdu zajímavý příběh.
    Jen škoda, že není vámi vymyšlen.
    Mě se to stejně líbí 😀
    TH k smrti nesnášim, ale vy?
    Sem vaše pravidelná návštěvnice a mám vás i v oblíbenejch 😀
    Až bude čas, pročtu si všechny povídky/romány – prostě příběhy, které tu máte.
    GL do budoucna 🙂

  9. Bill je tady naprostý aktivista a mně se to strašně moc líbí. Za každou cenu si chce splnit svoji práci, ale myslím, že časem na ni bude kvůli Tomovi zapomínat, spíš bude žárlit pořád víc a víc. Oba dva mě děsně baví a celý tento příběh taky, jsem opravdu zvědavá, jak se to bude vyvíjet dál. I když už tuším, jak to dopadne, stejně se těším, až se tu objeví další díl, ty Billovy taktiky mě zajímají a rozesmívají zároveň ;-)♥

  10. Představa Toma u dohazovač(e)ky? SUPÉÉR…tahle povídka si mě hned získala..je naprosto úchvatná…:D

  11. Fúha, toto sa mi páči 😀 Bill hrá Tomovu babu, no to je skvelé! Dúfam že v tom budú pokračovať a tak sa do toho vžijú že to nakoniec už ani nebudú musieť hrať 🙂 Inač musím ešte raz napísať že sa mi strašne ľúbilo ako sa Tom vykašľal na Claudiu a radšej sa postaral o Billa. A tie Tomove aj Billove pocity a myšlienky sú naozaj skvelé. To ako Bill nechcel počúvať o tom s kým Tom spal a ako žiarlil keď sa rozprával s Claudiou. To je úplne úžasné. Strašne sa mi tento príbeh páči, som zvedavá na pokračovanie a veľmi ďakujem za preklad.

  12. “No, musím tě přimět ženy milovat.”
    “Tak s tím tedy hodně štěstí,” usmál se skepticky Tom. Miluju to! 😁👏🥰

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Verified by ExactMetrics