Alarm for Cobra 11 – Crash Time 17.

autor: Stela

TOM

„Kaulitzi, vy si ze mě děláte srandu? To mi chcete namluvit, že to, co se tu nehejbe, jsou mravenci?“
„Bill těká očima ze mě na šéfovou.
„No to jsou mrtvý mravenci.“
„Aha, takže vy mi chcete namluvit, že to, co se tu nehejbe, jsou mrtvý mravenci? A co to tu tak odporně smrdí?“

Sjíždí celou místnost očima a krčí nos. Je pravda, že je tu zakouřeno. Ale nenechám Billa, aby to cáloval sám.

„No, víte, šéfová, my jsme ty mravence chtěli první postříkat biolitem, ale ty svině se furt hejbaly, no a pak mně napadlo, že by jsme je mohli vykouřit. Né vykouřit jako vykouřit, ale vykouřit jako kouřem, protože musíte uznat, že než bychom každého mravence donutili cákat, byli bychom tu do zítřka.“
Nevině se usměju a čekám, co mi na to řekne.

BILL

No ten to teda zabil. Sotva začnu o mravencích, on už by je kouřil. V duchu volám panenku Podsrpenskou. Spínám ruce a koukám do stropu.
„Bille, a vy děláte teď jako co?“ Nenapadne mě nic lepšího.
„No, já tady prosím pěkně uctívám památku zesnulých mravenců.“
Nahodím stejně nevinný kukuč a úsměv jako Tom.

„Mám toho akorát tak dost. Tohle není policejní okrsek, to je cvokhaus. N,o jen si to představte, vy dva, v cele nám sedí tři ohromní chlapi bouchači, co jsou zadržení, ale bez důkazů. A páni komisaři si v zasmraděným kutlochu plánujou, jak budou kouřit mravence a ještě nezmiňuju, že jsou oba ve spodním prádle!“

S těmito slovy vypálí z kanceláře a nezapomene za sebou prásknout dveřma. Ty však dlouho zabouchlé nezůstanou, jelikož do nich vletí rozzuřený Listing.

„Kde je moje konvice na kávu. Od rána ji hledám?“ Očima přeletí místnost a zapíchne je na stole, kde jako na potvoru stojí ta konvice, ve které jsme si dělali to kafe.
Zčervená v obličeji ještě víc a nakročí k nám.
„Vy dva mrňavý hajzlíkové, jak si to představujete?“ Mává mi před očima vztyčeným ukazováčkem a výhružně mi do nich kouká.

Nakonec si sbalí tu konvici a s ní v náručí opustí Tomovu kancelář. Než se zaklapnou dveře, slyším jeho reptání.
„Pche. Nechám si dát do kanceláře kameru, a každý, kdo mi tam bez dovolení vleze, dostane takovou ťafku mezi světla, že mu budou tejden blikat!“

Sehnu se pro tu trávu. Na bolest zadku už ani nemyslím. Teď mám v hlavě Georga. Co že to říkal.
Kamera, pecka mezi světla, blikání, kamera. O ano. No to snad ne, jak jsem mohl zapomenout. Kamera!
„Tome, dělej, oblíkej se!“
Táhnu Toma, nehledě na jeho naříkání na bolavý krk, k igelitce a házím mu z ní čisté oblečení. Kouká jak péro z gauče a nechápe.
„Co je, co se děje a co ta tráva, to ji tu necháme?“ Obléká se, a zároveň prstem ukazuje na to drobisko.
„Posbírám to potom!“ Vytáhnu s tašky bundu a hodím ji na zem na ten bordel. Ještě otevřu okno, co někdo včera zavřel. Vyběhnu na chodbu a začnu se rozkřikovat po šéfové.

„Šéfová, mám plán! Ale potřebuju nutně auto!“
„Kluci, máte smůlu, Engelhartová teď odjela.“ Gustav sedící na lavičce na chodbě nám sdělí dost blbou zprávu.
„Gustave… prosím, půjč mi služebák.“ Nahodím prosíka a ruce složím do prosícího gesta.
„Jo to tak, a pak mi ho pěkně zaparkujete do restaurace, že?
„Gustave, souvisí to s případem. Máme důkazy na ty tři, ale musíme pro ně dojet.“
„Fajn a už mě nechte.“
Hodí mi s úšklebkem klíčky od svýho auťáku.

TOM

Sedíme v autě a jedeme směrem na východ, což mě udivuje, protože Bill říkal, že to souvisí s případem, ale ten starý statek a mrtvoly zakopané v lese a vlastně i ten kamion, všechno bylo u Francie na západě.

„Bille, tak kam nás to vezeš?“
„Víš, Tome, jak jsi instaloval tu kameru u tý továrny.
„Co?“
„No jak jsme tam našli tu první trávu.“ Otočí na mě hlavu a nabádá mě očima, abych si vzpomněl. Mám to.

„Jo tam. No tak tam jsem kameru instaloval, a co jako?“ Nevím, jestli jsem se večer tak zruinoval, nebo jestli mi Bill sedí na vedení.
„Jak co jako. Doufám, nebo spíš napadlo mě, že na tý kameře by mohlo být něco natočený.“
„Ach tak. Bille, ty jsi vážně machr.“
Poplácám ho po rameni na důkaz úcty a koukám před sebe. GPS hlásí, že tam za dvacet minut budem.

„Jo, a prosimtě, Bille, jak tě to napadlo?“
„No, tak, že když si Georg přiletěl celej rudej pro tu konvici na kávu, tak při odchodu mrmlal cosi, že si do kanceláře namontuje kameru.
Že prej mu tam každej leze, ale od teď, kdo tam bez dovolení půjde, dotane ťafku mezi světla.
A jak zmínil tu kameru a každý, kdo tam půjde, tak mi to došlo.“

Musím uznat, že se nezdáš. V duchu si nadávám, že mě to nenapadlo taky, ale jsem na tebe pyšnej.
GPS hlásí deset minut. Za chvíli zjistíme pravdu. Už se těším, jak si budu užívat pohled těch třech na cestě do lochu. Což mi připomnělo.

„Bille a ještě jsem zapomněl. Víš, že Rona už převezli do vězeňskýho špitálu?“
„Vážně? Nevím.“
„Jo, je to tak, včera jsme to slyšel na cestě na záchod, ale už nevím, kdo ti říkal. Prej je mu líp. Nohu má sice pořád ve fáčích, ale jinak pohoda.“
„To je dobře, že šel do chládku. A počítám, že si tam pobude po tom, co se dokázalo, že ti dva pohřbení Ukrajinci v lese jsou jeho práce. Doteď to mám před očima, jak tam kopal za tím keřem.“
„Jo. Teď ještě zabásnout tyhle tři a případ vyřešen. Kolego.“
Přitáhnu se a políbím ho na tvář. Na GPS už vidím cíl cesty. Za chvíli, za chvíli to je tady.

autor: Stela
betaread: Janule

9 thoughts on “Alarm for Cobra 11 – Crash Time 17.

  1. hej tak to je skvělý 🙂 chtěla jsem se zeptat, jestli je tady ještě někdo, kdo se stále věnuje frerardům? 😀

  2. Zdravím tě, Stelinko!♥ Snad ani nemusím říkat, že jsem opět moc ráda, že na mě vykouknul další z tvých bezvadných dílů, čekal mě opět neopakovatelný zážitek. Já už se pokaždé těším, že se budu zase usmívat, protože ty vždy vymyslíš neuvěřitelné hlášky… Dnešní díl nebyl výjimkou.
    "Né vykouřit jako…, ale kouřem…" :-DDDD ty se mě pokoušíš zabít, že jo? Mě se tak lehce nezbavíš, protože tvou povídku mám natolik ráda, že ji budu číst i nadále :)))))
    Cvokhaus…hmmmmm, tak to znám místa, kterým se nevyrovná ani tohle! 🙂
    Hele, to jsem od Listinga čekala mnohem horší popravu než jen vztyčený ukazováček a bububu, jinak zlatý Gustav!
    A Billyyyyyy je dobreeeeeej!!!!!! A chválabohu nakonec za Gea.
    Jsem samozřejmě napjatá, co bude natočené, tak honeeeeem na další kapitolu! Moc se těším.♥ (BTW: Copak to Tommyho kolínkoooo? Asi jsem to někde přehlédla, se musím vrátit znovu a přečíst si 2 poslední díly… 😀 )

  3. [2]: kolínko sem nějak přešla…..berme to že je zahojený a mastička zabrala 🙂 Jinak musím se zmínit, že příští díl už bude bohužel finální …je to sice brzo vím, ale byla to zkouška …Každopádně mě Kobra vzala takže, víš jak 🙂
    Jinak ..konečně sem si našla čas a podívala se na ten film Královna prokletých…nádhera. V některých částech sem nedýchala, jindz mi běhal mráz po zádech. Ta jejich hudba..myslím Lestatovy kapely se mi taky doce líbý, mám ráda takovou nevím jak se správně vyjádřit…hlubokou a silnou hudbu. J e v ní slyšet nářek a dostává se do srdce. Každopádně se ten fil zařadil do žebříčku mích nejoblíbenějších…Taky ti musím prozradit, že sem zamilovaná ♥♥♥, to proto sem minule tak vyzvídala 🙂 On je sice o pět let starší a dost zvláštní….ale…prostě víš jak 🙂 Taky ti chci popřát krásnej výkend a skvělé počasí….protože u nás je teda hnusně…poprchá a je zataženo. Ajá tak miluju sluníčko.

  4. [3]: Steli, tak nejprve moc gratuluji. LÁSKA, to je to nejkrásnější… takže ti to nesmírně přeji (hlavně ON má štěstí). Jsem za tebe moc ráda!♥ Užívej si každou vteřinku, buď šťastná!
    Ne, nevyzvídalas… víš, jen, na blog chodí spousta lidí, tak už se opravdu bojím cokoliv napsat a to doslova. Ale mám poznačený kontakt na tebe, tak třeba někdy… Tobě moc to štěstí přeji!♥♥♥
    Ohhhh, tys viděla Královnu prokletých? Tak to se příště pozdravíme: "Boo… Boo back to you" Baf, taky baf. Tak se zdravím s mou úžasnou přítelkyní z Oslo, je to už taková klasika, někdy místo Boo back to you jednoduše also boo :))) Tu hudbu miluju, je velmi temná, hluboká, mystická, úplně vtahuje tvou duši a srdce…awwwww♥♥♥ jsem nadšená, že se ti to líbí a Lestatovy housle… víš, já to četla v originále od Anne Rice a spoustu dalších jejích upírských povídek (trénovala jsem angličtinu) a miluju to! To tajemno. A navíc, instrumentálky dělal (ne všechny, samozřejmě) Jared Leto, takže další úžasné melodie od opravdového rockera, který umí. No Královna prokletých, wow, nechceš na to napsat povídku? Ty bys z toho udělala povídkový hit! Nebo ještě Vrána, The Crow… Jsem se zas rozpovídala, omlouvám se, ale ty jsi mě tak úúúúplně rozvášnila, asi si pustím soundtrack ke Queen Of The Damned :))))
    Ano, u nás bouří, andílci se rozhodli hrát kuželky… ale já mám toto ponuré počasí ráda, akorát na Královnu a tvou super povídku! Nechci, aby skončila, neeeee, prosím!

  5. [4]: Ondinko…děkuju za gratulaci..no já to chtěla napsat, ale v hlavě mi furt strašilo. Cokdyž to bude číst Onďa, no ta tě zdrbne..ten film miluje, zná každej detail, ale přiznám se..láká mě to. Upíry, tajemno a takoví ty mystický věci žeru. Mám to ráda. No možná se pokusím, ale jelikož nemám ráda kopie tak to nejspíš někde pozmněním,ale te mi dochází..ono už bude stačit, že to budou dva kluci :DDD…No co víc napsat…nám už se počasí vyjasnilo…jooo, vzdyt ja zitra pisu prijimací test na vysokou, to sem ti nerekla. Mám toho ucení ted hodně, ale paradox je ze ty otazky s nim vubec nesouvisej :D…pokazde to tak je. Vim ze to asi nikoho nezajima, ale kdyby..tak se hlasim na vysokou školu grafickou.., ale to ja jen tak a ty zbyli dvě sou podobnyho zamereni. A ještě jednou moc děkuju..láska je úúúžasná♥♥♥

  6. [5]: Tak mě to tedy zajímá!!!
    Koment píšu snad už potřetí, hrozně mi blbne net… ještě naposledy to zkusím…
    To jsem, Stelinko, takový strašák??? To snad ne! Samozřejmě, že tvou povídku číst budu, to si piš, ale kritizovat? Tak to ani náhodou!!!!!!!! Jednak bych nedokázala napsat jedinou větu povídky, takže mi nepřísluší psát něco nevhodného a navíc, u tebe to nehrozí, protože psát umíš. Tak žádný strach. Budu se těšit, pokud tohle téma zpracuješ, hrozně moc těšit. Miluju gothiku, upíry, Lestata, tvé psaní… takže se neboj, že bych já něco "zdrbla". To rozhodně nehrozí!
    Budu ti moc držet palce, ať ti vše dopadne nejlépe, jak může a neboj, dáš to, to vím! Jsi šikulka. Ničeho se neboj! Pak dej u Kobry nebo i jinde vědět, jo? Přeji hooooodně štěstí a hlavně ten úspěch, ale nepochybuji!
    Tak snad jsem napsala vše, minulý koment, který se neodeslal, byl delší, určitě, ale už si nemůžu vzpomenout, co jsem psala. No nic, Stelinko, hodně štěstí u zkoušek a povídky se neboj, neboj se ji psát, ne kvůli mně, já ji budu milovat… Píšeš skvěle, tak jen směle do toho!♥

  7. [6]: Ještě Steli, jedna věc… psalas, že nemáš ráda kopie, že už "bude stačit, že to budou dva kluci". Tak, nechápu, že jsem to nenapsala už včera… Poslyš, Anne Rice popisuje ve svých knihách Lestata jako gaye (on a jistý Nicolas)!!! To, že má ve filmech partnerku, to nic neznamená. Bude mnohem lepší, když to budou "dva kluci", jak krásně píšeš! A mého komentu se rozhodně neboj, jo?

  8. [7]: O.K. no jasné..tak já něco sesumíruju. Co něco…slušnou povídku doufám :D.
    Testy mám za sebou, nevím nic o ničem co bych udělala špatně tak snad to vyjde. Vísledky budou v utery , to myslim zrovna vychazi na kobru..tak určitě napíšu. 😀

  9. [8]: Určitě napiš. Ale bude to jistě v pořádku♥. Jsem ráda, že už to máš za sebou. Tak u další Kobry se budu zase těšit! Měj se moc krásně!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Verified by ExactMetrics