The Matchmaker 7.

autor: Buyyouadrank
Nebylo těžké zjistit, kde bydlí Bill – jeden rychlý telefonát Simone, Tom si načmáral adresu a skočil do svého Escalade. Přijel do temné části města, o které nikdy neslyšel, a zamračil se. Uvažoval, jestli je bezpečné zaparkovat své auto zde, zejména uprostřed noci.

Vylezl z velkého auta, zapnul alarm a strčil si klíčky do kapsy. Vytáhl papír, kde si napsal Billovu adresu a s přimhouřenýma očima v měsíčním světle se snažil rozluštit svoje klikyháky. Šel k budově č. 13 a pohlédl na zchátralý činžovní dům. Podíval se na zvonky a stiskl tlačítko vedle ‚Kaulitz‘.

O chvíli později se z bzučáku ozval otrávený hlas.

„Co?“

„Bille? Tady Tom, pusť mě dovnitř.“

Tom si myslel, že slyšel povzdechnutí. Potom dveře začaly bzučet a Tom na ně zatlačil. Přišel před Billovy dveře a zaklepal, podupával si nohou a koukal okolo. Vše bylo uděláno z ošklivého betonu, spousta místa byla poškozena vodou a několik krys se odplížilo do rohu.

Bill o chvíli později otevřel dveře, ale na dredatého muže se nepodíval. Měl skloněnou hlavu a Tom mu nemohl vidět do obličeje. Zamračil se, jemně pozvednul Billovu bradu, vtiskl mu malý polibek do koutku úst.

Bill si povzdychl. „Co je, Tome?“

Tom se ještě víc zamračil. „Můžu jít dál?“ Zeptal se, škubnul obočím.

Bill pokrčil rameny a postavil se vedle, pustil Toma dovnitř. Tom vešel a jeho tvář opadla ještě víc, když se rozhlížel po Billově malém bytě. Bill bydlel v prvním patře bytového domu, byla tu jedna místnost s manželskou postelí v rohu, špatně vypadající linka, co měla být kuchyně, a dveře, které pravděpodobně vedly do koupelny. Nebyl tu žádný gauč, jen jedna samotná židle naproti malé televizi. Byla tady skříň, na podlaze bylo poházené oblečení a časopisy o módě a dalších drbech, stejně jako několik novin. Tom také poznal Billovu tašku a notebook na podlaze.

„Promiň, je tu nepořádek,“ zamumlal Bill, rychle se otočil zády a přešel ke kuchyni. „Nečekal jsem tě.“

„Já jsem čekal tebe,“ řekl Tom. „Řekl jsi, že dnes večer ke mně přijdeš, pamatuješ?“

„Máš hlad nebo žízeň?“ zeptal se Bill, ignoroval, co Tom právě řekl. Nakonec se otočil a pohlédl Tomovým směrem, Tomův obličej potemněl. Billovy oči byly červené a oteklé, jako by brečel.

„Bille, co se děje?“ přešel hned k němu a uvěznil ho ve svém objetí, tlačil ho proti pultu. Bill zakňučel a na chvíli se napjal předtím, než mu volně vrátil objetí. Položil si čelo na jeho rameno a popotáhl.

„Ať už se stalo cokoliv, bude to v pořádku,“ zašeptal Tom, konejšivě ho hladil. Zadíval se přes jeho rameno, udělalo se mu špatně, když si všiml myši, jak přeběhla po kuchyni.

Tom byl oblečený jako gangster, ale pravda byla, že žil velmi zhýčkaným životem. Nikdy nebyl na tak ošuntělém a zchudlém místě, vidět Billa v takovém prostředí bylo šokující. Věděl, že není příliš bohatý, ale s jeho pozitivním a neomaleným postojem a módním oblečením předpokládal, že muž s havraními vlasy na tom bude líp. Nicméně, Tom necítil lítost nebo znechucení, měl nutkání druhého muže chránit a objal ho ještě pevněji.

„Tomi, rozdrtíš mi žebra,“ zakňoural Bill. Tom ho naposled k sobě přimáčknul a mírně se odtáhl, jeho oči hleděly do jeho tváře.

„Co se děje?“

Bill popotáhl, rozplakal se a bledýma rukama si utíral tváře.

„To S-S-Sabrina,“ fňuknul, a víc slz se mu skutálelo po tváři.

„Sabrina?“ Tom svraštil obočí. „Co je s ní?“

Bill potlačil vzlyknutí. Odstrčil Toma a přešel směrem k hromadě chaoticky rozházených papírů, vytáhl z kabelky složku. Mlčky ji podal Tomovi, ten ji otevřel a nezištně se na ni podíval.

Byl to profil Sabriny – sepsány všechny její zájmy, nadání a tak podobně.

„A?“ podíval se zpátky na Billa.

Bill polknul a tahal si za vlasy, které měl spadané na obličeji.

„Tomi, ona je pro tebe perfektní. Jste stoprocentně kompatibilní. A o-ona chce jít s tebou na rande. Je do tebe zamilovaná.“

„…a?“ zopakoval Tom, koukal na Billa, jako kdyby byl blázen. „To je mi jedno. Nejsem volný.“

Bill vytřeštil oči a otevřel ústa. Byl přerušen, jak ho Tom rychle políbil.

„Zapomeň na ni, Bille,“ zamumlal Tom, upustil složku na zem. „Jsem teď šťastný.“ Přemýšlel, podíval se na obrázek Sabriny, nemohl si pomoci, ale byla velmi atraktivní. Byla přesně typ ženy, po které by šel, kdyby předtím nepotkal Billa.

„Tomi, to není tak jednoduché,“ Billovy oči spadly zpátky zem. „Moje práce vyžaduje, abych dal dva dohromady, úroveň kompatibility je příliš vysoká a…“

„Kašli na kompatibilitu,“ protočil Tom oči. „Nemůžeš mě dát s nikým dohromady, protože už s někým ve vztahu jsem.“

Bill si těžce povzdechl. „Jenže se nepředpokládá, že bys měl být ve vztahu se mnou. Porušuje to pravidla klient-vztah.“ Bill se nešťastně rozhlídl kolem na svůj ubohý byt. „Bože, jsem tak v prdeli.“

„Ne, nejsi. Proč bys toho nemohl nechat, a už nebýt můj svatební agent?“

„Nemůžu. Tvoje mamka mi už zaplatila předem,“ řekl rozpačitě Bill a vrátil se k zírání na svoje nohy.

„Bille…“

„…a Simone byla vzrušená, když se dověděla o Sabrine. Ona a její rodina půjde s tvojí rodinou na oběd tento víkend,“ dokončil Bill.

„Proč si o ní řekl mojí matce?“ dožadoval se Tom, jeho čelist se sevřela.

„Já nic neřekl!“ Vyprskl Bill, vzhlédl k němu. „Sabrina mluvila o skvělém muži, kterého poznala přes svoje rodiče – samozřejmě neřekla, že ten úžasný muž jsi ty. Navrhl jsem jí, že jestli ho chce lépe poznat, tak ať udělají společnou rodinnou večeři. A… no, potom, co jsem odešel, zřejmě se zařídila podle mých rad a zavolala tvojí mamce, aby to domluvila.“

Tom zanaříkal a kopnul do odpadkového koše u jeho nohou. Zmocnil se ho další nával emocí, když se rozhlédl po místnosti, pak se znovu podíval na uplakaný obličej Billa. Najednou ho něco napadlo. Natáhl ruku, vzal Billa za bradu a hleděl mu zpříma do očí.

„Bille, zaplatila ti už Sabrina?“

Bill se pousmál. „Tome, tohle není o penězích.“

„Já vím, ale teď jsem to myslel obchodně,“ uculil se. „Co kdybych si s ní párkrát vyšel? Takže by ti za to musela zaplatit.“

Bill vytřeštil oči. „Tome, ani se neopovažuj. Nemůžeme podvádět a tahat z ní peníze.“

„Nepodvádíme. Jestli se tak hodně se mnou chce setkat, tak fajn, setkám se s ní. Svatební agent má dávat lidi dohromady, správně? Není tvoje chyba, když to nevyjde. Krom toho, je to dědička. Není to tak, že pracuje od devíti do pěti, aby si vydělala peníze.“

„Tome…“

„Bille, prosím, chci ti pomoct,“ řekl Tom jemně.

Bill zčervenal a zadíval se na Tomovy boty. „Nepotřebuji tvojí lítost,“ zasyčel.

Tom si povzdychl, jeho oči dopadly na jeden z časopisů na zemi. Časopis byl otevřený na stránce s titulkem ‚Heidi Wenders, Svatební katastrofy‘ a obrázkem jejího nateklého obličeje, Bill nepřeháněl, když říkal, že vypadá jako penis. Tom si nemohl pomoct, zajímalo ho, jestli Bill tráví svůj čas čtením článku o tom hrozném dnu a přeje si, aby to dopadlo jinak.

„Nelituju tě,“ odpověděl. „Jen… chci pro tebe to nejlepší.“
„Já vím, nejsem bohatý tak jako ty, ale jsem šťastný,“ zamumlal.

„Bille, no tak,“ Tom se sklonil k podlaze a zvedl časopis, podržel ho před Billovým obličejem. „Byl jsi za blba a vůbec sis to nezasloužil. Nemyslíš, že potom všem, čím sis prošel, si zasloužíš změnu?“

„Tome, život je občas nefér,“ začal Bill chabě.

„No, stejně má na ten oběd přijít. Takže ti musí zaplatit. Už to zastavit nemůžeš, že ne?“ přerušil ho Tom.

„N-ne…“ řekl Bill.

„A taky nemůžeš zastavit další schůzky, že?“

Bill povzdychl a zakroutil hlavou. „Nemyslím si, že je to dobrý nápad.“

„Nedělej si starosti. Já udělám všechnu špinavou práci a všechno, co budeš dělat ty, bude sedět a užívat si ty tučné šeky, které ti budou chodit.“ Tom se usmál a sklonil se, hravě Billa šťouchnul do boku.

Bill si potichu fňuknul, než se uvolnil a opřel si hlavu o jeho rameno.

„Neopustíš mě, že ne?“ zašeptal.

Tom zavrtěl hlavou a Bill vydal hluk, jak ho druhý muž na sebe natisknul.

„Bavil ses dnes večer?“

Tom zvedl pohled. Po večeři si šel sednout na verandu a Sabrina se k němu po chvíli přidala. Její blonďaté vlasy byly osvětleny pod měsíčním světlem a oči měla hluboce čokoládové barvy. Její jemný make-up jen vylepšil její rysy a houpala boky, když šla směrem k němu.

„Jo, bylo to fajn,“ odpověděl tlumeně a snažil se ignorovat její ruku na svém koleni. Dělal, co mohl, aby se na ni nepodíval. Měl strach, aby neudělal nějaký neuvážený krok.

„Je toho moc, že? Nejsi nemocný, že ne?“ V jejím hlase bylo slyšet zamračení, položila dlaň na jeho čelo.

„Jsem v pohodě,“ povzdychl Tom, odtáhnul její ruku pryč. „Jen jsem… nevím.“

„Udělala jsem něco špatně?“ Zeptala se rychle.

„Ne, tohleto to není.“

„Tak co?“ zeptala se Sabrina. Přeskočil jí hlas, jak zaskučela. Zřejmě, potom všem, nebyla tak perfektní. „Tome, nemáš ani ponětí, jak jsem se na tohle těšila. Včera jsem celou noc vůbec nespala. Jen jsem… vzpomínáš si, kdy jsme se poprvé setkali?“

Tom se na chvíli zamyslel a napjatě přikývl, pořád se nedíval na blonďatou dívku. Poprvé se potkali, když mu bylo jedenáct. Byla to nějaká silvestrovská párty, na kterou ho rodiče dovlekli. Sabrina, i když byla malá, byla to ta nejhezčí dívka v celé místnosti, ale Tom se příliš styděl, aby s ní mluvil. Krom toho, tenkrát měla vši. Nicméně, nakonec s ní mluvil, když se dívali ve sklepě na horor, ještě s ostatními dětmi. Celou dobu ho držela za ruku. Potom všem se ještě párkrát v posledních jedenácti letech setkali. Ale Tom by nikdy nehádal, že jen z těch několika vzpomínek by se do něho mohla Sabrina zamilovat.

Tom uslyšel popotáhnutí a nakonec se otočil, viděl, jak jí po tváři teče slza. Odolal nutkání protočit oči – když brečel Bill, chtěl ho obejmout, aby se cítil dobře. Když brečela Sabrina, bylo to doslova otravné.

„Tome, miluju tě,“ zašeptala dramaticky.

Tom se skoro uchechtnul. „Ne, nemiluješ,“ začal Tom s nedůvěrou v hlase. „Ani mě neznáš.“

Sabrina se viditelně zděsila. „Já vím, že bychom se k sobě perfektně hodili.“

„Sabrino, právě teď žádnej dlouhodobej vztah nechci,“ Tom si přál, aby byl kdekoliv jinde než tady, kromě Billova chudého bytu.

„No, tak žádnej mít nemusíme,“ řekla Sabrina. „Udělám všechno, co po mně budeš chtít.“

Tom si všiml, že se prakticky přilepila do jeho klína, její výstřih měl až ve tváři. Chtěl jí říct, aby táhla někam a nedělala ze sebe cvoka. Ale taky dobře věděl, že jestli dostane Bill zaplaceno, bude s ní muset mluvit, alespoň dnes večer.

Tom neodpověděl, seděli v tichosti. Tvrdohlavě neodpovídal a Sabrina se na něj prosebně dívala. Sabrinina matka vešla na verandu a oznámila, že jsou na odchodu. Sabrina se na Toma naposled zničeně podívala a sklonila se k němu, políbila ho na tvář, příliš blízko k jeho ústům.

Když konečně odešli, Tom se uvolnil. Nahlas zasténal a utřel si tvář.

„Byla to zábava, že jo?“ Simone vešla na verandu, její Marc Jacobs podpatky klapaly o dřevo. „Viděla jsem ji, jak tě políbila,“ usmála se. „Víš, Klausovi jsou úžasní. Sabrina by se do naší rodiny skvěle hodila. Seznámil ses s ní přes Billa?“ Mrkla na něho.

Tom se zatvářil nad představou, že by si měl vzít Sabrinu. „Jo. Bill ji pro mě našel,“ povzdechl si s toužebně upřeným pohledem na oblohu.

„Tedy, je opravdu dobrý! Dělá svoji práci dobře, že? Měl bys jí brzy zavolat, zlato. Vůbec by mi nevadilo, kdyby mi říkala ‚mami‘, víš jak to myslím?“ Znovu na něho mrkla a hravě ho šťouchla do ramene.

Tom si povzdychl a vstal, vyšel z verandy, aniž by se rozloučil, nasednul do svého Escalade a vyjel do noci.

autor: Buyyouadrank
překlad: Viky
betaread: Janule

21 thoughts on “The Matchmaker 7.

  1. Tak tohle je pecka! Já se jen bojím, že Tom podlehne vnadům plavovlásky a Billa to zničí. Ale taky pevně doufám, že se tohoto poklesku nedočkám. Vážně se těším na pokračování. NA každý díl se opravdu těším a jsem štěstím bez sebe, když přijdu na blog a směje se na mě nadpis The Matchmaker. Je to vážně skvělá povídka… 😉

  2. Ta holka je mi vážně nesympatická… Chudák Tomi 🙁 A Bill taky… Doufám, že to jejich vztah nezničí… I když mám takíovej pocit… :((

  3. Co to je ta Sabrina za…nebudu mluvit sprostě. Nicméně-moc se mi líbila ta přísaha u Billa v bytě :). Tom se zachoval moc hezky!

  4. To je jednoduchý, ať prostě pošlou Sabrinu někam (mimochodem dobrý jméno :):D) a je to. Nevím, rpčo řeší peníze, když s nima Tom může topit. Hoši, hoši… 🙂 Ale Billa je mi moc líto 🙁 Přežiju všechno, starou hnusnou kuchyňskou linku, i myši (koneckonců v Sexu ve městě se taky jedna objevila u Carrie v bytě :D), ale dostala mě ta židle naproti televizi, to když si představím… Bille chyť se Toma a už nepouštěj 😀
    Velikáánský dík za překlad :))

  5. *povzdech* …
    kur*va, ten Tom… je na Billína tak… hodnej. je to od něj pěkný, ale nemám z toho zrovna ejlepší pocit, jestli se mu někdy líbila a tak… Bojím se toho, že ho Billovi ukradne… Slečna se mi tam jedoduše vůbec nelíbi. Ale tak… vždycky je něco.
    Taky je možnost, že to Tom nevidrží a opravdu ji pošle do háje, prozradí, že je s Billem… A bude. Simone bude taaak naštvaná, tomu věřím. Ještě by ne, že.
    Trošku mě zarazil ten Billův "byteček". Bylo mi jasné, že Bill naproti Tomovi nebude nejbohatší, když ten s penězma je tady Tom, ale tohle bych k němu nečekala přes to, že tam vlastně vypadá jak vypadá a nosí co nosí. Ale tak dobře, mě to nevadí a Tomovi snad tak úplě taky ne. 🙂
    Jinak… doufám, že s blondýnou se to vyřeší a bude to v pořádku… a že Billín dostaně ty penízky >:D to mu přeju, jako Tom.^^
    Těším se na pokračování.))*

  6. Dobře, že to Bill Tomovi řekl. Docela mě ale překvapilo, v jakých žije podmínkách, od začátku bylo jasné, že nemá nic extra, ale jedna místnost jako byt a ještě k tomu myši na kuchyňské lince, to je trošku extrém. Obdivuju ho, jak při tom všem dokáže být tak veselý a optimistický, vždycky v náladě. Nejvíc se ale bojím toho, že Tom se jednou neudrží a ulítne mu s tou holkou, to je to nejhorší, co by se mohlo stát. Uvidíme v dalších dílech, už teď se těším na další středu ;-)♥

  7. Haah, nikdo nemůže říct, že by se k němu ta Sabina hodila víc než Billí. 🙂 Protože ti dva jsou pro sebe stvořeni. 🙂 Docela dost mě překvapilo, kde Bill bydlí. 🙁 Tom by si ho měl vzít k sobě. 😀 Jinak, krásná kapitola. Hodně o citech jich obou :). Už se těším na další díl. Já vždycky už ve středu ráno myslím na to, jak si večer tuhle povídku přečtu. 😀 Vůbec by mi nevadilo, kdyby byla 2krát týdně. Naopak, byla bych nadšená. ♥

  8. bože ta Sabrina je…divná no xD ale teda Tom to vymyslel fakt dobře jako,jen aby nepodlehl ae myslim že to snad ne xD jinak super,no zase už aby byla příští středa x)

  9. ja mam strach, ze se Tom jednou neudrzi. Ze se proste neco stane a on se s tou kozou vyspi. Treba se opije nebo ho ona nejak zmami a Bill pak bude nestastny a nastvany. Urcite tam ty jeho otazky zda ho neopusti nejsou jen tak. A proste se ty dokonaly souhry desim. nedej boze se ted jeste tom v nervech nekde vyseka. No uz jsem fakt dramaticke povahy. Necham se prekvapit dalsim dilem 🙂

  10. To bolo super. Keď plače Bill má chuť ho objímať a tá ženská mu lezie na nervy 😀 Len mám z toho malého podvodu strach. Niečo sa pokazí… Škoda, ja by som túto poviedku kľudne zvládla aj bez zlého napätia, takto je nádherná.

  11. Tá Sabrina sa mi nepáči, je až moc akčná a dotierna. Ten Tomov nápad znie síce celkom dobre, ale má veľa nedostatkov. Určite to nepojde všetko tak ľahko ako si to on predstavujd… Je mi Billa naozaj ľúto. Chudák, je fakt v blbej situácii. Ja na jeho mieste by som nemala dobrý pocit z toho, že Tom je niekde na rande so ženskou, ktorá ho obletuje… Som naozaj zvedavá ako sa to všetko vyvrbí. A ohľadom toho Billovho bytu, to je des, chudák ako môže žiť v takom hroznom byte s potkanmi?… Milujem tento príbeh a ďakujem za preklad 🙂

  12. Chudáčikovia 🙁 a tá Sabrina Toma určite nemiluje, len si to nahovára (aspoň mne to tak pripadá). Som zvedavá, ako to bude pokračovať a dúfam, že Simone nebude robiť nejaké veľké problémy, keď zistí, že žiadnu nevestu mať nebude. 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Verified by ExactMetrics