Výhled na Puerto Colon 7.

autor: Lenna W.K.T.

(5.8. 2011)

Oh-la-la! Copak se nám to tu probudilo z muzea? Yeah, chci se moc omluvit za více než roční (!!!) pauzu, ale jak jsem již několikrát uvedla. Tahle povídka prostě vyžaduje moji účast na Tenerife (po 4 letech, co sem jezdím jsem si až teď uvědomila, že Tenerife se píše s jedním F xD). No, a jelikož jsem povídku rozepsala v době, kdy jsem s dětma na Tenerife byla sama, zatímco sestra si užívala na jiném ostrově, neměla jsem tolika času, protože jsem kolem dětí běhala více jak Bill v povídce, pak nebyla nálada, únava, pak jsme jeli domů, a když jsem přijela znovu, byla tu se mnou Myky a do psaní Výhledu mi vlezly dvě povídky, které jsme tu spolu s Mykerinou napsaly. Jestlipak si vzpomínáte, jaké povídky to byly? ANO! Most Wanted a Bloody Brothers. Je to už rok, co tyhle povídky vznikly, čas letí, co?

No a pak jsem myslela, že napíšu kus Výhledu zase až přijedu, a tenkrát jsem myslela, že přijedu na Silvestra, bohužel pro vás (naštěstí pro mě ^^) jsem jela naopak k Myky do Čech a skvěle jsme si užily. Takže čas jsem si našla opět až teď. No, co dodat? Jsem pěkná kravka, že jsem to nenapsala tenkrát, protože teď se mi to nepíše dobře. Ariannka tu se mnou spinká v pokoji, ale ne v kočárku, ale v postýlce, protože už lítá jako by měla Billovu Humanoidní raketu v zadečku. Vicky mluví plynně česky a italsky, do toho něco anglicky a mně se opravdu už nevybavují ty komoleniny slov, které tenkrát používala. Dům vypadá téměř jinak, jediné, co se nezměnilo, jsou švábi běhající nám v noci po kuchyni, španělština a intenzita pálícího slunce (musím se přiznat, že už jsem se stihla naprosto D-O-K-O-N-A-L-E spálit, mám na nose strup jako prase, řádím na skútru a tam se člověk spálí jedna báseň xD, a to jsem tu jen týden, další tři mě čekají xD). Nicméně se budu snažit tohle všechno v paměti vyhrabat, abych potěšila všechny, kteří čekají, jak dopadne tahle letní láska.

Ještě jednou se moc omlouvám za až příliš velkou pauzu. Januli děkuji za umožnění nechat tuhle povídku chvíli spát a za tu trpělivost, kterou se mnou má. 😉

Pátek

BILL

Když jsme se s Tomem opět pomilovali, ještě chvíli jsme se mazlili ve vířivce, dokud nás únava nevyhnala. Musel jsem jet domů, aby mohla odjet také Neri. Chudák. Sice jsme se domlouvali, že si přinejhorším má ustlat v bytečku pro hosty, ale i tak, slíbil jsem, že nepřijedu pozdě.

Tom mě ochotně odvezl domů. Neri i ostatním muselo být jasné, že mezi mnou a Tomem se toho děje dost. Zářil jsem jako nikdy, a to jen proto, že jsem byl více než pyšný na to, koho jsem to „klofnul“, každá chvilka s Tomem mě činila šťastnějším a šťastnějším a jen pouhá vzpomínka na odjezd mě div nerozplakala.
Dojeli jsme domů sice až kolem deváté, což jsem měl už za pozdní noční hodinu, ale Neri byla v pohodě, koukala na televizi na nějakou španělskou teleblbinu. Poděkoval jsem jí a hodil jí do kapsy asi padesát euro jako poděkování. Je to jednou a půlkrát tolik, co já dostávám za jeden celý den, tak doufám, že to pro ni není málo. S úsměvem jsme se rozloučili a já se opět mohl věnovat Tomovi. Jen jsem byl zase trochu smutný. Nakonec jsme vedle sebe usnuli.

Probralo mě tiché žvatlání malého smradlavého uzlíčku v kočárku. Chvíli jsem ještě ležel a sledoval Tomovu tvář. Nakonec jsem vstal a připravil mlíčko pro Ari. Když se ohřívalo v mikrovlnce, vzal jsem ji z kočárku, přebalil, převlékl a kočárek vzal do kuchyně, aby žvatláním nevzbudila Toma.
Nějak jsem nevěděl, co dělat. Udělal jsem si kafe, zatímco Ari bumbala, popíjel jsem a přemýšlel. Možná, že až moc. Bylo mi ze všechno tak moc do breku.
Chvíli na to jsem slyšel, jak Tomovi zvoní telefon. Chtěl jsem ho jít vypnout, ale uslyšel jsem Tomův hlas.

„Ano?“ byl velmi rozespalý. „Co? Eeh. Kolik je?… a není to jedno? U Billa. Kdo? Kamarád. Ano, tati já vím, kamarád taky rád. Ano. Ne, neboj, dávám si pozor. Ano, Bill taky. Fajn, stavím se tam tak do dvou hodinek. Ne, dřív to opravdu nejde. Fajn, budu se snažit. Okay, uvidím, jestli bude mít čas a náladu. Okay, fajn, čau.“ Slyším šustění deky. Tak Tom mě představil jako kamaráda. To je fajn, aspoň vím, jak na tom jsem. Co jsem si myslel? Že když mu párkrát dám, tak že se do mě bezmezně zamiluje? Tihle kluci to mají jinak. Čekají na sezonu, kdy se jím v posteli prožene tolik turistů, až to není hezké. Trošku se nahrbím a nechám si vlasy spadnout přes obličej. Je mi do breku ještě víc. Co jsem si myslel, jsem idiot.

Potichu jdu do pokoje, dokud malá ještě pije, a vezmu si čisté boxerky. Možná bych neměl být naštvaný a užít si s ním, dokud ještě můžu. Moje ublíženost mi ale stejně nedá. Oblíknu si kraťasy a černé tílko. Pak jdu nahoru a vzbudím Vicky. Obléknu ji, učešu vlásky, vyčistím zoubky a rychle udělám snídani. Rovnou udělám i toust Tomovi, když už jsem u toho. Pak uspím malou a snesu ji do jídelny, kde bude mít aspoň trošku klidu. Když už jí z kočárku jen kouká zvednutá prdelka, pousměju se a pomáhám Vicky se najíst. Tom se stále válí v mojí posteli. Když mám veškeré ranní povinnosti okolo dětí hotové, zajdu k sobě a vidím, jak spokojeně spí zabalený v mých dekách. Dokonale nahý, snědý, krásný. Posadím se na okraj postele. Pohladím ho po čele a sehnu se k němu.

„Tome, vstávej,“ pošeptám těsně před tím, než pohladím jeho hebké rty.

„Kolik je?“ zabrumlá. Zjevně nespí. Ona taky Vicky u snídaně byla dost ukecaná.
„Asi půl devátý, ale asi před půl hodinou jsi mluvil s tátou, máš hodinu a půl, abys za ním přijel.“ Pošeptám a ukazováčkem projíždím v mezerách mezi jeho copánky.
„To je ještě brzo, pojď ke mně.“ Natáhne ke mně ruku a stáhne mě do peřin. Zaprotestuji a z peřin se vymotám.
„Udělal jsem ti snídani, měl by sis to sníst, než to bude studené a gumové. Máš tam i kafe.“ Promnu si obličej a Tom se pozvedne na loktech.
„Děje se něco?“ koukne starostlivě a já je zakroutím hlavou.
„Všechno v pořádku, jen jsem unavený.“ Zahuhlám a vstanu. Chvíli na to za mnou do kuchyně přijde a obejme mě kolem břicha.

„Kéž bych ti nějak mohl pomoct.“

„Není jak, Tomy.“
„No právě.“ Otočím se k němu. Copak jde se na něj zlobit? Je roztomilej, a i když se cítím strašně zneužitý, nemám na to, abych se zlobil. Omotal si mě kolem prstu. Lehce jej políbím a pak mu podám talíř s toustem a hrnek s kávou. Tom začne jíst a já uklízím po snídani, pomalu si připravujíc svačinku pro holky a věci na oběd, absolutně nemám potuchy, co vařit. Nakonec se rozhodnu pro jednoduché špagety carbonara. Nevím, co jiného.
„Přijedeš na oběd?“ juknu na Toma, abych věděl, kolik porcí mám udělat. Nakonec kývne a talíř po sobě umeje. Když krájím Vicky jahody a jablíčka do malé mystičky, zase se ke mně přivine.
„Toužím po tobě čím dál tím víc, čím dýl se tě nemůžu dotýkat.“ Vydechne mi do ucha a mě poleje mráz.
„Já po tobě taky, Tomy, ale jestli mě nepustíš, useknu si prst.“ Zasměju se, znervózňuje mě a ten nůž je opravdu ostrý.
„Promiň, promiň.“ Pustí mě. „Asi bych měl jet za tím tátou, ať jsem do oběda zpět a po obědě bych měl udělat zase nějakou práci tady.“
„Co to tam kopeš za díru?“
„Únikový tunel do Švýcarska, za tebou.“ Usměje se. Odložím nůž, umeju si ruce a pohladím ho po obnažené hrudi.
„Mh… to zní krásně.“ Pousměju se a začnu na jeho krk pokládat jeden lechtavý polibek za druhým.
„Billy, ahm… takhle se k tátovi nedostanu ani do zítra.“
„Ale dostaneš, protože právě končím, musím nakrmit Vicky.“ Mrknu a pustím ho. Vezmu mističku a mířím si to po schůdcích dolů, abych malé Vicky pomohl s tou dobrotou. Furt někam poletuje, takže se rozhodnu jít zpět do kuchyně a umýt nádobí. Nesnáším tuhle práci. Tom se vedle oblíká a já se zahrabu do svých myšlenek.

TOM

Přijde mi, že Bill je naštvaný. Asi, nebo spíše určitě, slyšel můj rozhovor s tátou a podle mě se naštval nad oslovením kamarád. Můj táta se rozhodl moji orientaci akceptovat. Má mě rád a já mám rád jeho, takže nám nic jiného nezbývá, než se navzájem respektovat. Nicméně, i když to chápe, tak nemá rád oslovení ‚milenec‘ anebo ‚přítel‘. Proto jsem řekl, že Bill je jen kamarád. I tak mu to došlo a neodpustil si rýpání.

Oblékl jsem se, a ještě se rozloučil s Billem i Vicky, která se mi málem přisála na nohu a nechtěla mě pustit. Nakonec jsem se ale dokázal osvobodit, nasedl do auta a směřoval do sídla tátovy malé firmy v Los Christianos. Vyzvedl jsem tam nějaký papíry, který táta chtěl, dovezl mu nějaký faktury a ještě zajel po obchodech a za jedním dodavatelem rostlin do jezírek.

Když jsem měl veškerou práci vůči svému otci hotovou, vracel jsem se do Los Menores za Billem. Musel jsem na něj pořád myslet. Ať jsem udělal cokoliv, na jakoukoliv kytku jsem sáhnul, vzpomněl jsem si na Billa a přemýšlel, jestli by se mu líbila a jak by mu slušel její květ v černých vlasech.

Najedli jsme se a po obědě naštěstí trochu pomazlili. Ale furt byl takový smutný, zaražený. Byl nejspíš unavený, protože mi v náručí podřimoval, zatímco holky odpočívaly v postýlkách. Potom ale vystartoval jako šíp a začal všude gruntovat jako smyslů zbavený. Poklidil v bytečku pro hosty, koupelny, kuchyň, do toho stíhal vařit a hrát si s holkama. Já jsem se tedy obrátil ke své práci a po zbytek odpoledne jsem ho zahlídl asi jen na hodinu, když se šel s holkama vykoupat do bazénu. Jeho kůže byla zase bílá jako porcelán, tak jemně vypadající, hebká. Tenhle klučina zjevně postrádá veškerý pigment. Pousmál jsem se nad svou myšlenkou a pokračoval ve vykopávání díry. Gabriela si přála nový filtr k bazénu, a proto jsem musel udělat tu díru, měl být částečně schován pod zemí, protože ten přístroj na filtraci byl příliš veliký.

Večer, když se setmělo a já si byl jistý, že holky spí, tak jsem se šel podívat okolo domu. Téměř celý den jsem Billa neviděl, a čím víc se blížila chvíle našeho opětovného setkání, tím více jsem věděl, že Bill bude chtít vysvětlení, proč jsem ho před svým otcem představil jako kamaráda.

Jenže jsem ho nemohl nikde najít. Až když byla opravdu tma, tak jsem ho zahlédl sedět na terase u kuchyně na velké dřevěné lavici plné velkých měkkých polštářů, jak sedí přikrytý dekou. Spokojeně vykuřoval a něco si četl na svém laptopu. Po chvíli narovnal hlavu a přejížděl očima po okolí. Určitě zase pozoroval Puerto Colon. Je z tohohle výhledu absolutně unešený. Když si naposledy potáhnul z cigarety, típnul ji do popelníku vedle na stolku. Vystoupil jsem tedy ze svého stinného úkrytu pod palmou.

„Copak čteš?“ brouknu tiše a Bill sebou dost znatelně cuknul.

„Ale, takový příběh, který napsala moje kamarádka s její kamarádkou. Hezké to čtení. Romantické.“ Pokrčil rameny a laptop zavřel.
„Před tím si nečetl.“
„Neměl jsem čas.“ Usměje se a udělá místo vedle sebe, abych si mohl přisednout. Ihned, jak se usadím, se ke mně přitulí a položí si hlavu na má prsa. Přikryje nás oba a spokojeně oddychne.

„Jsi dneska celý smutný.“ Nadhodím. Nějak začít musím.

„Maličko, jsem spíš unavený. Čím více spím, tím více jsem unavený, víš.“ Zabrumlá.
„Víš, přijde mi, že jsi naštvaný kvůli tomu hovoru s tátou. Vím, že si to slyšel.“
„Ale ne, já to docela i chápu.“
„Ne, počkej, nechci, aby to vyznělo nějak špatně, že tě mám jen na to jedno, a pak nejsem ani schopný přiznat svýmu tátovi pravdu. Jde o to, že nemá rád slova, kterými bych mu tě popsal. Víš, on mě respektuje, ale všeho moc škodí, víš.“
„Takže nejsem jen náhodná letní láska? Nejsem jeden ze sta?“
„Jsi jeden jediný.“ Pousměju se a přitáhnu si ho k sobě blíž, má studené tlapky.
„Ah… to mě těší.“ Nezní moc nadšeně.

„Neříkáš to nějak extrémně dojatě.“
„V pondělí odlítám domů, jak se mi nechtělo sem, nechce se mi tam.“
„Ale vždyť zase za měsíc přijedeš?“
„Jo, ale přijede kamarádka. Nevím, jestli stihnu vás oba. Nechci ji tu nechávat samotnou.“

„To chápu.“ Zakaboním se. Holky zasraný. Ať si zůstane doma! Já chci Billa pro sebe!
„Ale jestli bys mohl, můžeš přijet i ty za mnou, ne?“ koukne na mě. Roztomile špulí rtíky. Dožaduje se kladné odpovědi. A já mu ji tak rád dám.
„To je jasný, našetřím si nějaký peníze a přijedu.“ Pohladím ho po zádech. „Holky spí?“ dodám a Bill přitaká kývnutím hlavy.
„Dáš si něco k pití? Mám tu vodku, haldu džusu i Red Bull a nebo whisky s kolou? Něco ti připravím.“ Nabídne mi hnedka.
„Hm… dal bych si vzrušeného Billa s bílým jogurtem na spálené hrudi.“ Pošeptám mu do ouška a Bill se znatelně zachvěje. Pak se zasměje.

„Nemyslel jsem, že bys o mě měl zájem.“
„A já si myslel, že jsem pro tebe až moc chudý, víš, jak to myslím? Že jsem jenom někdo, kdo maká pro tvoji rodinu. Ubohý dělník.“ Sdělím mu svoje prvotní myšlenky.

„Ale né… takhle jsem nikdy nepřemýšlel. Víš, když jsme ještě bydleli v Německu a celkově, když jsem byl malý, tak jsme byli hrozně chudí. Pak se o mě ale začala starat ségra a šlo to. Nemohl jsem si stěžovat. Měl jsem pěkný pokoj, hezké oblečení, spoustu hraček a pejska, dobré jídlo. Ale za cenu toho, že jsem vyrůstal téměř sám s přáteli.“ Nějak se rozpovídal, ale to je jedině dobře. Zajímá mě jeho minulost.

„Ségra nebývala doma, furt jen pracovala, aby nás uživila. Možná díky tomu jsem se naučil být zodpovědný a samostatný, naučil jsem se vařit. Jsem jí za to všechno moc vděčný, dala mi hezké dětství, ale nebylo to ono. Potom si našla Giana a přestěhovala se k němu do Milána, když jsem měl rok před dochozením školy. Ale nakonec jsme to vymysleli a já školu dodělal v Německu. A ještě jsem tam začal střední. Jenže… celou tu dobu jsem snil o dni, kdy budu volný. Svobodný a budu si moct dělat, co se mi zlíbí. Takže když jsem se dostal na intr, tak jsem se na školu vysral a vymetal hospody. I když jsem neměl špatný známky. Jediné, co mi nešlo, byla chemie, biologie a odmítal jsem chodit na tělocvik…“ krátce se odmlčí a zasměje se. „Chemii jsem ještě na čtyřku uhrál, ale z biologie jsem rupl. Ne, že bych byl blbej, ale nebavil mě výklad profesora, tak jsem se během jeho hodin vyspával z opičky. Na tělocviku jsem buď necvičil, nebo jsem tam nebyl, ale měl jsem všechny známky a nejhůř jsem tam měl dvojky. Šlo tam jen o tu docházku, tak mě dal Nko. Jenže doma kvůli tomu byl velkej humbuk a už mě nenechali udělat ani opravky. Od tý doby jsem ve Švýcarsku a k smrti se nudím anebo jsem s holkama. Chybí mi to. Německo, přátelé. Němčina. Volnost. Svoboda. Ale doufám, že jednou se mi tohle všechno zase vrátí.“ Dořekne a pak mě políbí a vstane. Jde kousek pozadu a pak se zakření.

„Zajímavé. Z Popelky obětavou princeznou.“ Vstanu a jdu za ním. Ten jeho lišácký úsměv se mi líbí. Bill se začne hihňat ještě víc.

„Nebyl jsem Popelka. Jen jsme neměli ani co jíst.“ Zasměje se a přitáhne mě k sobě. Z kapsy od tepláků vytáhne jakési klíče a zaštrachá mi jimi před obličejem.
„Od čeho jsou?“
„Od velké postele v bytečku pro hosty, který je od nás vzdálený asi tak dvacet kroků.“ Usměje se a přitáhne si mě k sobě.
„Ty už bys zase chtěl…?“
„I denně je málo, potřebuju tě mnohem častěji.“ Broukne a vede mě z malých schůdků dolů a pak jakoby směrem k bazénu k proskleným dveřím, které začne odemykat. Uvnitř je malý prosklený stolek s židlí z průhledného plastu. Naproti malý zelený gaučík, u dveří malý stolek s rádiem. Vedle stolu je velká stěna, která odděluje tento miniaturní obýváček od kuchyňského koutu. Dál pak vedla malá ulička.
„Tam je koupelna.“ Oznámí mi, jako by mi četl myšlenky. Vezme mě za ruku a zavede mě do dalšího pokoje, který je hned vedle obýváčku. Otočí se ke mně a začne mě svlékat. Mh, já ho prostě zbožňuju.

autor: Lenna W.K.T.

betaread: Janule

One thought on “Výhled na Puerto Colon 7.

  1. Tak ja v tomto prípade mám šťastie, že som sa k tejto poviedke dostala až keď je dopísaná. Veľmi by ma mrzelo keby som si myslela, že nebude dokončená. Je krásna.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Verified by ExactMetrics