Pouliční štěně 13.

autor: Helie


Život sám o sobě je velice přívětivý… To jen lidé si jej zbytečně dělají těžším…

„Stejně nechápu, proč se chceš tak zničehonic stěhovat,“ povzdechla si Bella a zabořila mi čelo do hrudníku. Nepřítomně jsem ji hladil po dlouhé záplavě vlasů, která se rozprostírala snad po celém mém trupu.

„Asi jsem konečně dospěl,“ zamumlám. „Věk už na to mám.“
„Ale no tak. Věk je jen číslo, nic víc. Můžeš být v padesáti puberťákem a ve třinácti dospělým. Myslím, že dospělost je velice individuální. Jen se na ni vymlouváš.“
„Možná,“ zašeptal jsem a vtiskl jí rty do hustých vlasů. „Prostě se chci postavit na vlastní nohy.“
„A tady ti něco brání? Máš, oč požádáš, Tome… Nikdo ti nebrání v rozletu,“ probodla mě Bella šedavýma očima. Rád bych řekl, že mojí největší přítěží v rozletu je ona, ale zatím jsem si to s ní nechtěl rozházet. Poslední dobou mám pocit, že v mém životě už není nic jisté.

Všechno se na mě hrne tak rychle. Prvně se mi do života vkrade Bill, pak zničehonic přijde dopis od matky, o jehož existenci jsem dvacet jedna let neměl ani ponětí, a nakonec se rozhodnu ještě pro změnu bydliště. No dobře, minimálně za to poslední si můžu jen a jen sám. A to jsem si to hodlal podělat ještě u Belly, protože jsem si naprosto jistý, že by chtěla jít se mnou, a to nemůžu dopustit.


„Chci být sám, Bello,“ zašeptal jsem a slova jsem jen těžko odlepoval z jazyka. Bál jsem se její reakce. Přece jen to je už osm let, co ona tvořila můj jediný svět. Dokážu se od ní teď odpoutat, ať už jako od milované sestry, nebo jako od žhavé milenky?

„Mám odejít?“ Síla jejího překvapeného hlasu mne vtáhla zpět do reality.
„Nemyslím teď, myslím potom,“ zamumlal jsem nevýrazně. Uhýbal jsem očima jejímu upřenému pohledu. Zaraženě se stáhla z mého trupu, vytáhla se do sedu a rukou si rozpačitě prohrábla dlouhé vlnité vlasy.

Beze slova jsem vstal z postele a rutině přešel k oknu. Oči jsem vpil do divokých světel města, které snad nikdy nespí. Tam budu jednou bydlet. Někde mezi zářivými neony poukazujícími na nevěstince, a mezi temnými ulicemi, kam se bojí jít každý s dostatečně silným pudem sebezáchovy.

„Tome, já tomu nemůžu uvěřit. Myslela jsem, že budeš chtít, abych šla s tebou. Bože, vždyť já myslela, že mě miluješ!“ zavzlykala mi za zády Bella. Když jsem se k ní otočil, po sněhově bílých tvářích jí stékaly slzy.

„Miluju tě,“ zašeptal jsem a znovu se obrátil k oknu. „Moc tě miluju.“
„Ale tam někde je něco, co miluješ víc, viď? Tedy spíš někdo,“ zamumlala Bella najednou stojící za mnou. Tolik mi tahle bizardní chvilka připomněla noc, kdy u nás nocoval Bill. Znovu se mi po zádech prohnal mráz, když jsem si vzpomněl na jeho slova, na jeho doteky…

Zatřásl jsem hlavou.

„Nevím… Skutečně nevím. Nedělám to kvůli nikomu kromě sebe, Bello,“ odpověděl jsem a ve tmě nahmatal její ruce. Obtočil jsem si je kolem pasu, ale ona se mi vytrhla.
„Nemusíš mi lhát, Tome,“ zašeptala a teplo jejího těla se vzdalovalo. Ohlédl jsem se, až když se ozvalo klepnutí dveří. Naposledy jsem vyhlédnul z okna a má pozornost se stočila k rudě povlečené posteli. Už dlouho jsem v ní neležel sám…

Pochopení je jediná věc, která dokáže dva lidi spojit tak silnou páskou, že ji ani osud nepřetrhne…

Každé další ráno mám pocit, že můj milovaný budík jednou poletí hodně rychle z okna. Nevím, co jsem mu provedl, že mě každé ráno tak krutě trestá svým zvoněním. Vypnul jsem jeho chrčivý zvuk a namáhavě spustil nohy z postele. Bolel mě celý člověk, jako bych noc snad strávil lezením po horách místo klidného spánku.

Malátně jsem se vypotácel z pokoje, vehementně si protíral oči a nepřestával se divit, že schody neberu volným letem dolů do haly. Asi nade mnou drží anděl strážný ochrannou ruku, protože jinak si nedokážu vysvětlit, jak je možné, že jsem přes schody prošel bez úhony.

Opřel jsem se o rám dveří vedoucích do kuchyně, zazíval a protřel si pravé oko. Ani jsem si nestihl povšimnout, že nejsem v kuchyni sám.

„Dobré ráno, broučku,“ přivítala mě Linda a já nadskočil úlekem.
„Lindo! Vyděsila jsi mě,“ zahučel jsem a teatrálně si přitiskl ruku na hrudník spolu s fingovaným hlasitým dýcháním. „Jinak, dobré ráno,“ mrkl jsem na ni a vydal se na lov do ledničky. S uličnickým úsměvem jsem se proplížil kolem ní ke své kořisti, zatímco ona mě se smíchem plácla přes zadek. Vzpřímil jsem se a zbytek cesty pokračoval normální chůzí mírně připomínající kocovinu.

*

Vítězně jsem si odnášel svoji kořist, již tvořily dva rohlíky s máslem a nějakou uzeninou a hrnek horké kávy, do pokoje. Na schodech jsem málem vrazil do Belly, stojící na jejich vrcholu v saténovém župánku, skrývajícím pouze bezchybné křivky jejího těla a spodní prádlo. Byla oblečená přesně tak, jak ode mě v noci odešla.

„Tome? Můžeme si promluvit?“ zeptala se. Zmateně jsem přikývl a ona mě následovala za dveře mého pokoje.

„Tak, o čem chceš mluvit?“ Položil jsem snídani na stůl a trpělivě usedl na postel s rozházenými přikrývkami a neurovnanými polštářky. Bella si o chvíli později sedla vedle mě. Otočila se ke mně čelem a vzala jednu mou ruku složenou v klíně do dlaní.

„Tome, možná to zní jako jedno velké klišé, ale přemýšlela jsem. Celou noc. A tak nějak tě asi chápu. Stejně je tohle zvrhlé. Vyrůstali jsme jako sourozenci, a pak spolu zničehonic začneme spát? To je jak ze špatného romantického filmu. Jen jsem ti chtěla říct, že se v žádném případě nezlobím. Jsem šťastná, že i když nebudu tvá přítelkyně, budu vždycky fungovat jako tvoje sestra,“ usmála se na mě zářivě. „Hlavně, když budeš šťastný.“

„Děkuju,“ zamumlal jsem dojatě a pevně ji sevřel ve své náruči. Byl jsem připraven na všechno, ale tohle jsem rozhodně nečekal.

autor: Helie

betaread: Janule

8 thoughts on “Pouliční štěně 13.

  1. Ouu..:D Tk tohle jsem nečekala..:D Myslela jsem, si, že to vezme hůř, ale je to dobře..:p :)) Prej zvrhlé..:D 😀 Kdyby jen věděla, že spolu budou Bill a Tom a asi jsou dvojčata..:D 😀 No tak stává se..:D Moc krásnej dílek..;) Těším se na další..♥

  2. Bella by nebyla tak hodná, kdybych ji ještě nepotřebovala v dalších částech povídky 😀

    [3]: k těm dvojčatům se radši nevyjadžuju… uvidíš, že i tam to bude považováno za velice zvrhlé 😉
    A samozřejmě děkuji =))

  3. to je supeer, že sa uvedomilaa 😀 aspoň môže Tom spokojne utekať do Billovho náručia 😀 no nie hneď, ale postupne 😀

  4. wau tak to jsem nečekala ani já ..čekala jsem nějaký scény.tak dobrý..o problém míň 🙂
    moc hezkej díl.:o))

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Verified by ExactMetrics