Pouliční štěně 19.

autor: Helie


Štěstí je pouze zlatá muška, která ráda odletí.

Každé ráno po víkendu je těžké, i když máte tak nenáročnou práci jako my. Stál jsme opřený o pult v džus baru, rukou jsem si podepíral hlavu a oči se mi samy od sebe zavíraly. Návštěvníkům mladší generace už začala škola a starší generace sem nikdy v ranních hodinách nechodila až na ojedinělé případy, které si braly svůj džus do práce.

„No tak! Nespi!“ zašvitořil mi vedle ucha Bill a omotal ruce kolem mého pasu. Zamžoural jsem na vylidněnou prodejnu a znovu oči zavřel. Billova hyperaktivita, kterou trpěl už od rána, se mi vůbec nelíbila. Já si přál pouze vrátit se zpátky do vyhřáté postele a prospat třeba celý týden.

Mezi lopatkami jsem cítil Billův obličej, což uspávalo snad ještě víc. Z odpočívání nás vytrhlo zazvonění zvonečku, ohlašující něčí příchod. Bill ode mě odskočil, jako by se spálil.

„Koukám, že tady se místo práce spí,“ odfrkl si šéf. „Ale jsem rád, že spolu dobře vycházíte.“
„Velice dobře,“ usmál se Bill, jako by se nechumelilo. Rád bych sdílel jeho nadšení, ale dnes jsem neměl chuť zahrávat si s ohněm. A šéf oheň rozhodně představoval. Nikdy nebylo dobré ho rozčilovat.
„Výborně. Budu vzadu, ale jestli tu budete dál chrápat, nebo dělat jiné věci, které se do krámu nehodí, oběma vám hrozí vyhazov,“ pohrozil a vzdálil se. Bill vyprskl smíchy a já se vrátil ke svému klimbání.

*

Už se blížil konec pracovní doby, když mi v kapse začal vyzvánět mobil. Zrovna jsme měli strašný nával. Hodil jsem pohledem po Billovi, který jen přikývnul a usmál se. Stáhl jsem se do skladu, abych vyřídil hovor od… Lindy?

„Lindo?“ zahlásil jsem do telefonu, když jsem měl jistotu, že můj osobní život nebude narušovat klidovou zónu baru.

„Ahoj, Tome.“
„Stalo se něco?“
„Ne, vůbec nic. Jen… Henry by s tebou rád mluvil, ale řekl mi, abych tě pozvala na večeři.“
„Dnes?“
„Ano.“
„Dobře, domluvím se s Billem a-„
„Ne, na ničem se s ním nedomlouvej. Henry chce, abys přišel sám. Potřebujeme si udělat jeden večer opět jako rodina. Navíc Bella tě taky jednou ráda uvidí. Když jste tu s Billem bydleli, trávili jste všechen čas spolu. Chybíš jí.“
„Dobře, přijdu,“ slíbil jsem a hovor ukončil. To jsem tak potřeboval…

Vrátil jsem se s utrápeným výrazem zpátky do prodejny. Bill si všiml mého výrazu a nechápavě po mně koukl, zatímco čekal, než mu stará paní u pokladny předá peníze. Zakroutil jsem hlavou a mávl rukou. Dozví se to, ale ne teď.

*

„Stalo se něco?“ zeptal se starostlivě Bill, když jsem zamykal dveře do baru.

„Dneska budeš doma asi sám. Musím jít k našim. Henry něco potřebuje,“ zamumlal jsem rychle. Nemínil jsem se zmiňovat, že jeho tam nechtějí. Chápavě pokýval hlavou.
„No co… Jdeš tam hned?“
„Jo.“
„Dobře. Alespoň trošku uklidím,“ usmál se povadle. Přitáhl jsem si ho do náruče.
„Přijdu brzo, slibuji,“ zamumlal jsem do jeho vlasů, líbl ho na čelo a rozloučil se. Každý jsme se vydali svým směrem.

*

Zastavil jsem před Henryho vilou a hlasitě povzdechl. Vytáhl jsem z kapsy klíče, zámek tiše cvaknul, když jsem do něj zanořil klíč a otočil jím. Dveře do starého života se znovu otevíraly. Váhavě jsem vstoupil dovnitř. Možná jsem měl zazvonit a počkat, než mi někdo přijde otevřít. Přece jen už jsem tohle sídlo nemohl nazývat domovem, bydlím jinde.

„Tomi!“ vypískla Bella a rychle seběhla posledních pár schodů. Skočila mi do náruče, jako by to nebylo sotva pár dní, co jsme se naposledy viděli na kolaudaci našeho bytu. „Chyběl jsi mi,“ zamumlala a držela se mě jako klíště.

„Jo, ty mně taky,“ odtušil jsem nevýrazně. Nechtěl jsem, aby se vracela ke starým zvykům. Jsme sourozenci, nic víc.

Chytila mě za ruku a táhla mě do jídelny, jako bych tu nikdy předtím nebyl a ona byla nedočkavá, že mi konečně ukáže svůj dům a představí své rodiče.

„Tome! Tak ráda tě vidím!“ usmála se Linda, která právě chystala příbory na stůl. Čas večeře byl ještě dost daleko, ale ona vždy chystala všechno dopředu. Všechno muselo být perfektní, aby byl Henry spokojený a nevyvolával hádky.

Odložila zbytky příborů na stůl, aby mě mohla obejmout. Ochotně jsem se nechal obtočit jejími pažemi a spokojeně jsem vdechl vůni bylinkového šampónu, smíšenou s drahou voňavkou, kterou jí Henry dával ke každým Vánocům. Prohrábla mi rukou copánky, jako bych byl opět malý chlapec, který se přišel jen tak pomazlit za svojí mámou.

A já si tak skutečně připadal. Byl jsem zase doma, se svojí rodinou. Dlouho jsem si neuvědomoval, jak mi všichni chybí. Byl jsem šťastný ve svém novém životě, který s sebou přinesl Bill, ale starý život zůstával stále mojí součástí, i když jsem se ho snažil utlumovat.

„Jsem strašně ráda, že jsi přišel, Tome. Henry bude mít radost, že jsi vyhověl jeho přání,“ odtáhla se ode mě Linda a mně se okamžitě zastesklo po její vyhřáté náruči.
„Co mi chce říct?“
„Nemám nejmenší tušení. Možná chtěl, aby rodina byla zase jednou celá. Myslím, že mu taky hodně chybíš,“ usmála se Linda a upravila mi čelenku přes čelo.

autor: Helie

betaread: Janule

6 thoughts on “Pouliční štěně 19.

  1. Mám takový divný tušení..:D Nevím proč, ale mám..:D Že by se to dozvěděl od něj, že Bill je jeho dvojče..?? 😀 Mmm… No uvidíme…:D
    Jsem moc zvědavá, co po něm chce, určitě něco jo..:D
    Doufám, že se nebude Bill cítit odstrčný, kvůli tomu, že ho tam nechal, ale nedá se nic dělat..:D Tom nemohl nic dělat..:))
    Jsem moc zvědavá jk to bude dál…:)♥♥ Dokonalý díl a dokonale napsaný..:)) Moc se mi to líbí..:p** ♥

  2. fakt se neskutečně těšim na další díl !
    🙂 Jsem zvědavá,jestli mu Henry chce vážně něco říct.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Verified by ExactMetrics