Naše malé tajemství

autor: xoxo_Lady

Přeji krásný den!:-)

Mám tady pro Vás kratší jednodílku, psanou někdy o prázdninách, avšak nechávala jsem si ji v zásobárně na nějakou „výjimečnou“ chvilku. Nastal podzim, chladnější počasí a mě napadlo, že by třeba některé z Vás zahřála u srdce. Není to nic dechberoucího, prostě jsem si znenadání sedla a psala. Nemá ani žádný děj, spád, či rozuzlení, je to jen takový chvilkový útržek z mých představ. Tak snad se bude alespoň trošičku líbit!
Věnuji všem, kteří čtou a komentují mou vícedílku Prayers to Stars. 🙂




Slunce zrovna vycházelo. Jeho paprsky proklouzly skrz malé černé obláčky, vesele plující po jinak studánkovitě čistém nebi. Slzy ranní rosy dostaly stříbřitý nádech, jak jim několik paprsků věnovalo svou pozornost. Vysoká tráva zašustila pod tichými kroky. Dotýkal se bosýma nohama mokré země a ani v nejmenším mu to nebylo nepříjemné. Zahrada byla ztichlá, svět v ní se jakoby zpomalil. Každý nádech malinkatého broučka byl jedinečný.

Černovlasý chlapec s odlesky zlatavých pramínků se opatrně ohlédl. Dům za ním byl až nápadně tichý. Všichni ještě spali, i on se ujišťoval, že ještě leží ve své posteli, na druhé straně pokoje od svého bratra. Otočil se zpátky. Neváhal, když vkročil do slunečného světla, jež mu na chvíli oslepilo oči.

Vyšplhal se do koruny jednoho z mnoha stromů. Tak jako každé všední ráno se usadil na větvi, kde byl chráněný před každým, kdo by se jej pokusil najít. Strom byl hustě porostlý listy, vědomě zanechávaly toto místo v utajení.


S přimhouřenýma očima se díval do ostrého slunce. Dětinsky mu zamával a opětoval mu úsměv. Druhou polovinu nebe zdobil dlouhý hustě černý mrak. Nevěstil nic dobrého. Chlapec se na něj zamračil. Dnešní ráno mělo být slunečné, žádný mrak mu ho nezničí.

Našpicoval uši, když z druhé strany zahrady zaslechl stejně tiché kroky, jako byly předtím ty jeho. Naoko nevšímavě se odvrátil od zrovna přicházející osoby. Pohupoval nohama ve vzduchu a potutelně se přitom usmíval, skrývajíc to za černou clonou vlasů.

„Bille? Jsi tam?“ zvolal druhý chlapec do koruny stromu. Stál pod ním a nedočkavě přešlapoval na místě. Nemohl se dočkat, až se usadí vedle něj.

„Jdeš pozdě. Vždycky jsi tu dřív než já,“ popichoval ho naoko naštvaný hlas. Nezlobil se na něj, jen měl rád, když si jej pak usmiřoval.
„Promiň,“ vyhrkl omluvně chlapec pod stromem. „Něco jsem ti přinesl,“ dodal však s úsměvem, když zpoza hustého listí vykoukla zvědavá hlava. Ukázal mu dlaně plné krásně červených jahod. Bill bez dalšího otálení slezl dolů, opatrně seskočil na zem. Mohl být opatrný, jak chtěl, stejně se vždycky svalil do trávy. Nenamáhal se zvednout, poplácal na místo vedle sebe a chlapec ho ihned poslechl.

„Jsou čerstvé?“ zeptal se nadšeně. Nečekal na odpověď, hned si jednu jahodu strčil do úst.

„No jistě. Jen se obávám, že nám to tentokrát jen tak neprojde,“ zasmál se dredáč a další jahodu podal Billovi ke rtům sám. Nemusel jej pobízet, v žaludku mu nahlas kručelo, měl šílený hlad. Kousl do ní a slastně přivřel oči, když mu sladká šťáva políbila vyschlé rty. Sladký potůček stékal až k jeho bradě, tam jej zastavil touhou roztřesený prst. Něžně jej pohladil a přitáhl si jeho tvář k té své. Něžně ochutnal narůžovělé rty. Chutnaly stejně sladce, jako vypadaly.

„Maminka chtěla péct bublaninu. Že ty jsi otrhal všechny jahody, které na záhonku byly?“ zamluvil situaci Bill. Trochu oddálil obličej od toho Tomova. Oba se lehce začervenali, přičemž černovlásek špulil rty, aby se nerozesmál nahlas.

„Jenom ty nejčervenější,“ odpověděl tázaný s nevinným pokrčením ramen. Nevadilo mu, že nejspíš oba připravil o dobrou svačinu. Pohled na Billa, jak snídá jahody a jeho roztomilý děkovný úsměv za to stál.

„Dáš mi taky?“ Bill přistrčil k Tomovým ústům další kousek. Jemně ho políbil do koutku rtů, když nabízenou jahodu přijal. Hleděli si navzájem do identických, karamelových očí, nechal si těmi druhými naprosto pohltit. Jen pouhý pohled v nich dokázal rozbouřit tu pravou vlnu vášně. Nezavřeli je, ani když se jejich čela o sebe opřela a malinkaté nosy něžně otřely. Rty od sebe dělilo jen několik centimetrů. Cítili vůni toho druhého a teplo jeho těla. Objetí bylo tak láskyplné, plné nevyřčených upřímných slůvek a roztomilých oslovení.

Přitiskli se k sobě, Bill si položil hlavu na Tomovo rameno, tváří natočený stále k němu, aby neztratil oční kontakt. Četli si v zářivých karamelkách jako v otevřené knize, bylo tam vše, co cítili a čeho by se nikdy nebyli schopni vzdát. Jako by mezi nimi neexistovalo nic, žádný prostor, žádná zeď. Jako by byli propojeni, jeden celek, jedno tělo, jeden cit.

Bill tiše zamručel, když ucítil, jak Tom vkládá do jeho vlasů jemné polibky. Spokojeně schoval karamelky za víčky, dosyta si užívajíc jejich společnou chvilku. Věděl, že to, co dělají, je správné. Bylo to tak automatické, upřímné a nenucené, normální. V jeho náručí byl okolní svět jen pozadím nádherného snímku. Nic nemělo větší smysl než oni dva. Nic nebylo důležité, pokud mohl být v jeho blízkosti.

Kdyby se svět začal rozpadat, oni by opětovně objímali jeden druhého a nevnímali nic víc, než nádhernou atmosféru jejich tajného a nenahraditelného okamžiku. Čas byl v tu chvíli jen nic neříkající pojem. Nic nebylo důležitější.

Šedivý mrak doplul těsně nad objímající se dvojici. První drobné kapky se snesly z nebe, zaleskly se a ulpěly na černých pramíncích vlasů. Dredatý chlapec schoval černovlasou hlavu na své hrudi, obejmul jej pevněji a vlastním tělem jeho křehkost chránil před deštěm. Jako by roztáhl svá andělská křídla, vsakoval do peří studený déšť a nedovolil, aby se dostal k jeho veškerému štěstí.

„Víš, proč prší?“ ozval se ochraptělý šepot kdesi z Billových hustých vlasů. Ztmavlá očka k němu oddaně vzhlédla. „Protože mi ten nahoře dává příležitost mu ukázat, jak moc tě miluju.“

Černovlasý chlapec seskočil z rámu okna přímo do tepla pokoje. Tiše zavřel okno, aby neprobudil bratra. Shodil ze sebe promočené oblečení a rychle zalezl pod peřinu. Byla ještě pořád vyhřátá, schoulil se v ní do klubíčka, aby vyhnal dotěrný chlad, jenž přišel s ním, ale neměl v úmyslu se oddat spánku.

„Bille? Kde jsi byl?“ zeptal se ho bratr z vedlejší postele. Tom nadzvedl hlavu z polštáře a mhouřil oči do tmy.

„Měl jsem rande,“ prozradil mu šťastně a skryl svůj úsměv do peřiny.
„Vážně? A jaké bylo?“ vyzvídal. Také se usmíval. Jejich sourozenecká komunikace nyní obsahovala absurdní téma.
„Nádherné. Stejně krásné jako všechny předtím. Ale myslím, že to další bude výjimečné.“
„Proč?“
„Protože nemá rád slunce. Snadno se na něm spálí. A já ho před ním ochráním, stejně jako dnes chránil on mne před deštěm.“
„Jak víš, že bude zítra svítit slunce?“
„Protože ten nahoře mi dá příležitost ukázat mu, jak moc jej miluju.“

Tom se blaženě usmál. Položil hlavu zpátky na polštář. Už mu ani nevadily promočené dredy, z nichž se spouštěly provazce vody.

Nemohl se dočkat, až ta slova dalšího rána uslyší znovu.

autor: xoxo_Lady

betaread: Janule

13 thoughts on “Naše malé tajemství

  1. Drahá Ladynko :-***, mně dochází slova. Vzala jsi mi je stejně jako dech. Já jednoduše miluji TVÉ klenoty, jimiž nás vždy obohatíš, obdaruješ. Tvá povídka tu dnes září!♥
    Já otevírala blog a doufala, že ji najdu, moc jsem se těšila opět na každé tvé slovo, na setkání s TEBOU!
    Povídka je velice jemná, emotivní, nádherná. Mohla bych pokračovat a stejně bych nedokázala vyjádřit tu krásu, cit…
    Jedno tělo, jedna duše, jedno srdce. Pak obejmutí a andělská křídla… to je taková nádhera. Ne, slova nestačí, nedokážou ten skvost popsat.
    A víš, co mě dostalo nejvíc? Tato tvá slova, jsou dokonalá: "…jak moc tě/jej miluju…" ♥♥♥ Ztrácím je spolu s dechem, jen mě mrazí…
    Nádherné, Ladynko!♥ Wow!

  2. Tak ta tedy u srdce zahřála. 🙂 Bylo to kouzelně povznášející. Nějakým způsobem mi to připomnělo mojí starou jednodílku Tuláci… Klikla jsem na ten článek hned, jakmile jsem zjistila, že jsi autorkou ty. 🙂 Takhle má podle mě vypadat povídka na úrovni.

  3. Musela jsem se usmat, kdyz jsi v uvodu pro tuto jednodilku rekla, ze to nebude mit ani dej, ani spad, ani rozuzleni. Hned me napadlo… "I am in…" Takove povidky " o nicem" dokazi dat strasne moc a zasahnout hloubeji, nez ty dejem nabite.
    A tahle byla moc pekna!Opravdu moc.
    A jeste neco… kdyz se u takove povidky musi zacit uvazovat a snazit se desifrovat o co tam vlastne jde.. to taky neni vubec naskodu:-)))

  4. Ten konec je naprosto nádherný ♥ Ta povídká má zvláštní kouzlo a já se usmívala od začátku do konce. A jejich komunikace byla naprosto… ach! ♥ Už si tu povídku ukládám, aby jsi věděla. Mrzí mě, že tu máš jen tak málo komentářů, protože tahle věc by si jich zaručeně zasloužila víc 😉

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Verified by ExactMetrics