Phantom of the Opera 22.

autor: Helie

Bill:

„Bille? Hodláš se také účastnit karnevalu?“ zeptala se mě madam Giryová, která mě přišla zkontrolovat.

„Rád bych…“
„Výborně. Jen jsem ti chtěla říct, že pro všechny účinkující v Opeře je dovoleno nahlédnout do inventáře Opery. Platí to i pro tebe,“ usmála se blahosklonně.
„Vlastně jsem vás chtěl požádat, jestli byste mi nemohla s výběrem kostýmu pomoci. Požaduji velice specifický kostým a sám se v takových věcech nevyznám…“
„Ráda ti pomůžu,“ usmála se a natáhla ke mně ruku. Maska zůstala bez povšimnutí ležet na stole.

*

„Páni, vypadáš… fantasticky!“ vydechla madam Giryová, když jsem ve svém kostýmu vstoupil do jejího bytu v internátu. Nechápu, že jsem klesl tak hluboko, abych udělal tohle, ale já toužil být ozdobou večera. Chtěl jsem, aby se za mnou každý otáčel, abych byl středobod všeho. Aby Tom věděl, o co přišel…

„Děkuji,“ usmál jsem se. I ona vypadala dobře. Měla na sobě hnědé kimono, které podtrhovalo její dobrotivé oči. Dlouhé oříškové vlasy měla spletené do typického účesu geishy.
„Myslím, že je na čase vyrazit. Za chvíli začíná ohňostroj, a to mnohdy bývá nejhezčí záležitostí večera.“
„Jen si ještě něco zařídím a přijdu,“ slíbil jsem a madam Giryová se na mě povzbudivě usmála. Nechala mě samotného ve svém bytě, který jsem chvíli po jejím odchodu také opustil.

Mé kroky mířily k chodbám za kaplí. Potřeboval jsem si nachystat druhý kostým. Co by to bylo za maškarní, kdyby nedorazil Fantom? Teď jsem nevystupoval ani za sebe, ani za Fantoma. Naposledy jsem překontroloval svůj kostým v zrcadle a odešel do víru dění. Výskání a všeobecná radost doléhaly až ke mně.


*

Všichni v hale Opery tančili, povídali si a bavili se. Kolem zdí stáli muži a ženy ve zlatém oblečení představující oživlé sochy. V rukou svírali svícny ve stejné barvě, jakou mělo jejich oblečení, a odkryté části těla pokryté zlatými třpytkami. Mezi rozličnými maskami pobíhali číšníci v rudých róbách a nabízeli osazenstvu pití, zákusky a jednohubky. Všichni působili naprosto přepychově a úžasně. Najednou jsem začal pochybovat o své kostýmu. Snažil jsem se pominout fakt, že si mě nejspíš ani nikdo nevšimne, a vystoupil jsem na vrchní schod schodiště.

Tom:

Zničehonic hudba ztichla a všichni se otáčeli ke schodům. Ozýval se jen šepot stovky lidí. Stočil jsem pohled ke schodům, abych zjistil, co tak zaujalo pozornost všech kolem. Na patě schodů stála naprosto překrásná dívka v bledě modrých šatech se síťovanou sukní. Tvář jí skrývala maska stejné barvy, jako měla šaty. Rovné černé vlasy měla sepnuté do drdolu a kolem tváře jí splývaly pouze dva zvlněné pramínky. S úsměvem na rtech scházela ze schodů a občas na někoho pokývla hlavou. Nezdálo se, že by ji někdo znal.

Kouknul jsem po Fimrinovi a Andrém. Stáli jako zařezaní a s vykulenýma očima zírali na dívku, která pomalu scházela schody a blížila se ke mně. Nezdálo se, že by o ní ti dva věděli. Když se její levá noha dotkla podlahy pod schodištěm, hudba začala znovu hrát a kolem ní se nastřádalo několik lidí. Snažil jsem se je nevnímat a dál jsem v davu hledal Christine, ale ta se někam zatoulala. Stejně tu se mnou údajně nemohla být, protože přijelo hodně sponzorů podporujících činnost Opery a Firmin se rád chlubil jejím talentem.

*

Alkohol tekl v proudech, nikdo se nezatěžoval jeho účinkem. Hodně lidí se dostávalo do nálady a noc nabírala na vášnivosti. Nejedna maska zmizela s jinou v objetí ze sálu. Všichni se postupně vytráceli. Alkohol jim dovoloval dělat nemožné. Já se nedokázal pořádně bavit. Christine jsem za večer zahlédl sotva jednou, a to ještě z dálky patnácti metrů. Jen tak jsem postával opřený o bar a povídal si s číšníky, kteří poletovali s alkoholem sem a tam. Mary se zdržovala za barem a rozlévala alkohol do skleniček. Hodně jich podstrkovala i mně samotnému.

„Co tu tak sám?“ ozval se hlas za mými zády. Otočil jsem hlavu vzad a překvapením vykulil oči, když za mnou stála ona dívka, která dokázala utišit všechny v okolí pouze svým příchodem.

„Všichni kolem mě mizí, dokud jsem tu nezůstal sám,“ pokrčil jsem rameny.
„A můžu ti dělat společnost?“ Ležérně jsem pokrčil rameny, i když se musím přiznat, že moje ovíněná duše skákala radostí metr vysoko. Bylo jisté, že tahle dívka je ozdobou večera a já měl to štěstí, že tu se mnou chtěla zůstat. Co víc si přát?

„Nepůjdeme někam?“ Znovu jsem pokrčil rameny a vykročil po jejím boku vpřed. Řeč rozhodně nezůstala pozadu. Povídali jsme si snad o všem, a přitom vůbec o ničem. Procházeli jsme přes halu Opery, dokud se nezastavila. Zmateně jsem se na ni ohlédl. Klopila pohled ke špičkám svých chodidel.

„Děje se něco?“ zeptal jsem se opatrně. Přikývla.
„Podívej se nahoru,“ špitla tiše a já zvednul zrak. Od stropu se tam pohupoval svazek zlatého jmelí. Cítil jsem, jak se mi do tváří žene rudá barva. Okamžitě mi hlavu obsadila Christine. Tohle přece nemůžu…

… Ale je to tradice, zvyk, a to by se nemělo porušovat. Krůček po krůčku jsem se k ní přibližoval, dokud mě v úrovni krku nelechtal její dech. Opatrně, skoro až bázlivě jsem přitiskl dlaň k hebké kůži na její tváři. Palcem jsem zajel pod masku a přejel jím po lícní kosti, než jsem si ji přitáhl ještě o kousek blíž.

„Je to zvyk…“ špitnul jsem pár vteřin před tím, než se naše rty spojily. Připadal jsem si jako v extázi. Mozek jsem měl najednou naprosto vymytý a v břiše se mi rozlétlo hejno motýlů. Přitáhl jsem si ji o něco blíž a polibek prohloubil. Všechny výčitky zmizely a okolí přestalo existovat.

Zvony začaly odbíjet půlnoc a všude z Opery se ozývalo jásání. Všichni se vraceli zpátky do haly a ona se najednou odtáhla. V temně čokoládových očích měla snad všechen smutek světa.

„Musím jít,“ zašeptala a já tam zůstal stát sám. Bezděčně jsem si vzpomněl na pohádku o Popelce, kterou slyšelo snad každé dítě…

autor: Helie

betaread: Janule

4 thoughts on “Phantom of the Opera 22.

  1. Ale, ale…že by Tom nakonec začal hledat onu záhadnou dívku, stejně jako princ Popelku? Jenom doufám, že nebude sklamaný tím, až zjistí, kdo to vlastně je.
    Tahle povídka se mi neskutečně líbí a opakuju se už asi po 424566. Je taková lehounká, krásná a něžná. Moc se mi líbí 🙂

  2. Jooo!!! No konečně Tome! Ale že ti to ale trvalo. Myslím, že až zjistí, kdo ta záhadná dívka je, tak nebude skákat jen metr vysoko, ale rovnou dva 🙂 V každým případě se na to už moc těším 🙂
    A taky by mě zajímalo, jak to bude pokračovat. Jestli to totiž bude podle filmu, tak by to mohlo být ještě hoooodně zajímavý. Nechci někomu, kdo film neviděl prozrazovat děj, ale vážně by mě zajímalo, jestli Tom spadne s Fantomem do těch katakomb. To by potom totiž mohlo být opravdu hoooodně zajímavý (moje úchylný myšlenky se zase objevily xD )
    Jak to tak vidím, tak mám zase nad čím přemýšlet a dneska teda rozhodně neusnu. Takže mi prosím pomoz od mé nespavosti a pošli další díl 🙂

  3. [1]: Vůbec nevadí, že se opakuješ, já to vždycky ráda čtu 😉 Děkuji moc =)) (a jako obvykle mě mrzí, že můžu komentovat jen tu část s komplimenty a nic víc… ale o čem by to potom bylo, kdybych to tu rozkecala? :D)

    [2]: Ajéje 😀 Škoda, že mě něco takového nenapadlo 😀 I když… to už by bylo asi vážně moc 😀 Myslím, že jedna taková malá pusinka pod jmelím prozatím stačí 😀

    Dašlí díly (až do konce) už má Janule u sebe 😉 takže klidně běž spát, Phantom bude :D:D

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Verified by ExactMetrics