Puberťák 23. (konec)

autor: Terý

Tak a je to tady. Konec Puberťáka. Abych řekla pravdu, tak mi bude tahle povídka dost chybět, ale nedá se nic dělat. Snad se to vyrovná druhou řadou, kterou plánuju. Tahle povídka mi hodně přirostla k srdci a doufám, že i vy jste si jí alespoň trochu oblíbili a budete číst i druhou řadu ;). Chtěla bych moc poděkovat všem, kteří povídku četli a dvojnásobně těm, kteří jí komentovali, protože to vy jste mi dávali chuť tuhle povídku psát. Děkuju vám všem. Na konci tohohle dílu budete mít obrázek, pod kterým budete moci hledat druhou řadu. Přeji hezké počtení posledního dílu. Zatím se mějte a zanedlouho se vrátím s novým Puberťákem.

Terý.

Bill:

Stojím tu už asi 10 minut a pořád nikdo nejde. Sice jsem ten pobyt měl o týden prodloužený, kvůli mému útěku, ale Tomovi jsem to volal, takže by tu měl být. Slíbil mi to. Sklopím zrak a vydám se pěšky domů. Je to přes celý město, ale mobil u sebe nemám, předtím jsem volal z léčebny. Všichni asi spoléhali, že pro mě Tom přijede, ale tak se nestalo. Nečekal jsem, že by na mě zapomněl. Slíbil mi, že přijede.

„Třeba se jen zdržel,“ zamumlám a rozhlédnu se kolem. Nic tomu ale nenasvědčuje. Je možný, že na mě opravdu zapomněl?

Procházím ulicemi a kopu do každého kamínku, který se mi připlete do cesty. Nemůžu z hlavy pustit to, co se teď stalo. Třeba se mnou už nepočítá. Vždyť jsem byl pryč 3 měsíce. Třeba se zamiloval a na mě prostě zapomněl. Vždyť by to nebylo nic ojedinělého. Rozhlídnu se po okolí, abych zjistil, jak daleko to mám ještě od domova. Už to není tak moc daleko, ale ještě to kousek je.


Tom:

Jakmile otevřu oči, okamžitě se posadím a rozhlédnu se kolem sebe. Uleví se mi, když vedle sebe nevidím Dannyho. Není to poprvé, co se mi zdál takovýhle sen. Hřbetem ruky si setřu pot z čela a sáhnu po mobilu. Promnu si levé oko a zívnu.

„Kurva!“ zakřičím, když se podívám na hodiny. Před půl hodinou jsem měl být před léčebnou pro Billa. Já jsem idiot! Rychle na sebe hodím věci, které mi jako první padnou do oka a běžím k autu. S ranní hygienou se neobtěžuji, i když mi je to nepříjemné. Ale to bych se ještě víc zdržel, takže si to nemůžu dovolit.

Během 10 minut jsem před léčebnou, ale Bill nikde. To mi mohlo být jasný, pochybuju, že by tu stál, už asi bude doma. Místo toho, abych se těšil, až Bill přijede, tak se na něj vykašlu. Hlavně, že se mi zdá o společný noci s Dannym. Sice jsme se spolu jednou vyspali, ale domluvili jsme se, že to nikomu neřekneme a budeme dělat, jako by se nic nestalo. Tak proč se mi o něm zdá?

Znovu nastartuji a vydám se k Billovi domů. Musím se mu omluvit. Neudělal jsem to schválně, snad to pochopí. Doufám, že doma nebude Nicol, od té doby, co jsme se rozešli, jsme se neviděli a já myslím, že byla i ráda.

Zastavím se před domem a s váháním zazvoním. Jediné, v co doufám je, že mi neotevře Nicol. Naštěstí otevře Billova teta a s údivem na mě pohlédne.

„Co potřebuješ?“
„Je doma Bill?“
„Ano, je. Je ve svém pokoji. Byl unavený, tak si šel lehnout.“
„A mohl bych za ním? Prosím.“
„No dobře,“ usměje se na mě a pustí mě dovnitř. Doufám, že není moc naštvaná, že jsem pro Billa nepřijel.

Rychle vyběhnu schody a zamířím rovnou k Billovu pokoji, kde zaklepu.

„Dále,“ ozve se zpoza dveří a já vejdu. Jakmile vejdu, všimnu si Billova úsměvu, který se mu okamžitě vykouzlí na tváři. Seskočí z postele a během chvilky mě obejme.
„Jsem tak rád, že jsi tady. Bál jsem se, že už jsi na mě zapomněl.“
„Bille, omlouvám se ti, že jsem pro tebe nepřijel. Zaspal jsem. Do tří hodin jsem skládal písničku a potom jsem nevstal. Opravdu se ti omlouvám. Nikdy bych na tebe nezapomněl,“ pohladím ho po vlasech a až teď mi dojde, jak moc mi chyběl.
„To je v pohodě. Hlavně, že jsi tady. No jo, slyšel jsem o vaší kapele. I do léčebny se dostanou nový drby, a obzvlášť o kapele, která vydala nový song a měla takový úspěch,“ zasměje se Bill a tiskne se ke mně.
„No jo, máme toho teď moc,“ usměju se a dlouze ho políbím. Jeho rty mi chyběly… tak moc.

O rok později

Bill:

Sedím v pokoji a prohlížím si fotky, moje a Toma. Jsem tak moc rád, že to mezi námi tak dobře klape. Až mi je to divný. Ani ty tři měsíce nepokazily náš vztah, což jsem moc rád. Miluju ho a nikoho jinýho nedokážu víc milovat. Nevím, co bych bez něj dělal. Navždycky bude v mým srdíčku.

Zapnu televizi a podívám se na zprávy. Ani mě moc nepřekvapí, že zase mluví o Darkness. Teď o nich mluví pořád, prorazili tak rychle, a teď je znají po celém světě. Kvůli tomu také svůj vztah tajíme. Tom nechce, aby se mi něco stalo, protože on v té kapele je kytarista. Jsem na něj hrdý, ale už mě nebaví se skrývat a tajit náš vztah. Od té doby, co prorazili, mám strach, že o něj přijdu. Přece jen, je to slavná hvězda, a proč by se zahazoval s někým, jako jsem já? Zatím tomu naštěstí nic nenasvědčuje. Za chvilku jdu za ním na zkušebnu. Chci ho překvapit, jen se připravím a vyrazím.

Tom:

Zívnu a položím kytaru vedle sebe. Já pro dnešek už končím. Jsem unavený a docela se těším do postele. Bill si myslí, že mám zkoušku ještě dvě hodiny, takže se do postele dostanu až za pár hodin. Zatím tu budu s Dannym. Možná někam vyrazíme, nebo prostě zůstanem tady.

Když kluci odejdou a zůstanu tu jen já a Danny, vydám se za Dannym do takový maličký kuchyňky, kam si šel pro pití. Postavím se do dveří a dívám se na něj.

„Co, ty čičmundo,“ zasměju se. Danny se na mě otočí s pozvednutým obočím a divným výrazem.
„Cože? Jak že jsi mi to řekl?“ vyprskne smíchy. Já se rozesměju s ním, přejdu k němu a chytnu ho za pas.
„Čičmundo,“ zopakuji mu jeho novou přezdívku a zazubím se.
„Tak mi neříkej,“ našpulí pusu a já ho políbím.
„Dobře, tak ne. Lásko.“
„To už je hezčí,“ zasměje se a polibek mi začne divoce oplácet.

Už je to třičtvrtě roku, co spolu tak nějak ‚chodíme‘. Nedá se tomu říct pořádnej vztah, protože ten mám s Billem. Asi, nevím, koho mám radši. Bill o Dannym neví, asi by nebyl moc rád, kdyby to zjistil. Vím, že bych to neměl dělat. Vždycky jsem byl proti nevěře, ale Dannymu se prostě nedá odolat. Ale abych pravdu řekl, vůbec mi to nevadí, mít oba dva. Dannymu to nevadí a Bill se to nedozví. Prostě je to jen takový tajemství. Danny je asi jen takový dlouhodobý úlet, ale Billa miluju… tak nějak.

Usměju se sám pro sebe, nadzvednu Dannyho, který okamžitě obmotá nohy okolo mého těla, a odnesu si ho do postele, kde ho pomalu položím. Danny neváhá a okamžitě mi přetáhne tričko přes hlavu.

Bill:

„Vy už končíte?“ zeptám se s pozvednutým obočím kluků z Tomovy kapely, když je potkám před jejich zkušebnou.

„No jo, jako vždycky,“ zasměje se Mark, když mě uvidí.
„Aha, ale já myslel… Je tam Tom?“
„Jo je, je tam ještě s Dannym.“
„Dobře, děkuju,“ usměju se na něj a potichu vejdu dovnitř. Zatím nikoho nevidím. Kde by mohli být? Mají to tu docela velký a mohli by být v jednom z pokojů a něco zkoušet.

Nejdříve vklouznu do kuchyňky, ale tam nikdo není. Chtěl jsem Toma překvapit, ale nechápu, proč mi říkal, že mají zkoušku o tolik dýl, než mají doopravdy. S velkým zamyšlením se vydám do pokoje, o kterém mi Tom říkal, že tam kolikrát i přespával potom, co od nich táta odešel. Chybí mu. Ale vždycky říkal, že má alespoň mě a já s ním budu pořád. Budu mu oporou. Popisoval mi, kde ten pokoj je, takže by neměl být problém to najít. Zastavím se za dveřma a trochu se zaposlouchám. Něco tam slyším, takže asi budou tam.

S úsměvem na rtech otevřu dveře.

„Tom…“ smích mě přejde po tom, co se mi naskytne před očima. Jsou tam Tom a Danny, polonazí a sápou se po sobě. No, tak tohle bych nečekal. Jakmile si mě Tom všimne, odskočí od Dannyho a začne se rychle oblíkat.
„Co to má být?“ vyhrknu rozhořčeně.
„Billí, já… já ti to vysvětlím,“ vyhrkne Tom a běží k mně. Chce mě obejmout, ale vyškubnu se mu. Podívám se mu do očí.
„Jak tohle chceš vysvětlit? Jak dlouho to spolu táhnete, hmm? Půl roku, rok?“
„Bille, není to tak, jak to vypadá.“

„Jak to tedy je? Prosimtě, neříkej mi, že to bylo jen jednou. Jinak bys mi nikdy nelhal s tím, jak dlouho máte zkoušku. Byl jsi tu vždycky s ním, co? Byl jsi s ním a potom jsi šel za mnou a dělal jsi, jako bych byl tvůj jedinej, jako jsi mi vždycky říkal. Tohle jsem od tebe nečekal, Tome!“ zasyčím. Do očí se mi hrnou slzy, ale snažím se je zadržet. Nechci, aby věděl, jak moc mě tohle bolí. Nechápu, jak mi tohle mohl udělat.

„Tak odpověz!“ zakřičím. Tom povzdechne a něco zamumlá. „Co? Já tě neslyšel!“
„Třičtvrtě roku, stačí?“
„Ty jsi tak hnusnej, Tome! S tebou jsem na dobro skončil!!“
„Ale Bille,“ řekne a snaží se mě zastavit. Ale já se otočím a dám mu pěstí do nosu. Nevydržím to. Prostě to nejde. Chtěl jsem se ovládat, ale to prostě nejde. Ať se snažím, jak chci. Musím si ulevit.

Otočím se a během chvilky opustím celý tenhle prostor. Když vyjdu na ulici, okamžitě se vydám směrem domů. Musím se někde schovat. A nejlíp v mým pokoji. Tam mi bude nejlíp. Jakmile dojdu domů, zamknu se v pokoji a svalím se na postel. Jakmile dopadnu, slzám nechám už volnou cestu. Musím to ze sebe dostat. Tohle jsem od něj nečekal. Jak mi tohle mohl udělat? Kam se podělo to ‚Miluji tě navždy?‘ Nevím, co bez něj budu dělat. Nemůžu tu zůstat. Nemůžu ho vídat. I když už je po maturitě, kterou jsem zvládl na jedna, nemůžu tu zůstat. Sice jsem si to rozmyslel, ale ještě zkusím, jestli mě vezmou na univerzitu v Los Angeles. Za zkoušku nic nedám, a když by mě vzali, odjel bych tady odsud. Alespoň bych nemusel Toma potkávat. Nedokázal bych být s Tomem v jednom městě.

„Bille?“ ozve se za mnou dívčí hlas. Otočím se za tím hlasem a vidím Nicol.

„Bež pryč!“
„Bille, co se stalo? Je to kvůli Tomovi?“ Jen přikývnu a rozbrečím se nanovo. Sedne si vedle mě a pěvně mě obejme.

———-

Trvalo mi to týden, než jsem všechno zařídil, ale naštěstí už to je. Ještě jsem se z toho nevzpamatoval, ale jsem rád, že se vracím do Ameriky. Už nikdy v životě se nechci vrátit do Německa. NIKDY! Vždycky když jsem tu byl, z toho byl nějaký průser.

Jsem tak rád, že mě vzali na hudební univerzitu. Vždycky jsem si tam přál jít, ale potom mi to Tom rozmluvil. Nejdříve jsme chtěli spolu do Ameriky, ale on si to zničehonic rozmyslel. Asi to bylo kvůli Dannymu. Docela se divím, že mě tam vzali, ale naštěstí měli ještě pár volných míst, a jakmile jsem jim poslal mou nahrávku, okamžitě mě přijali. Za dva dny nastupuji, takže dnes odjíždím.

Všichni moji blízcí se divili, když zjistili, že už s Tomem nejsem, ale když se dozvěděli, co udělal, chápali mě, za což jsem moc rád. Divil jsem se, když za mnou přišla Terý a prosila mě, abych ji vzal s sebou do Ameriky. Nejdříve jsem nesouhlasil, ale potom jsem svolil. Za hodinu se máme sejít na letišti. Budeme bydlet spolu. Domluvili jsme se, že nájem půjdem napůl. Sice jsem mohl jít k otci, ale to bych musel bejt padlej na hlavu, abych na tohle přistoupil.

„Bille?“ ozve se za mnou velmi známý hlas. Už s nechutným výrazem se otočím a moje oči se střetnou s Tomovými.

„Hm?“
„Neodjížděj. Dej mi ještě jednu šanci… prosím.“
„Na to jsi měl myslet dřív!“
„Bille, já tě miluju!“
„Já tebe taky, Tome! Ale nejde to. Nemůžu s tebou být. Vždyť jsi mě skoro celou dobu, co jsme byli spolu, podváděl. To ti přijde v pohodě? Mně teda ne. Dnes odjedu a ty už mě nikdy neudivíš. Je mi to líto, ale jinak to nejde. Budeš mít svůj život a já svůj. Taky mi je líto, že Terý taky odjíždí, ale bránit jí v tom nebudu.“
„Ale Bille…“
„NE, Tome! Je konec, pochop to už konečně!“ Už zase se mi hrnou slzy do očí. Jak se vůbec dostal dovnitř? Kdo ho sem pustil? Byla to Nicol? Nebo teta? No to už je teď vlastně jedno.

Obejdu ho a ještě naposledy se na něj podívám.

„Sbohem…“ skloním hlavu a odejdu. Se všemi už jsem se rozloučil. Bylo to těžký, ale dokázal jsem to. Neměl jsem na vybranou. Vlastně měl, ale tohle je to nejlepší rozhodnutí, které jsem mohl učinit. Vyjdu ven, a ještě než nastoupím do auta, se naposledy otočím a pohlédnu na dům, kde jsem strávil většinu života. V okně vidím tetu, která drží v ruce kapesníček a otírá si slzy. Nečekal jsem, že ji to tak vezme. Myslel jsem, že bude spíš ráda, ale asi ne. Ve dveřích stojí Tom a k mému údivu mu po tvářích stékají slzy. Zakroutím hlavou a nastoupím do auta. Nastartuji auto a vydám se vstříc novému životu.

Tom:

Člověk si uvědomí, co měl, až když to ztratí.

Vím, že je to moje vina. Vím, že kdybych nebyl blbej, mohl by tu teď být se mnou. Nic z tohohle by se nemuselo stát. Už teď mi chybí. Bože, proč já musím být tak blbej? Tak moc to bolí, dívat se na to, jak mi odjíždí. Navždycky. Už ho nikdy neuvidím. Hřbetem ruky si otřu slzy a vydám se ke svému autu. Tohle musím zapít. Bude to těžký, žít bez Billa. Je to, jako bych ztratil kus mé duše. Duše, kterou jsem nadevše miloval, i když to tak nevypadá. Nastartuji a vydám se do klubu 007, kde zakotvím. Musím to ze sebe dostat. Vím, že Dannyho už se nedotknu. Kdybych nebyl blbej, mohl bych mít osobu, na které mi záleží ze všech nejvíc, u sebe, ale bohužel. Nevím, jak bez něj budu žít.

KONEC

5 thoughts on “Puberťák 23. (konec)

  1. Ježiši to ne :/ Ten Tom udělal takovou kravinu !!! To je neskutečný. Totálně nevěděl,co má…a přesně..přišel na to až když o to přišel. Billa to musí šíleně bolet…a myslim,že udělal dbře,že chce začít někde hooodně daleko od znova. Je mi ho fakt líto :(((
    Moc se těšim na druhou řadu! Ten obrázek k tomu vypadá super !

  2. To bylo tak smutný… :'( Tuhle povídku vážně miluju. Je to jedna z mála, která mě opravdu zaujala. Četla jsem každý díl, ale poslední dobou jsem bohužel neměla moc času, takže jí dočítám až teď a je to nádherný a tak moc smutný… Ty emoce… Všechno… :') A to, že bude 2. řada mě vážně dostalo. Moc se na ní těším. 🙂 Doufám, že si můj komentář přečteš Terý, protože ti prostě musím říct, že si úžasná spisovatelka a doufám, že nepřestaneš psát. :)) Bravo. <3

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Verified by ExactMetrics