RPG Love 5.

autor: Helie & T-KAY


Bill:

Ač jsem se snažil sebevíc, nedokázal jsem se na učení soustředit. Po chvíli jsem popadl učebnici a bez klepání vtrhl do Tomova pokoje. Uvelebil jsem se na jeho posteli a otevřel učebnici na stránce, kde byl úkol.

„Máš už něco?“ zeptal jsem se a ukázal na cvičení z matematiky. Matika mi nikdy nešla a obzvlášť pak ve chvíli, kdy jsem byl naprosto nesoustředěný.

Tom:

Myslel jsem, že vyletím z kůže, když mi Bill vletěl do pokoje. Zase mu to nešlo. Ale to poslední dobou bylo na jeho denním pořádku.

I já měl problémy, protože moje myšlenky se upínaly k Samovi, ale musel jsem zabrat. Už takhle jsem byl pěkně v háji.
„Ukaž,“ vzal jsem si od něj sešit a kouknul, co má napsáno.
No nic samozřejmě.
„Brácha, nemůžeš se pořád spoléhat na to, že ti vždycky pomůžu,“ vzdychl jsem, ale posadil jsem se k němu a pomáhal mu.


Bill:

„Když já za to nemůžu,“ fňuknu. „Ve škole nedávám pozor, nudí mě ty jejich kecy, a pak houby vím. Navíc vím, že mám moooc hodného brášku, který mi vždycky pomůže, protože mě má rád, víš?“ zazubím se. Tom protočí oči a snaží se mi vysvětlit, co vůbec máme za domácí úkol. Avšak jakmile zaslechnu pojmy, které většinou užívají učitelé, okamžitě vypínám a věnuji se něčemu záživnějšímu. Například zkoumání vlastních nehtů…

Tom:

No jako bych to neříkal. Zase nevnímá.

„Hele bráško, mám tě rád, ale pokud nebudeš vnímat, tak už se na tebe fakt vykašlu. A to nejen pro dnešek, ale i do budoucna,“ řekl jsem, když zase zkoumal svoje nehty. Měl jsem chuť mu je všechny strhnout. Už mě s tím štval.

Bill:

„Radši mi to napiš, a pak mi můžeš začít něco vyčítat,“ odfrknul jsem si a protáhl se jako kočka. Unuděným pohledem jsem sledoval Toma. Kdyby mohly pohledy vraždit, nejspíš by vymýšlel, kam mě má zakopat.

Tom:

„Tak to ne, hezky si to napíšeš sám. Já mám taky svoje úkoly, jestli ti to nedochází,“ řekl jsem. Jo, mám ho rád, ale sluhu mu dělat nebudu. Takhle tu školu neudělá nikdy. „Víš co, úkolama to začíná a u maturity budeš chtít, abych to za tebe napsal. Nasrat, bráško!“ řekl jsem ještě. A že jsem byl fakt vytočenej.

Bill:

„Ale no tak, Tomi, já za to přece nemůžu. Poslední dobou mám, um, poruchy soustředěnosti. Nemůžu za to, že se na nic nezvládám soustředit delší dobu,“ zakňučel jsem a vrhl po něm takový ten pohled smutného štěněte. Zatahal jsem ho za rukáv až přehnaně velkého trička, abych mu dal najevo váhu svých slov. Když to za mě nenapíše on, budu slušně řečeno v prdeli…

Tom:

Bože.

„Hele Bille, uděláme kompromis. Já ti řeknu, co kde napsat, ale napíšeš si to sám. Ale je ti jasný, že takhle tu školu nedoděláš, hmmm?“ nabídl jsem.
Snad to přijme.

Bill:

„Hmmm, když tě budu vnímat,“ pokrčím rameny. Nevím, co si od toho pořád slibuje. „Školu dodělám, až nějak vyřeším tu svoji poruchu.“

Tom:

„To bys měl. A co to s tebou vlastně je? Nejsi náhodou do někoho zabouchlej?“ dobíral jsem si ho, ale sám jsem si musel držet svoji namachrovanou tvář, než abych ukázal, že jsem zabouchlej až po uši do kluka, kterýho neznám.

Bill:

„Možná?“ zamumlal jsem a sklopil pohled ke svému tričku, jehož lem jsem začal mnout. Tohle bylo nebezpečné, pohyboval jsem se po příliš tenkém ledu. Nechci, aby se Tom dozvěděl o Samuelovi, a už vůbec nechci, aby odhalil Walta. Pokud se bude dál vyptávat, musím si vymyslet někoho třetího. Nebo by možná postačil Sam…?

Tom:

Bill najednou znejistěl. Jako by se bál mi něco říct. Ale vždycky jsme si říkali všechno.

„Kluk nebo holka?“ zeptal jsem se.
No co, stejně tipuju, že jméno z něj nedostanu. I když bych si možná i přál vědět jméno toho, kdo mi brášku krade.

Bill:

„Kluk,“ zamumlám a prstem mapuji vzory na prostěradle jeho deky. Až teď jsem si všiml, že na ní má slunečnice. Kdybych si toho všiml jindy, okamžitě bych se mu začala posmívat, teď jsem na to však neměl nejmenší pomyšlení. Za prvé od něj něco potřebuji a za druhé bych nerad riskoval, že se začne vyptávat…

Tom:

Takže kluk, hmmm.

„Přeju ti to, ale snaž se svojí zamilovanou hlavičkou trochu věnovat i učení,“ rejpnul jsem si. Podal jsem mu sešit a s úsměvem se ho snažil naučit něco z toho, co jsme měli vypracovat jako úkol.

Bill:

Když jsem odcházel z Tomova pokoje s konečně vypracovanými úkoly, táhlo k desáté večer. Doběhl jsem si rychle do sprchy, a místo abych potom zalezl do postele, jsem sedl k počítači. Měl jsem výčitky svědomí z toho, že jsem se s Waltem ani pořádně nerozloučil. Mohl jsem jen doufat, že bude ještě online. Rád bych se mu omluvil. Nezaslouží si, abych na něj byl takový. On je na mě vždycky milý, tak proč bych se k němu měl chovat tak, jak jsem se zachoval?

Tom:

Konečně. Jsem tu sám. Byl jsem na počítači a akorát jsem si pročítal všechno, co jsme si se Samem psali. Někdy jsem se musel smát. Sice bylo pozdě a já měl ráno vstávat do školy, ale tohle byl takovej můj rituál. Prostě jsem si pročítal i třeba starší zprávy. Snažil jsem si nějak představit Sama a jeho podobu, ale nešlo to.

Bill:

Zaradoval jsem se, když jsem zpozoroval, že Walt je online. Bez přemýšlení jsem mu napsal.

Samuel: Zlatíčko, sluníčko, miláčku, pusinko, broučku, promiň *proklíná sám sebe za to, že je takový debil a odchází, když se mu něco nelíbí* Ani nevíš, jak strašně moc mě to mrzí!

Tom:

Trochu jsem se usmál nad zdrobnělinama, kterými častoval Walta. Byl sladký.

Walt: Zlatíčko, to je v pořádku *objímá ho* Tak trochu jsem to čekal *vzdychne*

Bill:

Samuel: Ani nevíš, jak strašně moc si to vyčítám. Já prostě… jsem srab, no. Tohle všechno už zašlo daleko dál. Já už si nechci hrát na Samuela, chci tě mít tady a nejen ti psát, co bych s tebou rád dělal. Ani nevíš, jak strašně mě mrzí, že tě neznám osobně, jenže se prostě bojím. Bojím se, že bys byl zklamaný, protože já nejsem ani v nejmenším takový, jaký je můj Sam. Sam je odhodlaný, sebevědomý a celkově má všechno, co já postrádám. Proto ještě nechci, abychom se viděli. Nechci tě zklamat…

Tom:

Zaraženě koukám na monitor a snažím se přijít na to, co se v něm zlomilo.

Walt: Vím, jak ti je. Sami… já… zamilovávám se do tebe a je mi jedno, jaký jsi. Jestli jsi nebo nejsi jako tvůj Sam. Kolikrát mám tendenci ti napsat, kdo doopravdy jsem, ale bojím se, že mě akorát budeš nenávidět. A já bych tě nechtěl v životě ztratit…

Bill:

Chtěl bych vědět, kdo se skrývá za jménem, které se mi honí hlavou od té doby, co se Walt se Samuelem seznámili… Jenže je jasné, že Walt by potom chtěl vědět, kdo je Sam. A já mu to nemůžu říct.

Samuel: Víš, co je zvláštní? Už před nějakou dobou jsme se shodli, že bydlíme ve stejném městě a chodíme na stejnou školu. Ale já nemám nejmenší tušení, kdo bys mohl být. Řekni mi, kolik toho máš s Waltem společného? Neptám se tě na jméno, na vzhled, na nic. Jen chci vědět, kolik tebe se skrývá za Waltem. Možná se mi pak bude pátrat líp 😉 Jednou si tě najdu 🙂

Tom:

Přemýšlel jsem, co mu napsat.

Walt: No, jak bych to napsal. Můj Walt je část mě, kterou nikdo kolem mě moc nevidí, anebo jí přehlíží a maj mě za něco, co nejsem, ale musel jsem ze sebe udělat. A ty mi taky řekni, co se skrývá za Samem. Usnadní mi to hledání 😉

Bill:

Nechtěl jsem zacházet moc do detailů, nechtěl jsem vyslepičit, kdo skutečně jsem. Vím, že kdybych mu sdělil vlastnosti, které skutečně mám, okamžitě by věděl, o koho se jedná. Jedna indicie mě však napadala. Neříkala o mně moc, ale přesto byla velice nápadná. Pokud zná Walt školní hierarchii, nebude mít problém objevit mě.

Samuel: Největší školní lůzr…

autor: Helie & T-KAY

betaread: J. :o)

12 thoughts on “RPG Love 5.

  1. No teda! Tenhle díl byl naprosto skvělej:D! No…a už to pomalinku začíná vylejzat na povrch..pomaličku….ale jistě 😀 hahahahh :D!! hahah 😀 xD..to bude síla. Řekla bych,že tohle,co si teď napsali jim docela dost pomůže! Hah…umřu,až zjistěj,kdo je Walt a kdo je Samuel 😀 x) Wau..no a to,že si napsali,že chodí na stejnou školu….o to to bude zajímavější :D!

  2. No a dál? 😀 Úžasné. Úplně jsem se do toho začetla a najednou konec :/ moc se těším na další díl =)

  3. tak a myslím že teraz to bude už viac-menej jasné.. som teda zvedavá čo na to Tom povie xD

  4. Tak u tohohle dílu jsem se tlemila jak kretén XDDDDD Skvělí a rychle,rychkle pokráááčkooo 😀

  5. to je fakt boží… i když teda to vypadalo v prvních dílkách, jako že Tomi a Bill jsou jako bráchové spíš "na kordy", tak ono to vypadá, že se maj vážně hodně rádi, alespoň jedna má obava odpadla… i když setkání největšího kapa školy a totálního loosera… hm… rychle další kapitolku 🙂

  6. šmarja, ..no.. by mě zajímalo jestli to Tom pozná.. to je dokonalá povídka. Každou chvíli čekám, kdy na sebe příjdou! 😀

  7. Znovu som si užívala, teraz nie len virtuálny svet, ale aj bráškov spolu. Boli úžasní, som rada, že sú k sebe takýto. Ale prezradili na seba celkom dobré info, aspoň Bill. Len nemyslím,že by Tom považoval Billa za naj lůzra školy, takže mu asi nedôjde, kto to je. Veľmi sa teším na ďalší diel. Za tento ďakujem.

  8. WÁÁÁÁÁÁÁÁ *w* to je žůžolabůžo! 😀 už se neskuteně těším na díl, kdy to praskne, že byli celou dobu přes zeď, andílkové :DDD parádní povídka :))

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Verified by ExactMetrics