Když se dva světy spojí 19.

autor: Rose


Nic nemůže být dokonalé věčně.
Tom
„Hej, brácho!“ zastavil mě Daniel v pondělí ráno u skříněk.
„No?“ podíval jsem se na něj.
„Nepřišel jsi,“ doplnil Jesse Danova slova.
„Kam?“ nechápal jsem.
„Vole,“ rozesmál se Ralph, „neříkej, že jsi zapomněl. No Sharon přece pořádala v sobotu večer pařbu.“
„Říkali jsme ti to,“ poklepal mi Matthew na rameno.
„Ehm…, asi… asi jsem zapomněl,“ pokrčil jsem provinile rameny, ale vážně jsem si nevzpomínal. Najednou však zazvonilo, tak jsme se pomalu vydali do třídy. Žádný spěch, i když učitelka už tam určitě byla.

Při hodině mi přišel lísteček.
Musíme si promluvit, kámo.
Rozhlédl jsem se po třídě. Dívala se na mě celá parta. To by mě teda zajímalo, co chtějí řešit. Myslel jsem, že takováhle psaníčka si píšou jen holky.
Když zazvonilo na velkou přestávku, pokynul mi Sebastian, abych vyšel ven. Vůbec jsem sice nechápal, proč to nemůžeme vyřešit normálně ve třídě, ale budiž. Vydal jsem se za ním ven, kde už čekali i ostatní.
„Tak jdem,“ pobídl nás Daniel a všichni jsme si šli sednout až do posledního patra na sedačky – tam skoro nikdy nikdo nebyl.
„No?“ pokrčil jsem rameny, když se nikdo k ničemu neměl. Slova se tedy ujal Jesse.
„Tome, nejde o to, že by nám vadilo, že jsi nepřišel na jednu pitomou párty. Jenže ty jsi byl mimo celý minulý týden a o víkendu ses nikomu z nás ani neozval.“
Neměl jsem ani čas nic říct, protože se do toho vložil Daniel: „Poslyš, brácho, řeknu ti to na rovinu. V sobotu večer před týdnem, když jsme byli na tý plážový párty, ses bavil s tím klukem. A choval ses…, no…, sorry, že to musím říct, ale choval ses jako buz – teda, jako gay.“ Asi mu došlo, že kdyby řekl buzna, dostal by pěkně přes držku. „Pochop, že to moc neprospívá pověsti naší party.“
„Víš, kolujou o vás dvou takové pomluvy. Jako že jste pak odešli spolu a že spolu něco máte. A že ses kvůli němu rozešel se Sharon,“ vysvětlil mi Ralph. Chvilku jsem si všechny informace srovnával v hlavě. No, všechno, co řekli, byla vlastně pravda, tak proč jim lhát?
Zhluboka jsem se nadechl a spustil. Je to přeci má parta.
„No, ona je to totiž pravda.“
„Co je pravda?“ nechápal Sebastian. Všichni se na mě dívali stejně zmateným pohledem jako on.
„Jsem gay a chodím s Billem.“ Tak, a je to venku.
„Ty?“ ukázal na mě Daniel a rozesmál se. Absolutně pobaveně a upřímně. Asi si myslel, že každou chvíli se rozesměji taky a řeknu, že jsem si jen dělal legraci. Ale ostatním čtyřem asi hned došlo, že nejde o žádný žert. Dan po chvilce taky zmlkl.
To tíživé ticho trvalo ještě asi minutu.
„Tak,“ zvedl jsem se, „pokud nikdo z vás nemá co dodat, měl bych už asi jít.“ Ani jednomu z nich už jsem nevěnoval jediný pohled, otočil jsem se a po schodech se vydal zpět do prvního patra, kde je naše třída. Po cestě jsem si ještě koupil pořádně silné kafe. Už teď se mi po Billovi neuvěřitelně stýskalo.
***
„No doprdele,“ vydechl Ralph.
„Ale jak je to možný?“ Daniel si div nerval samou hrůzou vlasy.
„Vždyť byl vždycky na holky,“ přidal se Jesse.
„Nemohlo mu jen tak rupnout v bedně,“ dodal Sebastian. Matthew se na ně jen tak díval. Nesdílel úplně stejný názor jako oni.
„Hele, kluci, je to jeho rozhodnutí. Asi bychom to měli respektovat,“ pobídl je mírně.
„Upadl jsi?“ zděsil se Daniel. „Tohle přece jen tak nenecháme. Všechno by bylo v háji. Musíme zachránit jak naší pověst, tak tu Tomovu. Až se mu konečně zase otevřou oči, ještě nám poděkuje.“ Dan si spokojeně promnul ruce a pobídl je, aby se k němu naklonili blíže: „Mám plán.“
Bill
„Ó, tady nám někdo září jako sluníčko,“ rýpla do mě Michelle, když jsme vyrazili do školy.
„Hmmm…“ usmíval jsem se dál. Nic mi moji radost nemohlo zkazit.
„No tak už to konečně vyklop,“ pobídla mě Taša.
„Co?“ dělal jsem nechápavého.
„Trümpere!“ praštila mě Michelle jemně, ale tvářila se dost nedočkavě.
„Fajn, fajn. No prostě, byl jsem celý víkend u Toma doma,“ oznámil jsem jim, jako by se vlastně nic nestalo. Následovalo jejich zběsilé zalapání po dechu a měl jsem pocit, že kdybych je gestem přitisknutí prstu na rty neumlčel, začaly by nadšeně ječet.
„To jako fakt?“ povyskočila Taša.
„Vypadám, jako že bych si vymýšlel?“
„No tak povídej! Co-se-stalo?“ zastavila se Michelle, takže jsme se zastavili i my.
„No…, totiž, nestalo se přímo TO, co myslíte, že se stalo,“ přešlápnul jsem na místě.
„Tak co teda?“
Nějak mi to nešlo přes pusu, tak jsem to jen naznačoval gesty. Přesněji rukou a ústy.
„Vy jste se vykouřili?“ zařvaly obě unisono.
„Ještě hlasitěji by to nešlo?“ rozhodil jsem nervózně rukama.
„Promiň,“ šeptla Michelle, ale pak pokračovala: „To je super! Jste spolu víc než týden a ještě jste spolu nespali. Bille, tohle vypadá na vážnou známost.“ Tato slova mě málem rozesmála. Poslouchá se to sice hezky, ale jedna věc mě trápila už od sobotního večera. Tom mi stále ještě neřekl, že mě miluje. Přitom já už mu to chtěl říct. Ale bál jsem se, že mi to neoplatí.

***
Asi tak 5 minut před koncem velké přestávky mi zavibroval v kapse mobil. Vyndal jsem ho a na něm uviděl přijatou zprávu a u ní jméno: „Tom
Ahoj Bille, tak co? Jak se máš? 🙂
S úsměvem jsem odpověděl.
Jde to. 😀 Ale stýská se mi po tobě.
Vzápětí mi přišla zpětná odpověď.
Mně to povídej. 😀 Mám to úplně stejně. A to jsme se neviděli jen… Hm…, moment, tohle je složitá matika. 😀 Jen 15 hodin.
Bill
Šikula 😀 Seknul ses jen o dvě hodiny. 😀 Odešel jsem v pět, ne v sedm. 🙂
Tom
Perfekcionisto. 😀 No tak nejsem tak chytrej, no. 😀
Bill
Ale jsi. 🙂 Hele, už zvoní, tak si pak zase napíšeme, jo? Pa.
Tom
Ty mě snad donutíš přijít na tu hodinu včas. 😀 A to jsem si ještě ani nedopil kafe. Tak pa. 🙂
Těchto pár SMS mi můj skvělý den zlepšilo ještě víc. Stačilo jen pár hezkých slovíček a mé pochybnosti o tom, že ke mně Tom necítí to, co já k němu, vyprchaly. Napadlo mě, že Tom se asi bojí toho samého jako já. Proto jsem se rozhodl, že mu, co nejdříve povím, co k němu vlastně cítím.
autor: Rose
betaread: J. :o)

8 thoughts on “Když se dva světy spojí 19.

  1. HRRR!!…opovážia sa niečo spraviť!!..to potom budú mať dočinnosti so MNOU!! XDD…krásna povedka, teším sa na pokračovanie

  2. Ááááá super,jsou na správné cestě k tomu upevnit si jejich vztah. To se mi líbí! <3
    Jenom…ty kluci z Tomovi party….eh…jsem zvědavá,co maj v plánu…doufám,že se jim nepovede je dva od sebe nějak oddělit. Měli by to akceptovat…nevím no.
    A na Toma jsem hrdá,že před nimi šel s pravdou ven. Je vidět,že na ničem jiném mu tolik nezáleží,jako na Billovi a tak proč to nepřiznat….super.:)
    Ty smsky byly skvělé :D♥

  3. Ty dementi si něco zkusej a osobně ti Rose vleku do hlavy a dám jim přes držku xDDD ale každopádně …týý eSMSky byly supeeeer xD

  4. Já měla takovou radost, že se Tom za Billa nestydí a řekl jim to narovinu =) Ale ti jeho kámoši, co je to za blbce :/ co je jim jako do toho, s kym Tom je?! Ať se jim do toho nes.. nepletou 😀

  5. Jéééé!!! Krásné
    By mě zajímalo co ta jeho parta chystá!
    Ať mu to Billí  co nejdříve řekne!
    Miluju tuhle povídku..NÁDHERA!!

    xxx

  6. Perfektní!Kdy si to konečně řeknou?? Snad brzo jen aby ta parta neprovedla něco Billymu tak třeba jako Hele Tom ale chodí s jinou atd. to bych fakt nemohla..moc se těším na další dílek :* ♥♥♥

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Verified by ExactMetrics