Novel of Dreams – My Dream 55. (konec)

autor: *Mischa* :o* & Turmawenne

TOM

Dřepnu si na lavičku nedaleko Billova baráku a podívám se na iPhone, načež ho vypnu. Otřu si slzy a zase ho sklidím do kapsy. Ještě jsem Billa takového nezažil. Byl tak strašně naštvaný, ale zároveň naprosto zoufalý. Mám pocit, jako by se celý můj život bortil jako kostka za kostkou. Nestačila Mollyina smrt, která přišla jako obří tsunami, které mě natolik ochromilo. Ale teď mě devastují další zemětřesení s Billem, která otřásají základy mého života.

Začalo to tím, když jsem se šel projít na čerstvý vzduch za dosažení vyčištění hlavy. Místo toho jsem ale zabloudil až k Brianovi. Potřeboval jsem si promluvit s někým, kdo umí s lidmi v těchto situacích mluvit, ale zároveň jsem nechtěl někoho cizího. Proto jsem šel za ním. Ano, choval se ke mně v minulosti dost hnusně, ale to neznamená, že k němu nemám důvěru. A po tom, jak se zachoval, když byl u nás doma, jsem si k němu znovu našel cestu. Vím, že ve skrytu duše je hodný muž, vždycky takový bývával. Byl jsem špatný z Mollyiny smrti a stále jsem. Nevím, jak se zbavit toho bolestného pocitu a těch špatných myšlenek, měl bych se pohnout v životě dál. Vždyť Brian má vystudovanou psychologii, má několik titulů. Doufal jsem, že mi pomůže, že to společně vyřešíme. A pak tohle…

Já vím, neměl jsem Billovi lhát, ale copak jsem mohl přijít domů a říct mu – „Hele, byl jsem u Briana, ale to neřeš. Jen malá kamarádská rada.“ No, to by asi moc nešlo. Bál jsem se, že se bude zlobit, když mu to řeknu. Nenapadlo mě, že ze mě ucítí jeho voňavku. Já ji na sobě vůbec nepostřehl. Myslel jsem, že mi tahle lež projde. Já mu přece jinak nelžu, nesnáším to a cítím se hrozně. On na to místo toho ale přišel, a teď se stalo tohle.


Měl jsem chuť mu během hádky vyčíst tolik věcí, říct mu, že mi nemůže zakazovat vídat se s ostatními lidmi, aniž by u toho byl. Ale nechtěl jsem se s ním zbytečně hádat ještě víc. Už tak to bylo dost špatné. Nechtěl jsem ho ještě více popudit a nejsem zvyklý lidem omlátit pravdu nebo lež o hlavu jen proto, abych chránil sám sebe před slovním napadením. Raději mlčím a přijímám vše, co mi říkají. Tedy od těch, na kterých mi záleží. Chtěl jsem mu to vysvětlit, ale když jsem viděl, v jakém byl rozpoložení, vzdal jsem to. Bylo by to v ten okamžik naprosto zbytečné, protože byl naštvaný a křičel a brečel. Zaplavil mě velký pocit bezmoci a viny. Nikdy na mě takhle nekřičel, tolik to bolelo. Ale zasloužil jsem si to. Měl na to právo, já mu neměl lhát. Takhle by možná na mě byl jen naštvaný, ale nedopadlo by to takhle.
Bylo lepší, že jsem odešel. Nechtěl jsem se dívat na to, jak mu ubližuji a jak bychom se vzájemně ignorovali. Počkám do zítra, až se to všechno uklidní, a pak za ním zajdu. Promluvíme si, vysvětlím mu to a znovu se hlavně omluvím. To je to nejdůležitější ze všeho. Vždyť já ho přece miluju…

Zvedl jsem se z lavičky a rozešel se kamsi. Takže je jasné, že dnešní noc nestrávím u Billa doma. Domů se mi však také nechce. Mamka by si dělala starosti, co se stalo, a to se teď nehodí. Je toho na ní dost. Já se s tím nějak poperu. Nad Brianem ani neuvažuji, to by byl konec absolutně všemu. Nejspíš zůstanu někde… někde venku, na ulici. Stejně spát nebudu moct, tak na tom nezáleží. Až po pár metrech mě napadl Ben. Je to kamarád, určitě mě u sebe nechá. Navíc se nemusím stydět, můžu se mu svěřit se vším, co mě trápí. Od té doby, co Molly umřela, a já nebyl ve škole, neviděl jsem ho. Akorát mi psal, že ho to ohledně Molly mrzí, a že se na něj můžu kdykoli obrátit jako na Miu. Zřejmě se to dozvěděla celá třída, když jsem tam několik dnů nebyl. Teď přišla vhodná chvíle se obrátit k Benově pomoci čelem.

Hlavně se zítra musím Billovi ozvat, jet domů a říct mu, že mě to všechno moc mrzí. Nic pro mě není tak cenné jako on. Miluju ho a tímhle se o něj nenechám připravit. Budeme spolu, jednou si mě vezme. Říkal to. Já mu věřím.

Jediný důvod, proč jsem se zvedl, dokázal přemýšlet a pohnout se, byl ten, že jsem věřil, že zítra se mu omluvím. Jediná věc, která mě držela při životě, byla ta, že jsem si myslel, že se zítra všechno vyřeší a my zase budeme spolu.

Kdybych ten večer měl jediné tušení, co se v následujících čtyřiadvaceti hodinách stane, nikdy bych neopustil náš byt. Zůstal bych doma s Billem a řekl mu, že ho miluju nejvíc na světě a pokud bych ho ztratil, raději bych si vzal život…

BILL

Bylo už kolem druhé ráno, když mi začal zvonit mobil. Ihned jsem se po něm natáhnul. Za tu dobu jsem se už přesunul do obýváku na své oblíbené místo – do křesla. Už večer jsem se pokoušel volat Tomovi, ale mobil měl vypnutý. Ač nerad, volal jsem i Simone, ta mi ovšem oznámila, že tam Tom vůbec nebyl. Bylo mi v ten okamžik tak trapně, otravoval jsem ji, a přitom má teď jiné starosti.

Až teď jsem měl konečně naději, že mi volá. Jakmile jsem viděl jeho jméno na displeji, srdce mi poposkočilo.
„Tomi?“ vyhrknul jsem.
„Ahm, tady není Tom. Jste Bill?“ zeptá se dotyčný nejistým a trochu nervózním hlasem. Co se mu stalo?!
„Ano, co je s Tomem? Kdo volá?“ usednu zpět do křesla. Málem se mi zatajil dech.
„Tady Ben, jeho kamarád. Já… nevím, jestli mě znáte,“ odkašle si tiše. „Ale Tom ke mně přišel a říkal mi, co se stalo, tak mi došlo, že o něj asi budete mít starost. Proto vám volám. Už usnul, tak ho nechám dnes u sebe, dobře?“ Po celou dobu mluvil tiše. Bože, ještě že tak. Umíral jsem strachy.
„Tom mi o vás vyprávěl, já…“ koktám, „mockrát vám děkuju, jste moc hodný, že voláte. Já jsem o něj měl hrozný strach, sháněl jsem ho i doma a on mi mobil nebral. Dobře, jen… je v pořádku?“

„Tak psychicky je v pořádku jen těžko, ale fyzicky vypadá, že mu nic není. Akorát si bral ty prášky, co bere na spaní. Jen jsem nějak nepochopil, co mi to tu říkal. Prej byl u Wernera, což je náš profesor, a pak jste se pohádali a jste na něj strašně naštvaný. Tak přemýšlím, jestli si nevzal nějaké drogy,“ řekne zamyšleně. On vlastně nic neví. Sakra, snad si ale fakt nic nevzal. Nechci to nějak rozebírat. Neznám ho, on nezná mě.

„Ahm, aha, dobře. Mohl bych si pro něj zítra ráno přijet?“
„No já ho klidně odvezu domů, mně to nevadí. Jak chcete,“ nabídne mi.
„Nedělejte si starost, nechám ho u vás tedy přespat, pokud to nevadí, a ráno bych přijel. Jen mi, prosím, řekněte vaši adresu,“ vydechnu. Sice před ním vypadám jako nějaký hrozný idiot, který na něj doma křičí a chová se k němu hrozně, ale jsem rád, že mně i jemu takhle pomohl.
„Dobře,“ odsouhlasí. Následně mi nadiktuje i adresu. Hned si ji zapíšu na papíry, které jsem tu měl položené i s návrhy.
„Mnohokrát vám děkuji, moc jste mi pomohl,“ řeknu a přivřu oči.
„Jo, dám na něj pozor. Tak nashle zítra,“ rozloučí se se mnou.
„Díky moc, nashledanou,“ típnu to. Položím mobil na stůl a zavřu oči. Tak strašně se mi ulevilo. Ještě, že byl tak rozumný a šel k němu. Svalil jsem se do křesla a promasíroval si spánky. Hlava mě bolela, nedokázal jsem jít spát, i když už teď vím, že v pořádku spí. Nejde to. Nejradši bych pro něj jel už teď.

Celou noc jsem nespal. Byl jsem sice unavený, ale prostě to nešlo. Pokoušel jsem se spát, dokonce jsem si lehnul do postele a prostě to nešlo. Moje myšlenky se nedaly nijak utišit. Pořád jsem přemýšlel, všechno to uvnitř sebe přebíral a otáčel, řešil. Všechno je to moje vina, ale to teď asi nezměním. Chci ho ale už mít u sebe.

Po sedmé ráno jsem vstal a šel si dát pořádnou sprchu. Nechtěl jsem vypadat jako nějaká chodící mrtvola. Udělal jsem si ranní hygienu a potom se šel obléknout. Neodpustil jsem si jednu cigaretu na balkoně. Potom jsem si vzal jen tašku, naházel do ní klíče, mobil, peníze, doklady a šel. Byla celkem zima, proto jsem si vzal kabát a kozačky, které jsem tak rád nosil. Z věšáčku v hale jsem si vzal klíče od auta, a potom už se řítil před dům.

Nasedl jsem do auta a rozjel se na místo, kde byl můj andílek. Celkem jsem to v té části města znal, takže jsem se soustředil pouze na popisné číslo domu a přesnou ulici. Co když už se probudil? Navíc, chci ho už mít u sebe, omluvit se mu a říct mu, jak mě to mrzí, jak ho miluju, že je mým… vším. Rozjel jsem se o trošku rychleji. Tolik bych si přál, aby nám to, co si slibujeme, vyšlo. Já bych si ho vážně chtěl vzít. Chtěl bych s ním žít. Klidně bych prodal ten byt a koupil pro nás nějaký malý domek. Udělal bych pro něj cokoli, jen aby byl spokojený. Tolik bych si přál, aby si dokázal doopravdy představit, jak moc pro mě znamená. Ale já… já to všechno pokazil. Začnou mě v očích štípat slzy. Tolik mě to mrzí. Včerejší den bych smazal, kdyby to šlo. Udělal bych všechno jinak. Ale proč jen čas nejde vrátit. Určitě na mě teď bude naštvaný a nebude ke mně chtít jít. Mám strach tam jet, ale… musím se tomu postavit. Pořád hlásám, jak si ho nenechám vzít, ale přitom jsem srab. Jsme lidé, ti přeci dělají chyby. Musíme k sobě být tolerantní. On moc dobře ví, že ho miluju, i když jsem na něj vyjel. Ale už mám potřebu mu to říct, zase si ho chytit za boky, pohladit ho po tváři a podívat se mu hluboko do očí. Do těch překrásných čokoládek, které vždy září. Nejradši bych se v nich utopil. Mmm, tak moc se těším, až mu to zase řeknu. Moje srdce téměř křičí: ‚Tome, miluju tě!‘.

Najednou se proti mně vyřítilo menší nákladní auto. Ztratil jsem kontrolu nad řízením. Snažil jsem se brzdit, ale jako by to najednou nešlo. To auto bylo příliš blízko mě.

„Tome!“ zakřičel jsem, aniž bych uvažoval o tom proč. Musím za ním! Ozval se téměř ohlušující zvuk. Cítil jsem prudký náraz. Všude kolem byl najednou dým a kolem poletovaly kousky mého předního skla.
Před sebou jsem najednou viděl světlo a s ním přicházela i bolest do mých očí. Bylo to tak ostré. Jako bych najednou stál na konci tunelu a musel ho projít. Pořád jsem slyšel ten strašný zvuk. Ale mě to hnalo dál, pořád dál a dál do prázdna… Zde nebyl čas. Nebylo tu nic, jen prázdno a ticho, které se lámalo s tím strašným zvukem, který rval moje uši. Připadal jsem si, jako bych se vznášel. Necítil jsem nic, jen nějakou ozvěnu, která najednou jako by vycházela z mého těla… Nebylo to nic víc, než jen mé srdce, které ze sebe vydalo několik pomalých úderů.

KONEC

Moc doufáme, že se Vám všem první řada této povídky líbila a užily jste si ji s námi. Tímto bychom vás chtěly pozvat k pokračování tohoto příběhu, který se jmenuje My Nightmare. Mockrát Vám děkujeme za všechny komentáře a za to, že jste s námi vydrželi tak dlouho.

Brzy na viděnou. =)

autor: *Mischa* :o* & Turmawenne

betaread: J. :o)

28 thoughts on “Novel of Dreams – My Dream 55. (konec)

  1. Ačkoli máme napsané ještě dvě další řady a druhá řada je zcela jiná, nemáme v plánu povídku už posílat. Už je to rok, co jsme povídku psaly, a tak teď vidíme ty chyby. Na Toma si beztak v jednom kuse stěžujete, což chápeme. Někdy se chová jako blbec. Ale to je právě ten důvod. Zbytečně se kvůli tomu nervujete, nadáváte na něj a on se v průběhu povídky až tak rapidně kromě druhé řady nezmění, takže vás už tu s tím nechceme zatěžovat a zbytečně nervovat. Ty chyby tam vidíme, ale to, na co si stěžujete, se opakuje nejspíš i potom. Proto bychom povídku už dál neposílaly. Je jen na vás, pokud tedy budete stát o další řadu nebo ne. Napsaná je, ale nechceme sem dávat něco, co nakonec číst nebudete, protože vás tam tak bude štvát ten Tom.

    Každopádně vám chceme moc poděkovat, že jste se i přes ty nervy na Toma prokousaly až sem. Až na nějaké ty chyby v Tomovo chování se zdá, že se vám jinak povídka líbila a byly jste s ní spokojeny. Proto děkujeme za vaše skvělý komentáře, moc si jich vážíme a teď je na vás, zda o tu další řadu budete stát nebo ne. Děkujeme. 🙂

  2. Pane bože !!!!!! To snad né tohle….snad se mu nic vážného nestalo…prosííím….honem další díl !!

  3. [4]: Mě se ta povídka strašně moc líbí, a …to snad nemyslíte vážně že se ptáte po tom co se tam teď stalo, jestli chceme další řadu ne?! Jistě že ano!!

  4. Holky….. to snad ne…. nesmí umřít…… Rozhodne chci druhou řadu… přece nás nenecháte tahle napnutý…. Bože holky tohle mi nedělejte…. 🙂

  5. No fuj! Sem se lekla, že ho necháte jen tak umřít! tak doufám, že se to v další ředě nějak vyjasní…  i když teda nnázev my spíš nahání hrůzu z toho, co se tam ještě satne =D
    Takže rychle dáááál!!!

  6. Nedýchám… !!! I přes ten dnešní konec bych vám chtěla holky říct, že je to nádherná reálná povídka. Líbí se mi strašně moc a už teď se těším na další řadu.. doufám, že bude brzo!!! 🙂

  7. Mno..já Toma jakoby chápu,že si chtěl promluvit ještě s někým jiným..a když ke všemu Brian je psycholog,ale…to co mě naštvalo byla ta lež. Zase..chápu,že mu tím faktem,že byl u Briana nechtěl ublížit,ale …lhát se prostě nemá…ve vztahu by ta lež být neměla. Myslím ,že by to byl nesl líp,kdyby se dozvěděl pravdu než to,jak nese to,že mu Tom lhal. Bill je moc hodnej člověk a prostě by to snad v sobě nějak vstřebal. Tom by mu třeba řekl,že si s ním jenom potřeboval promluvit,páč je psycholog nebo tak něco…hlavně pravdu..a o to jde.
    Oh nehoda? tak to jsem nečekala..snad se Billovi nestalo nic vážného :-O..!
    Těšim se na další řadu.

  8. Muj bože, jen to ne :'( Ať je v pořádku! Prosím! nebo ať má třeba jen zlomenou nohu nebo něco né moc vážnýho… Ale vy nás určitě potrápíte něčím hrozným 😀 🙁 Jinak teda nevím, co se ten Bill obviňoval?! Ať klidně Tomovi odpouští a je jeho oporou, když je v takové psychické situaci, ale nesmí se obviňovat za jeho chyby, to by se chudáček utrápil…
    <3 Těším se na druhou řadu =)

  9. Moc moc moc se vam to povedlo a tahle povidka je naprosto skvostna!!!!:):):) miluju ji:) opravdu je to nadherne….:) posledni dil me tak trochu zaskocil, protoze jsem si nejak nepripoustela riziko toho, ze by se Billovi mohlo neco stat….:( doufam, ze to dobre dopadne:);)

    Jinak k autorcinu komentari. Asi jsem taky napsala, ze proklinam Tomovu povahu, ale rozhodne to k nemu patri, takze to chapu….:) ale byla bych rada, kdyvy se tady dalsi rady ukazaly, protoze me opravdu hodne zajima vyvoj jejich vztahu…:) opravdu vas moc moc moc moc moc moc moc moc moc a nesketecne moc prosim, abyste pokracovani tehle skvostne povidky poslaly, protoze opravdu jsem si ji zamilovala a rada ji budu cist dal.:) takze opravdu posim, zaslete ji:) dekuji moc a budu doufat, ze se tady nova rada objevi co nejdrive:) udelalo by mi to neskutecnou radost, protoze pribeh dokonale vykresli me pocity a zlepsi mi den:) nedokazala jsem se dockat dalsiho dilu, opravdu nechci, aby to skoncilo takhle….:(:(

  10. [4]: Delas si srandu?: I kdyz si na nej stezujeme, tak tu radu poslete .. Ja sme pravidelny ctenar a komentator . .takze sup sup posilejte ..

  11. jezis to ako bill umrie? Nie ved mi bude za nim smutno, uz mi je teraz. Nemal umriet joj taky dobry clovek bol a ani sa nestihol udobrit s tomom. Jasne ze vsetci chceme dalsi diel ved ja asi nezaspim od nedockavosti boze.

  12. tom mě sice sere ale prostě nemůže být ve všech povídkách dokonalý!! takže rozhodně si myslím že všichni budou chtít znát pokračování stejně jako já!!!!! prosím pošlete to!!! ♥

  13. jen jak sem viděla že je kcooneck mi vlítli do očí slzy……musí to pokračovat,tak neštvěte a koukejte to posílat !!!! 🙂

  14. Každému z nás se ta povídka líbila a byla by velká škoda, kdyby už nebylo pokračování.
    I když většina nadává na Toma, ale to rozhodně neznamená, že byla povídka špatná, právě naopak 🙂

  15. Bože!!! Tak ten konec jsem fakt nečekala! Prosím, ať se Billovi nestalo nic doopravdy vážného. (Umřít snad nemohl, když jsou i další řady. :D) A na My nightmare se moooooc těším. :)) Tahle povídka si získala ohromné místo v mém srdci. Je to jedna z nejlepších na tomhle blogu. :))

    [4]: No to je snad jasný, že chceme pokračování. :DDD

  16. Všechny kecy na Toma ignorujte!… Jo, jasně, že někomu třeba vadí, ale to podle mě rozhodně není důvod povídku nedokončit.Podle mě je Tom super. Miluju nedokonalý postavy a sice beru cizí názory, ale každej komu vadí ať to prostě nečte a hotovo. Podle mě je povídka vážně super. 🙂

  17. No ja som teraz strašne rada, že je poviedka totálne dokončená, lebo keby som ju čítala v priebehu písania, tu by ma rovno kleplo. To je príšerne smutný koniec. Dúfam, že si teraz Tom trochu uvedomí o čo by prišiel keby stratil aj Billa. Alebo si nič neuvedomí a Brian ho bude utešovať??? 🙁

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Verified by ExactMetrics