Wenn es manchmal regnet 16.

autor: Lisa


„Zkurvený… doprdele, já se na to vyseru!“
Tom zamžoural do šera v pokoji a automaticky zašmátral rukou vedle sebe. Prudce se posadil na posteli a shodil ze sebe peřinu.
„Kurva!“
Vzápětí se mu ulevilo a podle nadávek a bouchání poznal, že Bill je jenom v koupelně. Zívnul a protáhnul se, až mu zakřupalo v zádech, než rozespalým krokem došel ke dveřím, za kterými Bill tak zapáleně nadával.

„Billeee?“ protáhl jeho jméno s dalším zazíváním a nahlédl do koupelny. Vzápětí ztuhl v půlce pohybu, když viděl svého bratra, jak se neúspěšně snaží rozbalit prťavý modrý balíček ve své ruce.

„Co je, doprdele?!“ vyjel na něj, a konečně se mu podařilo dostat se k heroinu. Úlevně si povzdechl a vysypal fet na lžičku. Tom na něj stále zíral. Samozřejmě, že věděl, co Bill provádí téměř pokaždé, když si šel odskočit do koupelny. Ale nikdy u toho přímo nebyl. „Budeš na mě čumět celou dobu?“ otočil se na něj vztekle bratr, zatímco přidával k fetu kyselinu.
„Já-já ne, já-“ zakoktal se Tom, ale pořád se nehnul z místa. Bill si jen odfrknul a zašmátral v tašce.

„Kde je ten zkurvený zapalovač?“ obrátil svou tašku vzhůru nohama a ve změti všeho možného na zem vypadl i zapalovač, který hledal. Sehnul se pro něj a lžička v jeho ruce se nebezpečně naklonila. S klením se opět narovnal a zabodl pohled do Toma. „Byl bys tak laskav a podal mi ten zasraný oheň?“ vyjel na něj a úzkostlivě kontroloval, jestli mu na lžičce zůstalo všechno.

„Ne! Nebudu ti v tom pomáhat!“ vzpamatoval se Tom a zakroutil hlavou.
„Tak proč tady, kurva, ještě stojíš, když nejsi schopný udělat ani tohle?! K čemu tady vůbec jsi, co? K ničemu! Jsi mi, kurva, naprosto k ničemu! A přestaň na mě, doprdele, tak čumět a vypadni!“ zařval na něj Bill, opatrně si položil lžičku na umyvadlo a prudce Toma vystrčil ze dveří, které za ním následně zamkl. Vztekle sebral zapalovač ze země, a konečně byl schopný dávku si připravit. Měl dojem, že jestli bude muset čekat ještě chvíli, zešílí.


*

Bill se vrátil zpátky do pokoje téměř o hodinu později. Celou tu dobu seděl Tom nepohnutě na kraji postele a nevěřícně kroutil hlavou. Nedokázal pochopit bratrovo chování. Vždyť ještě včera mu visel kolem krku s prosbou, ať jej nikdy neopouští, a dnes mu vyčítal, že je naprosto neschopný?

Věděl, že by jeho slova neměl brát vážně. – Vždyť dobře znal, jak Bill bývá před dávkou podrážděný. Ale měl pocit, že tentokrát je v tom něco víc. A ublíženého pocitu, který v něm po bratrových slovech zůstal, se nemohl zbavit.

Bill prošel kolem něj a lehl si zpátky do postele. Přikryl se až po nos a pohledem se zabodl do zad svého dvojčete. Dlouhou dobu bylo ticho. Tom upřeně zíral na své ruce a Bill líně zíral na něj.

„Tome,“ zahuhňal zpod peřiny. Tom jen přivřel oči a sklonil ještě více hlavu. Hlas jeho bratra byl zase naléhavý a měkký, tak jako včera. Pryč byla všechna zloba a vztek. Slyšel v jeho hlase i tu unavenou zastřenost, která tam byla pokaždé, když si Bill šlehnul. „Tak Tome,“ teplá ruka ho pohladila po zádech a za ramena jej stáhla do peřin vedle sebe. Pootočil se na bok, aby se mu mohl dívat do tváře, a zklamaně si povzdechl. Neměl rád, jak jeho bratr vypadal s těma děsivě malýma zorničkama a nijakým výrazem. Ale rozhodně to bylo lepší, než ten hysterický Bill, který na něj řval v koupelně. Tenhle Bill alespoň nebyl tak nevyzpytatelný.

Bratr mu položil dlaň na tvář a jemně obkresloval jeho rysy. Tom překvapeně zavřel oči a nechal jej, ať ho hladí. Byl zmatený ze změn jeho nálad, které nestíhal. Nevěděl, jestli na něj má být naštvaný za to, co řekl, nebo má být naopak rád za to, co právě dělal. Cítil se unaveně z toho všeho, co se kolem něj dělo. Ještě pořád se nevzpamatoval z informací, které se na něj včera sesypaly jako lavina, a nechápal se, jak je možné, že tady teď leží a ochotně mu nastavuje tvář, aby se ho mohl dotýkat. – Rukama, kterýma se dotýkal nespočetně dalších. Byl vnitřně rozpolcený, a nevěděl, co vlastně chce. Hnusilo se mu všechno to, co se dozvěděl, že jeho bratr dělal pro peníze, a přesto stačilo tak málo a on doslova prosil o jeho pozornost. Připadal si tak zranitelný, když nemohl ovládnout ani vlastní činy. Jeho tělo a mysl byly dvě naprosto rozdílné věci, které spolu odmítaly spolupracovat.

„Tomi,“ vydechnul Bill potichu jeho jméno a Tom měl pocit, že se mu rozskočí srdce. Vždycky, když vyslovovalo jeho jméno jeho dvojče, znělo mu to o mnoho jinak než obyčejné oslovení. Znělo mu to o mnoho sladčeji. V takových chvílích byl rád, že má jméno, kterým ho může bratr oslovovat. Protože jeho uším to znělo jako nejlepší lichotka.

„Zlobíš se?“ pátravé prsty se mu rozběhly do vlasů, kde hýčkaly jeho copánky. Tom jen zamručel, ale neodpověděl.

„Nesmíš se zlobit,“ podle šustění povlečení poznal, že Bill vrtí hlavou v zamítavém gestu. Mírně se pousmál. Představoval si jeho tvář, jak by vypadala, bez heroinu. – Hluboké, tmavé, velké oči. Omluvný, bázlivý pohled. Vykrojené, plné rty s koutky vzhůru, a ne naopak.

„Potkal jsem včera otce.“ Chvíli mu trvalo, než ta slova doputovala do jeho mozku a než mu došel jejich pravý význam.

„Cože?!“ vyjekl, a vzápětí se vymrštil do sedu. Bratrova ruka spadla ochable na polštář. „Tys potkal – jak, kde, co-?“ valil na něj oči a chrlil jednu otázku za druhou. Když mu včera v noci Bill volal, měl dojem, že se strachy sesype. Neměl tušení, co se bratrovi stalo, ale vidět ho schouleného u zdi toho klubu, naprosto zlomeného a ztraceného v jemu neznámém utrpení, mu trhalo srdce. Najednou měl dojem, jako by ho někdo praštil do bránice – nemohl se nadechnout a mysl mu zaplavila pulzující nenávist, která se v něm rozpínala jako jed. Celou dobu trnul strachy, co se jeho malému bratrovi stalo, ale tohle by nečekal ani ve svých snech. Měl za to, že jejich otec dávno zmizel z města, dokonce si myslel, že je i pryč z Německa. O to víc ho překvapila bratrova slova.

„Bille,“ jemně ho chytil za ruku a naléhavě mu ji stiskl. „Co se stalo? On… ublížil ti?“ nebyl si jistý, co udělá, pokud uslyší kladnou odpověď. Srdce mu v hrudi prudce tepalo a rozhánělo tu nenávist vůči jejich otci, která mu proudila v žilách, celým tělem. Stačilo jen velmi málo, aby vybouchl. A Bill si toho byl asi taky vědom, protože jen ustrašeně zakroutil hlavou.

„Nechci o tom mluvit,“ zašeptal potichu. Byla to pravda, necítil se na to, že by si měl včerejší setkání připomínat, ale nechtěl, ať je na něj Tom naštvaný. Musel mu říct, proč byl tak podrážděný a proč na něj tak křičel.
„Musíš mi říct, co ti udělal, Bille.“ Znovu se mu dostalo jen prudkého zavrtění hlavou. „Nemůžeš před tím pořád utíkat, jednou o tom budeš muset mluvit. A já chci, ať o tom začneš mluvit – teď.“
„Nic se nestalo, Tome, prosím,“ zakňoural jeho bratr a vykroutil svou ruku, protože jeho stisk začínal být bolestivý.
„Řekni mi, co se stalo! Přísahám, že jestli ti ten bastard něco udělal-“ cítil, jak začíná rudnout ve tváři a bezděky zatínal teď už prázdnou pěst.
„Nic mi neudělal, jasný! Nic! Chtěl se jenom omluvit.“ Poslední větu Bill odfrknul.

„Omluvit? Omluvit?! Tak on se-“ zajíknul se. „Ten zkurvysyn si myslí, že když se omluví, tak mu skočíš s díky kolem krku?!“ prskal kolem sebe rozhořčeně Tom a před očima měl rudo. Zhluboka oddechoval, zatímco v hlavě mu běžely představy o tom, jak by otci ublížil, kdyby mu teď byl nablízku. „Tak proto jsi mi včera volal?“ zeptal se po chvíli, když se trochu uklidnil. Bill mu na to opět jen přikývnul. „On tam někde bydlí? Já ho-“ zvedal se na nohy. Neměl tušení, co chce udělat – možná prostě pojede, zazvoní u jeho dveří, a potom mu rozbije držku.

„Tome, uklidni se!“ stáhnul ho bratr za rukáv zpátky na postel. „Ano, bydlí tam – ale neptej se mě kde přesně. Už bych to nenašel.“ Tím si byl víceméně jistý. Cestu tam nevnímal, protože v autě brečel, a když od něj odešel, soustředil se na to, jak sehnat fet, a ne na to, kudy šel.

„Ale jak ses dostal až tam?“ zamračil se Tom nechápavě. V hlavě mu šrotovalo najednou tolik věcí, že je nestihl třídit.

„Odvezl nás autem,“ vysvětlil Bill.
„Ty jsi k němu šel dobrovolně do auta?“ vyjeknul jeho bratr zděšeně. „A nechal ses odvézt až na druhý konec města? S ním?!“
„Neudělal jsem to dobrovolně!“ ohradil se Bill. „Nevěděl jsem, že je to on, potkal jsem ho na place. Myslel jsem, že je to normální zákazník.“
„Tys co?“ zarazil se Tom, když si přebral význam toho, co jeho bratr řekl. Najednou jako by se všechny myšlenky zastavily a v jeho hlavě scvaklo. „Cos to řekl? Kdes ho, kurva potkal? Chceš mi říct, že první věc, kterou jsi udělal, po tom, co jsi odešel, je to, že jsi šel, kurva, šlapat?“
„Chtěl jsem ti vrátit ty peníze! Vyhodil jsi mě a já myslel, že když ti to všechno vrátím, tak-“ odpověděl zaraženě Bill.
„Doprdele, Bille! Copak tobě to nedochází? Tady vůbec nejde o nějaké podělané prachy! Ty myslíš, že bych si vzal jediný cent, kdybych věděl, cos za něj musel udělat? Copak jsi opravdu tak natvrdlý?“ Neměl ponětí, do jakého stupně musí ta zuřivost uvnitř něj stoupnout, aby jeho tělo explodovalo, ale myslel si, že je té hranici už velmi blízko.

„Tak co jsem měl podle tebe udělat?“

„Jestli se na tohle musíš ptát, pak nemá smysl ti cokoli říkat,“ zakroutil Tom poraženě hlavou.
„Tak… já slibuju, že už to nikdy neudělám. Jestli je to to, co chceš.“
„Co chci?“ vyjeknul Tom nevěřícně. „Ach bože, tohle nemá cenu. Na tohle nemám.“
„Kam jdeš, Tome?!“
„Jdu na vzduch, protože mám pocit, že musí být něco špatně s mým mozkem. Jinak tohle nemůže být pravda.“

***

V Tomovi to vřelo vzteky. Nedokázal uvěřit, že jeho malý bráška byl schopný opravdu chodit na to odporné místo a tam se bezostyšně nabízet těm nechutným chlapům. Byl ze své situace zoufalý. Chtělo se mu křičet, dokud neztratí hlas, protože nic jiného udělat nemohl. Vztekle kopal do obrubníků a snažil se nebrečet. Život přece nemůže být taková sračka!

V hlavě se mu honily představy o Billovi a nějakém obtloustlém čtyřicátníkovi, a on se cítil znechucený. Znechucený celým světem, že něco takového může dopustit.
Byla to jedna rána za druhou, a ačkoli si o sobě vždycky myslel, že je silná osobnost, tak na tohle byl slabý. Příliš slabý, aby se se vším smířil a šel dál. Cítil se jenom jako hloupý malý kluk, který teprve teď zjistil, že každý skutek má taky následek. A ať se snažil sebevíc, nemohl najít jediný skutek, který by mu přinesl alespoň trochu štěstí.

Zamyšleně se opřel o zábradlí před placem, aniž by věděl, jak se tam dostal, a zapálil si cigaretu. V hlavě měl prázdno. Už nedokázal déle přemýšlet nad vším, co ho trápilo. Bylo jednodušší to prostě vypnout a necítit. Přestat přemýšlet nad tím, že jeho bratr byl ochotný nabízet vlastní tělo, aby dostal zaplaceno. Přestat přemýšlet nad otcem, který byl ochotný zabít veškerou nevinnost, která byla v jeho synovi, jen pro vlastní potěšení.

„Ahoj,“ ozval se vedle něj nějaký hlas. Tom ani neotočil hlavu, aby se podíval. „Čekáš na někoho?“ otázal se zase hlas. Tom podrážděně vydechl a zahodil špaček. Vytáhl si druhou cigaretu a opět si zapálil. Na dotyčného se pořád nepodíval. Doufal, že když ho bude ignorovat, nechá ho být. „Vypadáš smutně. Jestli chceš, můžu tě rozveselit. Nebude to drahé,“ tentokrát hlas zněl podbízivě a lacině. Tom se donutil podívat na osobu, která stála vedle něj, a musel potlačit znechucený úšklebek.

Jakoby viděl bratra v bledě modrém. Hubená malá postava chlapce se krčila v příliš velkém oblečení, tmavé kruhy pod očima a špinavá pleť mluvily za své. Dlouhé hnědé vlasy, které mu spadaly do tváře, vypadaly, že šampon neviděly už delší dobu, a jeho oči, ačkoli byly modré, měly ten stejný prázdný pohled, jaký Tom vídal v očích svého bratra.
Bolestivě jej píchlo na prsou, když si uvědomil, že má co dočinění s další ze ztracených drogových existencí. Najednou v sobě pocítil zase ten strašný vztek, že je proti tomu všemu tak hrozně bezmocný.

Chlapec – opravdu mu v mysli nedokázal říct, že je to muž – vypadal nanejvýš na 16, k němu natáhl ruku a dotkl se jeho ramene. Tom od něj odskočil půl metru a znechuceně trhl rukou.
„Ještě jednou na mě sáhni a budeš litovat, že ses kdy narodil. Ještě jednou na mě sáhni a zabiju tě!“ zavrčel, otočil se na patě a rychle se vydal pryč.

Co si to vůbec dovolil? Copak nemá žádnou úctu? K němu nebo sobě samému? V duchu se uchechtl nad svou naivitou. Samozřejmě, že nemá. Jediné, o co mu šlo, byly prachy, které následně vymění za fet, který se změní na falešnou spokojenost.
Nemohl to už déle snášet, a proto bezmyšlenkovitě zamířil do první hospody, na kterou narazil. Poručil si vodku, do které se hned na baru s radostí pustil.

*

O pár hodin později – nedokázal přesně určit, jak dlouho se v hospodě zdržel – se snažil dopravit domů. Byl rád, že je vůbec schopný se udržet na nohou. Na druhou stranu se mu úspěšně podařilo vyhnat všechny jeho myšlenky z hlavy, protože jediné, na co myslel, bylo to, aby neupadl.
Trvalo mu nejméně pět minut, než se mu podařilo trefit se klíčem do toho pitomého zámku, který mu snad jako naschvál uhýbal, a vpadl do ztemnělého domu. První věc, kterou spatřil, když vešel do obývacího pokoje, byl bratr, který seděl na gauči a podle všeho zíral do prázdna.

„Kdes byl?“ otázal se ho tichým hlasem, aniž by přerušil svou činnost – tedy zírání do stěny.
Tom beze slova přešel ke gauči a klekl si před Billa. Donutil ho podívat se mu do očí, a jakmile viděl, že má místo nich pořád jen titěrné špendlíkové hlavičky, neudržel se a vrazil mu facku. V tom jediném okamžiku, kdy mu pohlédl do očí, se mu všechno zase vrátilo. Všechna ta ublíženost a zloba, kterou si nesl uvnitř. Všechna ta bezmoc a zraněné srdce se zase přihlásily o slovo. Znovu cítil, jak je od hlavy k patě napěchovaný zlostí, a alkohol, který vypil, tomu ještě napomáhal. Bratra rána srazila na bok a on si překvapeně mnul tvář.
„Co to?“ zmateně zakoktal.
„Řekni mi jaks mohl? Byl jsem se dneska podívat na – a to… to… Jak jsi to mohl dělat?“ řval vztekle Tom a třásl se zmateným bratrem.
„Slíbil jsem, že už to neudělám,“ hlesl Bill potichu. Měl z něj strach. Bratr ho nikdy neuhodil.

„Slíbil? Jo, to máš pravdu. Slíbil! Ale já ti nevěřím! Protože všechno, co jsi mi kdy slíbil, jsi potom porušil! Jen se na sebe podívej! Sedíš si tady, sjetý jako obvykle, i když mi pořád slibuješ, že toho necháš, a chceš, abych ti věřil?! Víš vůbec, co to důvěra je, Bille?“
„Tak co mám udělat, abys mi uvěřil?“ zakřičel na oplátku bratr zoufale.
Dokaž mi, že ti můžu věřit! Dokaž mi, že patříš jen mně!“ Neměl ponětí, kde se v něm najednou vzala až surová touha bratra vlastnit. Dokázat si, že jen on má nárok na každý Billův pohled – na každý jeho dotek. Na každou myšlenku a slovo. Že nepatří těm chlapům, se kterými „spával“, že nepatří heroinu.

Bill zmateně zamrkal očima a nedokázal si představit, co tím jeho bratr myslel. Jak mu to mohl dokázat? V příští vteřině, když mu před očima spadly Tomovy kalhoty a on se k němu blížil jen ve spodním prádle, mu to bylo jasné. Tohle je tedy důkaz, který po něm chce.
Tom si bez váhání sundal i boxerky a surově chytil bratra za dlouhé černé vlasy. Hlavu mu prudce natlačil do svého vzrušeného klína a neubránil se hlasitému stenu, když na kůži ucítil bratrův roztřesený horký dech.

„Tak dělej. Na tohle jsi přece zvyklý, ne? Děláš to přece denně, tak to snad nemůže být pro tebe problém. Jen další pták v tvých ústech,“ jeho hlas byl jízlivý a jedovatý. Všechna ta uražená ješitnost a zklamání z poznání, že Bill dávno není nevinný, jak si myslel, prorazila všechna stavědla, která v sobě měl, a nechala na povrch vytanout všechno to temné, co v něm zahnívalo.
Znovu, si vzpomněl na toho chlapce, který ho oslovil na place, a stiskl pěst, ve které držel bratrovy vlasy, až mu jich pár vytrhl. Natlačil mu hlavu ještě blíž k sobě a donutil ho vzít ho do úst.

Bill za celou dobu nevydal jedinou hlásku. Poslušně držel, i když mu Tomova ruka bolestivě škubala vlasy, a snažil se nepozvracet, když mu bratr hluboce zajížděl do krku. Byl tak v šoku, že ho ani nenapadlo se nějak bránit. Mohl ho jednoduše kousnout a Tom by ho hned pustil. Ale byl to už víceméně reflex. Jeho zákazníci s ním mnohdy nejednali o nic lépe a on věděl, že pokud se bude bránit, nedostane žádné prachy, tak nanejvýš přes hubu, a to nemohl dopustit. Protože jejich prachy vždycky potřeboval. A tak držel a snažil se nemyslet. Díky droze, která mu putovala v žilách, se mu to dařilo dobře.

Netrvalo to nijak dlouho, za chvíli už v puse cítil teplou tekutinu, kterou překvapeně polkl. Tom od něj o krok odstoupil a natáhl na sebe zpátky oblečení. Bill zůstával klečet na podlaze. Vlastně si nebyl jistý, co by měl teď udělat. Roztřesenou rukou si otřel ústa a vzhlédl k bratrovi.

Tom se vyhýbal pohledu na to černovlasé stvoření, které klečelo zaskočeně na podlaze. Nemohl uvěřit tomu, co právě udělal. On přece není zrůda, není bezcitný! Není přece jako jejich otec!

Podíval se bratrovi do očí a jeho srdce náhle zaplavil cit tak silný, že ho málem srazil na kolena. Byl by mu teď schopný vyznat lásku a vzít ho do náručí a nikdy nepustit. Byl připravený mu odpustit a bojovat za něj – za ně, až dokud bude moci. Než však stihl cokoli říct, bratr se váhavě vyškrábal na nohy a prolomil ticho.

„Skončil jsi? Už můžu jít spát? Jsem unavený,“ jeho hlas byl bezbarvý, neslyšel tam žádný vztek nebo zklamání, zkrátka žádné emoce.

„J-já…“ zakoktal se Tom. Bill ho ovšem už neposlouchal. Bez dalšího pohledu na něj si lehl na gauč zády k němu a přikryl se dekou.
Tom ještě chvíli v pokoji nervózně přešlapoval, ale protože nedokázal přijít na to, co by měl říct, raději zamířil do koupelny, kde si dal sprchu a pak šel do postele, i když mu bylo jasné, že na spánek bude dnes čekat marně. V tom se ale mýlil.

*

Co vlastně cítil? Byla to lítost? – Ne, lítost ne. Tu si zakázal už dávno. Jinak by s takovým klidem nedokázal vědomě ničit sám sebe.
Tak snad cítil ponížení? – Blbost, staly se mu věci mnohem horší než tohle.
Horké slzy mu začaly stékat po tvářích a vpíjet se do deky, když si uvědomil, že necítí nic. Protože si byl jistý, že v tuhle chvíli by něco cítit měl. Měl by být na pokraji exploze ze všech pocitů, které v něm měly vířit, ale nevířily – a on je nedokázal přivolat. Už nevěděl jak.
Bolestivý vzlyk se mu dral z hrdla, proto si přitiskl dlaň na ústa, aby ho zadusil. Nemohl dopustit, aby ho Tom slyšel.

Tiše ležel, zatímco proléval další a další slzy a pomalu se nechával pohltit nicotou, která se v něm rozpínala.
Pokud někdy myslel, že je na dně, teprve teď si uvědomil, že to dno pod sebou může cítit. Tohle uvědomění ho zasáhlo jako kladivo. Protože takhle hmatatelné to bylo ještě mnohem děsivější.
Jediná věc, kterou si byl jistý, bylo to, že ta nicota, kterou cítí, je špatná. On nikdy nebyl prázdný.
A taky si byl jistý, že níž, níž už se opravdu propadnout nemůže. Tam dole bylo už jen peklo a on se pekla vždycky bál.

*

Pořád nemohl usnout. Převracel se na gauči už hodiny, venku dokonce začínalo svítat. Poté, co si málem vybrečel oči, se marně snažil vypnout myšlenky, které mu bolestivě narážely do vnitřku lebky, a ponořit se do říše snů.
Nakonec se smířeně zvedl a na ztuhlých nohách se vydal do koupelny. Tvář si opláchl studenou vodou a zůstal na sebe zírat do zrcadla.

Silněji než kdy předtím si uvědomoval, že je Tomovo dvojče. Viděl stejné oči, stejná ústa i nos. Ale rozdíly, které nacházel, ho děsily stále více. Jeho propadlé líce a vybledlý pohled. Jakoby čokoláda v jeho očích byla udělána z méně kvalitního kakaa. Říká se, že oči jsou bránou do duše. Pokud to tak opravdu bylo, nikdy si nepřál do svých očí znovu pohlédnout. Protože v tom případě by jeho duše musela být páchnoucí, krvavá, hnijící věc, kterou si nosil uvnitř sebe. Může člověk o duši přijít, když si jí neváží? Problesklo mu hlavou.
Šklebil se na sebe, a sám sobě se hnusil. Nepoznával tu osobu, která se mu vysmívala z rámu zrcadla. Její tvář byla prázdná, stejně, jako se cítil prázdný uvnitř.
Hubenou rukou si prohrábl vlasy a zašklebil se ještě více. Odporné – to jediné slovo mu viselo v mysli.

Když se na sebe déle nevydržel dívat, rozhodně se otočil a vydal se zpátky do obývacího pokoje. V půlce cesty ho zastavil sten vycházející z Tomova pokoje. Nejistě nahlédl škvírou mezi dveřmi na bratra, který měl evidentně špatné spaní.
Aniž by nad tím nějak přemýšlel, najednou se ocitl vedle něj a vmáčkl se pod stejnou přikrývku. Tom se jen ze spánku zavrtěl a zabručel něco, čemu Bill nerozuměl, ale spal dál.
Nejistě si položil hlavu na jeho hrudník a nechal se ukolíbat k spánku zvukem jeho tepajícího srdce.

autor: Lisa

betaread: J. :o)

18 thoughts on “Wenn es manchmal regnet 16.

  1. Vážně se mi moc líbí, jak je Tom Billovi nápomocnej – fakt takovej brácha k nezaplacení 😀 Podporuje ho, hodnej na něj je, do ničeho ho netlačí, chová se k němu slušně, brání ho před ostatníma, bleh, dočkáme se toho někdy? 😀 Nebo teda spíš Bill? Protože já si myslím, že to je přesně to, co potřebuje ze všeho nejvíc… Potřebuje ten heroin vyšachovat něčím, co pro něj nebude představovat jenom zoufalou potřebu, ale něco daleko víc. A bez toho, aby se k němu Tom začal chovat slušně, se nikam neposunou. Budou dál na tom bodě mrazu, na kterém jsou. Ale zase, když vím, co jsi mi psala, něco mi říká, že ten Tomův noční výstup Billa vyburcuje k tomu, aby přestal. Nebo aby tomu věnoval víc snahy.
    Vážně se mi nelíbí, jak se Tom k Billovi chová a jak se Bill potom následně cítí (nebo teda jak se cítil)… Tohle vůbec není dobrý. Tak si říkám, jak daleko to napětí mezi nima a jejich neshody musí ještě zajít, aby si konečně uvědomili, že když se k sobě nezačnou chovat alespoň na úrovni bratrů, tak to nikam nepovede…
    Ach jo… Nechápu, jak to děláš, ale u ostatních povídek, ať se tam děje cokoliv, jsem vždycky totálně rozněžnělá, ale u WEMRu cítím vůči twins tak totální odpor, že konec :D:D:D Ale nic to nemění na tom, že tuhle povídku naprosto miluju… a těším se na další díly =))

  2. Teraz sa Tom od otca absolútne nelíšil. To čo urobil len pridá k Billovým ranám v duši ďalšiu a možno ešte hlbšiu než tie, ktoré tam už sú. Po tomto by bolo logické, že Bill prekročí hranicu, alebo tú do úplného pekla a dá si zlatú dávku, alebo by sa mohol tak nasrať (ospravedlňujem sa, ale som plná hnusných pocitov asi vybuchnem… zase :D) že odíde od všetkého niekam na liečenie, úplne sám bez ľudí,ktorí by mu mali byť tými najbližšími a mal by sa pri nich cítiť v bezpečí. Som strašne zvedavá čo s tým znásilnením od "milujúceho brata" Bill urobí.
    Ďakujem za kapitolu, je úžasná, ale trhá mi srdce.

  3. Nejsem si jistá, jestli ta kaluž přece jen nebude až příliš hluboká a bahnitá. Ale dobrá, pokusím se ji přebrodit. 🙂

    Nejsem příznivcem povídek o drogách a vlastně o závislostech vůbec. Nevím, proč bych něčím podobným měla ztrácet čas, protože se mě autor povětšinou pokouší citově vydírat lacinými efekty. Přiznávám proto, že jsem se do tvé nové povídky pouštěla se značnou nedůvěrou a velice ostražitě hledala varovné signály. Naštěstí se mé obavy rozplynuly hned u první kapitoly a tak jsem se odvážně pročetla všemi stávajícími patnácti díly, abych si opět uvědomila, že by člověk neměl být předpojatý. 🙂
    K tomu dílu dnešnímu bych měla pouze malou poznámku. Nechápu, kde Tom bere tu sílu a trpělivost s Billem vydržet. Myslím, že já už bych to dávno vzdala. Nesnáším závislost na čemkoli, naštěstí s tou drogovou nemám zkušenost, ale určitě se neliší od závislostí jiných. Dívat se na člověka, kterého mám ráda, ba co víc, kterého miluju, a vidět před sebou někoho úplně jiného, začínat zas a znovu a přitom zažívat jen samé zklamání, na to bych rozhodně neměla dost sil.
    Pochopitelně Tomův čin nijak nehájím, ale doufám, že tím dostal Billa až na úplné dno, od kterého by se konečně snad Bill mohl odrazit. Protože co jiného už by ho mohlo vyburcovat? Mám pocit, že další hrůzy už by byly nevěrohodné, zapsalas toho Billovi do osudu víc než dost. 🙂

  4. Hmmm, tak to teda "Mr. Kaulitz o deset minut starsi" famozne pohnojil. Nebo, ze-by ne? Nekdy nam totiz ten nahore nabidne pomoc tim nejsilenejsim a nejneocekavanejsim zpusobem. No, ja kazdoapdne doufam, ze se Tom rano probudi s telesnou i moralni kocovinou jako tram. To jeho vecerni extenpore bylo udesne. Kdyz jsem zacla cist, ze si sundava kalhoty, zalapala jsem po dechu a rikala si, ze horsi zpusob, jak Billovi pomoci, si opravdu zvolit nemohl. Ale jak rikam, clovek nikdy nevi, jak se ta ci ona situace vyvrbi a co z ni nakonec vzejde. Nekdy to holt v zivote chodi tak, ze ty nejcistsi a nejslechetnejsi umysly a ciny jsou mnohdy zaslapany bez povdeku do zeme a tragicky se mijeji ucinkem a ba prave naopak i ty nejdesnejsi preslapy dokazi nakonec vest cestou trnitou ke spase. Lidske ego je tvrdy souper a Tom zatim projizdi na plne care. Ja jsem touto povidkou opravdu fascinovana, protoze narozdil od jinych cestu neuslapanou, cestu bolestnou a spletitou opravdu rada mam. Nebo takhle, rada o ni ctu:-) Komplikuje se to, o tom zadna, ale mi se to tak moc libi. Ja se nedokazu zlobit ani na jednoho z nich. Myslim si, ze oba chcou pro toho druhyho jen to nejlepsi, jenom zatim voli ten nejhorsi zpusob, jakym to projevit. Billovo rozhodnuti splatit svuj dluh Tomovi tim, ze si na to vydela slapanim, kdyz vi, co k nemu Tom citi a jak si to potom vsechno prebere, bylo totalne na palici. Tomovo impulzivni jednani pohaneno zklamanim, trpkosti a vztekem jit to zapit do hospody, ztriskat se a pak Billa natlakem donutit k prokazani oddanosti tim, ze ho sexualne zneuzije, bylo na palici desetkrat tolik. Pitomci. Oba dva. Jeden ovlivneny fetem a druhy svym zranenym egem. Zatim si fakt serou do vlastniho hnizda, kdyz to tak naostro reknu. Jenze tahle povidka je asi nejspis o tom, jak se z toho dna vyhrabat, ne? Teda aspon doufam. A hrabani se z dna neni prochazka ruzovou zahradou. Drzim jim obema pesti. A tobe Liso taky…jeste je klidne potrap, ale nezabij je u toho, bud tak hodna.

  5. Mňa Tomove správanie v tomto diele veľmi sklamalo. Viem  že to robil pod vplivom alkoholu a zúfalstva, ale mám aj obavu že tým Billa stiahol ešte viac ku dnu ( teda ak sa to vôbec dalo) než aby u pomohol ale kto vie. Billa mi je veľmi ľúto. Jeho pociti sú veľmi tiaživé a smutné. A aj keď nemám skúsenosť z drogai a ani ju mať nechcem, Bill vidí v heroíne svoju záchranu, lebo na všetko zlé na chvílu môže zabudnút. Tom by Billovy pohol najviac vtedy keby Billovy pomohol nahradiť  smutné a štrasné spomienky, tými krásnimi a nezabudnuťelnimi na ktoré človek spomína rád.

  6. Sakra, Tome :/ tys to přehnal. A to dost. Je mi z toho nějak smutno. Čekala jsem, že mu Bill začne vyčítat, že je jako otec, že ho začne nenávidět.. Nevím co si o tom myslet, jestli se takové situace Billovi staly už tak všední a řekl si, že on Tomovi taky dost ublížil? Ale určitě mně zmátlo, jak si šel k Tomovi lehnout. Možná už se tam rodí nějaká ta láska z Billovy strany =) Jsem na Toma naštvaná, ale kéž by si Bill alespoň uvědomil, že už musí s heroinem skončit…
    Těším se na další díl =)

  7. no..tě pic. ty v tom oba pěkně lítaj. Toma obhajovat taky nebudu, ale rozhodně pro něj mám pochopení. zoufalá doba žádá zoufalé činy. byla bych ráda, kdyby to Billa už konečně trochu nakoplo, i když ani já tý trosce, co se z něj stala, nevěřím ani za mák. 🙁

  8. No teda…WOW. Nějak nemám slov.
    Tomovi se nedivím…do Billa je zamilovaný a všechno,co se stalo v něm zbuzuje ty nepříjemné pocity. Nedivím se. Pak se nalil a to už šlo samo,když bratra viděl. Ten konec mě ale dostal♥..to jsem nečekala♥..
    Je to nehorázně smutné.

  9. Díky moc všem za komentáře 🙂
    Jak už jsem psala u rozhovoru – jste zatraceně všímavé 😀 Každý komentář má v sobě kus pravdy. (Nebo jsem já tak průhledná?:D)
    Myslím, že nám všem je jasné, že tohle byla poslední kapka, kterou je Bill schopný snést, takže vám můžu slíbit, že od příštího dílu se vydáváme naprosto jinou cestou. Tou, která nebude lemována heroinem. Otázkou je, jaký konec ta cesta bude mít…

  10. [11]: Heh, tak na jednej strane sa teším, že heroín je pasé, ale čo znamená tá poznámka o tej ceste??? Samozrejme, že bude ťažká a bolestivá, ale veľmi dúfam, že nakoniec ten koniec bude dobrý pre oboch…a hlavne pre nás 🙂
    Bojím, bojím…

  11. Tak tohle byla řádná rána šokem. Ale zdá se mi, že to pomůže. Nevím proč, ale cítím to… Někdy i to největší svinstvo pomůže. Ještě že tu byl ten rozhovor, jinak bych tuhle parádičku přehlédla. První povídka, kterou prožívám na 100% a věřím jí. Prostě super 🙂

  12. Tak jsem se po dlouhé době rozhodla, že si zase přečtu nějakou vícedílovku. Díky tomu rozhovoru jsem si vybrala tuhle a rozhodně toho nelituju. Myslela jsem, že budu číst denně tak jeden díl, abych se hned nedostala do situace, kdy budu muset čekat, než další sepíšeš. Ale ten příběh mě natolik pohltil, že jsem neodolala a dostala se rovnou až sem 😀 Snad žádná povídka ve mně ještě nevzbudila tolik pocitů – je mi jich líto, ale nenávidím je za to jak se k sobě chovají, chápu je a soucítím s nimi, ale i se mi hnusí, ztrácím s nimi trpělivost, ale zároveň chci vědět, jak se to všechno vyvrbí.. ta smršť pocitů, která se na mě vrhá při každém dílu se ani nedá popsat 🙂 Dvojčatům nic špatného rozhodně nepřeju a jsem ráda, že to vypadá, že se Bill konečně odrazí ode dna, všechno se bude zlepšovat a dokážou mezi sebou vybudovat důvěru. Snad se to povede, budu jim držet palce 🙂 Přesvědčila jsi mě o tom, že jsi skvělá autorka. Jen tak dál 🙂 Těším se na další díl!

  13. Už dva dny se rozmýšlím nad komentářem a stále nejsem schopná něco smysluplného napsat…
    Tom udělal něco, co je podle mě neodpustitelné, já v Billově situaci bych mu to nikdy neodpustila, sbalila bych se a už bych ho do konce života nechtěla vidět. Tohle je vyhánění čerta ďáblem a všechno jenom zhorší.
    Ale já nejsem Bill, on myslí jinak a podle toho, co se dělo v posledním odstavci, musím říct chválabohu.
    Bill dneska visí nad propastí a je jenom na něm, jestli se lana pustí anebo po něm vyšplhá nahoru. A aby to neměl tak jednoduché, tak mu to lano Tom ještě parádně naříznul…
    Naštěstí se ještě pořád nepřetrhlo, tak snad vydrží…
    Psát mi jde jenom ztěžka, protože nedokážu popsat, co z dnešního dílu cítím. Když to napíšu jednoduše, tak je to vztek, nenávist, zklamání, bolest, sebelítost, zoufalství a bezmoc. A taky naděje, sice maličký, malinkatý kousíček, ale je tam 🙂
    Úžasná povídka, i když mě ničí ♥

  14. [17]: No Jančo! Já už ani nevěřila, že se komentáře od tebe dočkám 😀 To by bylo pro mě hluboké zklamání.
    Takže díky ti za něj, udělal mi radost, i když tobě asi povídka ne 😀

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Verified by ExactMetrics