Sell Your Soul 14.

autor: Raiju

Tisíc slov

Světlé oči následovaly Billovy útlé prsty, které držely přezku od tašky, již měl přes rameno, přes třpytivé prsteny a bílou kůži napnutou přes jeho kloubky. Ze všech věcí ho vždycky fascinovaly zpěvákovy ruce, jako by z nich dokázal číst jeho pocity. Ztuhly a kloubky zbělaly, když byl rozzlobený, jeho ruce se chvěly, když se bál nebo byl nervózní, jeho palec a prostředníček o sebe tepaly nebo za ně tahal, když se nudil, nepatrně se věcí dotýkal, když je měl rád. Dokázal říct, že je Bill ve stresu, když se občas podíval, jak drží tašku. Dokonce i když toho moc nenamluvil, nikdo mu nemusel říkat, že je něco špatně, pokud šel zpěvák nahoru za svým bratrem.

„Jsi si jistý, že je všechno v pořádku?“ zeptal se Adam jemně a ustaraně, ale nechtěl na něj tlačit. Pokaždé když to jen trochu naznačil, Bill odvrátil pohled a na chvíli se utišil, bylo to znamení, aby o tom nemluvil, ale to on nemohl. Chtěl udělat věci lepšími. Takový Adam byl, byl velice neoblomný, ale tím něžným a hodným způsobem, nevzdával to. Když jedna metoda nezapůsobila, pak si našel jinou, aby dostal to, co chtěl.

Když výtah cinkl a dveře se otevřely, přesunuli se na stranu, aby udělali místo třem příchozím. Jejich ramena se dotkla a Adam cítil, jak se ruka druhého chvěje. Ten pocit byl slabý, ale byl tam. Chtěl něco říct, ale bál se před ostatními ve výtahu, a tak byl zticha a přemýšlel. Namísto toho, aby promluvil, rozhodl se Billa podpořit jinak. Schovaný Billovou mikinou a jeho vlastní bundou, Adam natáhl ruku a spojil jejich dlaně. Láskyplně propletl prsty s Billovými chladnějšími a tenčími, jemně je stiskl, aby Bill věděl, že není sám. Když se jeho světlé oči setkaly s tmavými za brýlemi od Gucciho, cítil, jak mu srdce trochu kleslo, dokud mu Bill stisknutí neoplatil.

Na jejich podlaží se pustili, jako by se nic nestalo, opustili výtah, jak normálně to jen šlo. Dokud se dveře nezavřely, dělali, jako by ten druhý ani neexistoval.

„Můžu dnes v noci zůstat u tebe v pokoji?“ zašeptal Bill, zastavil se u dveří, zatímco Adam hledal klíč.
„…Ani se mě nemusíš dovolovat.“ Otevřel jim dveře a podržel je druhému muzikantovi. Nebude se ptát, proč se mladý zpěvák nechce vrátit k sobě do pokoje jako předešlé noci, nejspíš měl své důvody.


Bill vešel do hotelového pokoje, jako by to bylo poprvé, do temného hlavního pokoje, který byl osvětlený pouze světlem Vegas zvenčí. Svit města mu nabízel spoustu světla, dost na to, aby viděl ustlanou postel, kufry zabalené v rohu, které se stále nedostaly do skříně, jak Adam předtím zamýšlel, a pár hromádek oblečení na gauči. Mladík si položil tašku na zem u nočního stolku, a konečně se posadil na postel. Měl by být uvolněný, tak proč byl stále tak na pokraji?

„Chceš něco objednat z pokojové služby?“

„To je v pohodě.“ Promnul si spánky pod brýlemi.
„Sníš něco, prosím? To kafe by nemělo být jediné, co budeš mít za dnešek v žaludku.“
„Opravdu nemám hlad. Jen…“ Bill zaúpěl a zavrtěl hlavou, když dal ruku dolů, „nechci o tom mluvit. Jen teď nemám hlad.“
Adam zastavil dřív, než se nálada toho druhého ještě zhorší, poslední věc, co chtěl, bylo ho ještě víc vystresovat. Bill prostě celý den nebyl sám sebou. „Okay, ale… kdybys něco pak chtěl, tak mi řekni. Zaplatím to.“
Mladší muzikant jen přikývl, podíval se zamyšleně na svou tašku. Zatímco jeho žaludek byl hladový, on ne. Zatímco jeho nálada nebyla ta nejlepší, Adam si nezasloužil, aby na něj byl ošklivý, a kvůli tomu nebyl dnes zrovna komunikativní. Zpoza brýlí pohledem přejel na staršího muzikanta, díval se, jak zvedá hotelový telefon a menu od hotelového servisu; ne, Adam si ho takového nezasloužil. „Hned jsem zpátky.“ Zašeptal a znovu zvedl svou tašku, zmizel v koupelně.

Bill za sebou zavřel dveře, vydechl úlevou a položil tašku na pult, lovil v ní mezi šminkami a ostatními věcmi, přes náhradní tričko, žvýkačky, cigarety, tužky a papír. Jeho nehty konečně našly malý záhybu v rohu jeho tašky, zatahaly za něj a otevřela se tajná kapsa, kterou si tam udělal. Když vyndal ruku z tašky, držel v ní malý pytlíček, přelila se přes něj vlna úlevy i viny. Tahle špatná nálada bude brzy pryč po zbytek noci, namísto ní přijde štěstí a veselost a drogami vykouzlený úsměv, který udělá Adama šťastným. Nemusí to vědět.

Olízl si rty, jeho ruka se začala otvírat a ten jemný a lehounký bílý prášek se mu najednou zdál jako tunový. Přál si, aby měl schopnost zbavit se téhle nálady sám, zatlačit to hluboko do pozadí a donutit se usmívat už jen pro dobro muže ve vedlejším pokoji. Dokonce i když ten den po tom, co se on a Adam setkali, byl dobrý, nebylo to dost na to, aby se ten boj zdál lehkým, a ten výraz zrady v Tomových očích byl ještě horší. Když se podíval do těch překrásných modrých očí, jediné co viděl, byl bratrův znechucený pohled. Podíval se dolů do umyvadla a čekal, dokud neslyšel, jak Adam telefonuje.

Aby udělal ještě trochu víc ruchu, zapnul vypínačem větrák, byl rád, že je ten větrák tak hlasitý. Potřeboval všechen ten hluk, aby mohl schovat to, co hodlal udělat, dokonce i když jeho preference byla dělat to v naprostém tichu a ve tmě, aby neviděl to, co dělá a do čeho dostává své tělo. Tímto způsobem mohl předstírat, že je nevinný a že své tělo ničí nevědomky. Ale takovéto věci byly teď v jeho životě naprostou nezbytností, minimální jídlo, voda, káva, cigarety a drogy, Bill nepotřeboval nic jiného pro to, aby přežil.

Rozepnul ten malý pytlíček a naposledy se podíval do zrcadla, poslední pokus zastavit se a nedělat to. Stále to mohl odložit, stále to mohl zastavit. Ale potřeboval to, potřeboval cítit ten rauš, který byl tak skvělý, že už teď se mu chvěly prsty jako panicovi, který to měl poprvé dělat. Slova jeho dvou nových ‚přátel‘ Deana a Dana, se mu vybavila v mysli, když začal vysypávat obsah na pult: takhle si nezničí tělo, takhle se udělá překrásným, hubeným a jeho život bude lepší. Ti dva by jemu ani jiným modelkám a modelům nikdy nelhali, nic, co mu řekli, nebyla lež. Se slunečními brýlemi stále na očích neviděl tu nespokojenost, která byla v jeho vlastním srdci, než odvrátil pohled, a tu zradu v jeho vlastních očích, když se oddal pokušení.

Bill byl pečlivý, aby odstranil všechny důkazy, dal si na čas s tím, aby si znovu upravil make-up a aby utřel pult mokrým ručníkem a pak suchým. Bylo těžké přemýšlet o takových detailech, když mu teď mysl běžela rychlostí milion mil za minutu a jeho ruce se chvěly adrenalinem, ale sakra, bylo mu dobře. Normálně by to trvalo deset až patnáct minut, ale v Las Vegas bylo něco, co ho ohromovalo: materiál, který tady našel, byl kvalitnější, tak čistý že to uhodilo váš mozek jako kladivo, a najednou byl svět báječné místo, kde byste chtěli žít, namísto toho depresivního, temného a sobeckého. Bill se v euforii musel podívat na chodidla, aby si uvědomil, že stále stojí na zemi a nevznáší se.

Sundal si brýle a podíval se na sebe, na ten trochu intenzivní, ale skoro neviditelný pohled svých očí, na uvolněný výraz v obličeji, bylo to úžasné uvolnění, ve kterém nikdo nemusel vědět, že je. Zhluboka se nadechl a sundal svou tašku z pultu, vypnul větrák a zhasnul světla, zatímco odcházel z koupelny.

***

Když se Adamova ruka zvedla a vypnula ovladačem televizi, pokoj byl najednou pohlcen do temnoty, až na ta jasná a barevná světla zvenčí. Ticho nahradilo klidnou a smutnou hudbu filmových titulků, a teď jediný zvuk, jenž naplňoval místnost, byl jejich tichý dech. Za chvíli následovalo i šustění látky, když starší zpěvák otočil hlavu a podíval se na člověka, kterého objímal. Bill se hlavou opíral o jeho rameno, zatímco mu Adam hladil krk a držel si ho u sebe. Palcem přejížděl po jeho hebké kůži hned pod rukávem, jejich oči se setkaly.

„Chceš spát v posteli? Klidně se zase vyspím na gauči.“ Pouze půl hodiny před půlnocí byl vyčerpaný. Ten film ho uspával.
Bill pomalu zavrtěl hlavou, natáhl se pro ruku, kterou ho Adam hladil po břiše, a stiskl ji. „Zůstaň.“ Objal ho pevněji, přitulil se a držel ho tak na místě. Než si to uvědomil, jeho tělo bylo v pohybu, Bill byl na kolenou, jedním z nich se dostal vedle Adamova druhého boku, nakláněl se nad jeho tělem, stejně jako Adam minulou noc nad ním.

Skoro celou dobu, co šel film, měl oči zavřené nebo se soustředil na oblečení, které měli na sobě, když se mu chtělo spát. Pod vlivem jeho závislosti se mu věci zdály tak jasné a ostré, jako by jeho normální zrak byl rozmazaný a skoro nereálný. Ale když jeho mozek a tělo jelo na plno, všechno se měnilo. Teď, když se díval do muzikantových očí, se ty pomněnky zdály tak čisté, tak intenzivní, že mu naháněly husí kůži.

Adam se na mladšího chlapce díval s úžasem a zmatkem, ale jeho ruce se neopovažovaly odstrčit ho pryč. Bill znovu přebíral iniciativu, udělal první krok stejně jako jejich první noci. To co se mezi nimi stalo, ho opravdu tak změnilo, že udělalo z tak plaché osobnosti osobnost naprosto dominantní? Znovu přivřel víčka, když jeho pohled následoval linie a stíny Billovy ostré klíční kosti, jeho krku a úhel jeho čelisti, pak nahoru až k pootevřeným žadonícím rtům a vystouplým lícním kostem. Billova oční víčka a dlouhé řasy byly ve stínu těžkého make-upu, a tak se jeho oči zdály temné a hladové, když se na něj ve tmě dívaly.

Váhající ruce se zvedly a našly Billovy boky, jemně je tisknouc, aby mu dodaly odvahu, ne aby ho vyděsily. Dnes v noci mu připadalo tělo mladšího zpěváka o hodně teplejší, ale možná to byly jen jeho vlastní dlaně. Jak se k němu Bill nakláněl blíž, jeho srdce tlouklo rychleji, jeho ruce ztuhly a přitáhly k sobě útlé tělo. Téměř úplně zavřel oči, stále potřeboval Billa vidět a být jím hypnotizován. Ten moment byl jako ze snu, jeho nádherné rysy zdůrazněné tlumeným světlem a stíny tančícími v pokoji. Snad jen svíčky by ho dokázaly udělat krásnějším, než jak vypadal teď.

V mladíkově polibku byla nová vášeň, toužící a potřebná, Adam to nečekal, a tak se modlil, aby tu zůstal až do rána. Prsty přejel po dolním okraji Billova trika a zajel pod něj, začal dlaněmi přejíždět po jeho zádech, cítil pohyb každého jeho svalu. Cítil, jak Bill dýchá, cítil, jak vzduch naplňuje jeho plíce a jak nejistě vydechuje.

„Mm!“ Bill se najednou odtáhl, zvedl ruku a dotkl se svého horního rtu, protože měl pocit, že je horký. Když dal prsty pryč, byly tmavě rudé, okamžitě dal ruku zpátky, aby zakryl, co se dělo.

„Jsi v pohodě?“ posadil se s ním starší mladík, oči vykulené, měl pocit, že začne panikařit.
„Jo. Jo, to je jen…“ měl pocit, že bude zvracet, když se vyhrabal z postele – než doběhl do koupelny, stihl ochutnat svou vlastní krev. Zavřel dveře nohou, ale málo, takže se znovu otevřely, zrovna když se zpěvák nadkláněl nad umyvadlem a zapínal kohoutek. „Kurva…“
„Bille, jsi vážně v pořádku? Nechceš kapesníčky nebo něco?“ Adam jemně otevřel dveře, cítil, jak ho přepadl náraz nevolnosti, a pak starosti, když se díval, co Bill dělá. Další důvod pro obavy, viděl ho už takhle někdo? Věděl někdo jiný, že má Bill tak velké potíže?
„Mám nějaké.“ Řekl Bill klidně, ale bez dechu, dal vodu trochu míň. „Nedělej si starosti, to se mi stává pořád…“
„To by ale nemělo…“
„Je to v pořádku.“ Zpěvák se narovnal, podíval se na sebe krátce do zrcadla a držel si nos dlaní plnou kapesníků.

Adam si skousl jazyk a otočil se, díval se ven z koupelny. Takhle to dál nemůže pokračovat, měl pocit, že to bude poslední věc, kterou udělá, než Billa nechá odejít. Nemohl jen tak sedět a dívat se na to, i kdyby ho pak Bill měl nenávidět, musí tomu klukovi nějak domluvit. Protože to on byl, jen chlapec.

autor: Raiju

překlad: LilKatie
betaread: J. :o)

original

9 thoughts on “Sell Your Soul 14.

  1. To je v hajzlu, ty vado. Samozřejmě jsem věděla, že tenhle příběh bude dost vážný, ale trýzní mě to víc, než jsem očekávala. Ten Bill je takovej… chudák. Snad ho Adam zachrání.

  2. Dúfam, že Adam Billovy dohovorí, a Bill bude poslúchať.  Je mi ľúto, že Bill je na tom až takto zle. Ale tiež dúfam, že Billovy okrem Adama  pomôže aj Tom. A tých  chlapíkov ktorý Billovy dali tie drogy by som skopala, zato, že to urobili. Ďakujem za preklad.

  3. Ta Raiju nás chce všechno zabít? O.o Teda, chudák Bill, že je na tom až tak špatně to mě nenapadlo…:( Jsem ráda, že to Adamovi není jedno, že aspoň někdo mu ještě věří. Děkuju moc že to překládáš "Lil O.o Je to napínavější a napínavější

  4. Asi se nějakého veselejšího dílu nedočkám což? No, měla bych s tím počítat, a teď obzvlášť, když vstoupily na scénu i drogy:-( Jak tohle dopadne.. Adame, udělej něco sakra!!!

  5. nechtěla jsem věřit, že Bill v něčem skutečně pojede. 🙁 Adam to musí tušit.  musí mu pomoct. musí zakročit ihned.
    páni, ta atmosféra celého dílu mě pěkně semlela… asi jako Billa jeho sláva. 🙁

  6. A je to tady…
    Billova berlička, která mu "pomáhá" všechnu tu beznaděj a depresi zvládat a zároveň něco, co ho pomaličku, ale jistě ničí.
    Billa to táhne k pomyslnému dnu, je jenom otázkou času, až na něj narazí a definitivně tam uvízne. Snad mu Adam dokáže podat ruku a vytáhnout ho zpátky do života…
    Je to nádherný příběh, ale hodně smutný a krutý, plný samoty ve světě plném lidí ♥

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Verified by ExactMetrics