Sell Your Soul 28.

autor: Raiju
Každá vteřina se počítá

I když riskoval, že bude vypadat jako typická rozmazlená celebrita, Bill dostal nápad, a každý kdo jen zahlédl noviny, časopis, bulvár nebo kanál o celebritách, ho teď už znal. Bill nemusel vidět ani jednu z těch zpráv, fotek a pomluv, které kolovaly, a každý je znal, Billa a Adama, ať chtěli nebo ne. Natáhl se pro sluneční brýle a sundal si je, stejně jako velkou šálu, kterou si zakrýval vlasy, zatřásl hlavou, aby je uvolnil.

Žena, se kterou Tom mluvil, si najednou zakryla pusu a zvedla telefon na stole před ní. „Jensone? Mám tady dva pány, kteří potřebují na show. Můžeš to zařídit?“ během pauzy se její oči dívaly mezi dvojčaty a stolem. „Jsou přátelé vystupujícího. VIP.“ Zasmála se. „Ne, nežertuji. Okay. Ahoj.“ Její úsměv dodal dvojčatům výdech úlevy, podívali se na sebe. Když jste celebrita, speciální privilegia k vám můžou přijít bez jediného slova, jen když vás někdo vidí nebo když lusknete prsty, něco se stane. I když na tomhle Billovi a Tomovi moc nezáleželo, občas se jim to hodilo. Alespoň to mohli dost dobře využít.

Těžké železné dveře zadrnčely a ozval se zvuk davu a hudby před show, vyšel ven velký opálený pán. Jeho ruce byly tak svalnaté, že se málem nevešly pod triko. Pozdravil dvojčata a jejich bodyguarda, usmál se. „Pánové, pojďte prosím za mnou…“ zvedl ruku a mávl, aby šli za ním, otevřel pro ně dveře.

Dokonce i ve tmě sekuriťákova plešatá hlava zářila ve světlech z reflektorů. Skoro nikdo si jich nevšiml, když procházeli tmou, světla na podiu se pomalu začínala rozsvěcet, svítila jasná červená, modrá, zelená a žlutá světla.

Byli dovedeni na balkon vedle kontroly zvuku, nebyla to VIP sekce, ale měli tak dobrý výhled na show, aniž by na ně útočili fanoušci. Ale jak se teď ukázalo, dvojčata stála nad davem, s Tobim za zády a foťáky začaly blikat jejich směrem, ne moc, ale pár ano. Výkřiky „BILL!“ se začínaly nést davem a ruce se k němu natahovaly, mávaly na ně. To rozpoznání mu dávalo pocit… výjimečnosti. Nikdy předtím se mu to nestalo, dokonce i když to načekal, a i když to bylo zvláštní, s každým dalším výkřikem jeho nebo bratrova jména se Billovo srdce zachvělo.
Dvojčata se lokty opřela o zábradlí, dívali se dolů na masivní dav před nimi a napravo. Billovy oči následovaly molo, přemýšlel, jak moc rozdílný člověk bude Adam na podiu. Všichni se v reflektorech měnili, všichni měli své alter ego. Jaký byl Adam?


Tom se naklonil k bratrovu uchu. „Když zůstaneme jen na jednu písničku, pak ještě stihneme letadlo.“ Když se odtáhl, Bill se na něj zamyšleně díval, přepočítával. Všechno, co měli, kromě oblečení, co měli u sebe a obsahu Billovy tašky, bylo na cestě do Německa s Gustavem, Georgem a ostatními bodyguardy, všichni čekali na letišti. Byl to kompromis, riskantní a nejspíš budou na letišti pozdě, ale Tom měl pravdu, měli by to stihnout. Nejhorší, co se mohlo stát, bylo, že budou čekat na další let a nebudou mít s sebou žádné věci. Na chvíli sklopil pohled, zpěvák se natáhl do své tašky a vytáhl telefon. Možná ještě zastihne Adama, než půjde na podium.

Vytvořit zprávu
Komu: Adam
Jedna píseň. Ať to stojí za to.
Odeslat.

Hudba pomalu utichala, křik publika byl hlasitější a hlasitější. Až je z toho bolely uši. Foťáky se otáčely k podiu, cvakaly a fialová sametová opona se zatáhla. Na pódiu se objevili neznámí lidé, brali si kytary a sedali za bubny – hudební skupina.

Nová textová zpráva
Od: Adam
Zvládl jsi to!

Odpovědět na zprávu

Komu: Adam

Slib je slib.
Odeslat.

***

Dlaně se mu potily, když se podíval na zprávu, realita, že ho Bill sleduje, mu začínala docházet. Ukáže svůj největší talent vyprodané show, o kterou mu ještě před chvílí nešlo, a teď myšlenka na to, že ho budou sledovat oči milovaného, přinesla velkou nervozitu a radost. Bill se vrátil. Myslel si, že už je dávno na cestě do Německa, ale namísto toho se vrátil. Byl v tom publiku, i když jen na jednu píseň, stejně tam byl.

Adam dal telefon stranou, schoval ho pod stůl a podíval se do zrcadla na svůj odraz. Týden s Billem pro něj udělal zázraky a byly opravdu znát. Jeho kůže byla čistější, oči jasnější a modřejší, cítil se tak živý, dokonce i lidé z crew si toho všimli. Teď se podíval sám sobě do očí a viděl to taky – normálně šedé modré oči, které vypadaly, jako by brečel, byly teď tak intenzivně modré a jasné. Podíval se ještě jednou na svůj telefon a sám sobě se tiše zasmál, Bill byl tady.

Jeho nadšení ho přemáhalo, zvětšovalo se a zvětšovalo, když vteřiny ubíhaly a on ze sebe vydal neuvěřitelně vysoké zapištění, tak hlasité, že se po něm pár lidí otočilo, nedokázal se sebrat.

„AHHHHTOHLEJETAKÚŽASNÝ!“
„Co tebe tak natěšilo?“ za všechny roky, co znal Adama, kytarista nikdy neslyšel tenhle výskot. Ne že by ho to překvapilo, když znal zpěvákovu osobnost, ale… Adam výskal?
Černovlasý mladík se zubil, smál se a otočil se, aby se na něj podíval. „Vrátil se! Je tady!“
„Kdo?“
BOŽE! Ten kluk, se kterým jsem se celý týden vídal!“
„Říkals, že letí domů.“
„No tak jsem se asi spletl! AHH! TOHLE JE TAK BOŽÍ. Radši hraj, co nejlíp to umíš,“ ukázal na kytaristu výhružně prstem, „nebo…!“
„Jo, nedělej si starosti, kryju ti záda.“ Mrknul na něj kytarista. „Uvidíme se na podiu.“
Když byl zase o samotě, znovu se podíval pod stůl, zhluboka se nadechl, aby se uklidnil. Nezklame. Ten tlak na něj byl silný, ale příjemný. Jen kdyby ještě jednou viděl toho, po kom tak toužil.

***

Napjatý, elektrizující pocit naplňoval místnost, vzduch tím naprosto praskal. Adrenalin tekl, energie se plnila, každý člověk v místnosti to cítil, od fanoušků po zvukaře a kapelu.

Zvuk začal vibrovat a vlekl se nad publikem, které křičelo, světla na podiu zhasla a vzduch se naplnil tajemstvím, srdce každého diváka začalo tlouct rychleji, očekávali, co přijde. Pak se ozval hlas do elektrické, dunivé hudby, která zněla jako třískání biče do rytmu. Světla se zaměřila na jedno místo, vybuchla v zář a postava začala scházet po železném schodišti.
„So hot out of box,
can we pick up the pace?
Turn it up, heat it up,
I need to be entertained.“

Křik davu byl ohlušující, skoro hlasitější než zpěvákův hlas, nemuseli jste být fanouškem, aby vám došlo, že ta písnička je populární.

„Push the limit,
are you with it?
Baby, don’t be afarid-
I’ma hurt you real good, baby.“

Dospívající dívky i starší paní zpívaly s mužem na podiu a oslavovaly ho, obdivovaly ho.

„Let’s go-
it’s my show,
baby, do what I say.
Don’t trip off the glitz that I’m gonna display.
I told you, I’ma hold ya down until you’re amazed-„

S mikrofonem u rtů Adam došel na podium, šel doleva, zatímco zpíval, zaklonil hlavu a zazpíval poslední část verše.

„give it to ya til you’re screamin‘ my name!“

Bill ani nezamrkal od té doby, co světla padla na zpěváka. Jeho oči byly tak zafixované na Adamovi, že si jen nepřítomně olizoval rty, poslouchal každé slovo, jako by na tom závisel jeho život. Bylo to hloupé, ale v tu chvíli visel na každém slovu, které vyšlo Adamovi z úst, snažil se slyšet to, co říkal mezi řádky, a to, čemu by rozuměl jen on.

Z místa, kde stála dvojčata, se dalo perfektně vidět, jak zpěvákovy oči skenují první řadu obecenstva, hledaly toho pro něj speciálního hosta. Všichni mu splývali, všichni vypadali stejně, ten samý make-up, namalované oči a až moc lesklé rty, ten samý překvapený nebo ubrečený výraz, ale nikdo, koho by hledal. Pomněnky projížděly uličky amfiteátru, přes další anonymní tváře, až dozadu po zdi místnosti…
„No escaping when I start,
once I’m in
I own your heart.
There’s no way to ring the alarm…
so hold on until it’s over!“

Když se zpěvákův hlas zvedl ve vysokém tónu, Billovi přeběhl mráz po zádech, zachvěl se, pak se jejich oči setkaly. Přes více než tisíc lidí se milenci našli a vymazali všechny ostatní ze světa.

V tu chvíli Adam zpíval jen pro jednoho jediného člověka. Prostě jen tak, představení začalo mdle a bez života, a najednou bylo naplněné energií a vášní, každý to cítil, když se dívali, jak se Adam vrátil doprostřed podia, vzal stojan na mikrofon.

„Oh! Do you know what you got into?

Can you handle what I’m ‚bout to do?
‚Cause it’s about to get rough for you.
I’m here for your entertainment.“

Adamova persona z podia byl někdo naprosto jiný, než koho Bill znal za zavřenými dveřmi. Namísto pomalých, promyšlených pohybů a sympatického skoro andělského hlasu a lehkého smíchu, tenhle člověk byl tak temný, ostrý, žádostivý. Skoro jako by byl rozzlobený, než jste se zamysleli nad tím, co zpívá.

Billovi znovu přeběhl mráz po zádech, prsty se chytil zábradlí před sebou a stiskl.

„Oh! I bet you thought that I was soft and sweet,
you thought an angel swept you off your feet.
But I’m about to turn up the heat,
I’m here for your entertainment.“

Čistě modré oči se znovu podívaly na balkon, ujišťovaly se, že ho Bill sleduje, i když to bylo hravé, tohle byla pomsta. Pomsta za to, že ho tak před večeří vzrušil v tu nejhorší možnou dobu, pomsta za hraní na nevinnost a předstírání, že nevěděl, co udělal.

„‚s all right, you’ll be fine.

Baby, I’m in control.
Take the pain,
take the pleasure-
I’m the master of both,“

Bill bude trochu vzrušený teď, dokonce se i začínal potit, ale nikdy z něj nespustil oči, a to bylo vše, co Adam chtěl. Bill neměl dovoleno být ten jediný, kdo se bude bavit.

„Close your eyes,
not your mind-
let me into your soul.“

Dal si stojan od mikrofonu mezi nohy,

„I’m gonna work it ‚til your totally blown,“

a s úšklebkem k němu přirazil, viděl (dokonce i z takové dálky), jak se jeho tělo napjalo.

„No escaping when I start,

once I’m in I own your heart.
There’s no way to ring the alarm,
so hold on ‚til it’s over!“

Billovy rty byly pevně semknuté, jeho sten se ztratil v křiku publika, v dunícím rytmu a refrénu písně. Zaťal prsty v pěst, byl tak vděčný, že to není on, na koho svítí reflektor. Kdyby někdo jiný věděl, čeho je ten člověk schopný s páskem, byli by všichni stejně tak slabí v kolenou jako on. Vzpomínal na to, jak měli propletené prsty, na zpěvákův dech ve svých uších, na tlak Adamovy váhy, na adrenalin, který mezi nimi probíhal, když se jim na tělech tvořily modřiny, na škrábance a steny. Vzpomínal, jak ho Adam držel, jak se ho držel jako o život, jak ho jemně a horoucně líbal na rty.

„You thought an angel swept you off your feet.
But I’m about to turn up the heat…
I’m here for your entertainment!“

Ze všech lidí, jen starší Kaulitz mohl cítit člověka vedle sebe, cítil každé zachvění, každý nářek, který se vydral z Billova krku, každý nával rozkoše, který Adamův hlas vytvářel v těle jeho bratra. Cítil to všechno, díval se na svého bratra, nikdy Billa neviděl tak vzrušeného jen z textu. Temné oči se podívaly dolů, zakrývaly je řasy a lehký černý make up, rty se pootevřely, ztěžka dýchal, bylo to vidět pohybem Billových ramen. Byl si jistý, že jeho bratr byl stejně rád jako on, že bunda, kterou mladší z nich měl, byla dlouhá a většinu zakryla.

„Oh! Do you like what you see?“

Ostře modré oči se setkaly s toužebnou hnědou a Adamův úšklebek se zvětšil, když znovu zaklonil hlavu tak, jak si to Bill moc dobře pamatoval, tak aby mu přinesl vzpomínky na to, co mělo zůstat za zavřenými dveřmi.

„Oh! Let me entertain ya ‚til you screeeaaaaaaaaaaaaam!“

Kdyby amfiteátr nebyl naplněn tisíci lidmi, kdyby Adam nebyl uprostřed vystoupení, Bill by vyběhl na podium a přímo tam by se na něj vrhnul. Tenhle Adam se mu líbil stejně jako ten sladký, líbil se mu tenhle svádivý, drzý a kontrolou překypující člověk.

Když začal poslední refrén, publikum křičelo víc než předtím. Jejich křik rozvibroval podlahu a pohltil cokoliv jiného. Adamův obličej se leskl potem z horkého světla, když se vrátil zpět doprostřed podia a usmál se, když se podíval na dav a na jednoho jediného člověka. Políbil dlaň, usmál se a poslal polibek tam, kde už zase byla tma.

Když se světla znovu rozsvítila a osvětlila velkou místnost, dvojčata a jejich bodyguard byli pryč.

autor: Raiju
překlad: LilKatie
betaread: J. :o)

4 thoughts on “Sell Your Soul 28.

  1. No do prdele, to byla jízda! Omlouvám se za to slovo, ale nemohla jsem si pomoct. Dokážu si to představit jako videoklip, možná by se na tuhle Adamovu písničku hodil víc než původní:-)
    Tenhle díl mě dostal, dokázala jsem si představit být v Billově kůži, protože jsem to už dvakrát zažila, být na Adamově koncertu, vidět ho, jak se změní z té diplomatické osoby na ďábla! A modlila jsem se a nakonec byly moje modlitby vyslyšeny, aby se tahle osobnost Billovi líbila. Myslím, že tohle byl chybějící díleček do té jeho skládačky, zda úplně podlehnout nebo ne.   Jestli dojde na problémy, jako že dojde, věřím, že i díky tomuhle se bude těžko Billovi neodpouštět. Jsem moc ráda, že se vrátil, byť na jedinou píseň. I ta stačila:-)
    Díky za překlad!

  2. Bylo to naprosto úžasné!!!
    Strhující, vzrušující a v ďábelském tempu!
    Přiznávám, že jsem tajně doufala v jinou píseň, myslela jsem na If A Had You, o které jsem navíc přesvědčená, že je opravdu o Billovi xD, ale tahle píseň byla svým způsobem tak živočišná, že se k ději víc než dokonale hodila.
    Myslím, že Bill do té doby netušil jakou hvězdou Adam ve skutečnosti je a že byl docela překvapený. Souhlasím s Extasy, Adam se na podiu proměňuje v ďábla, jeho nasazení a nespoutanost jsou úžasné, nemluvě o pěveckých kvalitách a i na Billa tato jeho pro něj dosud neznámá část osobnosti silně zapůsobila.
    Adam dnes večer zpíval jenom pro něj a Bill to poznal, i když to byla jedna jediná píseň. Vlastně to nebyla jen píseň, bylo to vyznání, vyznání lásky, touhy, vášně a obdivu ♥
    To, že se Bill vrátil, pro Adama hodně znamená, jako by mu tím řekl "Miluju tě a už bez tebe nemůžu žít, ani na chvíli…"
    Poslední věta potom celý díl dokonale zakončila a dokreslila neskutečnou atmosféru okamžiku.
    Úžasný díl a úžasný překlad ♥

  3. Já když si vzpomenu, jak jsme s mámou obě umíraly, když si hrábl Adam na koncertě s Queen do rozkroku, myslím, že naše nadšení bylo proti tomuhle hodně slabý odvar :D:D:D
    FYE miluju a v podstatě je to poslední písnička ze staršího alba, kterou vůbec ještě poslouchám, o to větší mi to udělalo radost. Na začátku jsem očekávala, že Adam spíš předvede onu svoji srdceryvnou tvář a dokonalý hlas při WWFM, nicméně tenhle naprosto žhavý díl byl rozhodně lepší, když Bill odcházel s erekcí místo slz dojetí 😀
    Rozhodně se na FYE už nikdy nebudu dívat tak jako doteď 😀 Vždycky v tom bude alespoň kousek té představivosti… =)
    Už dlouho jsem nečetla něco tak naprosto dokonalého, tak úchvatně žhavého a plného touhy. Je vidět, že na sebe oba mají hodně dobrý vliv, vždyť i sám Adam na sobě pozoroval, jak moc se díky Billovi mění. Jen se bojím dalších dílů, tolik bych doufala, že mě Kat strašila jen tak, ale ostatně sama jsem hádala, že až se Bill vrátí domů, dopadne to špatně.
    Jsem ráda, že Bill stihl alespoň jednu písničku, že prožil zážitek, který si zajisté bude on i my často připomínat, až dojde na nejhorší. Těším se na další díl, i když se těch dalších strašně bojím…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Verified by ExactMetrics