Sell Your Soul 33.

autor: Raiju

Něco si přej

Na parkoviště před nemocnicí doléhalo hlasité houkání a blikání světel. Nejdřív přijela záchranka, pak se ozvalo pískání černého Bushidova BMW, které zadriftovalo a spálilo si gumy o beton, za ním jela dvě policejní auta, která houkala, honila BMW a zablokovala ho.

Zadní dveře záchranky se otevřely a ven vyklopýtal Tom a jeden z doktorů. Následovalo lehátko s Billem, které tlačil druhý lékař. Zdravotníci vybíhali ze dveří a doktoři volali rozkazy a čísla, kterým Tom nerozuměl. Běžel za nimi, oči na Billovi, měl v puse hadičku s kyslíkem, která vedla dolů jeho krkem, a nad ním jeden z doktorů držel plastový pytlíček, jeho tělo bylo bez života, nebylo mu podobné. Dveře, které vypadaly jako od operačního sálu, se otevřely. Pak se najednou zavřely, rozdělily dvojčata. Tom nepřestal běžet, ale když se jeho ruce sešly s dveřmi a otevřely je, doktor zalapal po dechu a zvedl od Billa pohled. „Vyveďte ho odsud!“

Doktor tahal starší dvojče pryč, vytáhl ho z místnosti, zatímco se Tom bránil a křičel za svým bratrem. Nemohli být rozděleni, ne teď. Ne teď! „BILLE!“ věděl, že ho jeho bratr neslyší, ale zoufale chtěl být po jeho boku, chtěl, aby Bill věděl, že není sám. Kdyby se probral, nechtěl, aby se jeho bráška probudil o samotě a vyděšený ze všech těch cizinců kolem něj. „Bože, BILLE! NECHTE MĚ! PUSŤTE MĚ!“ bojoval s doktorem, kterému teď pomáhal další doktor a někdo z ochranky. „PROSÍM! ON JE-“ najednou se mu podlomily nohy, nemohl stát. „PROSÍM! Musím být s ním!“

Tom byl ten silný, on nikdy, nikdy, za žádnou cenu neztratil hlavu. Ale v rukou tří lidí, kteří ho drželi zpátky, začínal ztrácet rovnováhu, začínal vzlykat a frustrovaně kňučel, když dvě hodiny spánku v letadle na něj začaly doléhat, a když ho skutečnost, že Bill možná umírá, udeřila.


***

„No tak… prosím…“ Adam položil už po čtvrté svůj telefon, podíval se na obrazovku, znova zmáčkl tlačítko ‚volat‘ a dal si ho k uchu, aby znovu volal na číslo, které se snažil dostihnout už od chvíle, co si koupil letenku. Linka zvonila a zvonila, ale nikdo ji nikdy nezvedl. Nečekal, že by to Bill zvedl, ale určitě to někdo musel slyšet, kdokoliv! „Prosím…“ vydechl zoufale, podíval se na hodiny nad cedulí s lety.

Nemohl tady další hodinu jen sedět a čekat, nemohl prostě ‚být trpělivý‘. Adam si dělal starosti: seděl na sedačce a čekal na svůj let, nebyl ani o krok blíž k tomu, aby se dostal ke svému příteli, nebo aby věděl, jestli je v pořádku. Jediné co mohl dělat, bylo číst si neúplné, nejisté domněnky a obavy fanoušků Tokio Hotel na Twitteru, promíchané s nehezkým číslem interpunkčních znamínek a jedniček, které dělaly nemožné těm zprávám rozumět; pak tu bylo pár zpráv v jazyce, kterému nerozuměl. Měl jen malé kousky informací, které si dokázal z komentářů odvodit: Bill měl infarkt, omdlel, byl odvezen do nemocnice, Tom s ním byl v záchrance, ale nic víc.

Znovu zmáčkl tlačítko ‚volat‘ a dal si telefon k uchu, opřel se o vypolstrovanou sedačku. Na druhé straně to zvonilo a zvonilo, donekonečna. Zoufale sklonil hlavu, když mu to opět nikdo nezvedl.

Neměl žádné jiné číslo. Jediné spojení s ním bylo jedině Billovo telefonní číslo. Neplánovali pohotovost, takže se nezeptal Georga nebo Gustava na telefon, dokonce ani Toma ne. Nic takového nebylo v plánu, Bill se měl zítřejší noci vrátit a měli pokračovat ve svých společných životech… ne v tomto.

Koupil si letenku do Berlína, pamatoval si, že tam Bill žije, ale nebyl si jistý, jestli by tam měl letět. Nevěděl, kde se nachází, jestli je v pořádku, kdo je s ním, co se opravdu stalo… jediná věc, kterou si byl jistý byla, že někam letí. Jen se potřeboval dostat do Německa, a pak bude mít šanci. Neměl ponětí, kam půjde, až se dostane do Berlína, ale tento most bylo potřeba překročit.

Byl ve tmě, zoufale a slepě se snažil chytit čehokoliv, co by fungovalo, čehokoliv, co ho napadlo. Zrovna teď to bylo jen rozhodné ‚JDI‘ v jeho mysli a ‚BILL‘ v jeho srdci.
Zmáčkl ‚volat‘ ještě jednou a dal si telefon k uchu.

***

Vyčerpané, ustarané pohledy se dívaly přes čekárnu, když se víc lidí blízkých s Tokio Hotel frontmanem dostávalo dovnitř. Venku za dveřmi nemocnice se tlačil tisk a blokoval dveře kamerami, mikrofony, fotoaparáty, bombardovali každého, koho poznali: matku dvojčat a jejich nevlastního otce, jejich kamaráda Andrease, manažery a bodyguardy. Jak čas utíkal, víc a víc se jich dostávalo k nemocnici, víc lidí plnilo tichou místnost. Připojili se k nim i Georg a Gustav, přijeli jako první s Bushidem a Kay Onem, Bushida málem zatkli, kdyby nepodplatil policii, která je honila až na parkoviště. V situacích, kdy šlo o život, někteří lidé ještě měli srdce.

Tak dlouho po kolapsu zpěváka čekali, nevěděli nic. Mezi nimi nebyla ani jedna klidná myšlenka, jen strach a úzkost, pocity, které se táhly s jejich nevědomostí. Negativní myšlenky se násobily, vybuchovaly jim v myslích, dokud nedošli k výsledku, k tomu nejhoršímu, co se mohlo stát, nikdo však nic neřekl nahlas. Chtěli věřit, že je Bill silný, chtěli věřit, že bude v pořádku, že se svým bratrem po boku bude Bill schopný zvládnout cokoliv.

Ani jedna sestra, ani jeden doktor k nim nepřišel, aby jim něco řekl. Alespoň matka dvojčat by měla mít právo něco vědět, ale namísto toho tu seděla v náručí manžela a plakala. Její třesoucí se ruce byly plné kapesníčků a její make-up se roztékal po obličeji, nikdo nemohl přijít na nic, čím by ji dokázal utišit.

Bushido od ní nemohl odtrhnout pohled, tam kde seděl, viděl a cítil její bolest, její strach. Za jeho image agresivního rappera bylo srdce, srdce člověka, který s ní upřímně soucítil, přál si, aby mohl něco říct, aby jí bylo lépe, aby bylo každému lépe. Ale nemohl ve svém vlastním srdci najít naději, nemohl najít sílu lhát a dostat ze sebe nějaká povzbuzující slova.

„Oh bože…“ zašeptal Georg, který se díval na podlahu a zalapal po dechu. Otočil se na bubeníka, který se na něj se zájmem díval, jako by věděl, na co myslí. Mladík hledal Gustavův pohled, jako by se mu mohl dostat do mysli… „Adam.“

To jméno jako by mezi nimi utvořilo most a přineslo na ně ještě těžší ticho, všichni se otočili na Georga. Ti dva věděli něco, co zbytek lidí ne, něco, co cítili, že by si zasloužili vědět všichni. To jméno něco znamenalo.
„Někdo by mu to měl říct.“ Zamumlal Gustav, stále se na něj díval.
„Máš jeho číslo?“
„Nemám.“ Sklopil blonďák pohled, najednou se cítil bezmocný. „Ale Bill ho bude mít v telefonu.“
„A ten zůstal v aréně.“

Georg se opřel o kolena, podíval se na Kaye a Bushida.

„Musíme se vrátit.“ Nechtěl, aby kdokoliv jiný v pokoji slyšel to, co se chystal říct, tak se k němu přesunul blíž, naklonil se, aby mu mohl šeptat. „Je tu někdo, s kým se musíme spojit. Jen Bill na něj má číslo. Musíme se vrátit.“
Starší se zamračil, nehodlal odsud odjet. Ne, když byl Billův život na vlásku a on neměl tušení, jak na tom je.
Georg ještě jednou ztlumil hlas, opřel se rukama o kolena a naklonil se dolů. „Prosím, opravdu to musí vědět. Jestli to někdo musí vědět, tak je to on.“

Po chvilce ticha byla rapperova lidskost znovu na světě. Chápal vše, co se mu snažil Georg mezi řádky říct. Nevyslovená slova byla opravdu urgentní, ale Georg mu to vše jistě vysvětlí po cestě, ať chce nebo ne. S jedním posledním pohledem ke dveřím na sál se Bushido natáhl pro klíčky do kapsy. „Pojď,“ otočil se na Kaye, „zavolej, kdyby se něco stalo.“

„Jasně, šéfe.“ Přikývl druhý rapper a nenuceně se podíval ke dveřím sálu.

***

Nikdy v životě si nemyslel, že se mezi ním a jeho bratrem stane něco tak nereálného. Kdyby něco, pak si vždy představoval sebe v nemocniční posteli a Billa po jeho boku, po tom, co udělal něco hloupého. Hadičky, které mizely pod Billovým nemocničním oblečením, kyslíková maska na jeho ústech a nosu, jehly viditelné v jeho ruce, které mizely pod napjatou kůží. Pokaždé když se podíval na EKG monitor, bylo mu špatně.

Všechno v jeho třesoucím se těle se chtělo natáhnout skrz okno a dotknout se bratrova obličeje nebo ruky, jen aby věděl, že je tu s ním a v bezpečí. Podle sestry, se kterou mluvil, když Billovo srdce bude bít ještě hodinu, bude v pořádku. Ale teď byl sám, na pokraji života jen s propíchanýma rukama a sám. Bylo to všechno tak nejisté, mohli mu do těla napumpovat drogy, mohli do něj dávat dráty a hadice a spojovat ho s přístroji, mohli všechno označit tak vlídně, ale když přišlo na pravdu, nemohli dělat skoro nic.

Opřel se rukou o okno, snažil se skrz něj cítit, snažil se spojit s dvojčetem. Tom zavřel oči, opřel se čelem o sklo a snažil se nacítit co nejvíc ze svého sourozence, komunikovat s ním tak, jak to dělal už od dělohy. Skoro slyšel bratrovo srdce, pomalé a stálé, nejsladší hudba, kterou kdy slyšel. Sevřel prsty, skoro jako by na nich cítil Billův dotek. Ať už byli od sebe, jak chtěli, Bill byl s ním, jejich spojení bylo silné, čisté a nedotčené.

„Vydrž to. Bojuj.“ Zvedl pohled a znovu se podíval na bratra přes různé hadičky a věci pod peřinou. Nikdy si neuvědomoval, jak hubený Bill je, až teď, když se jeho oči zaměřily na zpěvákův hrudník a dívaly se, jak se zvedá a klesá v pomalých, hlubokých nádeších. Chtěl držet to křehké tělo, chtěl ztlumit jeho bolest a ochraňovat ho na věky věků od všech, od všeho, přesně jak mu příroda kázala. On se narodil první, silnější a odvážnější z nějakého důvodu, nebyla to náhoda. „Bojuj, Bille.“

autor: Raiju

překlad: LilKatie
betaread: J. :o)

4 thoughts on “Sell Your Soul 33.

  1. Už nemůžu dál… ničí mě to! Samozřejmě že nepřestanu číst, ale fakt už to asi moc prožívám, úplně se tu třesu.
    K tomu není co psát, chci aby Bill žil a chci aby se k němu Adam dostal co nejdřív, to je teď to jediný na čem záleží!
    Díky za překlad..

  2. přiznávám, že jsem ted nějakou dobu nebyla na blogu, takže mám v téhle povídce co dohánět…  ale jsem zvědavá, moc se těším a každopádně tisíceré, co tisíceré… milionté díky za překlad téhle krásné povídky!!!

  3. Tohle je opravdu bolestné čtení…
    Toma je mi neskutečně líto a i když má i on svůj podíl viny, taková duševní muka si nezasloužil.
    Úžasné bylo, jak se Tom v mysli spojil s bratrem, jak cítil tlukot jeho srdce a to, že stále žije ♥
    Ještě hůře je na tom Adam, protože toho trápí nevědomost o tom, co se vlastně stalo a to je někdy horší, než krutá skutečnost…
    Jinak se mi strašně líbilo, jakou mají o Billa všichni starost, rodiče, přátelé i fanoušci, to je velký rozdíl oproti Obloquy, kde zůstal Bill na všechnu tu hrůzu dočista sám…
    Nádherný díl ♥

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Verified by ExactMetrics