Heilig

autor: Evil

Ahoj ahoj 🙂 Nebyla jsem tu celou věčnost, ale tak najednou jsem si jednoho krásného dne vzpomněla, jak jsem tu byla pečená vařená, a tak trochu jsem si zavzpomínala na svoje příšerný první povídky. V současné době píšu úplně něco jiného, co se twincestu netýká. Ale i tak mě napadlo, že zase zkusím něco sesmolit. Tak se majte 😛 jinak, moje premiéra po letech 😀 papa 🙂 Jita (Evil) (napsáno 4. listopadu 2012,17:23 během asi půl hodiny :D)

Je to tady zas. Celý den zírám z okna, přecházím z rohu do rohu a nemůžu ani teď, uprostřed noci, usnout. Co se to se mnou jen děje? To jsme si opět s tím mým slavným bráchou vyrazili sami do klubu. Ten byl zrovna tu noc jenom pro nás. Nikde nikdo, byli jsme naprosto sami. Jen barman nás tiše pozoroval, a více než nás si hleděl své práce. Tehdy jsem mu to řekl. Něco se mezi námi změnilo. Dospěli jsme konečně? Je pravda, stále máme co dělat, je toho hodně, co vylepšovat a zrovna Bill je na různé zlepšováky machr. Ale už jsem to dál nemohl dusit v sobě…

Flashback

„Už to nezvládám. Chci se taky věnovat jiným věcem, chci si v klidu udělat vejšku, možná i někam vycestovat. Asi potřebuji chvíli přemýšlet,“ vysypal jsem to ze sebe a oddychnul si, že jsem na to konečně sebral odvahu. Dobrý pocit jsem z toho ale neměl. Bill se na mě chvíli mlčky díval, a pak jenom slabě kývl, že rozumí a že to snad bere. „Dobře. Dáme si pauzu,“ řekl jen a po zbytek večera jsme nepromluvili ani slovo…

Vyvádělo mě to z míry. Nechtěl jsem přeci skončit s muzikou, šlape to líp než kdy dříve, ale je toho na mě prostě moc. Asi jsem si na toho rádoby drsňáka, kterého nic nerozhází, jenom hrál. Teď jsem nejspíš dal průchod mému opravdovému já. Ne tomu mediálnímu frajírkovi, který je neustále tak v pohodě a má všechno na háku. Bylo mi z toho zle, skutečně zle. Jsem slaboch a nejspíš z toho začínám mít deprese.


Neměl jsem to dělat. Bill na to šel dobře, když jej něco dožíralo, s něčím si nevěděl rady, prostě se rozbrečel jako malá holčička a brečel, dokud neměl úplně mokrý polštář. Vím to, i když si myslí, že ho neslyším. Ale mě pokaždé probudí, když se mu něco děje. Jsme přeci od narození propojení. Taky by si na to mohl zvyknout. Najednou jsem ucítil blízko sebe jeho přítomnost. Nebyl slyšet, to vůbec, ale… Víte… Intuice dvojčete.

„Notak, nečum pořád z toho okna, pořád budeš zírat na to samý, na to jsi ještě nepřišel? Už musíme jít, tak honem, než zase přijdeme pozdě a bude to na mě,“ houknul Bill mezi futry a mně se úplně zatajil dech. Polekal mě a já se bál, že moji vnitřní samomluvu prokouknul. Ale to ne. I uprostřed noci zkoušíme. Zase jsme v jednom kole a není na nic čas. Osobní život? Co to je? To slovní spojení jsem si vyškrtl ze slovníku už dávno. Slyšel jsem jen kroky ze schodů, jak Bill letí dolů, div se nepřerazí, a já jen tak stál u toho proklatého okna a přemýšlel.

„No tak vzhůru a zvesela!“ houkl jsem si pro sebe a zavrtěl hlavou.

„A, Šípková Růženka se uráčila opustit svou věž a vyšla taky konečně ven,“ utahoval si ze mne můj bubenický přítel a v tu chvíli bych ho nejradši viděl někde v drtičce na odpad. Jenom jsem na něj vytasil svůj nejpitomější úšklebek a naskočil do našeho perfektního mikrobusu a rázně zaujal svou pozici v sedu přes všechny místa. Bill si vrazil do uší sluchátka a já bych to za normálních okolností udělal taky, ale dneska se mi tak nějak nechtělo. V hlavě mi hučelo tolik věcí, že bych přes ten zmatek stejně nic neslyšel.

„Hůůůůů… Ale copak? Že by se nám náš Don Chuan zamiloval?“ uchechtl se Georg a šťouchl do stejně vysmátého Gustava loktem. Ten si jen posunul brýle, aby na mě asi lépe viděl, a poté se oba rozesmáli jako totální puberťáci.

„Ha ha…“ pravil jsem. „Vážně moc vtipný, vůbec jsem se nevyspal a nemám náladu vůbec na nic. Ani se mi nechce přehnout tu naší novou asistentku.“ Georg tázavě zvedl obočí. „Jo… Tu kozatou…“ upřesnil jsem a ty dvě paka se zase svíjely v křeči. Podíval jsem se letmo na Billa, ale ten byl zabořený až po uši v textu a neslyšel ani slovo, protože ze sluchátek mu řvaly dokola ty samé akordy.

Byli jsme už kousek od studia a mně se svíral žaludek. Už chci být v posteli. Hrát si opět na Šípkovou Růženku, aby mě nikdo neotravoval zbytečnými otázkami. Náš krásný, rozkošný mikrobus zastavil těsně před vchodem a já, jakožto správné, oprsklé dítko, jsem vyrazil hned vpřed. Samozřejmě tak, aby nemohl vylézt nikdo vedle mě. Nečekal jsem na ostatní, chtěl jsem být co nejdříve sám. Dneska mi všechno abnormálně lezlo na nervy.

„Jdu hned k sobě!“ zaječel jsem ještě na ostatní, a už jsem za sebou zavřel dveře své zkušebny. Konečně klid. Přemýšlel jsem ještě, jestli se zamknout nebo ne. Ale to by nejspíš vypadalo divně. Vyndal jsem svojí empétrojku a přeskočil hned alba s hip hopem a dal jsem si tam tu naší písničku. Stejně vím, že je celá o něm. Ale nahlas to samozřejmě nikdy nepřiznám. Je naše. Navždycky bude naše. Naše Svatá. První akordy Heilig mě chytly za srdce a už nepustily. V tom období jsem si všechno uvědomil.

Uvědomil jsem si, co cítím. Ten cit, který se sice zrodil hned, co jsem se narodil já a bráška, ale netušil jsem, že se dvojčecí láska časem přehoupne v něco víc. Mám o něj pochopitelný strach, aby se mu něco nestalo, však taky na podiu občas provádí opravdu psí kusy. Ale tohle bylo jiné. Něco víc. Chtěl bych mu být více než oporou. Více než bratrem. Nastavil jsem přehrávač na neustálé opakování a po chvíli jsem položil kytaru, posadil se a jako nějaká malá puberťačka jsem se rozbrečel.

Bylo mi už všechno jedno, už jsem to nemohl v sobě dusit, muselo to nějak ven. A slzy vážně uklidňují. Myslel jsem, že je to lež, ale prostě se jen tak spontánně vybrečet z té hrozivé tíže, je vážně jako lék. Bulel jsem jak želva, ani nevím jak dlouho. Písnička neustále hrála svoji trýznivou melodii a mně připadalo, jako bych padal pořád hloub a hloub do neznámých končin, když v tom jsem ucítil jemný dotek. Trhl jsem sebou a zvedl vyplašeně svoji uplakanou tvář. Zahodil jsem sluchátka, pohlédl nahoru a spatřil jej. Můj bráška. Malý bráška, který konečně začal dospívat.

Nevyptával se hloupě, ani se neposmíval, že mi „nějaká kozatá“ dala košem. Prostě jen za sebou zavřené dveře pro jistotu zamknul a přisedl si ke mně. Setřel mi slzy, podal mi kapesník. Vysmrkal jsem se, otřel si obličej a bublavě zachrchlal.

„Děkuju…“ zasípal jsem a konečně se mu podíval do očí. Lehce se usmíval.
„Tak vidíš, že tvoje city neřídí rozkrok,“ usmál se a já musel taky.
„Jo… Je toho na mě moc.“ Pak se Bill zvedl a šel ke dveřím. „Počkej… Nechoď ještě prosím…“ ten se na mě jen ohlédl.
„Neboj. Jdu jen klukům oznámit, že se ti udělalo špatně, aby cvičili sami,“ a pak se jenom povzbudivě usmál a zmizel.

Za okamžik přišel zpátky a zamknul za sebou.

„Tak povídej…“ V tu chvíli jsem si připadal jako v nějaký hloupý psychoporadně pro puberťačky. Zdravíme Bravíčko!
„Je to trochu složitý, víš…“ vážně… vážně jsem netušil, jak začít. Tohle byla hrozná situace.
„Tak jinak… která ti dala košem?“ tahle otázka mě tak zarazila, že jsem se zapomněl nadechnout. Zakašlal jsem.
„Co? Žádná… Já zrovna o žádnou fiflenu nestojím…“ nepoznával jsem svůj vlastní hlas. Takový tón jsem snad ještě nevypustil z úst. Bill zvednul obočí a přemýšlel.
„Tak co se tedy děje? Já mám pořád takový neblahý pocit, že ses nám zamiloval,“ řekl to s tak zvláštním výrazem a tónem, že se mi chtělo rozbulet ještě víc a vyplavit celou místnost. Dal jsem zase na naši společnou intuici. Nedalo se to vyslovit. Bylo to tak zatraceně těžký, až mi z toho bylo na zvracení.

Podíval jsem se mu dlouze do očí. Ty oči jsou i mé. Navíc jsem v nich viděl i vlastní odraz. Vypadal jsem příšerně. Ale na tom nesejde. Taky jsem se cítil navýsost příšerně.

„Zůstávám vzhůru pro tebe

Nezvládneme to oba
Ty to nevíš
Vzdávám se teď pro tebe…“

Zavzlykal jsem jako děcko a doufal jsem, že mu to dojde. Že slova té písně myslím vážně. Že jsou pro něj. Jenom pro něj. Vždycky jsem tu byl jen a jen pro něj. Pro koho jiného taky?

„Moje poslední ti pomůže odsud

Předtím, než se moře pode mnou rozestoupí
Věřím v tebe…“

Dokončil Bill za mě sloku a viděl jsem, že se mu po tváři skutálela slza.

„Miluju tě, bráško“ šeptl jsem a neustále jsem se mu díval do očí. Teď vypadaly vážně stejně jako moje. Byly plné slz. Bill se na mě usmál. Celý se chvěl a já měl pocit, že se rozletím.
„Já tebe taky, Tome…“ popotáhl a objal mě. Byl to nádherný pocit. Neuvěřitelný. Tíže byla pryč. Jako by ji vítr odvál. Jako když v létě přejde bouře a hned je zase jasno. Byli jsme oba zadýchaní, popotahovali jsme a taky jsme se stejně klepali. Jako osiky. Pomalu jsem se odtáhl a setřel si všechny slzy. Bill udělal totéž.

Chvíli jsme se na sebe jen dívali a pak se rozesmáli.

„Tak jo…“ zasmál se Bill.
„Tak jo…“ šťastně jsem pípl a už svět nevypadal tak temný jako předtím.

autor: Evil

betaread: J. :o)

9 thoughts on “Heilig

  1. Povídku jsem si musela přečíst už jen z toho důvodu, že Heilig je jedna z mých nejoblíbenějších písniček od TH. Miluju ji, protože je v ní tolik bolesti a krásy a vždycky mám při ní slzy v očích, stejně jako při Totgeliebt…♥ Asi proto, že mi přijde, že jsou o nich dvou 🙂
    A stejná bolest a krása je i ve tvé povídce…
    Nádherně jsi popsala Tomovy pocity, jeho apatii, vyhoření, beznaděj i zoufalou lásku k bratrovi, kterou se celou tu dobu mučil. Než našel nový smysl života…
    Opravdu moc se ti to povedlo 🙂

  2. Tahle jednodílka se ti moc povedla! :)) Škoda, že se věnuješ paní něčeho úplně jiného twincest ti jde! Moc krásně jsi tam psala Tomovi pocity a celkový příběh se mi moc líbil! 🙂 Navíc ten konec byl vážně krásný! Jsem ráda, že už to v sobě Tom nedusil a tak hezky to dopadlo! 🙂

  3. oo děkuji za pochvalu 😀 ona je to zase příjemná změna, psát něco jiného, než jenom tu jednu povídku, se kterou se párám přes dva roky 😀 dneska jsem začala zase patlat něco dalšího, tak uvidím, co se z toho vyklube 🙂 je to snad něco jinýho, než to, co jsem psala dřív.. je to pod jménem Jitaaaa.. tak můžete porovnat 🙂

  4. Wow, nádhera, opravdu . 🙂 Mám skoro slzy na krajíčku . :') Tohle se ti opravdu moc povedlo! 🙂

  5. Jedna z mojich najobľúbenejších pesničiek 🙂 A Tomove pocity si strašne krásne popísala.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Verified by ExactMetrics