Change of lifestyle 4.

autor: Muckátko :o*

Ahojte, tímto se předem omlouvám všem blondýnkám, holky, není to myšleno proti vám, ale níže popsaná dívka se mi tam prostě zrovna hodila, tak si to prosím neberte osobně, a zároveň prosím přivítejte na scéně Toma! 🙂

„Ptal se mě na tebe ten kluk, co s námi chodí na historii a sedává s notebookem u okna. Víš který?“ zamrkala Noelle a podala Billovi další knížku.

„Vím. Vždycky na mě civí, když vcházíme do třídy,“ přikývl Bill a zařadil knihu podle čísla na polici.
„Chtěl tvoje číslo.“
„No doufám, že jsi mu ho…“ nadechoval se Bill, že spustí horu výčitek.
„Nedala. Neboj se! Nejsem hloupá,“ zatvářila se malinko uraženě.
„Fajn,“ sáhl Bill po další knize.

„Ale je celkem pěkný, nemyslíš?“ vyzvídala Noelle, jak se Bill ohledně něj cítí.

„Noelle…!“ zavrčel Bill výhrůžně, protože mu bylo jasné, co bude následovat. A proč to s ním nezkusíš? A proč mu nedáš šanci? Za jedno rande přece nic nedáš a bla bla bla.
„No dobře. Já vím. Už mlčím, ale musíš mi slíbit, že přijdeš tento víkend na tu párty.“
„Už jsem ti říkal nejmíň desetkrát, že nepůjdu. Víš moc dobře, že nepiju ani nekouřím, a už vůbec nedělám tyhle párty-věci. Jdi a bav se. Pak mi dáš vědět, jaké to bylo,“ mávl nad tím Bill rukou.
„S tebou je to fakt těžký,“ povzdychla si Noelle.
„Neeee. Je to jednoduchý, jen vy ostatní to nedokážete pochopit,“ opravil ji.

„Když tak nad tím přemýšlím, občas se přistihnu, že ti vlastně závidím.“
„Co má zase tohle znamenat?“ nechápal Bill.
„No… v téhle společnosti a době jsi vlastně něco jako jednorožec,“ zauvažovala.
„To jakože brzo umřu, nebo že jsem vlastně nikdy neexistoval?“ nadzdvihl jedno obočí.
„Ale neee. Že jsi takový neposkvrněný. Nezkažený tím vším kolem. Že to, co odmítáš, tě vlastně dělá neobyčejným, zvláštním, něčím, co by všichni okolo chtěli získat,“ zasnila se.
„Nejedeš na něčem?“ zasmál se Bill, když Noelle sledoval, jak sedí na židli opřená o dřevěnou polici a v očích zasněný opar.

„Co?! Samozřejmě, že ne!“ praštila Billa knížkou po ruce.

„Tak mi řekni, kde jsi byla na takové kravině?“ zakroutil hlavou.
„Včera jsem četla na netu, že ten, kdo v dnešní době neměl první sex do osmnácti, tak je takový jednorožec. Prostě něco, co se jen tak nevidí na každém kroku,“ trhla ramenem.
„Tak to nezapomeň hlavně všem říct, aby se na mě všichni začali dívat jako na nějakého koně s rohem mezi očima. Ještě by mi chybělo, aby se všichni dokola začali sázet, kdo mě ohne jako první,“
„Mě spíš zajímá, KDY tě někdo ohne jako první. Dvacáté první narozeniny už ti skoro klepou na dveře, jestli jsi zapomněl,“ připomněla mu, že jeho narozeniny se opravdu kvapem blíží. Bill se na chvíli zastavil a zamyslel se. Připadal si tak strašně starý s ohledem na své vrstevníky. Několikrát si v ruce pohodil knížkou, kterou se chystal zařadit, když mu pohled bezděčně zabloudil k výpůjčnímu pultu.

V uličce se objevil mladý muž ve volném oblečení. Měl na sobě bílé tričko s krátkým rukávem, béžovou huňatou mikinu a černé kalhoty. Vlasy měl hnědé, nahoře a po stranách stažené do culíku a na ramenou mu splývaly dohromady společně s několika dredy, na kterých měl navlečené korálky. Na tvářích a bradě se mu skvělo třídenní strniště.

„Bille? Posloucháš mě vůbec?“ zeptala se Noelle, ale když viděla Billův zaujatý pohled kamsi na druhou stranu, přestala se dožadovat jeho pozornosti a hledala to něco, co Billa tak upoutalo.

„Dobrej. Přítelkyně mě poprosila, abych jí vyzvedl tyhle knížky,“ řekl Tom hlubokým hlasem a na pultík hodil bílý papírek ve tvaru čtverce, na kterém stálo několik titulů knih a autorů.
„Dobrý den. Budu potřebovat čtenářský průkaz,“ opřela žena hranu ruky o pult a čekala, až dostane to, oč žádala.
„Nemám žádný průkaz,“ strčil si ruce do kapes a propaloval ženu očima.
„Pak je mi líto, ale knihy vám nemohu vydat,“ stáhla žena ruku zpět a papírek se seznamem mu vrátila.

„Jak nemůžete vydat? Přítelkyně řekla, že je tu budete mít přichystané,“ zahřměl.

„To je možná pravda, ale bez toho průkazu to nezjistím, a i kdybychom se prohrabali kupou knih, než bychom našli ty, které potřebujete, stejně bych vám je bez průkazu nemohla vydat,“ stála si žena za svým.
„A co mám jako teď podle vás dělat?!“ zeptal se rozzlobeně. Sluneční brýle na hrudi, kde je měl zastrčené za bílé tričko, se mu nebezpečně rozhoupaly.
„Buď se zastavte později, nebo ať přijde vaše přítelkyně. V každém případě knihy bez průkazu nevydám ani jednomu z vás.“
„A vy si sakra myslíte, že já mám čas lítat sem a tam přes celé město kvůli několika blbým knížkám? Vy si tu celý den sedíte za stolem, nic neděláte a nemůžete mi vydat pár knížek bez průkazky?!“ rozčílil se.

„Nekřičte tu na mě laskavě! Já pravidla neurčuji. Je mi líto, ale bez průkazu vám nemůžu pomoct,“ pozvedla žena hlas, ale stále se snažila zachovat si určitou profesionalitu. Tom zafuněl jako rozčílený býk a hrábl rukou po papírku, který ležel na dřevěném pultu. Strčil jej do kapsy a na nějaký okamžik se zadíval někam za tu neochotnou ženskou. Pohledem se vpil do Billových očí, který v ten okamžik vypadal, jako by zamrzl v čase. V prstech svíral hrubou vazbu knihy a byl na půl cesty, že ji zařadí mezi dvě další. Cítil husí kůži, která projížděla jeho tělem, když si ho mladý muž na dálku prohlížel. Tom si odfrkl a přerušujíc oční kontakt s tím líbezným stvořením, se otočil, a z budovy knihovny zmizel. Žena za pultem pozvedla pohled, aby se ujistila, že ten otrava opravdu zmizel.

„Jak já tyhle týpky nesnáším,“ sykla Noelle a Bill sebou polekaně škubl. Kniha mu málem upadla na zem, proto ji rychle zastrčil na polici a sáhl po další.

„Cože?“ zeptal se malinko přiškrceně, protože poprvé nezaregistroval slova, která vycházela z Noelliných úst. Slyšel jen zvuk, který jej vytrhl z té podivné letargie, kterou mu přivodil ten hnědovlasý muž jediným pohledem do jeho očí.
„Povídám, že tyhle týpky nesnáším. Nakráčí si sem jako největší borci, a pak si tu na všechny vyskakují. Vsadím se, že ta jeho přítelkyně je nějaká hloupá blondýna 90-60-90 v uplých šatičkách na dvaceticentimetrových podpatcích, která studuje nejspíš jen proto, aby vypadala dobře, a právě teď sedí u toho frajera doma na posteli a za ty knížky mu slíbila sex,“ odfrkla si Noelle.
„Proč myslíš?“ zamračil se Bill.
„Moc dobře tyhle týpky znám. Koukalo mu to z očí,“ pohodila hlavou.

„Viděla’s, jak se na mě díval?“ zašeptal k ní Bill. Noelle se zarazila a podívala se kolem, jestli to není nějaký chyták.

„Uhm. Nevšimla jsem si, že by se na tebe nějak zvlášť díval,“ řekla v rozpacích pravdivě a zkoumavě si prohlížela Billovu tvář, která najednou pozbývala velkou část zdravé růžové barvy. Viděla, jak se zamračil a zamyšleně se zadíval někam skrz regály s knihami, možná i skrz zdi budovy.
„Není ti něco?“ chytila jej za ruku a palcem jej pohladila po předloktí. Bill zavrtěl hlavou a usmál se.
„To nic. Asi se mi jen něco zdálo. Nech to plavat,“ vykouzlil na rtech ze všech sil úsměv a snažil se tvářit nanejvýš spokojeně.

Noelle pokrčila sice rameny a pokračovala v činnosti, ale pořád si nedůvěřivě prohlížela Billovu tvář. Pohled jí občas sklouzl i k místu, kde se předtím rozčiloval ten magor. Na tom místě stála už nějaká dívka, proto se pohledem vrátila k Billovi, ale když ten úsměv, který nasadil, neopadával, pokrčila ramenem a celou situaci nechala být. Nejspíš se jí jen něco zdálo. Nemohla mít ani nejmenší tušení, že to jediné, co má její kamarád ve své čerstvě na blond obarvené hlavě, je ten, který se tu postaral o největší rozruch.

autor: Muckátko :o*

betaread: J. :o)

7 thoughts on “Change of lifestyle 4.

  1. Anoo a je tam Tom…:D no ale jako ta přítelkyně…:D doufám že brzo "vypadne"..:D:D:D:D no ale ted mi to prijde takový zvláštní..(myslím dobře..:D) no jak Billl ztuhl když na něj Tom koukal..:D no přijde mi to jako by to bylo i fantasy…D ale to asi nebude…:D jako že by byl Tom něco..:D nwm co..:D a Billa tak očaroval..:D no ale doufám že Bill půjde na tu párty a potká tam Toma..:D no a užije si ten sex…:D ne..¨???…D::D ať je tu další díl co nejdřív..:) líbí se mi to čím dál tím víc..:)

  2. No konecne je tam Tom, ale Tom a pritelkyne? ktera se urcite jmenuje Ria :DDD a ta poctive bude cist :DD
    No to sme zvedava na dalsi pokracko 😀

  3. No hura, mame tu Toma 😀 S Billem ocividne zacloumal hned na prvni pohled 😀 Jsem fakt zvedava na jejich dalsi setkani.
    Potesilo me, ze Bill nepije, nekouri a ani nechodi na party, ted je mi aspon o trochu blizsi. Ale podle nazvu povidky bych si tipla, ze se to brzo zmeni. No uvidime, uz se tesim na pokracovani 🙂

  4. Tak teda když jsem si snažila představit Toma, jak by mohl vypadat a jak by se mohl chovat, tak tohle mě ani ve snu nenapadlo 😀 Prvně chci říct, že jsem moc ráda, že se tu objevila povídka, kde mají kluci svůj nynější vzhled 🙂 S jejich starými looky je tu už povídek spousty a takže mě tenhle fakt opravdu skutečně moc potěšil 🙂 A zadruhé já stejně jako Noelle tyhle týpky jako je Tom nemám ráda 😀 Když jej a jeho přítelkyni popisovala svými slovy, tak jsem s ní souhlasila do puntíku 😀 I když chápu i Billa, že se mu Tom nejspíš líbil. Jeho vzhled je netradiční a pohled uhrančivý, takže bych i to jeho chování nejspíš dokázala prominout 😀 Otázkou je, jestli bych s ním mohla chodit 😀 Protože teď se nevybarvil zrovna v hezkém světle 😀
    Bill mě dneska opět moc potěšil 🙂 To že nepije a nekouří je mi vlastní a o to víc si ho vážím! 😀 Na párty já sice chodím ale moc se mi líbí, že Bill ne a že je jiný než všichni ostatní 🙂 Taky bych hádala, že podle názvu povídky Tom nejspíš Billa změní a celkem se na to těším, jak to bude probíhat 😀
    Teď jsem strašně napnutá, kdy se spolu kluci znova potkají a opravdu se moc těším na další díl! :)))

  5. To vyzerá na osudové stretnutie a to iskrenie cítiť až sem cez obrazovku 😀 Teraz som zvedavá ako sa stretnú. Myslím, že Tom do knižnice už svoj nervózny nos nestrčí. Žeby Bill predsa šiel na párty?
    Ďakujem za túto skvelú kapitolu 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Verified by ExactMetrics