Insecure II – Nový domov, nový začátek 2.

číst článek: http://bit.ly/16Cp0md
autor: Wind

Tak je tu druhý díl. Předem se vám všem chci omluvit. Já si prostě nemůžu pomoct, nějakou ženskou tam zakomponovat vždycky musím! ‚-_- Ale doufám, že si na Anett zvyknete, sice ještě v tuhle chvíli nemám vymyšlený přesný postup příběhu až do konce, ale pro mě tu má celkem důležitou roli (ale ne jako Liz v Timeless love, to se nemusíte bát 😀 )

No dost povídání, hurá do čtení.
Vaše Wind

Zhruba půl hodiny před půlnocí se ozvalo otevření dveří a tiché krůčky. Věděl jsem, že je to Anett, a tak jsem se nenamáhal s vylézáním z postele. Zalezla do sprchy a začala si potichu prozpěvovat. Aha. Takže asi něco bylo. Musel jsem se pro sebe usmát. Byl jsem rád i za ni. Když se asi o půl hodiny později konečně dostala do postele stojící na druhé straně místnosti, nevydržel jsem to a tiše se zeptal.

„Tak jaký bylo rande?“ Očividně se lekla. Nejspíš nečekala, že budu vzhůru. Nicméně se zářivě usmála a lehla si na postel naproti mně tak, aby viděla alespoň můj obrys. Já ji viděl díky svému vlčímu zraku dobře.

„Bylo to… krásný. Sice nevím, jestli se tomu dá říkat rande. Nic se sice nestalo, ale i tak to bylo krásný.“

„Povídej, přeháněj. Tvůj brácha chce všechno vědět.“
„Mám to ale zvědavýho bráchu.“ Zasmála se.
„No… nicméně… když’s odešel, přijel ke mně. Řekl, že ho to mrzí, ale že má k dispozici jen jednoho koně, takže pokud by mi to nevadilo, že bychom jeli spolu na jednom. Já mu řekla, že mi to vůbec nevadí. No… tak mi řekl, ať tam chvíli počkám, že se hned vrátí. Když se vrátil, měl tašku přes sedlo. Dal ji na koně, vysadil mě na Sarrah, to je jeho klisna, a sám se vyšvihl za mě. Vzal otěže a mohli jsme jet.“ Když se odmlčela a mně se zdálo, že se tak ztratila ve vzpomínkách, že nebude pokračovat, musel jsem ji šetrně vrátit do reality.

„A dál? Povídej.“

„Co? Oh, jo… no… jeli jsme pomalu. Kolem šustila tráva, vítr lehce foukal a my jeli směrem k zapadajícímu slunci… prostě romantika. No… dovezl mě k takovým velkým kamenům. Vypadalo to tam krásně. Kolem rostly akáty a drobný keře… tam sesedl a vybídl mě, abych šla za ním. Tak jsem teda šla. Posadili jsme se na jeden kámen a sledovali západ slunce. Prostě… co hezčího bych si mohla přát. Jen…“ znatelně posmutněla.
„Jen co? Udělal ti něco? Řekl něco? Jestli jo, tak já…“ Už jsem se chtěl vztekat, že mojí sestřičce ublížil. Ale Anett mě zarazila.

„Ne… nic mi neudělal. A nic neřekl. To je možná to… víš… když mi začínalo být chladno, donesl mi deku, staral se, jestli ještě něco nechci, ale… když jsme se tak koukali na západ slunce, vypadal, že sní o někom jiném. Že sní o někom, koho miluje, ale nemůže s ním být. Prostě… myslím, že zažil něco smutného, co ho poznamenalo a on… se s tím ještě nesmířil. Víš… myslím, že ví, že se mi líbí, a proto se snaží být milý, aby mi neublížil odmítnutím. Je to milej kluk, hodnej, hezkej… ale smutnej.“

Podle výrazu v její tváři jsem poznal, jak ji to mrzí. Mě by taky mrzelo, kdybych si s někým vyšel a ten někdo by myslel na někoho jiného. Ale to bych neudělal. Jsem vlk. Mám jednoho druha pro celý život. Moje srdce bude navždy Billovo. Jenže… když jsem smutný já, nedovolím, aby byla i Anett.

„Třeba si s tebou chtěl vyjít, aby zapomněl. Třeba… líbíš se mu, ale připomínáš mu tu jeho předešlou… no… tohle ti asi moc nepomohlo, co?“

Anett se na mě vděčně usmála.
„Ne… ale i tak děkuju. Víš, Tome… jsi vážně jako můj nejlepší starší brácha. Jsem ráda, že tě mám.“
„Já jsem taky rád, že tě mám… no… mimochodem… řeklas mi sice, jak to vaše nerande vypadalo, ale neřeklas mi nic o tom, jak vypadá, ani jak se jmenuje.“
„Vždyť jsi ho dneska viděl.“
„Jo… ale byl daleko. Neviděl jsem ho tak dobře.“
„Ok… má… takový delší černý vlasy stažený do culíku. Krásný hnědý oči, plný rty… je vysokej. Sice to není kdo ví jakej svalovec, ale právě to se mi na něm líbí. Pokud bych to měla říct tak, aby sis to představil… není tak svalnatej jako ty. Ale zase není vyžle. Pravda. Na to, že žije v Austrálii, je poněkud neopálenej, ale i to je na něm krásný… ou a má tetování. Na levým předloktí, možná i jinde, ale to nevim. Jo a piers v pravým obočí. Jestli ještě někde, to už taky nevím.“

Nemohl jsem si pomoct, ale čím víc mi ho popisovala, tím víc mi připomínal Billyho. Teď jsem litoval, že jsem tam s ní nepočkal, abych se na něj taky podíval. V jednu chvíli mě i napadlo, že by to mohl být Bill, ale hned jsem to zavrhl. Vždyť co by tu dělal? Určitě je někde jinde. Po tom incidentu… nejspíš nemůže vystát psy. A tady jich je dost.

„Ou a miluje psy.“ Tak to nebude Bill. I když… ten popis na něj těsně sedí. Billy… po Austrálii běhá tvoje kopie. Rozhodl ses mě za můj hřích stíhat?

„Jo… a jmenuje se William.“
Uf. Alespoň že jméno nemají stejný. To už by mě asi vážně kleplo. Dostal bych psinku. Moment… vzpomínám si, jak mi jednou Billy vyprávěl, že jméno William je vlastně odvozené od jména Bill nebo tak nějak… nedával jsem tehdy moc pozor. Říkal, že by mu nevadilo, kdyby se tak měl jmenovat. NÉ!! To nemůže být pravda. To nemůže být Bill. Není to Bill. Prosím… Bože, ať je to Bill…

Nejspíš jsem se zamyslel až příliš, protože mě až po chvíli probralo zatřesení.

„Hey, Tome… vnímáš mě vůbec?“ Anett na mě upírala ublížený pohled. Jen jsem se na ni omluvně usmál.
„Tome… je ti něco? Řekla jsem něco špatnýho?“
„Ne… to ne… jen…“
„Vzpomněl sis na toho svýho? Víš, že’s mi o něm ještě nikdy pořádně nevyprávěl? Tome… uleví se ti, když o něm někomu řekneš.“ Jo. Jen Anett ví, že jsem na kluky. Řekl jsem jí kdysi, že jsem potkal kluka, pro kterýho bych umřel, ale udělal jsem jednu hroznou hloupost a on se mi vytratil. Ale i přesto jsem na něj nikdy nezapomněl.

„Víš… připomínáš mi Willa. Oba si střežíte svoje tajemství a nikomu ho nechcete prozradit.“

„Anett, já… rád bych ti to řekl. Chtěl bych ti říct všechno, ale nemůžu. Když jsem to udělal naposledy, ztratil jsem to nejdůležitější v mym životě. Nechci, aby se to opakovalo.“
„Chápu… tak… dobou noc, Tome… zítra ti možná Willa ukážu.“
„Už se těším. Dobrou.“
„Dobrou.“
I když jsem věděl, že Anett už dávno spí, mně se spánek vyhýbal na míle. Kdykoli jsem zavřel oči, viděl jsem Billovu vyděšenou a zkrvavenou tvář. Nikdy na ten pohled nezapomenu. Nikdy si to neodpustím.

autor: Wind

betaread: J. :o)

8 thoughts on “Insecure II – Nový domov, nový začátek 2.

  1. no to si děláš srandu že jo…:D tak jako Bill bude randit s Anett i když je tam Tom…no ty mě snad chceš zabít ne??…:O takže jao okamžitě další díl a ať se v Tom dalším díle ti dva setkají….no ale přece neuděláš to že Bill bude s Anett a Tom na ně bude muset koukat to snad ne…?? jestli jo tak je po tobě..:D

  2. Ať se snažím jakkoli, vůbec si nedovedu představit, jak se budou oba tvářit až se potkají. Řekla bych, že Bill bude mít strach a Tom taky. Bude se bát se k Billovi přiblížit. No jsem na to zvědavá. těším se na další díl 😉 a Anett pošli na nějakou dovolenou…dlouhou a hodně daleko 😀

  3. Tohle bylo takové strašně smutné 🙁 Myslela jsem si, že to je Bill a taky že to je on. Vůbec se mi nelíbí, že i Anett na něm viděla, jak je smutný a pořád myslí na někoho, do koho byl zamilovaný. Jasně, na jednu stranu mě těší, že na Toma nezapoměl..ale na tu druhou je to prostě strašně smutné, že se po celou tu dobu trápí stejně jako Tom. A Tom? Tak ten z toho musí být strašně špatný. Věřím, že má hrozné výčitky svědomí a teď se určitě bude muset dívat na to, jak Bill randí s Anett. Nedovedu si ani představit jejich setkání. Tom se s tím teďka srovná, ale Bill bude dost překvapený a věřím, že nebude vědět, co dělat. Tom zase bude mít strach cokoli udělat, když mu tehdy ublížil..takže si myslím, že to chvíli potrvá, než se ti dva dají dohromady a bude to hodně složité.
    Moc děkuji za další díl! :))

  4. Jak jste jistě postřehli, Bill se s Tomem ještě nepotkal, takže… ale nechci nic prozrazovat předem. Vše se časem dozvíte.

    [4]: Máš pravdu, že bude chvíli trvat, než se dají dohromady a i v tom, že bude Bill veeeelice překvapený.

    Jsem docela zvšdavá na vaše komentáře u příštího dílu 😉

  5. Ach jo, ja se tak moc nemuzu dockat. Aspon uz mame jasno v tom, jestli ten jezdec je Bill. Ja akorat nejak nedokazu prijit na to, jestli to Bill bral jako rande nebo jen jako kamaradskou schuzku. A asi nebudu moc nadsena, jestli si Bill zacne neco s Anett. Ja nejak nemusim, kdyz v povidce Bill ma neco s holkami, i kdyz vetsinou, jako i v tomto pripade, me to od cteni neodradi.
    Je mi hrozne lito obou, ani nevim, koho vic. Musi to byt hrozne, kdyz ti nekdo, koho milujes a veris mu, takhle ublizi. A taky si nedokazu predstavit, jake to je, zit s takovymi vycikami jako Tom.
    Anett mi prijde mila, ale jak uz jsem napsala, bude mi trochu vadit, jestli s Billem zacne randit. Ale nic, s cim bych se nedokazala smirit 😀
    Dekuju za dil, moc se tesim na dalsi 🙂

  6. Myslela som si, že Tom Billa spoznal, a nie, že sa mu iba zdal podobný 🙂 škoda, že Anet nepovedala aj Billove priezvisko. Dúfam, že Toma s Williamom skoro zoznámi.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Verified by ExactMetrics